Швейцария

• 107 001
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Има ли нещо интересно тези дни в Женева? Някаква гостуваща изложба, нещо, което не е постоянно в града?

# 301
Питах, никой не отговори, понеже бях и вече се върнах от Женева, си отговарям и сама Simple Smile. За който се интересува, посещенията на СЕРН са безплатни. Основно се правят туровете на френски и английски. Траят 3 часа, но сега сферата е ръждясала и се ремонтира и затова са малко над 2. Записването се прави предварително по интернет, в сайта на СЕРН. Изпращат потвъдителен и-мейл и римайндър. Лесно се стига с трамвай 18 на градския транспорт на Женева, който спира практически пред входа на комплекса.

# 302
Здравейте,
и ние планираме една Италианско-Швейцарска разходка през май месец (20.05-29.05) с автомобил.
На прима виста това е маршрута ни София-Загреб-Венеция-Милано-Цермат-Монтрьо-Лозана-Женева-Берн-Интерлакен-Лугано-Лукарно-Верона-Любляна-София. Мислим да спим в Загреб, Венеция, Милано, някъде в селата около Цермат, Лозана, Берн или Интерлакен, Верона и Любляна. Как ви се струва маршрута? Приемам съвети и препоръки всякакви. Предстои по-сериозното четене и подготвяне на програмата. Все още не сме букнали и хотелите.
Благодаря Ви предварително.

# 303
На отсечката Милано - Цермат в кантон Валис ще имате страшно много за разглеждане, ако преди това не ви се е завил свят на Симплон  Grinning
А на връщане от Интерлакен към Лугано ще минете през една от най-красивите части на Швейцария  Heart Eyes За жалост подгответе се за дълго чакане на Готард, задръстванията там са нещо съвсем обичайно и могат да бъдат с часове.

# 304
hellymod Благодаря. На нас ни се искаше да пропуснем Готард и да минем по пътя. Не знаем кога ще се върнем пак там Wink

# 305
Да, това е другият вариант. Но има и още по-живописен и от него и той се казва Сан Бернардино. Този проход обаче е за хора със много здрави нерви, които наистина не се плашат от алпийски серпентини, защото той си е направо страховит, без преувеличение.

# 306
Да, това е другият вариант. Но има и още по-живописен и от него и той се казва Сан Бернардино. Този проход обаче е за хора със много здрави нерви, които наистина не се плашат от алпийски серпентини, защото той си е направо страховит, без преувеличение.

Стига бе. Той е абсолютно благ. Ние само през него пътуваме в южна посока, защото ни е най-близо. пътят е широк, поддържа се относително висока скорост. И е адски красиво от южна страна наистина. Но изобщо не е страховит. На фона на това, което е над Андермат например или Фурка или другите там в района, Сан Бернардино си е като магистрала. Първия път, като го минахме, бяхме с две коли по стечение на обстоятелствата, чувствах се като в Need for Speed. Оттогава имаме негласно споразумение - тръгнем ли надолу, аз карам Бернардино, мъж ми всичко останало. Много е яко, препоръчвам!

# 307
Да, зайо байо, това е един най-красивите швейцарски проходи  Heart Eyes подкрепям с две ръце. Ние с теб явно сме му свикнали.
Обаче имахме вече два случая с наши гости, които искаха да пътуват през алпийски проходи и да гледат природата. Обаче и в двата случая се наложи да се върнем обратно и да минем по другия проход Готард, защото явно голямата денивелация (има изкачвания и спускания на пътя до 15%), съчетана с броя на серпентините на Сан Бернардино не е лесно препятствие за хора, които не са свикнали да пътуват през алпийски проходи. Затова аз вече винаги казвам, всеки да прецени сам, а така и аз няма да се чувствам виновна, ако не е това, което хората са очаквали. На гугъл картата може много добре да се види за какво става въпрос, серпентините не са за подценяване. А и е известно, че има разлика при такива завои дали караш ти колата или те возят. Усещането е мнооооого различно.
Аз съм голям фен на пътуванията през швейцарските проходи, защото за мен красотата на алпийската природа, която се открива по такива маршрути, не може да се сравни с нищо. За мен лично това би било най-ценното на едно пътуване през Швейцария.

Обаче нека да не объркваме Desit0 за Сан Бернардино. Сега прочетох отново въпроса ѝ и виждам, че съм пропуснала нещо. Сан Бернардино не е необходим за отсечката Интерлакен – Лугано, освен ако маршрутът не тръгне към кантон Граубюнден или пък ако проходът не е нарочно избрана цел.

За въпросната отсечка има три възможни маршрута. Давам ги и трите, без да знам никакви подробности нито за времето, с което хората ще разполагат, нито за метеорологични условия, нито за личните предпочитания, затова всеки да си избере маршрут, който го устройва най-добре.

1. Най-бърз маршрут, с един проход, по който е много лесно за каране, защото е главен път, а след това се минава през тунела Готард. Вместо през тунела, може да се мине през прохода Готард, който също е лесен, защото почти няма серпентини, а и не е толкова дълъг:
A8 Interlaken -> Brunig Pass (отворен е през цялата година, лесен маршрут) -> A8/A2 -> Stans -> Altdorf -> Gotthardtunnel (18km) -> Bellinzona->Lugano

2. Живописен и много красив маршрут, минава през 3 различни прохода. Ако се избере този маршрут, трябва предварително да се информирате кога точно отварят проходите след зимата, обикновено от юни, но може и още през май, зависи от метеорологичните условия:
->A8 Interlaken->Innertkirchen->Grimsel Рass->Furka Рass->Gotthard Рass->A2->Airolo->Bellinzona->Lugano

3. Също живописен и красив маршрут, който минава през 2 различни прохода:
->A8 Interlaken->Innertkirchen->Grimsel Рass->Nufenen Рass->A2->Airolo->Bellinzona->Lugano

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 21:09 от hellymod

# 308
Много Ви благодаря момичета. Ще го мислим. Нямам търпение Simple Smile

# 309
  • зад парка
При последното ни пътуване до Северна Италия- Бергамо и езерата Маджоре и Орта, решихме да направим разходка до Локарно. Оказа се много приятно преживяване.
Локарно е малък град с живописно крайбрежие, приятни кафета и собствена италиано-швейцарска атмосфера.
Заплаща се паркинг в централната зона, като пари обменихме на рецепцията на един хотел. Има множество ресторанти по крайбрежието, които обаче са 2-3 пъти по-скъпи от италианските; храната е бейзик, но бирата е доста по-добра от италианската. 

# 310
Да, италианската част на Швейцария наистина е много приятна. Локарно на мен ми харесва повече от главния град на кантона Белинцона. Всеки август в Локарно е филмовият фестивал и по това време е невъзможно да се намерят свободни легла за нощувки в самия град, независимо къде – по хотели, хостели, пансионати и т.н. Освен това и цените им тогава скачат много.

# 311
Не знам през кой сайт ще си буквате хотел, но мога да Ви препоръчам https://www.airbnb.com/ .
На такива живописни къщички може да попаднете и то доста по- евтино. Simple Smile
Осведомете се задължително за места за паркиране, че да не излезе паркинга по- скъпо от хотела (за Швейцария).
Препоръчвам за разходка: Lauterbrunnen (http://www.peika.bg/statia/Lauterbrunen_prikazna_dolina_v_Alpite_l.a_i.94797.html).

Приятно пътуване! Simple Smile

# 312
Анoнимeн гласим се да идем до там, а още повече искам да се качим на Юнгфрау, доста е скъпичко, но мисля, че преживяването ще си заслужава. А за airbnb, отдавна разглеждам там за различни градове. Все още не мога да се престраша. А за Швейцария се притеснявам, ако се наложи някъде да закъснеем и да се настаним по-късно дали ще стане, ако не е хотел с рецепция.

# 313
Юнгфрау – Йох е може би най-скъпата атракция в Швейцария. Цената на двупосочен билет плюс входа за ледения музей горе е над 200 франка.
Природните картини са неописуеми. Вижда се не само Юнгфрау, но и Йох, Мьонх и Айгер.
Аз обаче съм пристрастена, защото Бернер Оберланд ми е любимата дестинация.
Пак там се намира и друга моя любима атракция – Гримзелвелт.

# 314
Ето ви моя разказ от първо лице за разходката ни до Лаутербрунен и какво е горе на Юнгфрауйох.

За мен това е едно от най-незабравимите пътувания на семейството ми. Ако ми се отвори възможност, веднага отивам пак, всяка похарчена стотинка си заслужава напълно.

Уникално е и посещението на Цермат и Малкия Матерхорн.

Личното ми мнение е, че най-впечатляваща Швейцария е именно в планината... Даже и ако отидете на не толкова популярно място, каквото е Пицол.

Общи условия

Активация на акаунт