Швейцария

• 106 659
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Къде се купува този пас?

Аз чух за някакъв ап който бил полезен, билета се купувал от ап-а и май се показва от телефона, нещо такова.
Някой ползвал ли го е. Ще се разтърся как му беше името.

Препоръчвам Ви, възможно най- бързо, да проучите и закупите Saver Day Pass за всеки ден от пътуването Ви.

# 721
# 722
Здравейте.
Някой може ли да ми помогне с намирането на работа в Швейцария ?
Поздрави!

# 723
Здравейте, бих искала да попитам има ли активен швейцарски форум или група, където мога да си задам въпроси свързани с получаване и изпращане на пратки?

# 724
Моля някой да сподели пресни впечатления от Швейцария - цени, мигранти, забележителности, транспорт до там. Благодаря!

# 725
Хаха, с две думи… всичко за държавата. В един коментар, викаш Grinning А първия пост на темата кой да погледне?

# 726
Много е обширно да се говори за Швейцария като цяло. Миналото лято пътувахме с кола до северната част, там ползвахме влак за да стигнем до Цюрих. Цените са високи за нашия стандарт, видно мигранти, от тези които разпъват платна със стоки и досаждат, скитници и тн. нямаше, поне там където бяхме. Чисто и поддържано е. За забележителностите, зависи какво искате да видите.

# 727
Въпросът е толкова общо зададен, че то просто няма как да се отговори. Особено “забележителности”? Къде, в кой град? Една ли е, две ли са? Цялата държава е пълна със забележителности, затова е създадена и темата, четете я от първа страница.

Иначе, цените са високи за доста южноевропейци. Швейцария, заедно с Лихтенщайн, Исландия, Норвегия и Финландия са в топ 5 на най-скъпите страни в Европа, с най-висок стандарт. Дания също е сред тях.  Като изпиете първото си капучино за 8 франка и ше свикнете. После всичко в БГ ще ви се струва безумно евтино.

# 728
  • Сред мелниците
Ползвали ли сте рент а Кар в Швейцария?
Интересуват ме цени и някакви препоръки 
Благодаря!

# 729
Ползвали ли сте рент а Кар в Швейцария?
Интересуват ме цени и някакви препоръки 
Благодаря!

Ние последвахме препоръката на приятел който живее там от години - "Не наемайте кола".
Дали ще останем доволни от това решение предстои да се види през август. Вече купихме паса за влаковете.

# 730
  • Sofia
Винаги наемаме кола. Колкото и да са по- по- най влаковете, предпочитаме да не сме зависими.
Цени- в гугъл, зависи от къде се наема, от коя компания, за колко време и т.н.

# 731
Винаги наемаме кола. Колкото и да са по- по- най влаковете, предпочитаме да не сме зависими.

Винаги в Швейцария или винаги по принцип?

Ние наемаме винаги по принцип, но сега за първи път нарушаваме принципа.
Същият приятел преди години препоръчал на други приятели да не наемат,
те отначало били много навити да наемат, но прочели това онова, съгласили се с него
и не съжалявали. Ние му вярваме, но ми остава едно леко съмнение докато не видя.

Ще имам собствено мнение през септември.
Тогава вече остава дали на мен ще ми вярва някой във форум.

# 732
Какво има да се чете, дали ще се наеме или не, зависи от това как и къде ще се пътува.
Ако се ходи  по места където има влакове супер, но ако  се ходи по разни баири, селца и други, с влак няма да стане.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 11:50 от Alexslav

# 733
Не съм наемала кола в Швейцария, но често шофирам там. Това, което ми хрумва е, че има много камери и радари, направо дебнат на всеки ъгъл, а глобите за нарушения са доста солени. Хора, които не са свикнали да карат супер стриктно според швейцарските ограничения, да паркират до милиметър в очертанията и т.н., рискуват да оберат букетче от глоби. Може би това е съображението на този човек да отказва приятелите си от кола под наем.

# 734
  • Sofia

Винаги в Швейцария или винаги по принцип?

Темата е за Швейцария, затова конкретно за там отговорих.

Общи условия

Активация на акаунт