Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 62

• 49 811
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
Daliabg ,благодаря за превода   bouquet ,но bonobo  Hug ги бе превела преди това ,май са същите Peace

Както е казал народа от много глава не боли  Wink

а съжалявам, не съм го видяла превода на бонобо, сега ще го изтрия, този пост  Peace

аз продължавам, да не го виждам превода на бонобо, но пък и моя пост вече не мога да изтрия, много съжалявам за спама ... всъщност това не е мой превод, просто го копирах.

Daliabg, защо го изтри мила , твоя на места беше по-пълен...Сигурно , бонобо си е мислила , че не е важно... Но смисъла при теб , когато Фатмагюл обясняваше , че са били от различни квартали на един град и не са се познавали , може да се вървяли на пазара един зад друг при бонобо звучи съвсем различно....  Peace

Моля те, сложи си превода ..!? Hug Hug Hug

# 316
  • Пловдив

Превод от английски 50 серия: colorblind - При психоложката:

Ф: Започнах да говоря. Първо на журналистката. Името и е Синам, мило момиче е... поиска да публикува историята.. Чувствителна и внимателна. След прокурора, съдията и теб, тя е първият и то непознат човек, на когото разказвам за най- голяма болка в живота ми. Искам да кажа, че се опитах да разкажа, имах смелостта, не ме питай за това.. Става ли? ( обръща се към Керим)

К: Ти вече си много смела Фатмагюл, повече от всеки, който познавам.
Без да се страхуваш от това, което може да ни се случи, ти разказа всичко.

Ф: Това което изживях се превърна в думи.

К: Гласът ти беше като вик. Всички, които се страхуват го чуха.

Ф: Всъщност Мустафа ме спаси от голямо наказание. Искам да кажа, че ако не ми беше обърнал гръб, сега щях да съм с  него. Щеше да е сякаш съм извършила престъпление и ми е било простено. Щях да живея като грешник, но без вина, защо да мълча?
Денят, в който Мустафа ми обърна гръб, съдбата ми се промени още веднъж. Сега бих казала, че е за добро. По- силна съм отвсякога, повече от жестокостта и удивлението, толкова, че мога да се изправя лице в лице с тези, които ме накараха да мина през този кошмар.

К: Знаеш ли? Достатъчно силна си, за да държиш и мен на крака. Но срамът ми е толкова тежък. Особено сега, когато говорят за това. Докато изживявам това отново, много се срамувам. Не мога да вдигна глава.

Ф: Това вече го преодоляхме.

К: Не..Как можеш да си го преодоляла, щом аз не мога. Знаеш ли? Сега, когато ме обичаш, се чувствам дори по засрамен, повече се ядосвам на себе си. Искам повече от всичко тези мръсници да бъдат наказани.

Дори и да ги накажат, аз няма да мога да си простя, няма никога да забравя какво направих. Онази нощ е наказанието ми, за мен, за нас.
Болката ни ще продължава, докато те не получат наказанието си. Първо те ще бъдат накзани, а след това и всички като тях. Гласът на Фатмагюл ще бъде подкрепа за другите жени като нея.

Ф: Нищо няма да е същото за тях отсега нататък, дори и да ме клеветят. Преди да бъдат наказани от закона, ще понесат наказанието на съвестта си, ще виждат греха си накъдето и да се обърнат.

К: Схемите и игрите няма да променят истината.

Ф:Няма да могат да променят истината оттук насетне. Няма да го позволим.
Всичко започна като шепот, но тогава и други гласове се включиха.
В четвъртък имаме съдебно изслушване, толкова се вълнувам. Изглежда този път ще стане, всичко е в наша полза.

К: Ще разгледат искът, може би ще решат да ги арестуват, поне това чуствам, че ще стане.

Терапевт: А ти мислиш ли за връзката ви?

К: Имаме дълъг път да извървим.. Знаем го от самото начало.

Ф: Не осъзнавахме, че това ще е нашия път, или поне аз... Мислех, че Керим иска да се доближи  до мен заради вината, която изпитва. И това ме вбесяваше дори повече.

К: Разкаянието много ми тежи, както вече споменах. Ще продължи дълго, знам го добре, но... видях Фатмагюл преди онази нощ, казах си, че ми се иска да се оженя за това момиче след като се срещнахме на онова стълбище.

Терапевт: Как се чувстваш след това, което каза Керим?

Ф: За мен има двама Керим. Единият е този, който стои до мен, а другият този, който познавам от Илдир.

Терапевт: Но и двамата са един и същ човек.

Ф: Знам, но когато ме нападнаха онази нощ, не можех и да помисля по друг начин за Керим. Колкото и да опитвах да забравя, продължавах да помня. Как да кажа.. Докоснах го.. Искам да го докосна, но след като пристъпя, решавам да се отдръпна, брак, сватба, сватбена рокля.. Той направи всичко за мен, всичко на което беше способен.

ТЕРАПЕВТ: Керим вече каза това, ще изминете дълъг път.

Ф: Но това което ти казвам е истината, Керим, не искам да съм далеч от теб. Искам да се излекувам заради теб. Искам да имаме деца, само имай търпение.

К: Ще чакам.

K: Накра ме да повярвам в чудо, не искам да притискам Фатмагюл. Но мисля, че я притискам,  дори исках да си тръгна.

терапевт: Фатмагюл каза да не си отиваш.

К: Тя ми каза "Seni Seviyorum". Това беше чудо, но повярвайте преди това тя ми каза, че ми вярва, а това е по- важно от всичко.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 21:17 от mariana51

# 317
colorblind, невероятна си!  Hug  bouquet Heart Eyes

# 318
Както казах-за мен тази беше една от най-силните серии досега!Целия превод по-горе го доказва!
А на Колорблинд-

# 319
Благодаря за превода !

bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 08:15 от betisima

# 320
Благодаря за превода ,момичета!Удоволствие е да Ви чета.  bouquet

# 321
БЛАГОДАРЯ на всички за преводите  Peace  newsm51 smile3501  love001 txtloves

Пожелавам ви нежна петъчна вечер  bouquet

# 322
colorblind, благодаря за превода на този разговор.   Hug Hug smile3525    Много силно звучат думите и на Фатмагюл, и на Керим. Много болка и много истина има в тях. Има надежда, че ще преодолеят болката, споделяйки я и изричайки я на глас. Невероятна игра.

# 323
страхотно, превода на терапията... разплаках се

благодаря   bouquet

# 324
  • Варна
Момичета, да не би да има излязъл фрагман на 51-ви еп.?
Ако има бихте ли ми подали линк, че останах с такова впечатление, но нищо не намерих Praynig

# 325
?! След като съдията прочита решението, попътният вятър, който имаха Фатмагюл и Керим започва да обръща посоката си. newsm78

# 326
Момичета, да не би да има излязъл фрагман на 51-ви еп.?
Ако има бихте ли ми подали линк, че останах с такова впечатление, но нищо не намерих Praynig

не е излязъл още, сигурно в неделя

# 327

добро е
http://www.youtube.com/user/fatmagulunsucunecom#p/u/1/JDKKWMbSZas[/video]

# 328
  • Пловдив

кликни върху екрана
http://www.youtube.com/watch?v=aJBWfJ5YuZY&list=PL7E7ED65D4A … eature=plpp_video

Заповядайте 50 серия - разговорът при психоложката. Приятно гледане.

# 329

кликни върху екрана
http://www.youtube.com/watch?v=aJBWfJ5YuZY&list=PL7E7ED65D4A … eature=plpp_video

Заповядайте 50 серия - разговорът при психоложката. Приятно гледане.

леле колко се радвам, това за мен е същината на филма, е и края е много силен, но той и без превод е ...

Общи условия

Активация на акаунт