Под елхата Юлчето подскача и играчките закача

• 34 363
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
Скарли, обривът на Габи може да е причинен и от хистаминова непоносимост, чиито симптоми много приличат на алергия. Знам, че Габи яде много банани, така че би могла да ги ограничиш за известно време. Разликата м/у непоносимост и алергия мисля сме я обсъждали - при първото количеството на стомашните ензими, които се грижат за разграждането на хистамина е временно намалено, а при алергията вече има участие на имунната система. Дори и да не е това причината, ми се струва, че би било добре все пак да ограничиш храните, които съдържат кравешки белтък за около 2 седмици.

Габи е на диета откакто се изрина цялата преди Коледа точно. Освен обривите бузките ѝ от доста време насам са червени и много грапави, само че не знаех че това може да е признак на хранителна алергия, чак сега като се изрина го прочетох  Blush

Сега я мажа с А-дерма и грапавинките попреминаха, но не изчезват напълно. Вчера за първи път от доста време насам ѝ дадох малко кисело мляко за да видя за реакция и не знам дали беше просто съвпадение, но и двете бузки станаха леко грапави около 2 часа по-късно.

Затова питам как се диагностицира АБКМ и изобщо алергиите. Не искам да я мъча напразно с диети, ако е някакъв кожен дерматит само. А как се слага лакомо дете на диети (особено когато "услужливи" роднини се стараят да не останело гладно детето) няма да ви обяснявам. Вчера едва я предпазих от купички фъстъци и леблебия, че и от роднини, щото на детето му се ядяло  ooooh! ooooh! Но не успях да я спася от баничка полуфабрикат, която докато погледна вече беше натъпкала в бузите и още две големи парчета в ръцете.

А не мога да си представя да ходи на детско заведение ако трябва да спазва хранителен режим, по скоро ще грабне храната на някое детенце докато не гледат учителките  Crazy

Доколкото познавам педи, ще каже веднага да я слагаме на диета  Thinking

# 661
Светле,ако грапавината е само по бузките,може да е от много неща-поларена материя на дрехи/шапки/качулки,изсушаване на кожата от студ и още куп неща.При АБКМ петната са по гънките на вратлето,крачетата или са обособени в "гръгове".
При Ивон също ми се беше получило така и беше стигнала до лющене.Оказа се прекомерно изсушаване от студеният въздух.Педи препоръча да я мажа с "Нахтхерцен" (незнам дали така се пишеше -крема на Др.Тайс)..3 пъти дневно докато изчезна и после преди всяко излизане през зимата и в периодите с вятър.
Иначе и аз съм на мнението на Боги.Вече са големи за алергия към белтъка на млякото,по-скоро е непоносимост към някое Е в млечните продукти (както наскоро се случи с Ал)  или хистамина в бананите.

# 662
и мен малко ми е наболял проблема с АБКМ,защото и на Алето бузките са червенки,но засега слава-богу още не са грапави,а по-скоро като изринати само.ами обърнах внимание на лекарката (има малко и по краката,но там не са червени) и тя каза да го мажа с Бепантен и ако не мине до ваксината (която е в понеделник и няма да слагаме,че кашля и има сополи) ще му пусне кръв да видим какво е това.големия ми син има АКБМ и е нещо страшно или по-точно беше,защото го израства.и на мен диета честно казано май м ие последна мярка,защото до сега не е проявявал никакви алергични  симптоми към нищо,та надявам с еи това да е нещо от плюнченето непрестанно.

я да ви питам някой,който ползва пей-пал разплащане има ли представа,когато трябва на мен да ми преведат пари по пей-пал къде отиват те,директно обратно в банката или трябва от някъде другаде да си ги изтегля?купих нещо и са ми надчислили пощенските разходи и сега по пей-пал искат д ами върнат парите,ама се чудех къде отиват всъщност.

# 663
Скарли, при хранителна алергия би трябвало да има обрив не само по откритите места. Помисли дали не си сменяла препарата за пране или омекотителя (не само нейния), дали не е била в досег с нови материи (сега им слагаме шалове и якета с големи яки)  newsm78 Обривът може и да е от студа. Би било добре да я мажеш преди всяко излизане.
Относно въпросът за тестването - до колкото знам на толкова малки деца не се препоръчва да се правят кожни/кръвни тестове за алергия.  За това е най-добре да направиш консултация с алерголог. В Александровска са добри  Peace
Иначе, ако си изключила млечните от менюто, би трябвало да ги въведеш в същия ред, по който си захранила - масло, извара, обезсолено сирене, кашкавал, кис. мляко, прясно мляко, а не направо да даваш кис. мляко.

# 664
Бузките са й така от лятото, малко преди рожденния й ден се появиха за първи път, така че не е от студа със сигурност. Шал не слагам, а препарата за пране е винаги един и същ - ползвам персил сенситив откак се е родила. Лятото преди да идем на море се бяха появили грапавинки и по бедрата, но изчезнаха за няколко дни и ги бях забравила даже  Crazy

Не знаех, че млечните се въвеждат пак както при захранване, нали са въведени вече веднъж  newsm78

# 665
Бузките са й така от лятото, малко преди рожденния й ден се появиха за първи път, така че не е от студа със сигурност. Шал не слагам, а препарата за пране е винаги един и същ - ползвам персил сенситив откак се е родила. Лятото преди да идем на море се бяха появили грапавинки и по бедрата, но изчезнаха за няколко дни и ги бях забравила даже  Crazy

Не знаех, че млечните се въвеждат пак както при захранване, нали са въведени вече веднъж  newsm78

Най-добре е да се консултираш с алерголог тогава.

Иначе, когато се изключат млечните храни от менюто заради АБКМ, захранването с тях става бавно и внимателно, и общо взето копира схемата на първоначалното захранване. Това важи и за доста по-големи деца. Така кравешкия белтък се въвежда постепенно и ръскът от повторна реакция е по-малък  Peace

Бтв, аз така и не разбрах Габи яде ли банани в момента или не  newsm78

# 666
Тест за алергия на деца се прави след 5 годишна възраст.Ние искахме да правим на Ивон заради алергията към насекоми,но педи и други лекари казаха,че се прави след тази възраст,понеже повечето алергии се израстват и резултата няма да е точен.

# 667
Бтв, аз така и не разбрах Габи яде ли банани в момента или не  newsm78

Не, откак се изрина цялата не яла. Само ги сочи на една картинка в книжка  Crazy
По коледа и нова година беше само на картофи, ориз и домашен хляб. И каквото успее да отмъкне от семейните събирания  ooooh!

Една приятелка е правила кръвни тестове за алергии на нейното детенце, като било малко над 6 месеца. Но се взема кръв от вената, което ме разколеба.

# 668
То кръв може да се вземе по всяко време,но резултатите се менят с узряването на имунната с-ма Peace

# 669
На моето момченце му ставаха така бузките миналата зима като му давах жълтък,не в началото а като се понатрупа ,мислех че е от студа но взеха да стават страшно червени и като му го спрях се оправи

# 670
То кръв може да се вземе по всяко време,но резултатите се менят с узряването на имунната с-ма Peace
Поне да проверят за дадения момент какво е положението. Аз до колкото знам най-точен резултат за АБКМ дава изследването на мекония, ама при нас свърши тая. Това си го спомням от една лекция на д-р Масларска на отворените врати в Токуда.

# 671
  • гр.София
Здравейте всички  Hug
аз да си сверя малко часовника с другите юлчета Wink до къде стигнахте с говора, правите ли вече изречения от думички, заиграват ли се вече самички, или още искат внимание за игра с вас  Grinning
Да кажа как е при нас, Маги се опитва доста успешно да говори вече, отдавна ме разбира какво и говоря и изпълнява команди  Mr. Green (донеси гърнето, занеси в коша, дай ми нещо и т.н.) абсолютно осъзнато казва "не" когато не иска нещо, знае и да си поиска някои неща  Crazy знае всичко кое къде седи, за мой ужас  ooooh! самичка много рядко се заиграва и то е за много кратко, предпочита все с някой да си играе, по-възможност винаги като готвя  Mr. Green вече даже има претенции как да я обличам  Joy всяка вечер ми носи един голям лиген за да я къпя и настава ужас като го скрия и и измия само дупето   hahaha та така при нас  Hug

# 672
Ал говори отделни думички,изречения силно казано.Може да се чуе някое от рода на "Дай ам" или "Кака доде",но рядко.
Гърнето не иска и да го погледне,но пък се заиграва сам без никакъв проблем.Ако му изсипя коша с играчките,може и 2 ч да си откара Laughing,за разлика от сестра му която и до днес,близо на 5 год не е открила как точно се играе сама повече от 5 мин Crazy

# 673
до къде стигнахте с говора, правите ли вече изречения от думички, заиграват ли се вече самички, или още искат внимание за игра с вас  Grinning
[/quote]

Думички, а камо ли изречения...... Crazy, такова чудо няма при нас. Знае само мама, тата и баба. За игрите да се заиграе сам максимум за 5 мин. и после пак с мама.

Момичета, утре Теди, тръгва на ясла. Така ми е свито сърцето Cry. Дано свикне бързо Praynig

# 674
  • в 1001-та нощ
Калоян свикна много бързо, храни се, играе си, спи, не боледува ..... струва ми се, че като по-малко по-леко се адаптират  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт