Да живееш извън София

• 79 177
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Това за социалните контакти е доста относително. В София( Младост), сме в нова кооперация от две години. За този период не съм се запознала с никого от кооперацията. Знам ги по физиономии, здравей-здрасти, и толкова. В малкото населено място, където тези дни заминавам, познавам цялото градче. И все се намират услужливи съседи, които веднага се отзовават при проблем.

Абсолютно така е Simple Smile
Но тя има предвид социалните контакти на децата.
Макар, че аз лично за моите бих предпочела да спестя контакти от този род .. визирам последните абитуриентски балове Simple Smile

# 151
Това за социалните контакти е доста относително. В София( Младост), сме в нова кооперация от две години. За този период не съм се запознала с никого от кооперацията. Знам ги по физиономии, здравей-здрасти, и толкова. В малкото населено място, където тези дни заминавам, познавам цялото градче. И все се намират услужливи съседи, които веднага се отзовават при проблем.

Абсолютно така е Simple Smile
Но тя има предвид социалните контакти на децата.
Макар, че аз лично за моите бих предпочела да спестя контакти от този род .. визирам последните абитуриентски балове Simple Smile

А, деца има навсякъде.Simple Smile Е, когато не говорим за някое обезлюдено село със седем старци. Не вярвам в Бояна, Драгалевци,Лозен да няма деца...

# 152
Има, разбира се, но липсва средищността на кварталната градинка в жилищния комплект.  Mr. Green

# 153
То,че има деца навсякъде-има.
Но са по-малко,по-малък е шанса да са на близка възраст, за да играят заедно.
От друга страна-в училище се завързват най-много контакти.
Как ще ходи едно дете да рита топка с приятелите си,примерно?
Мама го прибира в 12 от училище,обядва,пише домашни,после пак на колата и в някой квартал,за да играе с приятели.
Това е много уморително и скъпо удоволствие,повярвайте ми.
Хем мама няма да има време да работи,хем 12-3 годишното дете ще се срамува,че майка му е като лепка за него.

# 154
Между другото, можете ли да ми кажете нещо повече за с. Железница? Скоро ходих за пръв път, но не по хубав повод, не ми беше до разглеждане и общо-взето нищо не видях. Но все пак бях приятно изненадана от селото. Има ли някой с впечатления, как се пътува до там, има ли транспорт, високи ли са цените на имотите...

# 155
На мен ми харесва извън София.
Обожавам през почивните дни да запаля колата и два дена да съм извън панелната ми кутийка.
На въздух, сред природата. Тишина.
Харесва ми, но като е хубаво времето.
Зимата ... няма да е толкова романтично.
За контактите. На мен и сега са ми ограничени. От работа в къщи...всеки ден почти едно и също.
Ама ако съм на село, ще мога ли да ходя на танци  newsm78
Да се срещнем с приятелка на кафе  newsm78
Но заради детето - не бих напуснала града.
И все пак с уговорка - какво е "извън София"? За мен Банкя и Панчарево например са квартали на града.
А ако говорим за разстояние от 50 км?

# 156
Аз лично си харесах доста хубави къщи ново строителство - detached в нещо с Б беше на езика ми е - мисля, че е хубав квартал - Бъкстоун или Банишора (онова дето е по-към витоша) - тоест хубав квартал е - хубава нова къща на 2-3 години и 250-300кв метра беше към 150-160хиляди евро.
Това мисля е идеалното.
ОбъркАл си се.
Банишора си е направо на склона на Витоша.  Laughing
 Wink
А на Бъкстоун съседния му квартал е Флинтстоун.  bowuu Joy

# 157
Това за социалния контакт на децата.. ами не съм съгласна  Naughty
Племенничката ми е заобиколена от деца на площадката, а по-големите деца има къде да карат колело, да ритат и играят без да им се притесняват чак толкова - аз бих се притеснявала повече в София.
Пък и аз, като 'градско' чедо, нямам нито един приятел с който да съм от детските си години до сега, а мъж ми, 'селски възпитаник' - с всичките си приятели са заедно от яслата - много по-близки и истински приятели са според мен  Simple Smile

# 158
Я, колко много съседи имало тук  Grinning
И аз живея в Лозен и като изключим факта, че доста често спира тока си е супер!  
Сестра ми си взе къща там и от същото се оплаква, ами хванете се съберете народ и осъдете енергото, защо не го правите не мога да разбера ?  newsm78

# 159
Всъщност, кое е положителното в локейшъна на Драгалевци и Симеоново, че на мен нещо ми се губи? Винаги като трябва да ходя натам по някакъв повод, проклинам живота си, ожалвам горката си кола и горките деца, които трябва да живеят там и нямат привилегията да се возят в Хамър, а трябва да ходят на училище и срещи с приятели с отвратителните автобуси, които едвам пълзят нагоре и ще се разпаднат на всеки завой.
И понеже няма да си купувам къща ни на север, ни на юг, може ли да приемем, че мнението ми по никакъв начин не се влияе от това какви пари имам?
Ако случайно някой ден реша да живея в къща някъде, то това ще е в Лозен. Равно ми дай на мен, магистрала, хубав път, инфраструктура...
Снобаризма е много лоша причина да си избереш къща, вЕрвайте ми  Laughing

Както казах, не го говориш това на правилния човек -аз не съм фен на Симеоново, Драгалевци.... - лично аз съм фен на къщите в Изток, както вие сте фен на Лозен, госпожата отгоре - на онез неща на север.
Няма лошо, поздрави - аз съм дотук с темата.
Това което се опитвах да кажа, не е за мен - опитвах се да и обясня на госпожата отгоре - че повечето хора биха предпочели Симеоново, Бояна, етц пред онези неизвестните.
Аз лично не бих взел нито едното нито другото.
Както казах вече, аз съм от София - за мен идеалното е къща - но в Софийски квартал на равно - Изток на първо място, след това Гео Милев, Бъкстоун защо не, ако не събера 300-400хиляди евро
Но никога не бих се замъкнал на онзи северен край на София замърсен......
и повечето поне 3то поколение Софиянци също не ги виждам на там да отиват........

Поздрави   bouquet
Живея откак се помня дето се вика на пъпа на София, е и?
Открих че това не ме прави щастлива, а точно обратното. Отивам на север, защото искам 3 дка. двор и спокойно място за мен и семейството. Дали не знам какво е да живееш в София, на центъра, с транспорт и всуе... Явно цял живот си мечтаеш за този център, е аз мечтая да се махна от него! Моята мечта почти е готова да се изпълни, а твоята ?

Замърсен, мали как я предпочитам тая замърсеност... искам я!
За да говориш за замърсеност явно никога не си излизал от София.

Добре де, защо аз като кажа домати че искам, вие ми казвате колко са лоши краставиците.
Ти прочете ли ме какво написах.
Къща с хубав двор в Изток далеч не е център - а си е спокойно и чисто, все едно си на село е усещането поне в някой части на изток където са само къщи - а си си в София.
Аз не живея от сигурно доста време, не ми се смята колко - в София - и доста съм позабравил - всичко за нея - но ми се живее много пак в София - защото си я чувствам моя си дом.

Единствения недостатък - скъпо е, и 300-400к евро за къща трудно Българин ще си позволи - но такъв е живота - всяко хубаво нещо струва скъпо.

Ти се радвай, че 3те ти декара на север с къща - излизат евтино, както казах завиждам ви, че имате евтини желания за на север. Hug

# 160
Ами къщите после не ги дават без пари. Живей си, където искаш да живееш, за мен София престана да бъде това което беше основно в последните 5-6 години.
Живея откакто се помня тук, имаме близо 200 квадрата апартамент на Оборище, смяташ ли че чак толкова сме закъсали, но не искам да бъда роб на нищо, а и да дам всичките си пари в нещо, което е просто имот. Айде моля те, това че много хора си живеят само и единствено за къщата мене въобще не ме бърка. Аз искам свобода и въздух, това което природата може да ми даде... не знам каква къща ще ми го даде в центъра на мръсния вече град.

# 161
Аз лично си харесах доста хубави къщи ново строителство - detached в нещо с Б беше на езика ми е - мисля, че е хубав квартал - Бъкстоун или Банишора (онова дето е по-към витоша) - тоест хубав квартал е - хубава нова къща на 2-3 години и 250-300кв метра беше към 150-160хиляди евро.
Това мисля е идеалното.
ОбъркАл си се.
 Wink
Joy Joy JoyЕстел не се възмущавай не виждаш ли че
„гостите на столицата“ се Множат с всеки изминал ден Mr. Green

# 162
Я, колко много съседи имало тук  Grinning
И аз живея в Лозен и като изключим факта, че доста често спира тока си е супер!  
Сестра ми си взе къща там и от същото се оплаква, ами хванете се съберете народ и осъдете енергото, защо не го правите не мога да разбера ?  newsm78

Защото няма много за какво. Дразнещото е, че спират тока за по 10 минути 3-4 пъти дневно. Сумарно не е чак толкова много, обаче е достатъчно да ти спре работата например.

За децата - много деца има тук. Все пак говорим за най-голямото (и доста бързо растящо село в България). Мисля, че е около 10 хиляди жители сега и не е застаряващо в никак случай. Даже старите повече си седят в София, че са свикнали на парно и т.н. Simple Smile

Има и училища - две. Но едва ли ще ги ползваме де.

# 163
Напротив, не само че е неприятно, но знам че от това уредите се скапват. Как да няма за какво - плащате си една услуга - доставка на ел. енергия,а не я получавате коректно, ами онзи ден ( в неделята) нямаха ток 3 часа (тя е в Долни), и то си е редовно това спиране. По 5-6 пъти понякога на ден...
http://btvnews.bg/136771-Sela_okolo_Sofia_ostavat_bez_tok_po_nya … _pati_na_den.html

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 19:30 от katiaG

# 164
Това мисля е идеалното.
ОбъркАл си се.
 Wink
Joy Joy JoyЕстел не се възмущавай не виждаш ли че
„гостите на столицата“ се Множат с всеки изминал ден Mr. Green

Абе, какви гости на столицата, като човекът гордо заяви, че е шесто поколение софиянец! Аз пък съм шесто поколение бургазлийка и пак знам къде е Бъкстоууууун, и къде Банишора, пък що шесто поколение софиянец прати Банишора в полите на Витоша, не знам. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт