Да живееш извън София

• 79 159
  • 275
  •   1
Отговори
# 180
Явно и на село е въпрос на късмет.

Или в Драгалевци купонджиите са повече.

# 181
Всъщност, кое е положителното в локейшъна на Драгалевци и Симеоново, че на мен нещо ми се губи? Винаги като трябва да ходя натам по някакъв повод, проклинам живота си, ожалвам горката си кола и горките деца, които трябва да живеят там и нямат привилегията да се возят в Хамър, а трябва да ходят на училище и срещи с приятели с отвратителните автобуси, които едвам пълзят нагоре и ще се разпаднат на всеки завой.
И понеже няма да си купувам къща ни на север, ни на юг, може ли да приемем, че мнението ми по никакъв начин не се влияе от това какви пари имам?
Ако случайно някой ден реша да живея в къща някъде, то това ще е в Лозен. Равно ми дай на мен, магистрала, хубав път, инфраструктура...
Снобаризма е много лоша причина да си избереш къща, вЕрвайте ми  Laughing

Както казах, не го говориш това на правилния човек -аз не съм фен на Симеоново, Драгалевци.... - лично аз съм фен на къщите в Изток, както вие сте фен на Лозен, госпожата отгоре - на онез неща на север.
Няма лошо, поздрави - аз съм дотук с темата.
Това което се опитвах да кажа, не е за мен - опитвах се да и обясня на госпожата отгоре - че повечето хора биха предпочели Симеоново, Бояна, етц пред онези неизвестните.
Аз лично не бих взел нито едното нито другото.
Както казах вече, аз съм от София - за мен идеалното е къща - но в Софийски квартал на равно - Изток на първо място, след това Гео Милев, Бъкстоун защо не, ако не събера 300-400хиляди евро
Но никога не бих се замъкнал на онзи северен край на София замърсен......
и повечето поне 3то поколение Софиянци също не ги виждам на там да отиват........

Поздрави   bouquet
Живея откак се помня дето се вика на пъпа на София, е и?
Открих че това не ме прави щастлива, а точно обратното. Отивам на север, защото искам 3 дка. двор и спокойно място за мен и семейството. Дали не знам какво е да живееш в София, на центъра, с транспорт и всуе... Явно цял живот си мечтаеш за този център, е аз мечтая да се махна от него! Моята мечта почти е готова да се изпълни, а твоята ?

Замърсен, мали как я предпочитам тая замърсеност... искам я!
За да говориш за замърсеност явно никога не си излизал от София.

Добре де, защо аз като кажа домати че искам, вие ми казвате колко са лоши краставиците.
Ти прочете ли ме какво написах.
Къща с хубав двор в Изток далеч не е център - а си е спокойно и чисто, все едно си на село е усещането поне в някой части на изток където са само къщи - а си си в София.
Аз не живея от сигурно доста време, не ми се смята колко - в София - и доста съм позабравил - всичко за нея - но ми се живее много пак в София - защото си я чувствам моя си дом.

Единствения недостатък - скъпо е, и 300-400к евро за къща трудно Българин ще си позволи - но такъв е живота - всяко хубаво нещо струва скъпо.

Ти се радвай, че 3те ти декара на север с къща - излизат евтино, както казах завиждам ви, че имате евтини желания за на север. Hug

Е явно скоро не си идвал насам. Изток практически си е почти център вече, съседен квартал е Яворов, който се води вече център. А къща за 300К в Изток има само в мечтите ти, само парцела е повече. За 300К гледай в Бояна, Драгалевци, дето си търсиш "локейшъна", а ако видиш обява за 150К за Бояна, въобще не си играй да се обаждаш, пази си нервите.

# 182
И ние сме се решили на подобна стъпка и вече нямаме търпение да се изнесем от София в къща. Мястото за строеж го имаме, около декар и половина е, но някак си не мислим да го ползваме цялото - ще видим какво ще го правим. Остава да оправим документално нещата. Но там първо не е застроено, все още няма да имаме много съседи, има си канализация, ток, вода, газифицирано е и по план през 2017 г. трябва да стига и метрото.
А няма проблем да споделя - Костинброд е.
newsm78 Сигурна ли си, че не се бъркаш, че 2017 ще ходи там метро, защото това ми звучи като фантастика  newsm78 То софийски квартали нямат метро.. Примерно Овча Купел отвсякъде е запушен, но метро няма. А е по-близо и от Младост до центъра...

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 19:59 от katiaG

# 183
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Признавам, че не са много местата в Драгалевци, които ми харесват за живеене - повече харесвам горната му част, в близост до гората.

във вилната зона, на 200 метра от гората съм - между нас и гората има само 4 къщи. целонощни купони няма всеки ден, но джангър от съседи и кучета - има. всеки път, когато отида там. и се налага през лятото да спим на затворени прозорци.

Неприятна работа...
И ние сме на подобно място, ама явно имаме късмет.

# 184
И ние сме се решили на подобна стъпка и вече нямаме търпение да се изнесем от София в къща. Мястото за строеж го имаме, около декар и половина е, но някак си не мислим да го ползваме цялото - ще видим какво ще го правим. Остава да оправим документално нещата. Но там първо не е застроено, все още няма да имаме много съседи, има си канализация, ток, вода, газифицирано е и по план през 2017 г. трябва да стига и метрото.
А няма проблем да споделя - Костинброд е.
newsm78 Сигурна ли си, че не се бъркаш, че 2017 ще ходи там метро, защото това ми звучи като фантастика  newsm78 То софийски квартали нямат метро.. Примерно Овча Купел отвсякъде е запушен, но метро няма. А е по-близо и от Младост до центъра...

По план е така. Но то ще е надземно, до влаковата линия, така че е твърде възможно щом няма да се копае, просто ще се свърже с метрото на София, което е вече изградено де...  Peace

# 185
Ами какво да ти кажа тогава, освен ЧЕСТИТО!  Hug
Това е страхотно, значи ще се придвижвате супер бързо и комфортно по всяко време. И то съвсем скоро. Чудесно, което значи че наистина на север ще стане хубавко местенце за повечко хора, които търсят близост до големия град и спокойствието на село.   bouquet

# 186
А за Горна Баня какво мислите?

# 187

Те оплюха в тази тема Бояна, Симеоново и Драгалевци  Wink Какво очакваш да ти кажат за Горна Баня.  Wink
Става, не е лошо.

# 188
  • София
aniese, ще се самоцитирам:
Живея в Горна баня. За мен мястото е прекрасно, има си рейс през 10 мин., предвижда се метрото да стига до гарата през 2018  Grinning На високо сме, въздухът е чист, климатът приятен - не е някакво супер ветровито, както в някои части на Драгалевци например, малко по-студено е от центъра (в рамките на 2 градуса). Сега прокарват канализация, газифицирани сме. Престъпността е ниска, има полицейско присъствие, малко бездомни кучета. Пътищата...хм...кърпят тук-там улиците, но има и много лоши такива - зависи коя част на квартала се избере. Имаме голяма борова горичка в близост - идеална за разходки, без кучета, наркомани и т.н. Имаме две училища, две детски градини (поне по 2 знам де)... До центъра на София е 30 мин. с кола при горе-долу натоварен трафик, при спокойно движение и при спазване на ограниченията съм стигала за 15 мин. до НДК. С рейса до СУ с прекачване стигам за около 40 мин. - 1 час. Има голям избор на парцели, на къщи, както и на апартаменти в нови кооперации. Не знам обаче цените как вървят...

# 189
Признавам, че не са много местата в Драгалевци, които ми харесват за живеене - повече харесвам горната му част, в близост до гората.

във вилната зона, на 200 метра от гората съм - между нас и гората има само 4 къщи. целонощни купони няма всеки ден, но джангър от съседи и кучета - има. всеки път, когато отида там. и се налага през лятото да спим на затворени прозорци.
Бе и аз живея горе-долу там, ама нищо не съм чула - и аз чувам реката и гората само. Съседите вечер понякога правят барбекю, говорят си хората, вечерят и си лягат. Ние също - нищо драстично. И чак с микрофони и на километри да се чува - трябваше чак до Лозенец да стига шумът. Като цяло за да живееш "извън София" трябва да си организиран малко по-различно - пазаруване на едро /е, това не го усвоих и затова се радвам на магазина до нас/, аптеките и те далече, лекарства от първа необходимост трябва да имаш, такива неща, но не е някакво особено затруднение. И най много съм доволна, че така  хем мога да имам куче, хем да не съм задължена вечер и сутрин да го извеждам а то горкото да ме чака цял ден в апартамента да се върна.

# 190

Те оплюха в тази тема Бояна, Симеоново и Драгалевци  Wink Какво очакваш да ти кажат за Горна Баня.  Wink
Става, не е лошо.
То ти си заплюл цялата родина като си я изоставил, какво въобще дебатираш.
Забравил си бълг. език, половината ти пост беше с англ. думи, забравил си как се казват 2 известни квартала, ама иначе ги разбираш нещата и знаеш кое как.
Горна Баня си е хубаво и то доста, странното е че е близо до центъра, а не можеш да стигнеш бързо. Все ще си в някакви епични задръствания докато се добереш до там.

Примерно има и едно село, което е много близо до центъра, казва се Бусманци (разбирам, може и квартал да е, за мен все са си села  Peace) На което ЛОКЕЙШЪНА не му е много зле, ама ИНФРАСТРУКТУРЕЙШЪНА и ТРАНСПОРТЕЙШЪНА не са особено добре.

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 11:51 от katiaG

# 191
  • Sofia
Спорът за и против, и по тази тема, до никаде не води. Как да повярвам, че шумът от няколко къщи наоколо ще ми пречи повече от чалгата, която слушах през ден в иначе харесвания кв. Борово, където освен прахоляк, коли и бетон друго няма. Е има денонощна аптека и 100 магазинчета, но за мен това не е водещо. "На село" пък си имаме светулки, белка, щурци и тишина.  Mr. Green
За Горна Баня няма да повтарям написаното от BlaCk RoSe, но така ли иначе, когато човек избира е добре да разгледа, а форумът може да даде много отговори, от едната до другата крайност, както стана ясно. На всеки както му харесва  Peace

# 192
Разбира се, че няма нищо общо, над нас понякога едни наематели преди правеха малка дискотечка и полилея ни "рипаше" налево - надесно...  туй у къща нема как да са случи.

# 193
По принцип идеята на хората (поне на тези, които аз познавам), е или да живеят на чист въздух сред природата, или да се отърват от съседи, или от шум, или от мръсотия, или от всичко накуп. Компромис е да се лишиш от всички удобства на градското жилище, да плащаш за бензин повече, за поддръжка повече средства и да отделяш повече време.... и някои хора ми се струва, че очакват всичко останало да е "цветя и рози" и да не правят повече компромиси и наистина е доста неприятно, ако очакванията не се потвърдят от действителността.
В някои села е доста нагъчкано, при нас чарът е, че местата са поне по декар, всичките, като съседи има в едно от 3 или 4 места, та на мен съседи не ми пречат, нито селски шум, напротив, всеки ден от лятото, когато съм на вилата се намира поне едно нещо от заобикалящата ме среда, което да ме зарадва.
Вчера дечурлигата от едната махала викаха, а онези от другата им отговаряха, наистина така се чува, един среднощен купон да има в селото и ехти цяло село, но мен това не ме притеснява, нито е ежедневно, нито е нетърпимо, като си затворя прозорците и не се чува нищо.

Имам си чуден двор, с трева и цветя, и зеленчуци даже. Но това е сезонно, има чар и в зимата в преспи сняг, но за някой и друг уикенд, за разпускане, не за забързано ежедневие.
Зимата не си представям да трябва да бия път всеки ден до там за едното спане, защото, в общи линии, през седмицата сме по цял ден на работа в града или по работа из града, детето е на училище, по разни спортове и курсове, събират се преди или след училище, зависи от това коя смяна са, ние също се събираме с приятели, разни културни мероприятия...
Ако обаче  е урбанизирано, то ще е и доста населено, ако е пълно с магазинчета, аптеки и заведения, със сигурност ще е удобно за целогодишно живеене, но мен няма да ме привлича.

ПП. Иначе места извън града бол, зависи какво търси човек  - дали друг по-малък град, дали село, дали квартал,  хора живеят там целогодишно, не е като да не става, всяко едно си има и предимства, и недостатъци, зависи кой с кое би направил компромис.

# 194
  • В най - голямото село
Може ли някой да сподели мнения за този комплекс:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CafLp87nwB0 … ct=clnk&gl=bg
Ходим , гледаме го, харесва ни, но все пак друго е да се чуят мнения на хора, които живеят там или имат познати.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт