Да живееш извън София

• 79 163
  • 275
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз лично си харесах доста хубави къщи ново строителство - detached в нещо с Б беше на езика ми е - мисля, че е хубав квартал - Бъкстоун или Банишора (онова дето е по-към витоша) - тоест хубав квартал е - хубава нова къща на 2-3 години и 250-300кв метра беше към 150-160хиляди евро.
Това мисля е идеалното.
ОбъркАл си се.
Банишора си е направо на склона на Витоша.  Laughing
 Wink
А на Бъкстоун съседния му квартал е Флинтстоун.  bowuu Joy
Joy Joy JoyЕстел не се възмущавай не виждаш ли че
„гостите на столицата“ се Множат с всеки изминал ден Mr. Green

Абе, какви гости на столицата, като човекът гордо заяви, че е шесто поколение софиянец! Аз пък съм шесто поколение бургазлийка и пак знам къде е Бъкстоууууун, и къде Банишора, пък що шесто поколение софиянец прати Банишора в полите на Витоша, не знам. Laughing
hahaha
Железница е хубаво село, развива се. Пътят е изцяло подменен, транспорт има редовен, сметоизвозва се, чисти се сняг... На мен ми идва леко далече.
Има хубави парцели на прилични цени. Значително по-евтино е от Бистрица Peace

# 166
Напротив, не само че е неприятно, но знам че от това уредите се скапват. Как да няма за какво - плащате си една услуга - доставка на ел. енергия,а не я получавате коректно, ами онзи ден ( в неделята) нямаха ток 3 часа (тя е в Долни), и то си е редовно това спиране. По 5-6 пъти понякога на ден...
http://btvnews.bg/136771-Sela_okolo_Sofia_ostavat_bez_tok_po_nya … _pati_na_den.html

Да, ама те явно нямат задължение да ни я предоставят тази услуга непрекъснато. Ако сумарно нямаш ток над еди-колко си часа, май ти опрощават сметката или нещо такова...

Абе черни са ми ЧЕЗ на мен, ама това е друга тема. Simple Smile

А за Изток - той май отдавна не е "все едно си на село". И да си вземеш къща, голям е шансът да е смушена между кооперации - или това да предстои.

# 167
Аз мисля че ще е добре и за вас и за ЧЕЗ да им заведете един колективен иск. И сезирате и КЗП, не смятам че съвсем ще останат така нещата, съвсем скоро минавах оттам с колата, отивах до сестра ми и слязох да напазаря от магазина до "мегдана", там читалището до рашовец, и в тоя момент магазинерката започна да соли ЧЕЗ че са й прецакали всичките хладилници и тн. и от нея разбрах че всеки се спасява поединично. Срамота, българи, умни хора, пък да разчитат на случайността и на нечие "задължение", вместо да направят нещо рационално за мястото, където живеят и за домовете си...

# 168
Аз мисля че ще е добре и за вас и за ЧЕЗ да им заведете един колективен иск.

Иск за какво?

# 169
  • София

Иск за какво?
За неспазване на договорни отношения, некачествено подаване на ток, нанесени имуществени и други щети и т.н

Някои от монополистите предлагаха подобно нещо- заплащане на повредени уреди, при доказана повреда по тяхна вина.

# 170

Иск за какво?
За неспазване на договорни отношения, некачествено подаване на ток, нанесени имуществени и други щети и т.н

Някои от монополистите предлагаха подобно нещо- заплащане на повредени уреди, при доказана повреда по тяхна вина.

Ама в договора не пише, че те няма да прекъсват електрозахранването никога. Уреди още не са ни горели, слава богу - щото как доказвам от какво е, не ми е ясно.

КЗП препращат към ДКЕВР.

# 171
Аз мисля че ще е добре и за вас и за ЧЕЗ да им заведете един колективен иск. И сезирате и КЗП, не смятам че съвсем ще останат така нещата, съвсем скоро минавах оттам с колата, отивах до сестра ми и слязох да напазаря от магазина до "мегдана", там читалището до рашовец, и в тоя момент магазинерката започна да соли ЧЕЗ че са й прецакали всичките хладилници и тн. и от нея разбрах че всеки се спасява поединично. Срамота, българи, умни хора, пък да разчитат на случайността и на нечие "задължение", вместо да направят нещо рационално за мястото, където живеят и за домовете си...

Нищо лично, но винаги съм се чудила, когато кореняк софиянците от пъпа на София около Докторската градина започнат вместо да пазаруват, да пазарят.
Не знаех, че това е софийски диалект. newsm78

jp, на вилата пък токът е по-слаб, енергоспестяващите крушки светят като свещички.
И това  е проблем на много места извън София, не е нито само Лозен, нито само наше село.
На  на нас са ни плащали ремонт на уреди преди време, но поради подаване на по-високо напрежение, и то на доста хора, циганите бяха гепили шината на нулата от трафопоста посред бял ден. ooooh!

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 00:39 от нова

# 172
Не виждам нищо странно, както баце примерно го употребявам понякога, така и нещо друго...
Телевизията и интернет са едно универсално унифицаращо информационно поле. Нима ще кажеш че на теб не ти влияе каквото чуваш и не ти става "лаф". Както и да е, това е вметка.
Явно на подбив си ме взела, все едно. Приеми че съм от горно нанадолнище в др. край на Б-я и си избивам комплексите тук.
А относно уредите - единия климатик вече 2 пъти й беше в сервиз поради тези причини.
Лозен си е най-голямото село, една подписка да тръгне дори, това са около 7 хил. подписа ако се подпишат всички ( поне аз знам че са толкова ) 

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 23:55 от katiaG

# 173
  • София
За мен по-голям двор означава много - тревни площи, отделни тематични кътове, басейн. А и самостоятелност - каквито и съседи да имаш, пак е по-добре от това да ти тропат от всички страни и т.н.

само така си мислиш, защото не си го изпитала на практика.

да вземем за пример прословутите Драгалевци и Симеоново. като дойде лятото и започнат безкрайните нощни фиести в баровските хасиенди - ама с диджей, яка музика и файерверки до зори - вервай ми, чува се на разстояние от километри и заспиване НЯМА! ако не са те, ще е банцига на съседа отляво цял ден, музиката на съседа отдясно цял ден, барбекю-купона на съседа отдолу цяла нощ, кучешкият лай денонощно... просто прелест.

предпочитам "да ми тропат" в жилищния блок пред това съмнително удоволствие. и подчертавам - и двете съм ги изпитала доволно от личен опит.

# 174
jp, на вилата пък токът е по-слаб, енергоспестяващите крушки светят като свещички.
И това  е проблем на много места извън София, не е нито само Лозен, нито само наше село.

Да, така е, за съжаление. И не мисля, че ще има особено подобрение, защото не мисля, че се правят особени инвестиции в каквато и да е инфраструктура.

Гледам и Софийска вода - през ден някъде тече спукана тръба. Ние поне от тях не зависим.

# 175
малко е  offtopic но как пък може начи... да продадат рекордно количество електричество енергийните компании за 2011 за износ, на цена, по ниска от тази в самата страна и едно софийско село или квартал ... да има ежечасни почти проблеми. Това аз не мога да разбера. Съвсем до скоро смятах че тока навсякъде е като в столицата, докато не открих че това не е съвесем така и не се случва само в много студени или много топли дни по курортните комплекси.  #Crazy  no

# 176
Много се отклонихме, но все пак последно - не е проблемът в количеството, а в електропреносната мрежа.

Също така, голяма част от спиранията са заради някакви превключвания и пренасочвания заради снабдяването на София. Поне така съм чувала.

# 177
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

да вземем за пример прословутите Драгалевци и Симеоново. като дойде лятото и започнат безкрайните нощни фиести в баровските хасиенди - ама с диджей, яка музика и файерверки до зори - вервай ми, чува се на разстояние от километри и заспиване НЯМА! ако не са те, ще е банцига на съседа отляво цял ден, музиката на съседа отдясно цял ден, барбекю-купона на съседа отдолу цяла нощ, кучешкият лай денонощно... просто прелест.

предпочитам "да ми тропат" в жилищния блок пред това съмнително удоволствие. и подчертавам - и двете съм ги изпитала доволно от личен опит.

Не знам точно къде си имала късмета да си в Драгалевци,
но аз от шум не мога да се оплача.  Има го в рамките на нормалното,
все пак не сме сами в гората, но да чувам нещо от километри,
и въобще тая какафония, която описа - ами не ми се е случвало.
Слушам си реката и шума на гората вечер, и си дишам чистия въздух,
и съм доволна. Зимата малко трудно додрапвам до нас,
но няма пълно щастие  Grinning
Признавам, че не са много местата в Драгалевци, които ми харесват за живеене - повече харесвам горната му част, в близост до гората.

# 178
  • София
Признавам, че не са много местата в Драгалевци, които ми харесват за живеене - повече харесвам горната му част, в близост до гората.

във вилната зона, на 200 метра от гората съм - между нас и гората има само 4 къщи. целонощни купони няма всеки ден, но джангър от съседи и кучета - има. всеки път, когато отида там. и се налага през лятото да спим на затворени прозорци.

# 179
Преки съседи нямаме. Граничим отвсякъде с имоти, стопанисвани, но без постройки. Това не пречи обаче да чувам среднощното веселие на съседите ми, отдалечени от мен на 150-200 метра по въздушна линия. И именно защото е тихо, се чува в пъти по-ясно отколкото в среда, изобилстваща от странични шумове.

Общи условия

Активация на акаунт