Юли 2006-101

• 73 959
  • 548
  •   1
Отговори
# 270
Didito, защо мислиш, че все въртя и суча и искам Кико да изкара до 3г. , за да тръгне направо на градина. Като знам, че дори и да започна в градина, ще ми дават 400лв. , за да гледам 20 и кусур деца... #Crazy а в същото време/давам пример с етърва ми/ някои работят в стол към някое Министерство за 600лв. без образование.  Close Дано намериш работата, която ще те накара да се чувстваш добре.
Сега последно, след като съм съкратена и на борсата след 10г. ми изплащат 160лв. месечно, явно защото гледат 1г. назад, когато съм била майчинство.

Ронка, без глупости, екстра сте си там.  NaughtyНосталгията винаги ще те връща насам, но не е сега момента. Идвайте лятото, взимайте отпуски, почивки и ще се виждате с приятели. Като ви домъчнее, купувате билети и за нула време сте тук, но другото не можеш да го дашеш на децата - перспективата.

Нан, не мисли за упойки, аз също мисля, че като второ дете всичко ще мине по - бързо и безболезнено.

Браво на мама Иси, за добрата работа и на Марти за презентацията. Hug

Данито, къде сте сега?

# 271
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug  Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 16:33 от isikam

# 272
  • София
Абе то няма угодия понякога.Ето и аз,и Иси сме близо до децата си почти постоянно.Гледаме ги как растат отблизо,прекарваме много часове с тях,даваме им много внимание.Близка приятелка започна работа преди няколко месеца и почти няма време за момиченцето си и много страда.Според нея пропуска много,постоянно се самообвинява и все ми казваше,докато имам възможност да съм край него.Все пак говорим за истински ангажимент-не да се спи до обяд,после на кафе,и всички турски сериали...говорим да даваш и да учиш детето си на нещо и да го ангажираш постоянно.

И според мен,Ронка,номера е да пътувате за почивка тук.След години толкова ще си свикнала,че няма да ти прави впечатление Peace.
А и имаш форума-ей ни нА колко сме-виртуални приятелки Hug!!!

# 273
Ох...винаги,когато си помисля,че за да работя така,както аз си знам, ще трябва да платя високата цена да не съм до детето си и ми става едно такова ужасно....

Вчера се видях с една приятелка от студентските години,имаше спектакъл тук и тя ми каза,че въпреки хубавата кариера и многото пари,обиколките на света и интересните хора и места,които посещава, изобщо не е щастлива...защото цената за това, да нямаш семейство,деца и дом, в който да спиш в легло,което ти си си избрал, е много висока.
Аз откакто имам дете изобщо не съм в състояние да спя спокойно,ако не е в съседната стая или поне на място, където бързо бих могла да стигна.Веднъж тръгнах за една репетиция и малкото като ревна за мен,прегърна ми крака и едвам го откъснах.Докато не се прибрах от репетиция непрекъснато му чувах гласа и никога не бих забравила погледа, с който ме умоляваше да не излизам,а да си играем двамата.Все едно ме бяха хванали за гърлото,изобщо не бях в състояние да пея,никога не ми се беше случвало.Сега,когато ми се наложи д аправя избор,винаги гледам как ще се отрази на детето и не се колебая да отказвам,за да съм с него.Изобщо не съжалявам,парите както идват,така си и отиват.Кариерата,колкото и да е успешна, не може да те прегърне и в момента, в който паднеш ще си отиде без да й мигне окото...

Да са живи и здрави децата,без тях едва ли бихме оценили хубавата страна на безсънните нощи и нарисуваните стени!

Ронка- Hug

# 274
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Сега,когато ми се наложи д аправя избор,винаги гледам как ще се отрази на детето и не се колебая да отказвам,за да съм с него.Изобщо не съжалявам,парите както идват,така си и отиват.Кариерата,колкото и да е успешна, не може да те прегърне и в момента, в който паднеш ще си отиде без да й мигне окото...
Да са живи и здрави децата,без тях едва ли бихме оценили хубавата страна на безсънните нощи и нарисуваните стени!

Много хубаво си го написала!

# 275
  • София
kartinka   -  202uu

# 276
Данито, къде сте сега?
Вече година и 4-5 месеца сме в София, живеем в Овча купел, а работим в Хиподрума.
Дани[/b]-опитай в някоя държавна градина до вас.Днес говорих с директорката на частната градина на Влади,нали ще го местим от там..та тя ми каза,че ако има места са длъжни да го вземат.Дори на мястото на друго дете,което не идва,а е записано,защото за неидващи деца държавата не им плащала нищо.Та за тях е добре да запишат редовно ходещо дете.Аз утре ще звъня да питам,после ще пиша.
Точно това направих и аз вчера. Имам регистрация в системата от миналата година, но все не се престрашавах да участвам в класиранията, но вчера избрах и подредих градините. надявам се поне за септември да се класираме някъде.

А относно терзанията които имате и мен ме налягат. Преди като си бяхме в Сопот и ходех на работа в училище имах време и огромно желание да се занимвам с криси, но тогава се прибирах в 2 следобяд, имах време да си почина, да си оправя къата и в 4 като го взема от градина бях изцяло на неговот разположение, а сега ставам в 4, от 4;30-5 започвам работа и чак до 6 вечерта. Цял ден няккой те занимава с проблемите си, тичаш по инстанции и вечерта в 6 си парцал. Прибирам се ям, банята и в леглото. как да имам желание и сили да се занимавам с детето.  обре, че поне успявам понякога да почивам в събота и неделя, за да имам сили да му обърна внимание.

# 277
  • София
Дани-сега говорих с канцеларията на близката детска градина.Директорката закъсняваше,но говорих със секретарката.Каза ми,че няма проблем да вземат Влади,защото 5-6годишните се водят подготвителна и няма проблем да ги приемат.Каза,че мога да се обадя във всяка една близка градина и няма да има причина да не го приемат.Така че обади се още сега някъде и кажи,че става въпрос за 5годишно детенце,което има нужда СЕГА да ходи на градина.Нямат право да ти откажат,ако има свободно място Peace.

# 278
didito благодаря за информацията, ще се възползвам.

# 279
  • somewhere over the rainbow
Дани, чак до раждане не съм стигнала ... а ми се иска. Много ми тежи на всяка част от тялото, а от два дни ме боли сърцето от притискане, когато съм седнала Rolling Eyes А не мога да работя легнала.
Иначе трябва да издържа до март Praynig

Тук има много сняг Crazy и  вали, като за последно. В градината има много болнички, само 5 деца в групата, та ни казаха, ако можем да се гледаме вкъщи, да не я водим Дая, че ще правят сборна група. И ей я тук - играе на лаптопа. Беше навън в снега и си дойде мокра до костите. После ще я напаря в банята. Иначе пък е здрава, пу-пу.

Айде.

# 280
  • София
Здравейте, на мен ми мина главоболието, то не беше от грип, а ежемесечната ми мигрена.
Ох, каним се утре да ходим пак на Пампорово, ама в това време ме е страх.
Мъж ми е болен още, ама започна АБ.
Това с търсене на работа и детски градини е много тегаво. Дано да намерите нещо свясно.
Нас така и не ни приеха в държавна и си изкарахме в частната.
Ама здраве да е, добре че мъж ми изкарва достатно, защото на нас пак ни намалиха заплатите. Ама то няма как, няма работа, няма приходи, откъде пари за заплати.
А това, че не ни остава сила след работа за децата е доста тъжно, но няма как. И аз като се прибета, да сготвя, да пооправя, да вечеряме, да заредя миялната, ако има и пералня и добре, че тати играе с Цеци, щото на мен не ми остава време.
Не мога аз да си седна, а в къщи да е вили на могили Simple Smile
П. П да знаете за някой учител по народни танци и инструктор по аеробика да си търси работа?

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 12:09 от ivka76

# 281
Ивка защо ти е учител по танци?  newsm78

Тук е приказнооо,това е зима,как обичам такъв сняг,да не се вижда нищо друго само чист бял пейзаж... Crazy Hug иде ти да легнеш и да не ставаш Blush

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 14:21 от Eli83

# 282
  • somewhere over the rainbow

Не мога аз да си седна, а в къщи да е вили на могили Simple Smile

Аз пък мога Mr. Green Тя къщната работа никога не свършва, а някои моменти няма да се върнат Peace

Ели, в държавните детски градини не би трябвало да има разлика в заплатите в София и в провинцията. В частните фирми има, и още как. Тук 500 лв. си е една доста прилична заплата /недостатъчна, но спрямо средното ниво на заплатите - прилична/, а в София се мръщят..
Той стандартът може да е друг, ама цените са си същите Rolling Eyes

# 283
 Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 14:21 от Eli83

# 284
Съвсем си си у ред,просто имаш нужда снега да ти пощипне бузките и после пак да се мушнеш на топло.

Ех,как искам и аз сняг...тук само дъжд и градушка валят...

Общи условия

Активация на акаунт