Юли 2006-101

• 73 719
  • 548
  •   1
Отговори
# 390
НаН не е толкова разпространено Мартин , колкото си мислиш. До сега само в първи клас , когато Марти ходеше на английски в "Училища Европа' имаше още един Мартин. Иначе до сега си е бил само той в градината , в училище , ако щеш и на каратето. Александър е много по-разпространено в класа на Марти има 3-ма Александровци и една една Александра. Crazy Съкратеното Марти според мен е както майката си го наложи. Всички се опитваха да казват на Валери- Вале , но на мен не ми харесва и вече всички му казват Валери. Моята майка никога не ми е казвала на галено , на нея и харесва Христина и така си ми казват. Аз също се съобразих с мнението на мъжът ми. В интерес на истината с майка ми измислихме имена ,защото исках на нея да го кръстя , но не ни харесаха никакви имена ( особено мъжки) с "З". Аз исках много Виктор ,но на Иван му звучеше грубо и решихме , ако е момиче Виктория , ако е момче Валери. Така , че направихме компромис и двамата и на двама ни да ни хареса. Измислете име различно от Мариян и Мартин така ,че на вас да ви е приятно. С "М" има много хубави имена. (едно време нямахме интернет и сме гледали имената от тел. указател Laughing) Мартин щеше да се казва Милен, Михаил , Момчил, Матей. Максим разбрах , че не ти харесва. Но ти си ги разглеждала.

# 391
  • somewhere over the rainbow
Иси, твоят Мартин е голям, тогава не е било често ... Но сега, особено в Сопот и Карлово ooooh! Иначе Александър и Александра надали ще ги бие някой в близко бъдеще Grinning После са Кристиян, Никол, Виктория... Нали се занимавам с детските конкурси, та имам много добра представа Simple Smile

И аз имам приятелка Христина, на която винаги казвам Христина. На познатите ми Христовци казвам Христо, никога Ицо, Ичо, Ичка ... За мен това са от имената, които не бива да се развалят с умалителни. Ако ми обещаят, че ще наричат бебето Мартин /ако ще Мартинчо, Мартини, но не и Марти/ се навивам веднага. Grinning

# 392
Може и да си права. Мога изцяло да те разубедя  за Мартин. Laughing На моя Марти в училище му викат или Марто или маратонка  Crossing Arms, но от детски прякори измъкване няма. Иван все гледаше да не се получат обидни прякори. Исках за момиченце Лиза (на моята леля в Русия и на мама), но Иван веднага измисли Лиза-близа Party и така

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 21:25 от isikam

# 393
За момче с М много харесвам Матео  Heart Eyes Късно го открих обаче...

# 394
За Лора моя вариант беше Неда, но ме отказа точно това, да не и се подиграват с НЕ, ДА, ДА, НЕ... Иначе името страшно много ми харесва!

# 395
  • През девет земи в десета
Нан, аз също харесвам Матей, но все пак се консултирай със семейството. Аз не мисля, че е лошо да се съобарзиш с тях. Аз съм го направила и трите пъти, освен това си харесвам имената на децата и всички са доволни Peace

# 396
  • някъде
На мен ми харесва Мартин /Марти/ Peace...на сестра ми момченцето се казва така Heart Eyes

# 397
Нан, все си мисля, че ще стигнете до някакъв компромис, така, че да харесва на всички. Според мен обаче, не името прави човек, а човекът прави името...
При нас изборът беше доста труден...Не сме се съобразявали с буква, а с това да звучи добре интернационално. Аз много исках Филип, но Калин категорично отказа. Спряхме се на Кристиан, и така го наричаме, освен аз често го наричам КИКИ. Heart Eyes Ами толкова ми е мъничък, сладичък, слабичък... Мен лично не ме е притеснявало това, колко разпространено е дадено име.
Ема я избрах аз, за Кристиан се съобразих с Калин.

Вчера тук беше истинска пролет! Слънце, 15 градуса....страхотно. Направихме си една чудна 4 часова разходка.
О, да ви се похваля...вече си имаме група по народни танци. От вчера се сформира, и ще се танцуват, изучават и т.н. Българските народни танци, всяка събота. Кака ви Пета е първа кипра там. Mr. Green

# 398
  • somewhere over the rainbow
Деси, имената на децата ти ти са много хубави, особено Валерия - страшно добре ми звучи Heart Eyes

Арлина, не беше ли Жана за Лора? Както и да е, и Жана и Неда са груби, добър избор направихте Heart Eyes Теб ще те помоля да ми пратиш телефона си на лични, ако имам проблем с кърменето в първите дни, да ти се обадя. А много ще съм благодарна да ми дадеш някакви съвети за започването. Всичко съм забравила ooooh!

Матей, Матео и т.н. не ми харесват хич. Абе 90% ще е Мартин, ама лаф да става Hug

Дидито се губи нещо Thinking

# 399

Арлина, не беше ли Жана за Лора? Както и да е, и Жана и Неда са груби, добър избор направихте Heart Eyes Теб ще те помоля да ми пратиш телефона си на лични, ако имам проблем с кърменето в първите дни, да ти се обадя. А много ще съм благодарна да ми дадеш някакви съвети за започването. Всичко съм забравила ooooh!

Да, първо беше Жана, после стана Неда, после ми хареса Яна и накрая стигнахме до Лора Mr. Green Може и да звучат по-грубо, но точно за това ми харесваха, но както и да е и Лора си го харесвам и е интернационално Mr. Green

Иначе за телефона ще ти го пусна на лични, ще се радвам да помогна с каквото мога. Но винаги можеш и да позвъниш на нац. телефон: 0888 555 385 на ЛЛЛ, където има дежурни момичета, които отговарят на кърмачески терзания и въпроси  Mr. Green Не вярвам да си забравила каквото и да е, като сложиш бебечето на гърдата и всичко ще се сетиш Mr. Green Важното е да си го вземеш възможно най-бързо, да си го закърмиш и да не се разделяте. Иначе, ако искаш да си припомниш, има много хубава библиотека тук във форума, може да погледнеш: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0.
Тук: http://lalechebg.com/webinar/ има и уебинари, ако ти се слушат, също ще са ти от полза. В Карлово/ Сопот имате местна група:
http://lalechebg.com/groups/, ако се наложи да дойде някои на място да ви види с бебето. Ако има нещо още питай Wink

# 400
  • София
И на мен ми харесва Марти, Нанче. А на Мариян как му е галеното име- Маро?
Цеци е болен, висика Т и кашлица, сигурно е грипа Sad днес сме на лекар, да видим какво ще ни кажат. Ох, не беше боледувал одавна, гадна работа. Дано отмине бързо!

# 401
  • През девет земи в десета
МоЙто дете се оправи, минаха сополите. Капахме два пъти лук, сама поиска, че не могла да диша и ме предупреди, че много ще реве Laughing 2 дни давах Перитол и Ефералган + желираните витамини и изгонихме настинката.

Ивка, дано бързо да минава и при вас Hug

Ми Нан, щом си решила и харесва на всички, не го мисли Peace

Дидито работи, едва ли намира време за компютър, а и да намира ако е уморена едва ли ще се занимава с писане из форумите.

# 402
Е, аз доста отдавна не съм писала тук  Laughing

НАН, вижда се края, скоро ще гушкаш бебе  Heart Eyes От двете имена повече ми харесва Мартин и не е задължително да му казвате накратко Марти.

Ивка, сигурно Цеци е по-добре, минава за 2-3 дни и ние го изкарахме. Гергана даже регистрира първия си АБ в живота, защото направи отит, пробвах с бабешки методи, но не успя да се справи.

Ронка, и при нас тази седмица е хубаво времето, слънчево и топличко, над 0 градуса  Laughing

И да ви се оплача - на Гергана избиват четирите постоянни кътника, горните вече са излезли, но долните много я болят, снощи и сутринта давах панадол, не може да дъвче на дясната страна. Венецът е доста надут, виждат се връхчетата, дано скоро избият. Кажете ми нещо, с което мога да я мажа или да давам да пие, за да я облекча малко. Много ми е мъчно като я гледам  Sad

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 15:16 от Дю

# 403
Извинете, че пиша втори пост, но ми се скрива текста на предния.

Във връзка с постоянните зъби - има ли някой, който е поставил силанти? Говорих със зъболекар и той настява да направя на Гергана силанизиране на тези постоянни кътници, които сега растат. Но нямам все още мнение. Иси, ще се включиш ли със съвет от свекър ти, и всички, които имат някаква информация по въпроса.   bouquet

Аз съм вече на работа, не вярвах, че ще се радвам, но 10 дена сама с децата ми дойде в повече  Mr. Green

# 404
Дю кажи какво точно те интересува. Свекър ми искаше да слага на Марти ,но ние не се наканихме да му сложим . http://www.puls.bg/health/dental/news_8482.html
http://www.zabolekar.info/new_site/index.php?Itemid=38&id=34 … ent&task=view

Общи условия

Активация на акаунт