ОКТОМВРИйската дружина, ново бебе ще си има!

• 30 831
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
аз обличам по много - боди потник, блузка/боди с дълъг ръкав, пуловер (или с поло-яка и къс ръкав или без яка, но с дълъг ръкав, редувам два пуловера), пухено яке, надолу - чорапогащник + панталон, обикновено е с един, който отвътре е с полар, на главата задългително шапка, а от няколко дни му връзвам и шалче, ако не е с пуловер с поло-яка. Отгоре го завивам с дебеличко одеалце, с ватичка отвъре.
Навличам го доста май, но той често спи навън. Сутрин излизаме към 9-9:30, оставяме каката и се разхождаме с него, той спи ,аз се мотам по разни задачки. Прибираме се за обедното хапване и игра у дома, че навън нещо не му е комфортно в този студ да играе, най-често спи следобедно у дома и ей по това време излизаме още веднъж да си приберем каката. Така че все по студенкото сме навън.  Peace

# 151
  • Варна,морето,сините вълни...
 wavey и от нас! Повече от седмица нямах нет,прецака ми се интернет модема и понеже се абонирахме за тея промоции TV+net+mobi докато благоволят да дойдат,да сменят съвсем ви изпуснах края ooooh!
Честит празник на всички с поводи!Желая ви много здраве,щастие,любов и успехи!  bouquet
брикси,ние сме с чорапогащник,дънки,боди с дълъг ръкав,по-дебелка блузка и яке.+шапка,ръкавички и ботушки.Завивам с одеало в количката Peace
Ние ходим вече нон-стоп,шетаме и разхвърляме без спир #Crazy Ходихме до педи,че едното оченце е нещо червено,изписа ни капки и дано отмине!Инъче се будим нощем и искаме даядем,не минава номера с вода и гушкане...скок в растежа ли има,от зъбите ли е.... newsm78 Искам да я отбивам вече,изпитвам болки като дърпа а и 2 пъти ми прави рани на зърната.Та давам АМ или цедя с помпата,събирам кърмата и давам.Приемам съвети,как да намаля кърмата.....билки,хомопатия ПОМАГАЙТЕ!!!Постоянно ми се образуват бучки,нали цедя само до облекчаване а доскоро Марти ги изцокваше до дупка,че затуй явно Tired
Болничките бързо да оздравяват! Hug

# 152
Краси, честита ви годишнина!!! Още дълго време да се обичате, разбирате и уважавате!!!  Hug Пък може и да се бракувате някой ден.... Wink
Moя мъж "не е готов" за такива неща Wink Laughing

Много благодаря за всички ви за пожеланията и честитките Heart Eyes Heart Eyes . Прекрасни сте!!!

Брикси, обличам с блузка с дълъг ръкав, ако е по-плътна е с боди с къс ръкав, ако е тънка - боди с дълъг ръкав; чорапогащник, но не много дебел; панталонче, което е ватиранко; чорапки. Шапка слагам, а той ако си я махме, значи му е топло, ако си седи с нея - значи му е добре. Шал не слагам за сега. Якето му е дебело, но не от най-дебелите. За космонавта смятам, че е много рано още.
Не завивам с одеало, освен ако не спи Peace

Мама Ма, много весело изкарване Heart Eyes

Титка, по малко- по малко намалявай изцеденото, намали драстично и количеството течности, които пиеш, чай от мента знам, че намалява лактацията. Успех! Hug

# 153
Здравейте мамита, чета доста често, но нищо интересно при нас, за което да пиша.
Честито на всички с поводи!   bouquet
Като излизаме се обличаме с чорапогащник, панталон, ботуши, боди с къс ръкав, пуловер, яке с шапка, без ръкавици и шал.
Да ви питам и аз - на каква температура спят нощем децата ви?
В нашата спалня, където е и леглото на Вики е около 16,17 градуса, мисля че е нормално, но дали е здравословно при по-ниски температури как мислите?Аз съм доста топлолюбива, но не обичам да спя на топло.
titka.banditka аз отбих Вики постепенно, като прескачах хранене, примерно 4 дни след това изключвах и следващото хранене, отново 4 дни и така..., НО това беше доста отдавна, беба беше на 7 месеца.Много често ми се появяваха бучки, още от началото имах този проблем, единствено с потапянето в тпла вода и налагането на гърдите с компрес от леко смачкани зелеви листа се нормализираха.
Хайде щях да пиша още нещо, но мойта мацка пак се пльосна на земята и се успокояват с тати, много чексто падаме, колко е нормално незнам.
Чао, дано има по-малко болнички  Hug

# 154
Мами, помагайте плийз  Praynig

как да взема това изследване за акото, нали Пецата тръгва на ясла ? Комплекта който купих вкл. едно стъкло, едно като клечка за уши ( прилича на това дето вземат цитонамазка ) и едно контейнерче.
Така, бихте ли ми обяснили какво и как да действам с тези ми ти неща  newsm78
За стъклото с тиксото, казаха отлепям, залепям на ануса, и после обратно на стъклото.
За клечката ( тип за уши ) да бръкна леко в ануса, но педито каза нещо, да е акало детето, но избърсано, не мито с вода, така ли ? А с мокри кърпи мога ли да избърша  newsm78
И за последното, контейнерчето, е тук не разбрах......

# 155
Илка и аз съм като теб- с триста блузи или по-точно: боди с дълъг ръкав, тънка блузка и жилетка не много дебела, ама плетена все пак и отгоре яке, май си е доста newsm78 при условие, че излизаме винаги по обяд. Днес на площадката децата, които видях бяха с боди къс ръкав и тънка блузка с яке(питах майките им Simple Smile). Струва ми се, че ще я изнежа.
Титка не мога да ти дам съвет за съжаление.

# 156
 Аз обличам за навън, боди с дълъг ръкав, тънка блуза с дълъг ръкав,суитчер и якето, шапка,шал не слагам още, отдолу чоропганик и дънки. Купих яке и гащеризон скиорски, от технологична материя изолиращи от студ и вятър ,но не сме ги обличали още.
Някой питаше за температурата при сън, на мен лично 17 градуса ми се струва доста малко, при нас и денем и нощем е около 25-26 градуса, но ние така сме си свикнали.
 Титка, не е ли за урина контейнерчето? newsm78

# 157
Хахаха, Веси, уби ме с обясненията си. Ама така си е. Дават и очакват да си завършил с тях медицина и да знаеш кое за какво е и как да го употребиш.... ooooh! В колектора слагаш част от акито с една шпатулка.

Бандит, вече са ти казали, налагане със зелеви листа, чай от мента, изцеждане само до облекчение. Ако това не помогне има и една билка, ама не я помня, ще се разровя по-късно като съм на компа и ще ти я пиша. Толкова се сещам на "прима виста". Сещам се също за рицинуса, който в малки потенции е за увеличаване, а в големи е за намаляне, ама пак трябва да се разровя да видя какви бяха потенциите.  Hug

Мила, сигурна съм, че и ние имаме неща, които на други нации би било ужасно странно. Различни сме, това е.  Wink

ПП. Обличам с боди с дълъг ръкав, блуза и яке. На краката чорапи и дебело долнище и обувките. Слагам го в чувала на количката, който е ужасно дебел и топъл, затова не завивам. Шапка на главата.

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 21:11 от БебОле

# 158
Привет момичета! Hug
Честит рожден ден на Не съм!
Честита годишни на Краси!!

Облекло - спи с боди дълъг ръкав, пижамка, чорапки.Навънка е боди, дебелка блузка, ако е студено чорапогащник и панталонче, иначе без, якенце и това е. Но ние не излизаме вечер или сутрин рано, в яслата по същия начин - преди обед ги извеждат.

Мила, при вас много са странни. ooooh! Тука изобщо не се вълнуват кой с кой спи, само ме питат - спят ли през нощта. А за училището - не знам и аз какво ни чака с тия северни системи... Whistling

deizy, не е ли студено 16-17 градуса??? Сигурна ли си, че е толкова? newsm78 Ние спим на 20-21 градуса и е добре, малко изсъхва въздухът през нощта, но така е с парното...

# 159
Беболе, да бе.....егати хората ха ха....обаче за част от акито, което да сложа в контейнера нямам шпатола, нищо такова не ми дадоха.....с нещо друго мога ли да взема ???
А инъче другите неща както съм ги описала, така ли се вземат ?

Обличам с боди дълъг ръкав, блузка или някакво горнище или жилетка, яке, чорапогащник и дънки, ботушки. Слагам и шапка  Peace

# 160
Привет, момичета! Simple Smile

Веси, тя Олето ти е казала, ама и аз да кажа, че много се впечатлих от тия "уреди", дето ни ги връчват. Мисля, че точно с тази "клечка за уши" се взима акито и се слага в контейнерчето. Мисля, че може да се вземе от гърнето от страната, която не се опира в гърнето (ако ми разбра обяснението), но до колкото помня като си говорихме с Мишанка, искат 2 контейнерчета (за 2 различни изследвания). Предполагам, че не биха те върнали, ако напълниш повече едно контейнерче и да си го разделят те на две.  Peace За тиксото съм пас, но ти си се сетила май как да действаш. Simple Smile

За обличането: Николай надолу е или с дълги памучни чорапи, или с дълги термо чорапи (не слагам чорапогащник), по-дебели панталончета или подплатени дънки. Нагоре е с боди с къс или дълъг ръкав и не много дебела блуза + по-дебело яке. В количката и той е с чувалче и е бос (в смисъл без обувки) + шапка, когато е студено. Обувки му слагам, когато го изкарвам от количката да ходи. Краси, аз няколко пъти вече съм му слагала космонавт. Като е с него е по същия начин облечен, но обикновено с боди с къс ръкав и по-тънка блуза.  Peace

А аз да питам, мажете ли децата с някакви кремчета, като излизат навън?  Thinking

Титка, и аз бих казала прескачане на кърмения. Като започнах да отбивам полека, прескачах обедното сигурно няколко седмици. Понякога Николай искаше по-рано от следващото кърмене да цокне и му давах, та тъкмо облекчаваше (примерно към 15 часа) и след това чак вечерното. След 2-3 седмици сам си махна и следобедното. След няколко месеца вече предприех и мерките за нощните (че то не беше сучене, а дъвчене, та нямаше кой знае колко много кърма). И сега сме на 2 кърмения за денонощие - сутрин към 5-6 и вечерното (към 20.30-21).  Peace За бучките и на мен ми помогнаха компресите - топъл-студен редуване и след това масажирах леко с крем за масаж (колкото се може по-мазен). Не са се появявали повече.   bouquet

Хайде, момичета, лека и спокойна нощ!  Hug

П.П. За спането, ние спим на 19-20-21 градуса и през деня е толкова. Вкъщи е само по боди с дълъг ръкав и анцуг долнище, чорапки и тия терлички с кожа отдолу.

# 161
  • Сливен
и аз да се изкажа
обличам боди,блуза,горнище от анцуг и тънко яке (или без горнище с по-дебело яке),чорапогащник,панталон,шапка шал и ръкавички още не съм слагала
с крем не мажа
ако не е запалена печката е 18 градуса,ако е запалена 20-21,спим на 17-18
и имам една молбичка  Hug  Heart Eyes

БИХТЕ ЛИ ДАЛИ ПО ЕДНО ГЛАСЧЕ ЗА ЖЕНАТА ЗОДИЯ ОВЕН,ЧЕ СМЕ С НАЙ-МАЛКО
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=624833.0

П.С.

някой може ли да ми каже защо днес ми се виждаха аватара и подписа а сега-не  newsm78

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 22:11 от miriams28

# 162
  • София
за изследването - миналата седмица пускахме подобно на каката, ето как действахме ние:
вечерта я издебнах да свърши работата, но в гърнето, от където с пластмасова лъжичка, еднократна, си взех материал и мушнах в контейнера. измихме дупето и в леглото. на сутринта й лепнах тиксото на немито дупе, от двете страни и върху самия анус и залепих обратно на предметното стъкло. важно е сутринта да не е мито дупето, защото глистите излизат вечер и снасят яйцата си около ануса, това именно се търси на предметното стъкло. аз лично вечерта бях сложила контейнера с акото на терасата, уж на хладно, но в лабораторията ми казаха, че не е нужно да е на студено, те паразитите си живеели до 20 дни, така че няма да изчезнат до сутринта  Mr. Green

успех!

# 163
Не съм, честит рожден ден! Много здраве, щастие и послушковци ти желая Hug
Хейли, честита годишнина, много любов да има в сърцата ви! bouquet
Аник, честито возило, леко, меко и безаварийно возене!

# 164
Аник, благодаря ти мила за инфото, но т.н. от мен " клечка за уши " е за друго, не за вземане на акото и после в контейнерчето, но нека някоя мама, която скоро е правила тези изследвания точно за ясла, да ми каже подробно за всичко което трябва да направя....МОЛЯЯЯЯ
Мишани, за теб се сещам....помагай мила  Hug

Общи условия

Активация на акаунт