ОКТОМВРИйската дружина, ново бебе ще си има!

• 30 835
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Веси - за стъкълцето с тиксото си се сетила и сама. Контейнерчето е за акото - количеството е колкото грахово зърно - не им трябва повече. НА капачката на контейнерчето трябва да има една лъжичка - с нея се взима. АЗ взимам от гърнето направо. Ноже да го вземей и да седи 1-2 дена в хладиолника, преди да го занесеш. Едно такова контейнерче е 20-30 ст.  Онова за клечката - не го знам за какво е. НА РАя всяка година й пускам микробиология за градината - не са ми давали такава клечка. САмо стъкълче, а контейнер си купувам от аптеката.

За обличането - май и аз съм от навличащите - памучно боди с дълъг ръкав, поларена блуза, чорапогащник, ватирано долнище, дебело яке. По някое време на вън му обличам и горнище. НЯкой път - ако ще чакаме каката на открито обличам направо космонавта. Ние дори и да излезем по топлото - към 12-13ч се прибираме вечер към 18:30 - 19ч.

Аник -като се сетя го мажа със всесезонното кремче на Бочко.

Георги от вчера е със задна хрема и кашлица от нея. Сега съм го сложила да спи на възглавницата за кърмене, че много кашля.

# 166
Лелеее, моя малчо направо гол го извеждам значи! Боди, памучна блузка, яке, панталон! Няма жилетки, чорапогащници, шалове, шапки, ръкавици... Иначе когато спи го покривам с памучно одеалце Blush
Спим на 20-21 градуса.
Мъжо много се смя на "стерилната" урина Laughing чуди се защо ѝ викат така, тъй като взета по този начин нищо стерилно нямало в нея Rolling Eyes

Ние (нааааай-накрая) правихме прощъпулник! Еей тоя диск го избрах най-безцветен и го наврях най-накрая, а той да иде и безкомпромисно да си го вземе Rolling Eyes Човекът музикант решил да става, таткото, естествено, на двайстото небе от кеф. Заложби имал отсега с този слух (което си е вярно де - даже мисля, че затова рано проговори.) После, за успокоение на мама си взе и лекарските слушалки, колкото да не е без хич Crossing Arms...

Мила, направо  Shocked Дано просто наричат простички неща с гръмки имена, че да се успокоим и ние Mr. Green Леле, според тях нашите деца растат в някаква анархия направо!
Не съм, ЧРД! Бъди здрава, много обичана и уважавана мама и съпруга! А догодина - едно розово дупенце да дундуркаш!
Хейли, честита годишнина! Много хармония и щастие в съвместния живот ти пожелавам!
Аник, на вас - дълги и безаварийни пътешествия с новото возило!

# 167
  • София
Диданчице, ние с Евката победихме сополите с allium sepa (лук, против сополи) 5 ch 3х5 гранулки в малко водичка, Коризалия (за хрема и настинка) 3х1 във водичка, осцилококцинум и вит. С. Цялата работа мина за има-няма 3-4 дена. Дано и вие се оправите вече  Praynig

Lady, с колекторче и седнала на гърнето - стана за секунди!

Спим на 20-ина градуса и ми се струва хладничко, но не затоплям повече.

Обличам боди с къс ръкав, блузка или тънко пуловерче, яке, ватирано панталонче и чорапогащник. Само шапка - шал и ръкавички още не! Слагам я в чувала на количката на топличко, без обувки (те са в багажника на количката и ги обувам само за игра).

Да ви се оплача... Бузките и брадичката на Ева са много грапави, понякога се зачервяват. Мажа с кремче СебаМед и Веледа, но не се оправят. Съмнявам се за някаква алергия (брррр...  ooooh!), но нейната лекарка отхвърли това и смята, че е от студа  newsm78

И още ще се оплаквам  Confused Купих и два космонавта от Продавалника. Единият е страхотен, топличък, с поларче, а другият е по-тънък за слънчеви дни. Обаче и двата са малки  #Cussing out Ех... уж много мерих и смятах, но сметката ми излезе без кръчмар  Sad

# 168
Веси, с такива клечки взимат гърлен секрет? Да ти кажа честно не помня подробности, но и аз помня два контейнера с ако.

Бандит, сетихсе - освен мента, много добре действа и салвия (градински чай).

За спането, спим на 19, а преживяваме на 21.

Имам подарък крем против студ на мустела, все мисля да го пробвам и все забравям. А, и не съм фенка на мустела като цяло, може би за това забравям. Иначе не виждам защо да не се мацне лицето, вместо да загрубява.

Мирче, да ти похваля нахткерценя. Много съм доволна. Пробвай, може да помогне.

# 169
.........

Имам подарък крем против студ на мустела, все мисля да го пробвам и все забравям. А, и не съм фенка на мустела като цяло, може би за това забравям. Иначе не виждам защо да не се мацне лицето, вместо да загрубява.

Мирче, да ти похваля нахткерценя. Много съм доволна. Пробвай, може да помогне.

Оле, що не си фен на Мустела? Аз само нея ползвам и съм много доволна! Аз мажа точно с Колд крема на Мустела за навън и сме ок. Вечер след баня му мацвам лицето с Хидра Бебе пак на Мустела (иначе масажи и подобни не правя отдавна!)...  Peace

Мирче, аз затова поръчвам 6 месеца по-големи дрехи (минимум). Предпочитам да са му малко по-големи, отколкото да рискувам. Ей на, затова в момента имам 2 долнища, които са като чувалче в момента, но скоро ще му станат. Wink Ама много гадно така.... Sad

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 23:08 от Anik_bg

# 170
  • София
Оле, от много места все хвалят този Нахтхерцен и ще взема да го пробвам. Дано да не е скъп...

# 171

А аз да питам, мажете ли децата с някакви кремчета, като излизат навън?  Thinking

мажа с колд крема на Мустела, задължително, ако забравя цяла вечер са и червени бузите от студа.

Уфф момичета, направо съм за убиване, ами че аз направо съм си сварявала детето с толкоз дрехи, горкото ooooh! Добре че ви попитах.
Аримче и ние имаме на челото нещо като обрив и аз си мислех, че е от студа, ама скоро се светнах, че май е от атопичният дерматит, досега обаче не се беше проявявал на лицето.

# 172
Да, клечката е такава, като тази за гърлен секрет, само че педито каза нещо от рода да му пъхна клечката лекинко в ануса и после в шишенцето...но ви питам защото не съм сигурна дали разбрах добре. Това мисля, че е за глисти или нещо такова......Контейнера е един, не ми дадоха втори, и на него няма никаква шпатолка  #Cussing out

# 173
  • София
Като ви чета и направо се чудя да не съм попаднала в темата на моржовете  Shocked  Joy hahaha
Кви са тия 16-17 градуса!?!?!? #Crazy Още като се запознахме с мъжо съм го предупредила, че под 25 С не вирея  Naughty и сега погледнах в спалнята - 21-22 С е, през деня в хола мисля, че е към 24-25... Колкото по-топло - толкова по-гот!!! Никак не обичам да мръзна, зъзна и да съм навлечена с пуловери и кво ли не  Crossing Arms...
Мартини я обличам в къщи с боди с дълъг или къс ръкав (в зависимост колко е студено), отгоре блузка или рокличка (пак дебела или тънка в зав.отТ), на крачетата чорапогащник и чорапки със спирачки  Mr. Green, а навън - върху изброеното обличам космонавт-а или гащеризон с яке, и заменям чорапките с ботушки  Peace, на главата шапка, и няколко пъти съм й слагала ръкавички, като й пипна измръзналите ръчички... ако е по-топличко само заменям гащеризона с панталонче с подплата, но чорапогащника си стои  Peace Нямам чувал на количката и само ако заспи я завивам с одеалце, което не е дебело, но е поларенко такова... Така или инае не излизаме много много като е студено - за кухнята и макс 30 мин игра навън, че тук градинките са едни страшно ветровити, ако не духа се задържаме и повече...
В общи линии никак не обичам зимата, а пък след последните снимки на Марис , децата с едни боси качета, едно слънце - направо съм си стегнала полоевината багаж и се местя при нея на топло  Mr. Green
Мажа личицето с едно кремче на бочко за различните сезони и за сега съм доволна...

# 174
  • София
Аримче и ние имаме на челото нещо като обрив и аз си мислех, че е от студа, ама скоро се светнах, че май е от атопичният дерматит, досега обаче не се беше проявявал на лицето.
Питай си педиатъра за всеки случай!
И аз мисля да заведа Ева при алерголог. Оххх, това най-големият ми страх! Не искам да го преживявам пак............ С батко и ме стига за 150 години напред.

# 175
Не съм, честит рожден ден! Много здраве, щастие и послушковци ти желая Hug
Хейли, честита годишнина, много любов да има в сърцата ви! bouquet
Аник, честито возило, леко, меко и безаварийно возене!
 Присламчвам се към хубавите пожелания! Всичко най най най!
  Изчезнах малко, но имах гости от БГ, сега дойдоха други, веселба е при нас. В кухнята трябва да влизам със запазен час вече  Mr. Green За излизането с къс ръкав, памучна тънка блузка и яке. Чорапки и дънки на краката или рокля с чорапогашник. В чувалчето на количката я слагам. Тук е около 10 градуса денем. Шапки и слагам за разкош, ама не ги понася много. На шалове и чорапогашници не съм фен, като стане много студено ще е с космонафт. Спим на към 20 градуса, денем е пак толкова.
  И на мен ми подариха това кремче за студ на Мустела, но все забравям да я мажа. Но на мен ми е топло все, не го считам за студено още.

# 176
Мустела имат парабени, затова предпочитам себа

# 177
Не съм, честит рожден ден! Много здраве, щастие и послушковци ти желая Hug
Хейли, честита годишнина, много любов да има в сърцата ви! bouquet
Аник, честито возило, леко, меко и безаварийно возене!
 Присламчвам се към хубавите пожелания! Всичко най най най!
И аз  Grinning
Страхотно е, че всеки ден си имаме почти поводи за празник в нашата темичка.
Milla, и аз съм в шок от холандската система, ама понеже още нямам опит с тукашната, сигурна е подобна, ама не искам и да знам засега. Струва ми се, че изискват ужасно много от едно 5 годишно дете, а това за спането с вас е направоооо. Те явно затова са ти малко коравосърдечни холандците.
Arim, не се притеснявай за грапавините по бузките, и Ник ги има същите, и то отдавна, аз с нищо не мажа. Имаме някакъв крем за студ на Веледа, ама предната зима като го мазах освен да си омажа якето друг ефект не забелязах. Няма ли как да върнеш дрешките, които си купила или да ги продадеш отново?

# 178
Аримче, мерси за съветите, ще взема от тия хомеопатични гранулки. коризалията я хапваме по 1 на час, ама файда нема. Вит.Ц давах 5 дни, стига им толкова. Сега сополите като че ли намаляват, но слезе надолу и Мая кашля сякаш има 2 кила храчки  #Cussing out Редувам Мукосолван+Мукоплант Лека Нощ.  
За космонавта: аз понеже търся цял космонавт, но за Момчил, от няколко дни се дразня на един на H&M в Продавалника, и ме много яд, че не е по-голям, иначе е страхотен. Ето го: http://prodavalnik.com/kosmonavt-na-h-m-i3021597 пфу, ма той бил вече резервиран. Момо изкара с подобен цяла зима, страхотна дреха е това!

За обличането: у нас пода е супер студен, нали си нямаме комшии отдолу да ни топлят  Laughing а децата се въргалят нон стоп по земята. Та Мая я обличам с чорапогащник+анцуг и ватирано боди с дълъг ръкав+суичър отгоре. За навън - върху тия неща мятам една грейка+яке или вместо това цял космонавт и сме готови. Колко рокли  и сукмани имаме, най-вероятно ще си останат необлечени,  страх ме е, че ще й е студено на дупето, ако я оставя да се търкаля така по земята.

Утре ще ходим в ИКЕА, че ще откача иначе. Ако има мераклии за кафенце  Hug

Нахкерцена и на мен много са ми го препоръчвали  Hug

# 179
Мустела имат парабени, затова предпочитам себа

Новата нямала уж.
  Аз пък най-обичам с нищо да не мажа, но понякога няма как. С мъжа ми всяка вечер се караме като я къпим. Той слага едно кило шампоан, аз я къпя с чиста вода-драмааа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт