ОКТОМВРИйската дружина, ново бебе ще си има!

• 30 849
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Брикси, аз ръце и крака не гледам.  Mr. Green
Особено краката, нали са боси из къщи, са доста студени.

Като ви чета, добре че тук не им гледат хемоглобин, както с месо и жълтък не сме редовни,
сигурно е нисък. Но, да давам пък желязо.... newsm78 Оле, теб като те чета как наддава Радо,
хехе, въобще не бих се тревожила.

Хайли, може и за празниците да е тук помощта. Че да можем да излизаме, хехе.

Ноел, това си е класическата рецепта за тирамису. Много е вкусно,
и аз правя,но без яйца, че тукашните са салмонелни.  Mr. Green
Понякога слагам и парченца ягоди между бишкотите, става много свежо.

Хайде, сега тръгвам с Мила на балет, хаха. После малко шопинг....

# 211
Мараба банда  newsm53
Да се изскажа, да не остана назад Simple Smile
За Т у нас, 21 - 23 поддържаме, спим на 21 някъде. Малчо спи с пижамка и чорапки, пухина завивка, която постоянно е под него, а не над него хе хе Wink
С нищо не мажа на вън, все още  Sunglasses
Детската кухня във Варна е страхотна, аз съм много доволна, вече сме на 2 група и малчо си хапва с апетит, пу пу на Пецата Simple Smile
Изследванията успях да ги взема както бе необходимо, ще са готови в понеделник, когато ще отидем да пуснем кръв и урина за яслата. Инъче на 1г. хемоглобина му беше 97, но вече не се шашкам, ще го израсте  Peace

А да, Мустела и аз не я харесвам, точно заради парабените  Peace

# 212
Мила- аз пък не мисля, че е добре , че не се следи Хемоглобина.Това не е просто един показател, а мн важен показател.Хемоглобина е много важен в този период на разтеж на децата.И точно защото Радо наддава много , хемоглобина е нисък, тялото не успява да се справи с производството на червени кръвни телца , заради бързият и голям разтеж.нещо такова беше.
Александър беше на 2 месеца , когато съвсем случайно заради хрема му пуснаха ПКК и се оказа с 93-94 хемоглобин , което на неговата възраст беше мн обезпокоително, той първите месеци качваше по 1,700гр.ако не му бяха пуснали изследвания тогава и не започнахме Малтофера незнам какво можеше да се случи.Дори и мозъка може да се увреди.Не говоря врели некипели, повярвай ми.Доста изчетох тогава.Наложи се 3 мес да приема допълнително желязо.
Веси- не се успокоявай , че ще го израсте,опитвай се да набавяш желязо  и пускай профилактични от време   на време, за да видиш как се движи Hb. HugНе е въпроса да го израсте - това не е болест,трябва да има необходимото в момента на този важен период на разтеж

# 213
Hailie завиждам благородно за излизането само с мъжа  Simple Smile Звучи страхотно!
Мilla социалните ако ако приложат и тук същите изисквания трябва нонстоп да висят по домовете на повечето малки дечица  Joy
Обличането - за навън обличам боди с дълъг ръкав, не много дебела блуза и яке, гащеризон -от тези шушкавите, но отдолу засега нищо друго не обувам + шал, шапка, ръкавици. Обличам малчо като себе си, само дето панталона ми е по-тънък - пък съм си зиморничава  Embarassed Вкъщи е по боди с дълъг ръкав, блузка и жилетка или анцуг, панталонче. Спи с боди с дълъг ръкав и тънка пижамка, без чорапи.
Аз се отказах от терличките - много се пързалят, та купих едни топлинки и Светлозар като че ли по-малко пада с тях.
Нощем у нас е около 17 градуса, през деня -22-23.
Като излизаме не мажа с нищо - не съм привърженик на мазането без причина. Виж ако възникне проблем е друго. А грапави бузки може наистина да се получат от студа, кожата и на възрастите изсъхва от студеното.
Зъби имаме 10, вкл. 2 кътника, сега / от 2 месеца ooooh!/ чакам 2 кучешки да израстат.
Май ще се окаже, че хемоглобина не зависи много от това колко месо и яйца се ядат - аз яйца много рядко давам, пък хемоглобина на Светлозар е 110.
Miriams с удоволствие гласувах за  жените овен  Heart Eyes Майка ми е тази зодия и е страхотна! Hug

# 214
Злати, ще пробвам с ягодки, звучи супер. Ама как без яйца?! Само Маскарпоне ли слагаш?  Confused

Оле, не е изписвала никакви хапчета педиатърката. Каза да наблегнем на жълтъка и телешкото. Това е.

И викате да не ви давам рецепти, а?! Вие сигурно отдавна правите, а аз едва сега съм "открила топлата вода".  Embarassed Mr. Green

# 215
На Мая Hgb беше 110. Педка каза, че е ОК.

А това Маскарпоне от де се купува? Има ли го в Кауфланд, Фантастико?

# 216
  • Варна,морето,сините вълни...
Държавната кухня наистина е много вкусна,ние още сме на 1 група.Все пак сега прокараха горните 3 зъба,ама то и продуктите са рендосани или ситни,не са съвсем пюрета.Но ще пробвам скоро и 2 група де.Oleto,Tini реших да пробвам частната"лакомник" заради разноса по домовете,супер удобство е. Марти напоследък заспива към 11 и спи до към 13ч.точно времето за кухня,та я будя и бягам и това сваляне на количката.И като почне бахъра,моята е малка лятна....с една дума,реших да се поглезя,ама ще видим.... Thinking
Още не съм пуснала изследванията аз,тези дни ще е.
За Т в къщи,климатика работи нон стоп на 23-24 градуса и топлим хола и спалнята с него(преходни са).Слагам чорапогащник,щото пода си е студен.Да имахме камина,парно...кеф,ама с тея духалки на стените Naughty
didanka,има го навсякъде в по-големите магазини.

# 217
  • Сливен
малкото диване ми бръкна със солета в окото  #Crazy  че сега ме наболява

# 218
Ееее, Милла, двуезична недоспала майко, без план как да отучиш бебето да спи в леглото ти!!!
Тия хора ме изумиха Shocked. Ние най-безотговорно си го караме как да е, лелееее. Ама и аз съм от недоспалите без план, та - присмял се хърбел на щърбел.
miriams28,  Shocked
За обличането: навън Гого е с боди с дълъг ръкав, памучна блузка и яке, чоропогащник и панталон, с есенни обувки. Шал и шапка слагам като шалът е вързан под вратлето, не е на устата.
Вкъщи е с боди и анцуг от тънките, тънки чорапки и пантофки.
Спим на 17-18 градуса, като Гоги е по боди и дълги гащи и мушнат в спален чувал. Когато го вземам при мен, махам чувала. Иначе поуспокои спането, тази нощ аз го събудих в 12 заради АБ, после той се събуди чаак в 4:30. При събуждането му в 5:30 го взех при мен ( да не чуят норвежците) Mr. Green
Утре сме на детски хирург заради тестисчето. Уф! Praynig

# 219
  • София
И Марти от вчера е с 1 кътник пробил отгоре...а аз чаках отдолу, щото там е супер подут венеца, ама докато "проверявах" ми чукна нещо отгоре на нокъта ))) и е голямо лигавене и мрънкане... нощем се буди с писъци и снощи на 5-тото пищене й дадох 4 мл. панадолче и си спа детето до късно сутринта, предпочетох да не я боли и да си спинка...  През деня иначе давам онези прахчета, които Аник ми беше дала, английските... Видях, че имам и Хамомила 200СН капки, но не помня как се даваше  newsm78 ooooh!
аааааааааааа, Ноел, давай, давай рецепти, че то не всички ги знаем тези сладкиши  Peace
Мисля, че като изнамерим нещо вкусничко - трябва да си споделяме хубавите моменти  chef... Ето сега ще ви копна една спаначена торта(кекс), дето я видях в тортената тема и вече 2 торти направих по рецептата и ви казвам, че е ФАХТАСТИЧНА! Даже препоръките са да се "прилага" при деца. които не искат да ядат спанак под друга форма...
Спаначена торта - текст копиран
4 яйца
2 ч.ч. захар + ванилия
200 гр спанак (аз ползвам замразен)
1 ч.ч. олио (аз слагам зехтин)
2 ч.ч. брашно + 1п. бакпулвер
заквасена сметана,подсладена със захар според вкуса - 4 кофички, 2 по средата, 2 отгоре, като слагам по 1 лъжица захар на кофичка; една кофичка 200гр

Спанакът се пюрира с олиото в кухненски робот. Яйцата се разбиват добре със захарта и ванилията. Към сместа се прибавя спаначеното пюре и най-накрая брашното, омесено с бакпулвера. Печем до суха клечка (фурната ми е газова и не мога да посоча градуси, при мен се опича за около 45 мин). След като изстине, разрязваме блата хоризонтално на две. От долната част изронваме около 1ч.ч. трохички (кексът се рони много приятно), с които ще покрием най-отгоре, имитирайки трети блат. Пълним със сметаната, след това отгоре и отстрани и ръсим предварително отделените трохички. Оставяме в хладилника за една нощ, макар че може да се консумира и веднага. Блатът е вкусен и без сметаната. изпекох в 180С, около 35мин.

Вече от опит казвам - резнах блата на две и по средата наредих еклери, банани и орехи и залях с 2 големи к. заквасена сметана с около 1 ч.ч. пудра захар и 2 пак  разтворен  желатин ...
ммммм... в петък май пак ще правя )))

Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms и само моето дете ли не искат да го теглят и мерят на консултациите???? На 1 г. само ни викна да вземем бележките за кръв и урина, по тел каза, е есупер, после на 1г и 1 м само ни сложи ваксината и като я питах, що не ни мери - каза, че вече сме големи и няма за какво да се проверява и да не се притесняваме  Crossing Arms...

# 220
За хемоглобина, виждам че тук рефернтните стойности изглеждат по друг начин.
За да се счита, че едно дете е с проблем, трябва Hb да е по ниско от 6,2 mmol/l.
Това за възраст до 2 годишни. При един недостиг на желязо има ужасно много симптоми-
умора, липса на енергия, блед вид, задъханост...Едно здраво, растящо добре дете не виждам как може да е анемично.

Да, супер е че при нас се прави профилактика, ама някои неща са ужасно преекспонирани.
Мое мнение.  Peace

Ноел, да, по-различен е вкуса без яйца. Аз само маскарпоне и бита сметана слагам.

# 221
  • В сърцето на моите съкровища...:)
      Здрасти,

Ей пак сте развъртели рецепти... Mr. Green Мисля да пробвам тирамисуто...  chef
marv, и Нестор не го мерят. Доки каза,че са му видни мерките и не е необходимо  Whistling Та, по този повод ..вчера го мерих и резултата удари 12.500  Whistling
legeo , Hug дано всичко мине ок утре! Praynig

Ние фиксираме нивата на хемоглобина с мръвки  Mr. Green Предпочитам да му готвя вместо да му давам медикаменти!

# 222
За хемоглобина и аз не мисля, че винаги може с диета да стане. Неди яде всеки ден някакво месо или риба и спанак му даваме доста. Като със сигурност знам колко месо има в яденето му, защото или аз или баба му готвим. Но хемоглобина си му стои на 109, така му беше и на 6 месеца. При прегледа на 6 месеца педи не го хареса този хемоглобин за нас, защото много растяхме и ни назначи да направим и още едно изследване - не само ПКК, но и ДКК и морфология на еритроцитите. Утре сме на преглед да види резултатите и сигурно пак ще ни накара да пуснем тези изследвания, за да реши дали ще пием желязо.

Както писах съвсем леко го обличаме за навън, а и през нощта спи само по едно като памучна тънка пижама, няма никакво боди отдолу и е нон-стоп отвит, ама явно така му е добре. Температурата е макс. 20 градуса, повече не можеш и да постигнем.  Laughing

Легео, стискаме палци.

# 223

Бг мама всичко знае
 и не може да си трае.
 Щом развихри се дебатa,
 яхват мамите метлата.
 "Туй, ваксините, са чума,
 хич и да не става дума!"
 Щом хомеопат го казва,
 няма що да се доказва.
 БГ мама в сайт прочела
 конспирация дебела:
 Фарма-мафия голяма
 дебнела над наш'та мама!
 Туй веднага потвърдила
 на пазара лелка мила.
 Тя подробности разбрала,
 пък от шоуто на Гала.
 Мама хвърлила престилката,
 памперсите и точилката,
 седнала пред компа бясна
 във главата с мисъл ясна:
 "Тия лекари със хъс
 ще натиря в кучи г*з!
 Информирана от врачки,
 екстрасенси и баячки
 имам право, и избирам:
 бебето не ваксинирам!"
 Мамите са като ято,
 форума превръщат в блато,
 а опиташ ли да спориш
 няма шанс да се пребориш
 Дори науката е няма
 пред мощта на бг мама

# 224
  • Бургас
Ехо, здравейте Hug
Минавам да ви видя как сте, че направо ме е срам, като се сетя от кога не съм ви чела Embarassed
Ние сме добре, щурее , лудее, вече е с първата си сериозна контузия, разбихме си преди няколко дни веждата вънка. Честно да ви кажа едвам не получих удар, но т.к. бях сама с него просто нямаше как  Laughing Целите и той  и аз в кръв докато се приберем вкъщи , но всичко е наред . Само да кажа, за арниката почнах да му я давам , заедно с компреси червен кантарион и разцепената вежда много бързо взе да се свива, без лепене без шиене.
Утре май мислим да ходим да му слагат Приорикса , дано после нямаме "изненади " след ваксината.
И така , голяма лудетина е преди седмица намерих телефона си пуснат в тоалетната , просто късмет, че не натиснах водата на казанчето, защото телефона ми щеше да потъне в небитието на канализацията  Rolling Eyes Много, ама страшно е щур. Все още не спи цяла нощ, през деня просто дремва,и цял ден препускаме след него , защото , ако не го наблюдаваш просто ще направи куп бели.
Много целувки и прегръдки на всички и ако има нещо някъде да участвам включвайте ме, аз съм ентусиаст за всичко хубаво и позитивно, аз ще видя  Hug Grinning

Общи условия

Активация на акаунт