ОКТОМВРИйската дружина, ново бебе ще си има!

• 30 850
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • В сърцето на моите съкровища...:)

zarat , Доста сполучливо попадение!

Аз съм станала рано и чакам младежа да се наспи,за да го водя на ясла... Whistling та,си казвам да споделя с вас едно ароматно кафе...

Хубав ден! Hug

# 226
Добро утро!

Зарат,  hahaha Joy, много забавно, с голяма доза истина...

Нани
, радвам се че се разписваш от време на време, за да знаем, че сте добре. Ама голям щурак е Алекс, а? Добре, че сте се разминали леко с веждата.

Легео
, много стиснати палци за прегледа на Гоги днес Hug

Вчера правихме прощъпулник на Йоана, първо взе палката за барабани( на мама и тати момичето) Crazy, а после и химикалката, която бяхме нарекли за писателка. Та сега не знам кое ще й е основната професия и кое за развлечение, но съм доволна от избора на детето де, хи хи.
А питата се получи много добре:http://oktomvri2010.snimka.bg/baby/martakely.562010.25678396

Снощи много я мъчиха зъби, голям рев беше. Чудя се като свърши опаковката дентокинд( а то ще е скоро) дали да не мина на калкареа фосфорика. Има ли някой отзиви?

Иначе за температурата- през дення- около 22, нощем 17-18. За обличането- и аз май от време на време прекалявам, но тя в къщи е все на земята, до праговете на врати...а на вън аз се движа и бутам количка и ми е топло, а тя е повечето време седнала и слагам на нея с дреха повече от мен.

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 08:21 от MartakEly

# 227
Добро утро!
Мишанке, мерси за кафенцето, имам нужда  Hug
Признавам, че малко по диагонал съм чела, но ще опитам да се включа по някои от темите.

За обличането - в къщи е по боди с дълго ръкавче и долнище (клинче, панталонче, анцунг), плюс чорапо-пантофки. За разходките навън - или слагам направо космонавта върху домашните или е с чорапогащник, ватирани панталонки, памучна блузка (термо блузка или жилетка в зависимост от температурите) и яке. Шапка слагам, 1 път и ръкавички. Но Смехи спи задължително всеки ден навън от 10.30 до 12-12.30. Завивам с поларено одеало.

Мажа личицето преди излизане със защитния крем на Себамед и съм доволна.

Мустела вече са без парабени. Миналата година бяха изтеглили (поне би следвало навсякъде да са го направили) старите партиди от пазара и новите вече са без.

Рецептите са супер и може почивните дни да се развихря. Така че - споделяйте  Laughing Hug

Ноел, на щерката хемоглобина бе 118. На Еви, освен телешко и яйца, може да даваш и червено цвекло, защото желязото, което съдържа, регенерира и активира червените кръвни телца, а меда, който също има в не малки дози, прави желязото по-усвоимо  Hug.

Брасто - звънкай, когато решиш - винаги съм ЗА срещи  Laughing Hug

# 228
Здравейте момичета!
Чета ви, когато имам време, но все нямам възможност да се включа:(
Симона е добре - расте и много бърбори, но все още не се пуска от пръста ми - като скачени съдове сме.
В началото на месеца и правиха манипулация за отпушване на слъзното каналче и май се получи от първия път Praynig
Исках да питам майките, които са бременни и кърмят или са били бременни са кърмили едновременно как се справят:) Започнахме с опитите вече за второ детенце и живо ме интересува дали ще мога да продължа да кърмя до края на бременността, ако забременея:) Изчетох доста по въпроса, но искам да чуя вашето мнение
Друго...за хемоглобина..На симона е 130, но тя яде много елда - почти всеки ден и предполагам, че това е причината:)
Приятен ден на всички!

# 229
Тия, привет! Аз кърмех бременна и продължавам да кърмя в тандем  Crazy ами какво да ти кажа, то май всичко си е до късмет - ако по време на бременността ти спре кърмата, нищо не може да я върне, освен раждането, разбира се. Но предвид, че кърменето по време на бременност ощетява майката, не бебето в корема, и за това е хубаво да взимаш витамини. Още повече, ако си бременна през зимата. В кърмаческия форум има тема "Кърмене в тандем" и "бременни кърмачки"  Hug успех!!!

п.п. аз още си чакам цикъла  ooooh!

# 230
Зарат  Laughing hahaha много яко и много вярно стихче...хе хе

# 231
tiya_4, успех в начинанието! Скоро чакаме новини!

zarat,  hahaha

Днес е 10-ти ден от Приорикса. Да видим ще има ли реакция в следващите дни.

# 232
Добро утро! Crazy
Снощи си легнах с малчо да го приспивам в 19:40 и станах тая сутрин в 10 Shocked Mr. Green . Добре, че мъжа ми лесно става сутрин, че малкия се наспа още по тъмно Laughing .

Мишанка, благодаря за кафенцето! Heart Eyes Hug

Тия, късмет и успех с новата бременност, щом имаш желание да кърмиш и бременееш - значи ще се справиш! Hug  bouquet Дано бързо стане бебето Praynig

Зарат, Joy Joy

# 233
Момичета, много тичане тия дни и днес отново.
Мъжа ми заминава за София утре и съвсем ще лудна, но...списъка е почти готов и тия дни ще го разпращам. Аз получих и чужбинския и поне 50 картички ще пиша.  Laughing
Освен това и за деца от домеове ще пратя няколко. Та тази събота съм на лов за картички и материали, хехе.

Тия, успех и от мен.

Мартакели, мног яко, барабанистка!  Laughing

Хайли, хубаво си си поспала значи.

# 234
Момичета,вие сигурно знаете, ама аз да споделя - днес ходих до пощата и попитах за цените на марките - за БГ е 0,65ст, за чужбинкско са по 1лв (за картичка в плик ). Злати, аз наловувах картички, чакам списъка  Hug

Ноел, добре ме подсети, аз се чудя защо от 2-3 дни МАя е ужасна, само хленчи, а то може би е от ваксината. На нея й я сложи докторката на 11.11, т.е. преди 13 дни.

Краси, ей на това му викам да се схванеш от спане  Hug

# 235
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Тия, аз съм вече в 21гс и все още се кърмим, дори има някакво мляко все още, но предполагам скоро ще се превърне изцяло в коластра. За теб мисля кърменето няма да е проблем, защото децата вече са големи и когато млякото намалее не е опасно. При всички положения след 4-5-6м млякото спира напълно и започва да се отделя коластра (която е много полезна) и понеже тя е с друг вкус тогава най-често се отбиват бебетата, ако се отбият, ако не се отбие тогава май е малко вероятно да се отбие изобщо.  Peace За майката също няма проблем да кърми, само трябва да се храни добре и да гледа да си почива повече, може и витамини да пие, че все пак си изтощава. Това е при нормална бременност, ако бременността е рискова може да се маложи да отбиеш след 4-5м заради отделянето на окситоцин по време на кърмене, може да предизвика контракции, но това са неща, които се преценяват в последствие.

Аз минавам да ви се оплача, днес трябваше да ме гледат на ехограф и да видим най-сетне пола, да, ама не! След като ни накараха да чакаме 2 часа няколко момичета дойдоха и ни казаха да си ходим и да сме дойдели в понеделник, понеже днес щели да правят профилактика!  #Cussing out Сега ми е ужасно криво, чакам го тоя тъп преглед вече 2 месеца!  Tired

# 236
  • гр. София
Здравейте момичета! Hug
Честити поводи на всички! Бъдете ЗДРАВИ и ОБИЧАНИ!!!
Фифо вече не пие АБ, само капки в болното ухо слагам, той го придърпва от време на време, искам вече да му минава. Милото от РД досега с малка пауза все за нещо давам лекарства  Sad Sad Sad
Зъби – има 8- 4 отгоре и 4 отдолу, но подозирам нови съвсем скоро; мия ги с ненедент
Т в дневната- 22-23 - облечен е с боди с къс ръкав, патналон и блузка, чорапи и пантофи;
Спим на 21- облечен с боди потник и тънка пижама и завит до някое време през нощта, като се размрънка идва при нас и така до 8 сутринта.
Навън –боди, чорапогащник, панталон, блуза, яке, шапка – която пази и ушите, и ръкавици се опитвам, но той ги мята  Laughing
След баня мажа с Мустела, доклкото ми позволи, и с колд крема на мустела като излизаме
ПО ПОВОД НА КОЗМЕТИКАТА- гледайте на опаковките има един символ отворено бурканче и в него срок- това е срока на годност след отваряне- аз много го следя.
Noel – прекрасна рецепта – ние сме фенове на Тирамису-то и ще се възползвам, изследванията и ние не сме ги правили- аха да отидем и пак болен; надявам се др. седмица да ги пуснем.
Nani-banani- ужасна контузия, добре е че не е сериозно, и ние имахме подобна и даже го лепиха в Пирогов.
Zarat
-супер забавно

Какъв отчет спретнах...ако някои е имал търпение да ме изчете – черпя го едно кафе Wink, аз ставам да си метна едно.

# 237
Ние няма да имаме ток до 15ч. Пффф

Тъъй, да се похваля, че на Симеон му изби 3ти зъб Simple SmileSimple SmileSimple Smile. Сега е напът и четвърти.

# 238
Зарат Joy ама ти ли го съчини??

Оле, ти нали питаше за Малтофера. Бяхме при частната педи и както предположих на 109 хемоглобин ни изписа Малтофер, че от последната консултация при нея (което беше преди около 1 1/2 месеца) е качил 500гр и е дръпнал 4см, а и аз съм била с анемия, дядо ми също, та си я имаме в рода. Каза да пием 2 пъти на ден по 9 капки и след 1 месец пак изследвания ПКК, ДКК и морфология на еритроцити. Ако се е повлиял хемоглобина от Малтофера, ще го пие общо 3 месеца, ако не се е повлиял, ще го спираме.
Имаме си още 2 зъба, не бяхме ги видяли. Сега сме с общо 6.
Също така ни изписа Арника за мазане при контузии (че точно преди да влезнем в кабинета малкия си падна и си прасна яко главата на плочките и влезнахме с яка цицина в кабинета  ooooh! ). Изписа ни и Саностол на сироп (не сме го ползвали досега, бил някакъв мултивитаминен сироп). Аз си мисля и ехинацея да давам за имунната система, някой друг дава ли такова нещо? Вече се замислям за инмуностимуланти, че не знам как ще е зимата. Засега удържаме фронта, ама знам ли.  newsm78

Мартакели, музикантка и писателка, хм, може да пише песни например?

Хейли, това е направо неприлично да си спала толкова!  Laughing

Тия, успех!

Легео, какво стана с хирурга?

Оооооо, забравих да кажа, че почваме на Вигантола!  Joy

# 239
Ехо здравейте Wink Днес имам празник cook ето почерпка Wink Ние сме болни всички. Малката е със сополи,аз гърло,нос и всичко ме боли. Следобед ще е водя на лекар да видим какво ще изпише за носа. Аз също искам да давам на малката някакъв имуностимолант,но не сам запозната и днес ще пита,че с тази ясла ще има нужда. Хайде аз ви оставям да полегна малко,докато малката спи. Хубав ден! Hug

Общи условия

Активация на акаунт