Похапва ЮНСКОТО дете вкусни зеленчуци и сладки плодове.

• 26 223
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Честита половин годинка на Явор и Никола!!! Да растат здрави, похапващи и безгрижни! Ани2, страхотно видео, много е сладък. Ние кацнахме на местна почва, надявам се скоро да ви видя!

Честит Рожден ден на Ирето!!!   bouquet  Радвай се на всеки миг, щастлива и обичана!

Два дни ми се губят, отивам да чета и да наваксвам, лека вечер на всички!  Hug

# 136
Честита половин годинка на Нико и Явор! да са много здрави и весели деца и да радват родителите си.
Ирето честит рожден ден и на теб желая ти много здраве щастие и любов!
Гледам за пюретат пак говорите и това как бебетата отказват купешките пюрета.Ние пък ядем и купешки и домашни пюрета без да слагам АМ,но пък проблема е че не иска млякото.Имам чуваството че това дете иска да е само на твърда храна.аз вече съм заместила едно обедно хранене с пюре и той лапа като луд.Незнам защо прави така и не иска да пие много АМ най много по 70мл на хранене и останалото ако успея да го прикоткам да го дояде.
Не мога да си го обясня опитвах се и на 4 часа да го храня пак същата работа.сега чде в 4 през ноща после се буди към 9.00 сутринта и едвам 70 изяжда и не е гладен защото е АМ ама ако му дам пюре ще го изяде от раз.

# 137
Ние пък ядем и купешки и домашни пюрета без да слагам АМ,но пък проблема е че не иска млякото.Имам чуваството че това дете иска да е само на твърда храна.аз вече съм заместила едно обедно хранене с пюре и той лапа като луд.Незнам защо прави така и не иска да пие много АМ най много по 70мл на хранене и останалото ако успея да го прикоткам да го дояде.

70мл мляко + пюре, според мен е напълно нормално. Ти какво очакваш, да изяжда 120грама пюре и после още толкова мляко?  Не го тъпчи детето, ще пие толкова, колкото има нужда.

Ани2, голямо сладурче.

Деси, в повечето случаи строгото възпитание дава много добри резултати, мисля, че аз няма да съм такава обаче.  Rolling Eyes

# 138
  • София
Ире, много си мъничка бре!!!! Mr. Green

Нали, Ваче.Аз пред такива като нея, вече лелка се чувствам Mr. Green ooooh!

И аз.. и за... Rolling Eyes и не само пред нея, ами пред всичките по-мънички от 35  Twisted Evil
Пеперудке какво ще правиш в посолството? Даниелка ще има ли бг гражданство? Извинявай ако е нетактичен въпроса.. не ми отговаряй  Confused

Чинче, запази ги все пак. Ще правиш кисели, някакви такива неща по-натам. За в каша също стават. Ма как може да сложи на праскова захар  Rolling Eyes
За забравената риба.. стига бе! Ти що не им каза, че не сиу за една пушена риба.. и аз все се притеснявам да не забравя нещо в количката, защото и аз така пазарувам ако съм без колата Confused
А ти с това трябваше да започнеш поста си.. Днес отмъкнах една смрадлива пушена риба в супермаркета...  Joy Joy Joy

Аз искам да кажа отново, защото явно не се разбират схемите на захранване  Rolling Eyes Все още не се маха млякото. Заместването на обедното хранене с пюре, не значи, че няма мляко. Може да е в пюрето, а може и после като течност. Може и двете. Аз слагам на Ралка АМ в пюрето и после давам и кърма да суче. Обаче гадинчето не иска пюрето с картоф и това си е. Днес ме е разигравала много яко. 3 лигавника оплескахме и тя не хапна и 5 лъжици. Утре ще правя тиква с мааалко картоф за гъстота.

Ами ние така и правим, пюре и след това по-малко мляко... И, така като ме посъветвахте и поразмислих, сигурно няма да се опитваме да "заместваме цяло хранене" като "крием" млякото в пюрето Simple Smile Просто може би съм нетърпелив да свикне да се храни изцяло с лъжичка, а не от шише/биберон...

Абсолютно никакво значение няма как ще даваш млякото. Уффф, толкова трудна за разбиране ли е тази материя  Laughing Пюрето и млякото се смесват в стомаха. Няма значение дали едното е влязло преди другото или едновременно. А ти като правиш у дома картофено пюре, така голо ли го правиш, пасиран картоф и нищо повече? Същото е и за Катето, намачкан картоф и нищо повече  Wink Аз слагам АМ за да има вкус що годе на нещо. Иначе Рали е изцяло на кърма и няма нужда да давам АМ в пюрето. Заместване на цяло хранене не значи да отпадне мялкото. Просто то от примерно 160 мл става 120 гр. пюре +30 мл мляко (примерно!!!!) Дали смесено или не няма значение. Това е заместено хранене.

Ана, ох да му изпапам дебелите ръчички! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes На мен бебешките ръчички са ми слабост с тия трапчинки!.

# 139
Ваче, трудни са схемите за разбиране, защото повечето педиатри имат друго предвид и от там става объркването. Аз в началото нали също много се лутах кое как да стане, но сега ми се изясниха нещата. Смятам, че и повечето, които тепърва захранват с течение на времето ще се успокоят и ще разберат как трябва да вървят нещата.

Чин, и аз не знам до колко мога да съм строга. Определено не искам да си разлигавя детето, че да не стане от каквито се оплаквам, такова да си отгледам.

# 140
Здравейте!
Ние се завърнахме от разходката днес. Много добре си изкарахме. В Гранд Мол случайно присъствахме на пристигането на Дядо Коледа. Ивко си беше купил малко преди това два коледни плика. И като видя Дядо Коледа ме накара на бързо да му напиша писмо, което му даде. Беше супер доволен, че е успял.
Минахме и през хомеопата и ме посъветва Селицея за зъбите за Ники.

Ире, честит рожден ден! Да си жива и здрава!   bouquet

Чин, много ентусиасти покрай теб да правят домашна храна на Нико. Браво, браво! Ех, какви баби имаш! А пюретата на баба, щом са толкова сладки, ти си ги хапвай.

Вова, бързичко да оздравяваш!  Peace

Аз също си избрах подарък за Коледа - едногодишен абонамент за чистачка, но мъжа ми не е съгласен.  Rolling Eyes Момичета как се справяте с чистенето? На мен ми е супер трудно. Преди Никола се справях някак, но сега вече ми е почти непосилно. Ежедневните задължения не ме мъчат, но някакво по основно почистване - почти не успявам да намеря време за това. Мъжа ми е категоричен, че жена у нас няма да пусне и е готов той да се заеме изцяло с чистенето. Но не виждам това как ще стане. Като намеря време правя по нещо, но не съм доволна от състоянието на дома, който искам да поддържам. Та ми е много интересно как е при вас?

Остана ми да изчета още страница и половина, но си лягам вече, че Иван ме чака. А аз ще дочитам през телефона и утре ще коментирам, ако има нещо.

# 141
  • София
Ами Ани, за чистенето у нас... аз лично съм го зарязала за по-добри времена. Не ми пука особено, предпочитам да се наспя. А мъжът ми не придиря, то и без туй се прибира само да спи у нас  Twisted Evil Крякам по Сашата да си оправя стаята.. Днес се беше засилила да си мие прозорците. Аз викам сакън недей, че после ме чака голямо миене мен. Така бременна миналата Коледа мих прозорци, щото тя изми едното крило на кухненския джам  Crazy

Таааа, с две думи не се справям, ама не ми пука. Като поотрасне Ралка ще чистя по-ефективно. Особено след второто раждане не отдавам много внимание на битовизмите, за да си запазя психическото равновесие. Laughing Моята къща е голямшка и трудно се поддържа  Rolling Eyes

# 142
Добро утро  Hug!Една почерпка от мен, днес съм рожденничка и по този повод сме будни от 4.00 ч.  Mr. Green и кафе разбира се,дано се справя със почерпката  Praynig.
Оооо стана бе! Rolling Eyes

# 143
Добро утро!
За който е добро де ,аз и ММ днес сме като пребити кучета

Дара рева доста тази нощи-не знам защо ,но все си мисля,че са зъби.Педи казва ,че не са ,но по нервната Дара ,която настървено си вкарва пръстите ми в устата си ,никой не може да ме убеди ,че не започват.
Така че днес ще звъня на хомеопатката да видим дали ще ни вземе ,защото за пръв път ще ходим и да започваме нещо ,че вече съм на ръба.Не издържам вече ,за приспиването не ми се и коментира ......
За чистенето също -колокото и да се старая едва имам време да се изкъпя .....
Пожелавам ви приятен ден ,аз днес ако ММ се съгласи да я изведе навън на разходка ,мисля да спя ,просто вече наистина да си остана една седмица вкъщи и само да я кърмя и спя,нищо друго .
И аз исках спокойно бебе ,но за съжаление не е такава ....
Yyanita,Честит Рожден Ден !!! Да си много здрава ,обичана и щастлива мама  bouquet

# 144
  • София
Добро утро!
Изпратих баткото с татко на училище, малкия Ники спи все още и имах време да ви прочета. Мноого ценни неща намирам четейки, нищо че не пиша често. Имам един въпрос към захранилите вече дами - пюретата топлите ли ги ? На баткото ги топлех, после сестра ми каза, че било грешка...
За картофа мога да споделя как да нес тане на лепило - варя го с кората и после го намачквам през цедката за чай.
Лек ден на всички!

# 145
Добро утро. И аз съм се наспала рано рано, след като уморената Йоана снощи заспа в 20 часа. Стана чак сутринта в 6, измих я, хапна и пак спи  Mr. Green

Янита, честит рожден ден. Много здраве и щастие ти пожелавам.

ЛориХю, можеш и без кората да го вариш. Важното е да не се пасира, а да се мачка.

Ани, аз чистя когато мога. Е вярно, ние сме в малък апартамент, но то просто кочината се разполага на по-малко квадратура. Все си иска ръчичка да пипне. Снощи след като изпратихме сестра ми Марти изчисти. Аз тръгнах да помагам, но бях изгонена, без много много да се съпротивлявам де. Като пропълзи Йоана ще съм по-стриктна заради кучето.

# 146
Добро утро на всички  Hug

Янита, честит рожден ден, всичко на-хубаво ти пожелавам  Hug  newsm59 newsm67
Ани, а защо мъжа ти не иска чистачка? Притеснява се да влизат чужди хора у вас ли? Ако е така аз си мисля, че сега в началото нали ти си вкъщи заради Нико, няма да е сама, пък по нататък вече ще я познавате повечко  Rolling Eyes. Иначе вкъщи аз непрекъснато бърша нещо, но взех малко по малко да не се побърквам толкова, щото то все има какво да се прави, а от това губи детето. Предпочитам да го взема в мен, да се смеем, да се гушкаме или да си играем на леглото, отколкото нон стоп да търкам или мия. Чистя, но не се вманиачавам, а и мъжа ми все ми казва сега да си почивам...
Ани2, малкия е страхотен сладур  Heart Eyes
Деси, много добре знам как се чувстваш, аз съм така сестра ми като дойде. Снощи ми каза, че ще идват за Коледа и много се зарадвах  Heart Eyes
Ичка,  hahaha страшна снимка  Joy. Понякога и аз съм така. Алекс тая сутрин се е пръкнал в 6 часа  Rolling Eyes
ПаО, ти Мартин с каша ли ще го захранваш?
Ваче, представям си Сашата как мие прозорците  hahaha
Клавдия, и аз съм фенка на Здрач  Flutter. А ти гледаш ли сериала "Дневниците на вампира"? Страхотен е  Sunglasses

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 09:27 от helen 30

# 147
Добрютро! Simple Smile
Честит рожден ден на Янита.Мерси за почерпката.  bouquet
Честито и на Ирето на патерички.Много здраве и късмет ви желая.  bouquet
Деска,честито семестриално завършване. Sunglasses
Чин,Били,да са ви здрави и все така хубави половингодишните вече съкровища.
Аз тия дни нагоре -надолу и тази нощ от 2 до 4 ви изчетох(Матея нещо се събуди.то затова човек не трябва да се хвали)
За ревноста-не съм ревнива.Ама защото както казва Ирето,той без мен не излиза,по-скоро аз го правя.
За чистенето-старая се ,но го действам когато имам сили и съм "в настроение" за чистене.Първо съня,после готвенето и накрая чистене.
Донесоха ми от Плевен домашна тиква,та сега я варя и по-късно ще слагам да консервирам. Tired

# 148
Добро утро.
Янита честит рожден ден желая ти весело изкарване да си много здрава,щастлива и обичана.
Чин напълно съм съгласна с теб че това количество е достатъчно ,но той го прави този номер
не само в храненията когато давам и пюре.
Сега например е ял в 4.00 през нощта и сега му направих само 60мл за да не хабя от млекото а и да го видя какво ще изяде.Еми не иска нищо да яде изяде 30гр и това е.А това за мен не е нормално.Но ако в момента му покажа бурканчето с пюрето почва и яде.Явно не му харесва това мляко ли незнам.

# 149
Янита, честит рожден ден, много здраве, любов и семейно щастие nbirthday

Благодаря на всички за пожеланията, много сте мили Heart Eyes

Красче, пробвай с друго мляко, или биберон с повече дупки Thinking На какви интервали папка Пламката? Да не би да не успява да изгладнее. Ивко така си увеличи интервалите, започна само да си утолява жаждата ако не са минали 4 часа и да отказва да се нахрани.

Цитат
Момичета как се справяте с чистенето?.....
......Та ми е много интересно как е при вас?

Мръсно  Wink Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аз нямам много за чистене, но и с това не смогвам. Нямам си кой да ми помага с детето, а и не си го и давам де Mr. Green Гледам около него да е чистичко, а пък там където той няма работа, остава за друг път. Нали знаете приказката "Тате ще ми купи колело, ама друг път", та и мама ще изчисти коридора, ама  друг път Mr. Green

Ани2, как сладко папка Явката Heart Eyes Пу пу!

Деси, забравих Blush Честито за последния изпит и за завършването  bouquet Много готина изненада ти е спретнала сестричката ти.

На вашите мъничета избистриха ли им се очичките? На Иво до сега вървяха кафеникави, като моите, а сега изведнъж позеленяха като на татко му. Малчото съвсем ми е одрал кожата и сега ММ е много горд, че поне очите са на него Laughing Не знам обаче дали ще си останат такива и дали няма да разочароваме таткото Laughing

А и да се похваля, нали наскоро коментирахте бебшките целувки, от няколко дни и аз получавам такива  Party Уникално е чувството когато ме стисне с мъничките ръчички и залепи мокра муцунка и езиче на бузата ми Heart Eyes Както го бях стиснала и го млясках по бузите и той взе да ме копира.

Мислите ли, че Иво е прекалено малък, за да му разрешавам да седи в мен. Вчера отнесох сумати упреци за това, а той е жилав. Щом му подадеш пръст, веднага се набира да става, постоянно прави "коремните преси" и седи стабилно, много леко подпрян от едната ми ръка. Аз мисля, че е готов, но вчера се попритесних мъничко Confused

Общи условия

Активация на акаунт