Затъпява ли се от чалга?

• 25 474
  • 575
  •   1
Отговори
# 135
Затъпява се, да.
И от тъпи теми се затъпява също!  Peace

# 136
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Поздравче за всички съфорумки   bouquet

">#![/video]

# 137
# 138
v,l какво искаш да ни кажеш с Борис Годжунов, Лили Иванова, Катя Филипова и т.н.?

# 139
v,l какво искаш да ни кажеш с Борис Годжунов, Лили Иванова, Катя Филипова и т.н.?

Маргарита Радинска, Маргарита Хранова, Росица Николова, Паша Христова, Мими Иванова и др.

Що за въпрос? Тези песни някога звучаха често по радиото. Сега са почти забравени. За мен са много стойностни. По Нова година си направих труда да ги събера.
Надявам се да ви доставя малко радост с тях. Ако някои от по-младите не ги знаят, нека да ги чуят и да преценят дали им харесват.

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 23:53 от vl

# 140
  • Варна
Абе затъпяват ли хората от чалга? В смисъл, ако произволно избрани чалгари и нечалгари бъдат подложени на тестове. М?
Има хора, които са отчайващо глупави и това няма никаква връзка със стила музика, който слушат. Стигала съм дотам, да се чудя, как изобщо оцеляват на този свят с наличния умствен капацитет, живота е сложен.

# 141
  • Най-сетне у дома
През целия си съзнателен живот слушам музика с душата си, стартирайки с Флойд на 3-4 (тате), седях на стол, слушах, преживявах, плачех понякога. След това завих към по-екстремните стилове, завършвайки със скандинавски блек метъл (всички сериозни групи имат класическо образование в престижни консерватории и това много си личи). Последните няколко години омекнах и потънах в по-съзерцателния мейнстрийм.

Въпреки това, чалгата ме очарова по един... почти нездрав начин. Тази... музика... ми показа свят, до който никога нямаше да се докосна - територия, в която всичко е просто и естествено, примитивно по начин, който никога няма да е автентично мой. Има, разбира се, безобразно глупави текстове, има и такива с очарователно, народно чувство за хумор. Най-интересни са ми обаче онези текстове, които описват дисфункционални връзки, толкова точно и ясно, че направо ти го рисуват на стената. Така, в няколко песньовки съзрях емоционалния живот на дълга редица мои приятелки, понякога и своя. Изумително прости фрази, които, подредени една до друга, затъмняват цели учебници по фамилна и брачна терапия. Та и аз, като Куркума, хвърлям поглед на жанра с изследователска цел. Не знам как е при другите, но мен чалгата ме кара да мисля, да сравнявам - мен с тях, тях с мен. А дискалкулията си я имам от малка едва ли е заради отдаването на литературни анализи на чалга-поезия.

А ето нещото, което последно ме развълнува истински, струва си да се послуша:
http://www.youtube.com/watch?v=lqXb-jv6Zg4

# 142
Много истина има в думите ти, Saule. Аз години вече съм дълбоко впечатлена от текста на една балада, която някои определят като поп-фолк, но за мен е издържана в типичния естраден стил, изпълнена от човек с невероятен глас- Ще ти говоря за любов- Стефан Митров

# 143
  • На земята, която е всъщност звезда.
Айде едно поздравче със сръбски турбо-фолк Wink :

Deep Purple - Crna ženo

http://www.youtube.com/watch?v=T9YXh1jAP-Y&feature=related

# 144

Маргарита Радинска, Маргарита Хранова, Росица Николова, Паша Христова, Мими Иванова и др.

Що за въпрос? Тези песни някога звучаха често по радиото. Сега са почти забравени. За мен са много стойностни. По Нова година си направих труда да ги събера.
Надявам се да ви доставя малко радост с тях. Ако някои от по-младите не ги знаят, нека да ги чуят и да преценят дали им харесват.
аа, не бери токло грижа за нашето съзряване Peace
помним, поМа то, ако въртИш цял ден и тази музика, не ша затъпейш, ми......хептен няма да слязат от черешата

# 145

аа, не бери токло грижа за нашето съзряване Peace
помним, поМа то, ако въртИш цял ден и тази музика, не ша затъпейш, ми......хептен няма да слязат от черешата

??????????????

Въртя и всякаква друга музика. И по радиото слушам. И теми за култура поддържам в някои форуми....
А вашето съзряване и развитие си е ваш проблем. Всъщност не разбрах кои са другите покрай теб?

# 146
Както и да е vl, писах, но ми излязоха нещата през ред, после се опитах да редактирам, но текста ми се скриваше и докато си поправях текста, тя сесията ми изтече. Както и да е, не виждам като как ще заинтригуваш когото и да било с линковете, които си пуснал newsm78
Какво очакваш? Един 20-год. човек да възкликне: "..ах ма... му! К'ви музики смИ имали!!!"?
Смешно е!

# 147
Както и да е vl, писах, но ми излязоха нещата през ред, после се опитах да редактирам, но текста ми се скриваше и докато си поправях текста, тя сесията ми изтече. Както и да е, не виждам като как ще заинтригуваш когото и да било с линковете, които си пуснал newsm78
Какво очакваш? Един 20-год. човек да възкликне: "..ах ма... му! К'ви музики смИ имали!!!"?
Смешно е!

Хич даже не е смешно! Класиката си е класика. Нима цялата плеяда велики композитори така случайно са останали до наши дни??? Акъл от теб не ми трябва, така че спри се! Не мога да накарам никого насила да слуша нещо. Въпрос на личен избор е.
Сега не си в кондиция да пишеш и да мислиш. Разбирам те добре. Утре на свежа глава можеш отново да погледнеш сътвореното от теб.

# 148
Моля?!
Що не се успокоиш, бе човек?
Какъв ти е проблема? С нещо те засегнах ли?
За мъж си маааалко лабилен да ти кажа Naughty

# 149
  • София
Saule, шегуваш се, нали? От Флойд, през блек метъл стигна до чалга поезия? Направо ме шокира с тия изумително прости подредени фрази... Дай пример, моля. Laughing

Сигурна бях, че това ми е проблемът с чалгата - не успявам да се асоциирам с лирическия герой. Като в "Дърт козел млада върба лющеше..."
Е, може леко да ме позабавляват с простотията си.
Виж, любовно-баладичните им песньовки са пълна боза, даже не успявам да ги изтърпя.
Но пък ето една англоезична със стабилни показатели и вероятност да ме развълнува във всеки един момент, клоняща към 100%.
http://www.youtube.com/watch?v=h-WPexVEujg&ob=av2n
И една нашенска...
http://www.youtube.com/watch?v=KWbcL08g_68

Музикалното недоразумение, наречено чалга, ще го пропусна с лека душа..

Общи условия

Активация на акаунт