Затъпява ли се от чалга?

• 25 466
  • 575
  •   1
Отговори
# 165
  • Galaxy 13197853088
Ще замоля пак за списък с музика за високо IQ ...

# 166
  • София

Защо мен питаш?  Rolling Eyes
Не знам, сигурно може. Защо не? Ето, вече дадоха такъв пример, значи е възможно.
Аз самата се вадя от "дупката" с друг жанр музика (не такава, която да ми бърка в раната, а такава, която да ми припомни колко смешни и жалки са страданията ми всъщност), но това е защото не съм интелигентна. А може би е въпрос на себеусещане. Някои имат нужда да се самосъжаляват, други - от здрав ритник отзад. Кой каквото го влече.  Simple Smile

Защо теб? Ми ето - очаквах хубав отговор и го получих. Благодаря ти. Wink

# 167
  • София
Ще замоля пак за списък с музика за високо IQ ...

И аз.....Уважете желанието ни, моля.... Grinning

# 168
  • в рока
Цитат
А аз, познавам много млади хора, които просто подминават както чалгата, така и естрадната музиката, пусната от vl. Би ми било странно един 20-годишен човек да слуша непрекъснато Ваня Костова, Мими Иванова или Веселин Маринов. Не става въпрос за BG-рок, разбира се, не виждам как може да се сравни Мими Иванова с нейните седем козлета със "Сигнал" или "Щурците".

Да, Пурко, виждам, че ти нито нападаш, още по-малко пък окачествяваш хората

Не нападам,освен ако нещо не ме е провокирало.Къде се спомена,че трябва непрекъснато да слуша естрада PeaceНякои песни обаче може да допадат на младите.

По темата,не мисля,че слушането на определен тип музика,може да повлияе на интелигентността.Обаче чалгата се превърна в един тип култура ,който изроди малко или много ценностите ни

# 169
  • София
Цитат

По темата,не мисля,че слушането на определен тип музика,може да повлияе на интелигентността.Обаче чалгата се превърна в един тип култура ,който изроди малко или много ценностите ни

по въпроса за изродените ценности бих препоръчал да се изгледа "Warning: Parental Advisory" . Филма е много интересен. Направен по действителен случай от 1985 година, когато се опитват да наложат цензура на рок музиката в САЩ.  В сената биват изслушани Франк Запа и Дий Снайдър (солиста на "Туйстет систърс"). Паралела с чалгата в България е доста интересен.
Иначе дали една музика е качествена или не , се определя от времето. Качественото оцелява, другото се забравя. Само преди десетина години говореха за "Оейзис", като за най-великата група след "Битълс", а сега почти никой не ги помни.

# 170

Чалга песните ритмично,
неприлично, но лирично
възприятия създават
без ума да усложняват
и показват как трагично,
постепенно и епично
нацията затъпява,   
олисява, изтънява...

Тук отварям малка скоба
и споделям ви без злоба:
Поколение в което,
за нормално е прието
подлогът да е скопен
винаги с непълен член,
а пък „пълен член” със грешка
да е сексуална смешка,
дето в новините даже,
вместо нещо да ни кажат,
най- нагледно да показват
и в картинки да указват
хиксчето къде да сложим,
да не би да се изложим
в изборите за примати
и пернати, и рогати...

Тука скобата затвярям
обобщавам, не повтарям:
че такова поколение
в музикално отношение
чалгата си заслужава,
като вечна бойна слава.

ЕПИЛОГ:
Интелектуалци смели,
дето чело сте навели,
не тъжете, не ридайте,
вярвайте и твърдо знайте -
времето си отминава
и за чалгата остава
само мимолетна слава!
После? – следва я забрава.

# 171
Чоколада!!!!!  newsm10 sohappy

# 172
Цитат
Както и да е, не виждам като как ще заинтригуваш когото и да било с линковете, които си пуснал newsm78
Какво очакваш? Един 20-год. човек да възкликне: "..ах ма... му! К'ви музики смИ имали!!!"?
Смешно е!

Човекът е пуснал линкове за да покаже какво за него е стойностно.От поста ти лъха меко казано селяния.Познавам много 20 годишни,които харесват българската поп и рок музика отпреди 20,30 години.За хубавата музика понятието време не съществува.Нападаш,окачествяваш постовете на другите като смешни ,без да се замислиш.
А аз, познавам много млади хора, които просто подминават както чалгата, така и естрадната музиката, пусната от vl. Би ми било странно един 20-годишен човек да слуша непрекъснато Ваня Костова, Мими Иванова или Веселин Маринов. Не става въпрос за BG-рок, разбира се, не виждам как може да се сравни Мими Иванова с нейните седем козлета със "Сигнал" или "Щурците".

Да, Пурко, виждам, че ти нито нападаш, още по-малко пък окачествяваш хората Thinking

Аз пък не мога да понасям Сигнал, Щурците и Диана Експрес, обаче Тоника ми харесва.
Не забеляза ли, че не пуснах Ваня Костова и Веско Маринов? И Ваня не мога да я търпя. С това не искам да кажа, че не може да пее. Може, но на мен не ми допада. Да смятам ли, че никога не си чувала останалите, които пуснах?
А Мими само със 7-те козлета ли я знаеш? И кой казва, че младите непрекъснато трябва да слушат тази музика???? То ние не  я слушаме непрекъснато....

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 12:55 от vl

# 173
Чоколада, страхотно включване (отново)  Grinning   bouquet

# 174
Няма да вземам отношение по въпроса на Вълка "Затъпява ли се от чалгата?". Понеже ми се струва риторичен. Освен това права е Сийка, че я има и обратната зависимост, усетена от мен чисто и просто като: "Затъпелите слушат чалга". Най-накрая прави сте обаче и че от стереотипи се затъпява.

Та само ще си спомня на всеослушание
- че навремето тоя тип ритми, макар не толкова успешно пласирани сред милионерите, бяха сръбските песнявки. Много ги слушаха работници по строежите, неграмотни селяни и т.н.

- че всичките ни чалга певици се опитват да минат за интелектуалки и не спиряха да се изреждат при онова ченге Росен Петров.

- че всяко второ подрастващо тийнеджърче (момиче) на село тайничко копнее да я сполети съдбата на някоя от по-известните ни фолк резачки. Разбирай - отива бедна в града, а там я залюбва богатия принц. Следват мечтаните силиконови цици, бебе, кола и... развод. Естествено хаотична е последователността, но така или иначе тоя контингент не се интересува от друго освен разводът да е най-накрая след бебето. Да се подсигури бъдещето все пак.

# 175
  • Galaxy 13197853088
St: ПМС?

# 176
  • Варна
Четох, четох, така и не разбрах - как точно е трябвало да се поставят парчетата пица? Каква ротация, каква транслация? Обожавам Ваня Костова, а Веско Маринов хич никак.

Моля те, Вълчо, ела и обясни тоз труден геометрически казус.

# 177
  • волно калдъръмче
ЕПИЛОГ:
Интелектуалци смели,
дето чело сте навели,
не тъжете, не ридайте,
вярвайте и твърдо знайте -
времето си отминава
и за чалгата остава
само мимолетна слава!
После? – следва я забрава.
Амин, дай Боже!

# 178
Четох, четох, така и не разбрах - как точно е трябвало да се поставят парчетата пица? Каква ротация, каква транслация? Обожавам Ваня Костова, а Веско Маринов хич никак.

Моля те, Вълчо, ела и обясни тоз труден геометрически казус.
Най-накрая един с ума си в тази тема!  Joy Joy

# 179

Егати липсата на усет за хорските настроения показваш днес, Labrador. Или поне ето ти доказателство, че не винаги усещаш правилно. Отспала съм си, хапнах парче шоколад, пих кафе (няма да изреждам всичко). На всичкото отгоре днес съм в отпуска.

Темата скоро ще стане касапница. Както всяка подобна преди това. Разясних къде ще се ситуирам ако се открие огън. Нетолерантна съм в това отношение. Трябва ли да бъда? Wink

Общи условия

Активация на акаунт