Затъпява ли се от чалга?

• 25 463
  • 575
  •   1
Отговори
# 195
Че чалгата е тъпа - тъпа е. Но пък си мисля, че може би и умни хора я харесват. Макар че като цяло са малцинство.

# 196
  • София
Че на разнобедрените къф им е проблемът?  newsm78  Пък и щом са изрязани от правоъгълник триъгълниците на пиците при всички положения не са равнобедрени, но могат да се покрият едно с друго!
Според мен трябва да са огледални, за да съвпаднат,като ги захлупиш, а те са еднакви. Значи трябва леко да се завърти едното парче и да се сложи върху другото, без да се захлупва. Обаче ако авторът приложи чертеж, ще ни улесни. Mr. Green

# 197
  • Galaxy 13197853088
аз съм тъп и искам чертеж.

# 198
Labrador, молим ти се сега. Ние сме дървени философи тука, не инженери. Ще приемеш на доверие.

# 199
  • Galaxy 13197853088
на какво доверие?
Гледам пиците на една баничарница по обяд и започвам да ги ротирам на ум и да се чудя каква е била постановката. Ако тавата е била квадратна то дали ще го прегънеш или ротираш все тая, ще съвпаднат едно връз друго. И можеш да избереш дали да се засрещнат плънките, тестото или да се редуват.  Обаче Вълка казва, че е било от правоъгълник, нещо като ето това си го представям

и ако ротираме ADC на 180градуса с точка d, ще съвпаднат напълно един върху друг . Но ако се прегъне по АС ще се разминат и ще са или с тестото едно към друго или с това отгоре.

както и да е. стоях там мислих ,но не разбрах каква е драмата.
ето това ме смущаваше
Цитат
Говорих и за ротация, транслация, транскрипция - нъц, не вдяна. Shocked АОма те щели да съвпаднат. ще съвпаднат, трънци

затова, нека вълка изкаже нагледно какво е искал той и какво тя.

# 200
Labrador, очевидно слушаме една и съща музика, тъй като и аз стигнах до същите заключения. Това що се отнася доприлагането на ротацията и изключването на равнобедрените триъгълници. Но си признавам, че имам проблем с транслацията и транскрипцията, които евентуално ако бъдат приложени, могат да променят крайния резултат.  newsm78

Всъщност друго си е с чертеж - ситуацията се изяснява! Мацката най-вероятно е искала да хване с палче и показалче връх В и да го захлупи връз връх D, като идеята й е била плънката да остане по средата. Това трябва да е възмутило Вълка! Ех, значи имало шанс и за мен!

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 15:11 от Анонимен

# 201
  • Galaxy 13197853088
Ласмаги, джасмаги, дискотеки, маратони, шоколади, марципани, биберони, макарони, касфони, масфони, тонколони, монколони, акордеони, макордеони,
GET UP У! GET UP У!

Laughing

# 202
  • София
Ама как ще се затъпява, бе моля ви се?!?!?!?!?

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

каква находка само!!!

# 203
Триъгълниците пица са правоъгълни с един ъгъл 60 градуса и един 30. Няма как да бъдат захлупени така, че страните да съвпаднат и плънката и на двете да е по средата. Исках ги и двете с плънка нагоре, една върху друга. Колкото и да обяснявах, при всеки опит първо посягаше да ги захлупи едната върху другата.
Ако на масата имаш две книги еднакъв формат със заглавията нагоре и те накарам да си подредиш масата, ги слагаш една върху друга, и двете със заглавията нагоре.
Ротация http://www.math10.com/forumbg/viewtopic.php?t=6710

на какво доверие?
Гледам пиците на една баничарница по обяд и започвам да ги ротирам на ум и да се чудя каква е била постановката. Ако тавата е била квадратна то дали ще го прегънеш или ротираш все тая, ще съвпаднат едно връз друго. И можеш да избереш дали да се засрещнат плънките, тестото или да се редуват.  Обаче Вълка казва, че е било от правоъгълник, нещо като ето това си го представям

и ако ротираме ADC на 180градуса с точка d, ще съвпаднат напълно един върху друг . Но ако се прегъне по АС ще се разминат и ще са или с тестото едно към друго или с това отгоре.

както и да е. стоях там мислих ,но не разбрах каква е драмата.
ето това ме смущаваше
Цитат
Говорих и за ротация, транслация, транскрипция - нъц, не вдяна. Shocked АОма те щели да съвпаднат. ще съвпаднат, трънци

затова, нека вълка изкаже нагледно какво е искал той и какво тя.
На посочения чертеж примерно пица АВС да е отгоре. трябва да се повдигне, което е транслация по вертикална ост. Да се завърти на 180 градуса, т.е ротация, и да се премести точно над другата, после надолу.

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 20:00 от Вълкът с дълъг ник

# 204
Вълк, може би, ако не беше употребил думи като транслация и ротация, а просто беше казал на девойката да ти сложи две парчета пица с плънката нагоре едно върху друго, мисля, че сега нямаше да имаш толкова кахъри Peace

# 205
# 206
Тоя напън на човешката мисъл и предприемчивост, чалга закусвалнята, има прененциозното име "Виенска закусвалня". Shocked

# 207
Е ти какво искаш?В чалгарска закусвалня,продавачката да е завършила за ядрен химик ли?
От коя музика се става по умен?
Пусни ни я да послушаме малко Laughing

# 208
Тоя напън на човешката мисъл и предприемчивост, чалга закусвалнята, има прененциозното име "Виенска закусвалня". Shocked

Виенска, сигурно щот вият, виене=виенска...по така засукано звучи... Laughing Wink Laughing ...

# 209
       Много интерсна тема  Grinning Аз лично съм пристрасна на чалгата,харесва ми признавам си,без бой  Grinning Grinning Grinning Но не мисля,че от чалгат се затъпява,можеш да слушаш всякъква музика и с извинение да си пълен неграмотник.Затъпяването не зависи от това каква музика слушаш,по-скоро от средата,в което си израснал,растеш и се интегрираш.Ако общуваш със затъпели хора и си околните ти си нямат представа колко е 2/2 е отделна тема.Аз слушам предимно чалга,харесвам по якоя песен от всеки стил,но основно съм на чалга и смея да твърдя,че не съм затъпяла нито аз,нито приятелите ми,Всичко е въпрос на гледна точка,ако най-масовата музика,беше метъл или др стил,въпросът щеше да е друг. Wink

Общи условия

Активация на акаунт