Philips PerfectCare тест

• 68 463
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 345
  • До хладилника, който обичам

- Здравей, голяма бяла птицо! - помаха ютията на Бу.
- Не съм голяма бяла птица! - обиди се Бу, която предпочиташе да мисли за себе си като за стройна газела, напук на фактите.
- А къде ти е изпълнението на предизвикателството "една памучна покривка, дънки и копринена риза – изгладете всичко едно след друго, в този ред"?
- Леле! - плесна се Бу по челото - каква голяма бяла птица съм!

Blush таковата. Много хубаво си гладя, ама щеше да е добре и да чета не само какво трябва да изгладя, а и как. Цяло щастие, че имам още една парадна покривка (е, не е толкова парадна, но пък е памучна!), както и втори копринен потник (бяха на промоция  Blush)

Оператор е 8-годишната, така че ще извините разклатената картина  Crazy ще взема накрая да си купя очила с шпионска камера вътре и ще си снимам и гладя  Crazy

И така,

Предизвикателство 1, втори дубъл.

1: памучна покривка, дънки, копринена дреха

Вижда се с каква лекота глади и преминава от едната тъкан на другата, без да има нужда да изстива или - да загрява.

С обичайните ютии, знаете, когато се гладят различни тъкани, както и с различна дебелина понякога, ютията трябва да се настрои на различна степен, да се изчака да загрее или да изстине между различните дрехи... с PerfectCare няма такова изчакване, нито има гадаене за температурата, на която се глади някоя дреха.

Който глади често, знае на каква температура да настрои ютията по навик, даже за първи път да глади дадена дреха, но повечето от рядко гладещите люде по едно или друго време са се дзверили в етикетите да броят точките на ютията в нарисуваните символи за грижа за дрехата и горко им, ако тяхната ютия не е с точки, а например е надписана "памук", "вълна", "синтетика"... Особено за мъжете може да е трудно да кажат дали нещо е синтетика, кое е лен, кое памук, отдело да настроят ютията - и да уцелят настройката - си е съвсем друга бира...

Така че в това отношение PerfectCare е суперулеснена за ползване дори от хора, които никога в живота си не са гладили дреха и изобщо не знаят как се настройва ютията - защото просто няма настройване.

В края показвам как глади и трите неща едновременно, отново - без проблем за нито едната от дрехите Simple Smile Не се налага да се изчаква, не се настройват температури - шляп! - и се глади.

Резултат: PASS

...а сега, отлитам.

п.с. agitak, ти вместо да си траеш и да елиминираш конкуренцията подари природна тъпота на същата, се обади и ме накара да прочета отново!   bouquet

# 346
Леле мечтая си и аз с така валекота да можех да изгладя памучната си покривка за кухнята  newsm78

# 347
Леле мечтая си и аз с така валекота да можех да изгладя памучната си покривка за кухнята  newsm78
Сигурно си видяла и вчерашното ми видео за гладене на много дебела памучна покривка - също толкова леко се изглади и тя. Хем е солидна, бих я оприличила по плътност на домашнотъканите покривки.
Много лесно се получава с тази ютия, особено на гладене с пара - а бутона за регулярната пара е на такова място под дръжката, че позволява много лесно гладене, докато е натиснат; парогенератора пък осигурява пара за дълго време.
Правя разлика с другата ми ютия, с която също предпочитам да гладя с пара, когато гладя (обичайно защото забравям дрехите на простора и те пресъхват зловещо) - побира малко количество вода, около 200 мл, и няколко дрехи по-късно е свършила, да не говорим, че съвсем не е толкова удобно да се подава постоянна пара. С моята парата е на талази, на талази - когато ютията я загрее. С PerfectCare е постоянна и равномерна; почти не прекъсва - парогенераторът загрява на много по-големи интервали и загрява бързо.

# 348
Да видях и вчерашното видео. Отново добри резултати, но покривката която гладиш в предното видео е леко релефна и разликата не е толкова очебийна, докато тук си от самолет, че с едно минаване гънките изчезват.

# 349

п.с. agitak, ти вместо да си траеш и да елиминираш конкуренцията подари природна тъпота на същата, се обади и ме накара да прочета отново!   bouquet

Милата ми!  Hug Надявам се убеди се в истинското ми желание за перфектен феърплей, с истинска конкуренция, а не победи заради грешки от недоглеждане на конкурентите.
Между другото - и аз имам 8-годишна, но не смея да й поверя камерата заради 4-годишния терминатор, дето не пропуска удобен момент да й скочи на гърба.  

Party newsm20

Става ми все по-гот в тоя проект!  Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 20:40 от agitak

# 350
О Т Ч Е Т  
по изпълнението на Първото предизвикателство на организаторите:

ТЕМА: последователно гладене без изчакване на памучна покривка, дънки и копринена блузка.

1. Избор на подходящи обекти за гладене
 - Намерих в раклата една стара памучна покривка, по коятo имаше достатъчно отлежали гънки за изправяне.
Самата покривка е с допълнителни ръчно везани бродерии и апликации от дантела плетена на една кука. По този начин теста ще комбинира показване действието на ютията при различните зони (не само на гладките участъци на памучната основа.
- За дънки избрах дънките на дъщеря ми, щото моите дънки имат и еластан, което ги различава от масовите дънкови платове.
- За копринена блузка избрах най-смачканата, макар, че пъстрия плат пречи достатъчно добре да се види това на снимките и видеото. Исках да се уверя  как ютията ще я изглади.

2. Подготовка за началото на теста - уреждане на мястото, проверка нивото на водата в уреда и пускането му за загряване, приготвяне трите вещи за гладене под ръка.

3. Гладене на памучната покривка:  

Участък само от памучната основа: По-дребните гънки изчезват при 2 минавания с регулярна пара. По-упоритите гънки изискват повече повторения и помощ с опъване на плата с другата ми ръка.
Участък с бродерия - няма разлика спрямо памучната основа
Участък с апликация с дантела на една кука - тук повторенията с пара са 4-5, особено в зоните на прикачване към памучната основа на покривката. Различните материи имат и различно поведения от към разтегливост в шева и затова там гънките са по-на често и по трайни. Но и с тях Philips PerfectCare се пребори.  Дантелата заприлича на колосана – не твърда а гладка като колосана. Не довършвам покривката (излишно е да правя много дълъг запис, с повторения)
Линк към видеото:http://www.youtube.com/watch?v=Ac3dmQLFFUI
Минавам веднага на дънките:

4. Гладене на дънките - Тук възхищението ми беше по-голямо! Парата работи като с магия! С две минавания и дънките се опъват като корабно платно. Но от кеф повтарях, повтарях - ще го видите на видеото! Дебелите шевове станаха като "Изпечени", както казваше баба ми, лека й пръст. (Беше майстор-шивач от класа...)
Линк към видеото:

Приключвам с единия крачол и веднага мятам копринената блузка.

5. Копринената блузка:

Въодушевлението ми не секва - дори се улисах и изгладих на записа цялата дреха. Голям Кеф!
Линк към видеото:

РЕЗУЛТАТ: Philips PerfectCare има гениалното качество да глади супер-успешно едновременно материи и различни претенции към температурата! Наистина съм възхитена!

Допълнителни добавки за вашето внимание:
На видео-записите ще забележите и следните моменти:
Как неволно натискам бутона за по-силна пара.
Как периодично автоматично уредът включва и изключва генерирането на пара и нейното нагнетяване (шум като от работещ хладилник).
Шума от пускането на парата - регулярна и по-силна.
Леко прилепване на коприната към ютията.... (тук това е малка питанка защо се случва и може ли да се отстрани.)
Лекета по покривката – нейни са си (не от капки вода от ютията)… Много е стара и много употреба е видяла.
Гледната точка на камерата често не е добра…, защото докато гладя и снимам тя е на главата ми и нямам никаква видимост към дигиталния й екран. Ще помисля по въпроса с отстраняване на този недостатък, или поне да порепетирам с повече записи „на сляпо”.

Grinning

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 20:39 от agitak

# 351
Милата ми!  Hug Надявам се убеди се в истинското ми желание за перфектен феърплей, с истинска конкуренция, а не победи заради грешки от недоглеждане на конкурентите.
Между другото - и аз имам 8-годишна, но не смея да й поверя камерата заради 4-годишния терминатор, дето не пропуска удобен момент да й скочи на гърба.  

Не съм се и съмнявала Grinning
Не е имало ън-феър плей от моя страна, надявам се да сме се разбрали за това.
Тук правихме записа, докато 2-годишното спеше Laughing иначе спасение няма.

# 352
Много благодаря за поздравите и пожеланията! Hug

Като гледам записите--искам и ааааааз 1ironing

# 353
Пускам ви още две проби от мен - в отделни постове, че видеото нещо ту излиза вградено, ту само на линк...

1. Гладене на блуза от вискоза и полиестер - И двата материала са споменати в ръководството като разрешени.
Въпросната блуза е от двете материи - едната е плътно черна, другата е също черна, но ефирно тънка и прозрачна. Тази, именно последната, е до безбожие смачкана и както има вид на нещо свръх деликатно на гладене не съм и посмяла да я пробвам с допотопната ми ютия, и по тая причина не съм я обличала още от първото й пране, след което ръкавите й заприличаха старателно и методично сдъфкани!... Иначе по памет самата материя си има леки фабрични гънчици.
Е, Philips PerfectCare за пореден път доказа класата си!  Grinning Grinning Grinning Grinning И ииии, ще си обличам пак блузкатаааааа!
Без всякакви проблеми изглади както плътната част, така и ефирната, като ефирната изправи придобитите след прането и сушенето гънки, а напълно запази фабричните гънчици и стана такава, каквото я помня в магазина!
Laughing Laughing Laughing Laughing

# 354
Приемам подаръци всякакви: и адрес ще ви дам Mr. Green
...като например Philips Perfect Care  Whistling- мноооого ще съм happy от въпросния  Praynig
...ама понеже надали ще ме огрее  Tired, то поне някоя "тестерка" да ми прати ютийката за ден-два Joy

Хммм... виж какво, ако спечеля ютията, ще ти я пратя после за 14 дена да гладиш, със задна дата - за рождения ти ден Grinning Ей на, кой на каквото се радва  Party

# 355
Другата проба - гладене на луксозно бельо от полиестер. ... След старателем преглед на етиката, не намирам никакъв символ относно гладенето, затова с малко притеснение почвам теста.
Ами, на видеото сами ще се убедите -още с първото плъзгане на ютията по плата и всички гънки изчезнаха! И освен това плата показа шикозния си лъскав ефект с пълна сила!
Но, все пак случи се и неочаквана изненада - след третото минаване плата се наелектризира и предницата и гърба се слепиха, та трябваше с усилия да ги разделям. Това в първия момент ме изнанада наистина, но веднага след това се сетих, че самата материя си е много лесно наелектризирваща се... Просто си спомних, че това се случваше и когато я носех - само от допира да краката ми като се движех.... Ясно е, че и тази мостра от дълго време не съм обличала и е престояла негладена от не помня кога....
: http://www.youtube.com/watch?v=-PlffbHt63g

# 356
Хммм... виж какво, ако спечеля ютията, ще ти я пратя после за 14 дена да гладиш, със задна дата - за рождения ти ден Grinning Ей на, кой на каквото се радва  Party

newsm44 ура, ура, ура! Heart Eyes
ами като гледам как лесно се глади...то верно отстрани е друго, ама като не ми дават ютия да се убедя сама smile3534

# 357
Като знаеш, че честно си признавам колко "обичам" да гладя - вярвай ми, много е лесно. Поне засега, даже и на мен ми допада да гладя (не мога да повярвам, че го казах  ku-ku).

Тази ютия е... лесна е най-точната дума, прави гладенето да не е неприятно. Най-малкото е супербързо, раз-два и хайде.
Замислила съм й един сериозен тест - ако и него мине, признавам я за най-добра  Laughing

agitak, готова си за приключения с това изгладено бельо!  Grinning

# 358

agitak, готова си за приключения с това изгладено бельо!  Grinning
Joy Joy Баш с него - не! Много ше ми ме мотае досадно-лепкаво из краката.!....(Явно затова и е било в забвение от време оно!)

# 359
Но, все пак случи се и неочаквана изненада - след третото минаване плата се наелектризира и предницата и гърба се слепиха, та трябваше с усилия да ги разделям.

Айййй това верно е Обнервящо Crazy

Общи условия

Активация на акаунт