Philips PerfectCare тест

• 68 430
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро,мили дами!  bouquet
Бързам да отправя второто си предизвикателство.
Вземете най-голямата тенджера,която притежавате.Напълнете я догоре с вода и я оставете да ври на котлона докато остане само 1/3та от нея.Изчакайте да се охлади хубаво,разбъркайте я в тенджерата като гледате да оберете варовик,ако има отложен и напълнете с нея ютията.
По този начин твърдостта на водата се повишава и би трябвало да се задейства системата за котлен камък.Тестът ще е по-ефективен при районна по-твърда вода.Предупреждавам,че в София водата е принципно мека,но варенето ще й повиши пак значително твърдостта.
Надявам се да успеете да излъжете ютията и това да е достатъчно да се задейства системата й за почистване- да видим тя как работи Grinning
Изварих 4 литра до 700 гр. Утре ще направя втората доза за да стигне за един цял резервоар.... И от тук нататък все ще доливам с такъв "концентрат", за да имам шанс до края на проекта да ми светне лампата на "De calc" и да пробвам действието на системата най-реално!
 Peace

# 361
Я не се тормози-да взема да ти пратя от нашата твъъъърда водица? Mr. Green Софийската е толкова мека, че не знам и с варене дали ще се получи търсения ефект...

# 362
MTV  ме подсети. Има една специфична материя дрехи... намачкана. От Ларедут имам рокля и пола- идват усукани, перат се усукани и не се гладят никога на пара. Ей такъв тип материя ако имаш, Бу /знам, че пазаруваш и ти от там/, ще се радвам да споделиш как я гладиш.
PerfectCare не може да глади две неща - неща, които не се гладят /според производителя/ и неща, които не с за гладене /добавям/. Защо ще гладиш нещо, което си положила не малки усилия да намачкаш??? Simple Smile

Трик за естествени или даже лененеи пердета - мачкате, перете, центруфугиране, увивате на много намачката змия - като да ги изтискате по дърлжина. и леко оставяте да изсъхнат. Дизайнесрки ефетк и 5 минути сукане. Simple Smile
Точно това мислех и аз да отговоря! Що трябва да се гладят материи, дето смисълът им е в това да не се гладят и да изгледжат максимално смачкани...?
Предлагайте неща, дето реално ще се случват, не небивалици  Joy

Аааа, моля ви се!  Naughty Не искам небивалици. Споделих какво е изискването за пране и гладене спрямо етикета, но в никакъв случай не го спазвам. Аз тези материи ги гладя, защото не мога да си позволя да ходя като извадена от г.з, а и като са намачкани стоят "настръхнали", така че независимо от 54-те ми кила, ми дават вид на каца извадена от г.з
Ама ок, щом вие такива не ги гладите, зарежете.

chockolina, обясних защо. Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 13:24 от Coolmummy

# 363
  • Варна
Coolmummy, 'ми то идеята на този тип дрехи е да се носят намачкани. Ти защо ги гладиш? newsm78

# 364
  • No Line On The Horizon
Днес да не ви е официален почивен ден?

# 365
  • До хладилника, който обичам
А сега и моето предизвикателство - След пералнята извадете няколко дрешки - ризка, дънки, блузка. Понамачкайте ги хубаво и ги свиите на топка, след това, ги сложете на радиатор или нещо подобно да съхнат, но не в сушилня Laughing Снимайте как изглеждат преди гладенето и след и засечете, ако може, колко точно минути ви е отнело Whistling

Ето ме! Готова  Grinning

Днес се спрях на допълнителното предизвикателство, отправено от `GHOst whisSpeRer* ~

Предизвикателството е - много намачкани дънки, блуза, риза.

Дрехите са изпрани с 2х1,200 оборота на центрофугата, намачкани съвсем старателно (малката помощничка в първата част на клипа се постара!), след което прекараха 2 дена в непосредствена близост пред конвекторния радиатор.

(тук трябваше да има снимка как стоят и съхнат самоотвержено свити на топка с все торбичките в течение на 2 дена, ама не би, позатрих някои снимки неволно)

И така, ето ги готови:

Ще забележите, че заедно с дънките се е прала и една флаш-памет, която не гладих  hahaha явно изостанала в джоба им (ужасен ужас, вътре имам толкова важни неща! Но тя не само се е прала с дънките, а и е съхнала 2 дена пред конвектора, така че работеше, ура!)

При изваждане на дрехите от торбите, в които съхнаха, се вижда колко ужасно са намачкани те, особено дънките, които буквално са се мумифицирали отвсякъде, с чудовищни гънки и съсухрен плат. Пробвах как се гладят без пара, но веднага се видя, че е загубена кауза, при такова мачкане с пресъхване без пара или овлажняване, гладенето ще е една мъка. Така че, пуснах парата.

Ефектът е мигновен - само с едно минаване дънките възвръщат нормалния си вид! Направо страхотен ефект. Гладенето им не отнема повече време, отколкото ако бяха нормално измачкани, благодарение на ютията и голямото налягане на парата, която може постоянно да се подава от парогенератора с просто натискане на копчето под дръжката.

След тях детската блузка се изглажда почти само с мисъл, бързо, лесно и без усилие.

Ризата е от памук, но както се вижда, не е предвидена да се глади (по Coolmummy) - материята е като фру-фру, предназначена да се носи директно. Все пак, изглажда се без проблем!

Следва ги потник, памук с памучна дантела, който също не е предназначен за гладене, а за директно обличане. Той също се глади без проблем.

Предизвикателството е преминато с отличен: PASS

`GHOst whisSpeRer* ~ и Coolmummy, надявам се и вие да мислите като мен след видяното  Grinning

# 366
Силно съм впечатлена!  Hug Ха, тъкмо дават рекламата на ютията по ТВ.  Crazy

# 367
Аз лично се потресох, като видях дънките и честно казано се изненадах, че толкова лесно се изгладиха.
п.с. гладенето е в реално време, понеже не съм написала колко минути ми отне Laughing

# 368
  • Пловдив
ааау, днес голямо затишие тук...

# 369
  • най-шареното място
Ето ме и мен. Да, официален почивен ден с 2 часа на закрито. Не е за вярване какво слънце и какви тепмератури. Та ги оползотворихме.

Довечера като кача снимките, ще пиша конкретно какво се случва при мен. Много накратко - дотук ютията издържа всичко, на което я подложих. Във всяко гладене се включваше още някой и лекотата на плъзгане впечатли всеки, който я пипна. Оказа се, че с такава ютия мога да гладя и неща, които никога не ми е хрумавлао да гладя.  Писах по-рано някой неща стават принудително намачкани вкъщи, защото е наказание да ги гладя - пердета и широки ленени или ефирни дрехи.

# 370
  • Varna
Здравейте, днес в техномаркет гледах представяне на ютията и съм много впечатлена. Искам да попитам момичетата, които я използват пробвали ли са да гладят блузки с гумеми лепенки и надписи. Трябва ли да се слага нещо отгоре?

# 371
Здравейте, днес в техномаркет гледах представяне на ютията и съм много впечатлена. Искам да попитам момичетата, които я използват пробвали ли са да гладят блузки с гумеми лепенки и надписи. Трябва ли да се слага нещо отгоре?
В указанията на ютията пише, че щампи (лепенки, надписи, т.н.) не бива да се гладят.
Аз ги изгладих от опаката страна без проблем - или с нещо отгоре ще стане също.

# 372
  • най-шареното място

Гумената лепенка се стапя, деформира и/или залепя за ютията каквото и да е средството за гладене, защото тези неприятности са причинени от температурата. И най-ниската температура на гладене ще има пагубен ефект /или в достатъчна степен да причини главоболия/. Затова не се гладят. И както е казала Бу - включени са в „не гладете“ списъка на ютията. Действаш като при всички ютии -от опаковата страна.

# 373
  • Varna
Благодаря ви за отговорите  bouquet

# 374
Айййй тез дънки, Бу, верно бяха потресаващи! #Crazy Обаче също толкова съм впечатлена от изглаждането! Peace

Обаче, понеже се впечатлих и от етикета  Money, и понеже организаторите хич не бяха благосклонни към моя вчерашен повод Crossing Arms , сега ще се пробвам с  smile3523 до santa2

Арт мама-чакаме и твоето видео Hug

Ааа я да питам ,понеже хич не мога да държа горещи неща, дрехите много ли парят, или е поносимо? Thinking

И друго..ако пък случайно някоя разсеяна домакиня, лепне щампа на ютията-пише ли как се почиства?

Общи условия

Активация на акаунт