Philips PerfectCare тест

• 68 436
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 315
  • най-шареното място
Ето ги и моите първи впечатления. Вчера не ми остана време да разопаковам по светло за да снимам и днес въоръжена с апарат и ентусиазъм се захванах да наваксвам с това, което смятах да ви кажа вчера - първите впечатления.

Смятах да отложа описването им защото освен емоцията имаше и едно разочарование. Вие ще можете да го заобиколите, но на мен като тестващ още 20 дни ми създаде притеснения. Разбира се, ще пиша как да го заобиколите, така че и това ще е ОК.

Ако ви чете четете наред. Ако не - погленете направо края. Simple Smile

Първи впечатления - разопаковане

Кашонът
Както писах при получаването голям кашон - 40/30/33. Тежък - 6.900 с тара, книги и т.н.
Дотук обещаващо - иноваия пакетирана надеждно!

Кутията
Интелигентна кутия. Стандартно затваряне; голям информативен капак. Вътре е уплътнена с папие маше кори - като еко опаковките на яйца. На мен лично много ми допадна. Уплътнението не  е химия. Цялата опаковка се рециклира. Има ръководтсво на няколко езика, вкл. български.

Лекота на раопаковане
Оказа се, че уплътнението е толкова добро, че се нуждая от услугите на любезен съпруг. Нелюбезен не би дошъл да помага веднага, а аз исках да я отворя на минутатат. По-внимателен поглед показа, че имаше 2 причини да не мога да я извадя. Ръцете ми са достатъчно силни, но в опаковката има 2 клина и между уплътнението и кашона и две ръкохватки на кашона, които действат като контра на тялото с уплътненията. На практика ви трябва само малко търпение. Никога не съм го имала когато разопакован хубава играчка., но това е за сигурност така че е ОК. Все пак го описвам за да го имате предвид като разопаковате вашата за да я извадите от първи опит Simple Smile

Ютията
Тя е с чудесен почти минималистичен дизайн. Като дялана от едно парче материал.
Има рекламно канторче на работната повърхност. Има интуитивно указание за махане. То го разкъсва, но се маха. пО търпеливите може да го измъкнат внимателно като ендо парче. Така няма да вадят остаъци след късането.

Основата
Основата също е приятна на вид. Продължава извивката на ютията. В задната си част има два отвора, от които се показват двата кабела  - връзката между основата и ютията в ляво и кабелът за захранване в дясно. Точно в този момент ентусиазът ми, който беше леко разклатен от едно подозрение, беше охладен. Надявам се употребата да ме опровергае! Двата кабела не се прибират. Или поне нито на корпуса, нито в изнструкциите погледнати по диагонал намерих нещо по въпроса.

Това означава че два не малки кабела - и доста дебели и не къси няма къде дса се приберат. Като човек гладещ на подвижна дъска, в обикновена стая, а не гладачно, килер и т.н.. за мен това означава разпилени кабели и риск от събаряне, спъване, нараняване и подобни неприятни неща.

Закрепяне и удобство
Както писахм аз съхранявам ютията на едно място и после гладя на друго. Миналият петък, когато по случайност имах възможност да погладя с ютията в магазин бях впечатлена от три неща:
1. Умна удобна ютия.
2. Прекалено е тежка за да стои на стандартна сгъваема маса за гладене. Веднага реших, че ако я харесам само трябва да си купя маса със стойка, естествено Simple Smile.
3. Ютията се заключва към основата и може двете заедно да се пренасят като пакет - държите дръжката на ютията, а основата виси на нея.

Точно тази ключалка липсваше и се надявах, че е скрита някъде в комплекта, но я няма в модела.

Сега разопаковайки я, преди да съм гладила се притеснявам, че пренасянето й без заклюването е трудно и опасно. Това е основния тест, който ютията ще требва да издържи. Откровено казано това ме разочарова, защото трявба да внимавам и да се притеснявам докато се убедя, че е излишно. Хубавото в случаят е, че ако я купувате имате избор - купувате, моделът, който ми демонтрираха и ютията се заключва. Б

Бърз поглед в онлайн магазин показа разлика в цената между двете от 50лв. Определено не бих ги спестила, дори да я заключвам рядко.

Обобщено Първи впечатления - разопаковане

+  Ютията е в екологична напълно рациклируема опаковка.
Кабелите не се прибират. Ако имате гладачно нямате грижи, ако нямате - разгледайте я.
 Ютията не се заключва към основата /има модел със заклюване обаче/

препоръка:

Разопаковайте внимателно
Купете си моделът със заключване на ютията към основата.

ПП Ще добавя снимките след малко.

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 17:59 от арт мама

# 316
MTV  ме подсети. Има една специфична материя дрехи... намачкана. От Ларедут имам рокля и пола- идват усукани, перат се усукани и не се гладят никога на пара. Ей такъв тип материя ако имаш, Бу /знам, че пазаруваш и ти от там/, ще се радвам да споделиш как я гладиш.

# 317
  • най-шареното място
MTV  ме подсети. Има една специфична материя дрехи... намачкана. От Ларедут имам рокля и пола- идват усукани, перат се усукани и не се гладят никога на пара. Ей такъв тип материя ако имаш, Бу /знам, че пазаруваш и ти от там/, ще се радвам да споделиш как я гладиш.
PerfectCare не може да глади две неща - неща, които не се гладят /според производителя/ и неща, които не с за гладене /добавям/. Защо ще гладиш нещо, което си положила не малки усилия да намачкаш??? Simple Smile

Трик за естествени или даже лененеи пердета - мачкате, перете, центруфугиране, увивате на много намачката змия - като да ги изтискате по дърлжина. и леко оставяте да изсъхнат. Дизайнесрки ефетк и 5 минути сукане. Simple Smile

# 318
PerfectCare не може да глади две неща - неща, които не се гладят /според производителя/ и неща, които не с за гладене /добавям/. Защо ще гладиш нещо, което си положила не малки усилия да намачкаш??? Simple Smile

Трик за естествени или даже лененеи пердета - мачкате, перете, центруфугиране, увивате на много намачката змия - като да ги изтискате по дърлжина. и леко оставяте да изсъхнат. Дизайнесрки ефетк и 5 минути сукане. Simple Smile
Точно това мислех и аз да отговоря! Що трябва да се гладят материи, дето смисълът им е в това да не се гладят и да изгледжат максимално смачкани...?
Предлагайте неща, дето реално ще се случват, не небивалици  Joy
Между другото, едната от пробите ми сноши беше на подобна намачкана дреха, дето не съм я носила от години, и реално и не помня дали и как съм я гладила,... понеже все пак си имаше нужда от известно поизправяне на по-големите гънки.... Е, поузорих малко ютийката, но основните фабрични гънки така и не успя да изправи.... и добре, че не успя, за да не се развали ефекта на материата --- надявам се на видеото да го видите - само да се дотътря до вкъщи!

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 16:34 от agitak

# 319
  • До хладилника, който обичам
Арт мама Hug кабелите не се навиват, но могат да бъдат набутани в кухините на базата, откъдето се вадят първия път Thinking
Базата е много тежка и не може да стои на масата за гладене - agitak я слага на стол, аз на земята - но самата ютия по мое мнение не е тежка - дъската ми за гладене е много лека, но ютията стои спокойно. Другата ми ютия тежи 1,370 и също стои, тази е ок. 1,200 кг. Мисля, че имам от най-леките възможни модели дъски. Понякога се накланя, ако ютията е на поставката в края и съм наредила и купчина дрехи в същия край, но това е рядкост.

Пробвах гладене на окачени пердета с пара Mr. Green

# 320
  • най-шареното място
Бу, има маси, с поставка за ютия с парогенератор. Това имах предвид. Въпрос на мъничко време е да се предлагат на метър от тези модели.
И аз за теста с помощни мебели ще действам, но не бих гладила така - на стол, на ;каф, на земята..., ако това ми е ютията.

А това с натикването ми е ясно. Щом е излязло и ще влезе, но я кажи, ти така ли ги прибираш? Или ти е неудобно...
Лекотата на употреба ми е важна. То затова няколко души тестват. Предлоагам, че ще има начин да се надхитри това значително от моя гледна точка неудобство с практика.

# 321
Ютията
...
Двата кабела не се прибират. Или поне нито на корпуса, нито в изнструкциите погледнати по диагонал намерих нещо по въпроса.

Това означава че два не малки кабела - и доста дебели и не къси няма къде дса се приберат. Като човек гладещ на подвижна дъска, в обикновена стая, а не гладачно, килер и т.н.. за мен това означава разпилени кабели и риск от събаряне, спъване, нараняване и подобни неприятни неща.
...
Единият от двата кабела (както ги наричаш) - е маркучът за парата. За него си има място за прибиране, но трябва ръчно и с известни усилия да го набуташ в това място... Моята мостра я получих с втъкнат на мястото му маркуч, затови и видях, че си има място за прибиране. А за ел. кабела няма място за прибиране - моят беше навит и сключен с бримка, за да е по-къс в опаковката.

# 322
арт мама, чак такива висоти в масите за гладене не съм достигала Grinning сигурно има, за професионално гладене. Аз ползвам най-леката, важно ми е да мога лесно да разгъна и сгъна, другото, което гледам, е да не е от тези с мрежичка отдолу, че се отпечатва на по-фини дрехи, и да става достатъчно висока (или ниска, за редките случаи, когато гладя седнала, защото още не съм открила начин да гладя легнала  Mr. Green). За мен да се постави тази база на земята до гладачната маса е най-удобно, но всеки си знае как му е комфортно.
Кабелите за момента не прибирам. Ако стане моя, ютията ще получи собствен шкаф - заедно с базата е твърде обемиста, за да я съхранявам там, където сегашната ми ютия живее изправена.

agitak - симетрично на отвора за кабела за парата има отвор и за другия. Като дойде при мен, ютията беше с наврени и двата кабела  Thinking

# 323
  • най-шареното място
Ютията
...
Двата кабела не се прибират. Или поне нито на корпуса, нито в изнструкциите погледнати по диагонал намерих нещо по въпроса.

...
Единият от двата кабела (както ги наричаш) - е маркучът за парата. За него си има място за прибиране, но трябва ръчно и с известни усилия да го набуташ в това място... Моята мостра я получих с втъкнат на мястото му маркуч, затови и видях, че си има място за прибиране. А за ел. кабела няма място за прибиране - моят беше навит и сключен с бримка, за да е по-къс в опаковката.
Да, има място, но не се прибира. Под прибиране имам предвид да мога без усилие, бързо и лесно да го правя. Ти сама си написала как става.
И тази тук беше в същият вид разбира се. Сега като кача снимките ще видиш колко най-компактно с еполучи за 10тина секунди. След този срок няма начин да го правя всеки ден или даже през ден и в двете посоки.

# 324
Точно това мислех и аз да отговоря! Що трябва да се гладят материи, дето смисълът им е в това да не се гладят и да изгледжат максимално смачкани...?
Предлагайте неща, дето реално ще се случват, не небивалици  Joy

Идеята ми беше, да се види до колко би се изгладил подобен плат (има синтетичен, но и с  памук..); абстрахирайте се от всичко останало...нали за "предизвикателства" ставаше дума..?
Ако ви се глади 20 дена :чаршафи, покривки, ризки, дънки, тениски и пак:чаршафи, покривки, ризки, дънки, тениски ; чаршафи, покривки, ризки, дънки, тениски ; чаршафи, покривки, ризки, дънки, тениски ; чаршафи, покривки, ризки, дънки, тениски ...оки
  33uu

# 325
Ето де, аз ще ти изгладя една подобна Grinning Tie-dye не съм купувала тогава, когато, та нямам. Можеш да пратиш, ще тествам (ама една, да не е чеиза Laughing)

# 326
Цитат
super ideq na Philips,bih iskala da popitam testva6tite q mogat li da se gladqt na para perdeta bez da se svalqt ?Simple Smile

супер идея на Philips,бих искала да попитам тестващите я могат ли да се гладят на пара пердета без да се свалят ?Simple Smile

---
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 19:59 от Бу

# 327
супер идея на Philips,бих искала да попитам тестващите я могат ли да се гладят на пара пердета без да се свалят ?Simple Smile

Затаи дъх, след малко ще покажа каква я върших днес Simple Smile

# 328
Четат ли ви се рими?

Състезанието е на пълен ход,
форумът претъпкан е с народ!
Всеки тук  с ютия във ръка
бори се за кауза една:
Първи ще е  Philips PerfectCare,
или марка на отмираща идея?

bouquet

Разкошно - така ме развесели! Следя ви много "изкъсо"  Wink и е наистина интересна тема. Остава доста време до финала  newsm39 newsm39 newsm39 и вярвам ще става все по-интересно!

# 329
Прехвърлянето от друг цифров формат в .avi много мачка качеството на клипчето, така че днес не успях да го обработя, както исках  Rolling Eyes

Но това е бял кахър Simple Smile

Ден 2 от теста на Philips PerfectCare.

Благоверният ми, който за разлика от мен прочете книжката на ютията, ме уведоми за изричната забрана да се гладят дрехи с пара, докато са облечени на човек (значи някой се е опитвал! не му завиждам...). Вместо това, решавам да пробвам гладене на окачени пердета с пара. Пердето е памучно, понамачкано.

Гладих директно, само с пара, от разстояние 1-2 см, не повече. Използвах много пара. Някои места се наложи да ги мина повече от веднъж.

Като цяло ютията се справи добре - пердето има по-приличен вид и е по-добре на вид. Но не може да се сравни с гладене на гладачната маса Simple Smile Определено така взе много повече време, отколкото щеше да отнеме за едно бързо минаване на твърда повърхност.

Но за замазване на положението (тип "свекървата идва, олеле, какви са пердетата!") - става  Grinning

И така,
допълнително предизвикателство: гладене на окачени пердета с пара: PASS
с уговорката, че - съвсем логично - постигнатото е далеч по-незадоволително от гладене по традиционния начин.

Общи условия

Активация на акаунт