Philips PerfectCare тест

• 68 331
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
ПС Покрай пионерските ти вълнения разбрах, че е имало и копринени връзки с форма на бумеранг и оранжевещо червено, като твоята. Образоваха ме Simple Smile

Тези бяха руски, имах такава - пишех си с едно украинче и си разменихме връзките. Наистина бяха много хубави техните, копринени, всички ми завиждаха в клас за връзката. Flutter Mr. Green

Не е ли малко нечестно тези които слдят редовно темата и резултатите от предизвикателствата да участват с равен шанс спрямо, някой който е коментирал веднъж  Rolling Eyes
Защо да е нечестно? Как от екипа могат да проверят кой е следил темата редовно и кой не? Аз например следя всичко, много ми е интересно, но какво - да започна да спамя след всеки коментар ли - ох, ах, прекрасна е? Темата  ще стане скучна, обемна и не особено интересна за четене.  Rolling Eyes

Такова е и моето мнение. Peace

# 691
  • най-шареното място
Видеото към „Забравена ютия“

И какво става ако изключите ютията по невнимание.
Както и каво става ако гладите с неподготвена ютия по невнимание.

УСПЕШНО

Видеото се качва 3 часа. Та го показвам сега след качването снощи до малките часове.
Това е трети опит за запис, защото не съм свикнала с апарата, с който записвам и първите 2 ги обърках към края.

В края на видеото след 5min 20s ютията изгасва. А после започва да мига. Това се оказа допълнителен неочакван тест за мен.

При първите два опита за видео, след като изтече времето ютията беше готова за работа и изгладих остатъка от плата. Така както бих гладила ако не е имало прекъсване за 5 минути.

При този се оказа, че съм натиснала неволно on/off бутона с крак. Базата стоеше на пода на 45cm вдясно от масата, която виждате на клипа. Отивайки да вдигна ютията, съм я закачила. След това пак така я включих.

Колко е вероятно да изключите по невнимание: Много малко
Това е въможно когато гладите, но е много малко вероятно - защото базата е на обичайно и удобно място когато чевек глади. В случаят не бе така, защото всичко беше наредено с цел минимално разсейване на вниманието в кадрите на видеото. И това беше много неудобна за галдене подредба.

Какво става когато я изключите: Изгасва светлина, която показва, че ютията работи.

Това е ясен сигнал, че е изключена, дори ако гледате фотоапарат/камера и ефекта върху плата, пак си личи. Необходимо е да я оставите в покой върху базата за да се подготви за следващ работен цикъл. Той е по-кратък от стандартните 2 минути необходими за първоначален старт.

Какво става ако не я оставите: Мига и глади като изключена

Това е нещо, което не би следвало да се прави. Ютията няма подготвена пара. Парогенераторът се подготвя. Аз бях приглаждала няколко забравени ъгъла след изключване на ютията от контакта и реших да опитам как ще се получи в тази позиция. Много важно условие да не се натиска бутонът за пара за да не се пречи на подготовката и правиланат й работа.

Колко време трае подготовката: Секунди

Ютията беше готова за работа точно след изключването на заснемането.

Заключение

Много важно качество на домакинските уреди, особено на по-сложно устроените, е да бъдат устойчиви на грешки. В тон с пионерската тема, има един израз “дурако-устойчив“. От руски - устойчив на глупаци. В случаят ютията показа че е устойчива на изключване и вклюване. Синята светлина, която се възприема като приятен дизайнерски елемент е чудесен индикатор за състояние.

# 692
Един такъв въпрос към тестерките.

Когато гладите от коя страна поставяте базата лява или дясна (продполагам действатя спрямо това от коя страна имате удобен контакт). Задавам този въпрос тъй като в момента включвам ютията си от лявата ми страна, а гладя с дясната и понякога загъвам това което съм изгладила. А кабелът на Philips би трябвало да не е много лек през него минава пара, а трбва да има и вкаран кабел за ток както вече дискутирахме по-напред във темата.

# 693
  • До хладилника, който обичам
Electra_, гладя с дясната ръка, парогенераторът седи отдясно също - така ми е най-удобно да ползвам ютията и прилежащият й кабел. Въпреки че е изнесен нагоре, за да не закача дрехите, няма да ми е толкова удобен, ако парогенераторът ми е отляво и "тегли" кабела натам (и мисля, че по-вероятно е да загъва дрехите, които се гладят)  Peace

# 694
  • най-шареното място
Кабелът не се се усеща като по-тежък от този на ютия без парогенератор.

Гладя с дясната. И базата, и ютията ми е удобно да са отдясно на мен и на масата.
Но понякога бързаш или снимаш и нямаш време или не е удачно да е така.
Ето в това видео гладя с дясна ръка и ютия и база вляво на мен.  Можеш да видиш усилието - няма такова.
Едиственият недостък е вибрацията масата под тежката ми ръка Simple Smile- дясна ръка, ляво място за поставяне на ютията.

# 695

Гладя с дясната. И базата, и ютията ми е удобно да са отдясно на мен и на масата.
Ето в това видео гладя с дясна ръка и ютия и база вляво на мен.  Можеш да видиш усилието - няма такова.
Едиственият недостък е вибрацията масата под тежката ми ръка Simple Smile- дясна ръка, ляво място за поставяне на ютията.

Thanks за видеото! Чувам че гладенето ти е станало песен  Grinning Забелязах че кабелът не влиза както при повечето ютии в горният край пада се доста по-надолу (вероятно с цел да няма прегъване на кабела) и тук наистина добре се вижда и пластмасовият пръстен който има и на всички ютии с цел отново предотвратяване на прегъването на кабела.
Сега се замислям че след като тази ютия има кабел за базата към контакта и кабел от базата към ютията вероятно ако контакта е от ляво на гладещият базата може да се постави под самата маса за гладененякъде около средата ....  newsm78 или и така няма да е удобно

# 696

Когато гладите от коя страна поставяте базата лява или дясна (продполагам действатя спрямо това от коя страна имате удобен контакт). Задавам този въпрос тъй като в момента включвам ютията си от лявата ми страна, а гладя с дясната и понякога загъвам това което съм изгладила. А кабелът на Philips би трябвало да не е много лек през него минава пара, а трбва да има и вкаран кабел за ток както вече дискутирахме по-напред във темата.

Когато гладих плисираната пола се случи да пробвам гладене и с лява и с дясна ръка, но не съм сменяла мястото на парогенератора. Не усетих голяма разлика от към неудобство на маркуча... По-скоро това касае умението на ръката, мисля...
Ето пак линковете:

# 697
Къде ще сложиш базата си е твой избор, който според мен зависи най-вече от достъпа на ел. мрежа и от това, че и кабелът и маркуча са по 1,80 метра дълги.
 Peace

Ето в това видео гладя с дясна ръка и ютия и база вляво на мен.  Можеш да видиш усилието - няма такова.

Thanks за видеото! Чувам че гладенето ти е станало песен  Grinning Забелязах че кабелът не влиза както при повечето ютии в горният край пада се доста по-надолу (вероятно с цел да няма прегъване на кабела) и тук наистина добре се вижда и пластмасовият пръстен който има и на всички ютии с цел отново предотвратяване на прегъването на кабела.
Сега се замислям че след като тази ютия има кабел за базата към контакта и кабел от базата към ютията вероятно ако контакта е от ляво на гладещият базата може да се постави под самата маса за гладененякъде около средата ....  newsm78 или и така няма да е удобно

# 698
Привет на всички коментатори и участници в темата!
Целият наш екип ви желае вълшебна седмица!

Нашият тест навлиза в своята пред последна седмица. Как се чуствате? Има ли празнично настроение?
Решихте ли вече с какъв тоалет ще бъдете на семейното събиране на Коледа, в новогодишната нощ,  или на коледното фирмено парти?

Ето го и новото ни предизвикателство към Бу, agitak и арт мама. Тествайте парогенераторът на Philips PerfectCare, като изгладите дрехата с възможно най-деликатната материя в гардероба си. Как се справи PerfectCare? Имаше ли прокапване върху тъканите?

Хайде да създадем малко празнично настроение и в нашата тема Simple Smile

Очаквайте следващото предизвикателство в четвъртък, а до тогава очакваме разкази как се справи Philips PerfectCare с предизвикателството.

Разбира се всички са добре дошли да коментират в темата. Не забравяйте, че един коментар може да ви донесе Philips PerfectCare под коледната елха.  Gift Gift Gift
Ай, какво страхотно предизвикателство! Даже вече знам с какво точно да ви шашна!  Grinning Grinning Grinning

# 699
  • най-шареното място
.....
...
... Забелязах че кабелът не влиза както при повечето ютии в горният край пада се доста по-надолу (вероятно с цел да няма прегъване на кабела) и тук наистина добре се вижда и пластмасовият пръстен който има и на всички ютии с цел отново предотвратяване на прегъването на кабела.
И така ще е достатъчно удобно! Ютията ще оставяш на масата, както аз във видеото горе.
Ако искаш да я оставяш на базата когато е в покой - на съседен шкаф, маса или на тежка маса за гладене.

Достъчно дълъг е да ги разполагаш както ти е удобно.
Ел, кабел /база-контакт/: 174cm /oт база до щепсел/
Кабел база-ютия: 173cm /от база до протектора преди ютията/
И двете дължини са само на облечената с текстил част.

# 700

Когато гладих плисираната пола се случи да пробвам гладене и с лява и с дясна ръка, но не съм сменяла мястото на парогенератора. Не усетих голяма разлика от към неудобство на маркуча... По-скоро това касае умението на ръката, мисля...
Ето пак линковете:

Аз съм с ниски умения на лявата ръка Simple Smile

# 701
  • София
Тази ютия изглежда страхотно! Като си помисля колко роклички и плисирани полички ме чакат в бъдеще...
Сега пускам клипчето как се глади полата и дъщеря ми казва "това е баба"- явно не свързва майка си с тази дейност:)
Хайде, приятен ден на всички!

# 702
Тази ютия изглежда страхотно! Като си помисля колко роклички и плисирани полички ме чакат в бъдеще...
Сега пускам клипчето как се глади полата и дъщеря ми казва "това е баба"- явно не свързва майка си с тази дейност:)
Хайде, приятен ден на всички!
Ами, като се обзаведе мама с Philips PerfectCare, и детенцето ще почне да казва " На мама ютията!" Ще видиш!  ...И знаеш ли защо? Защото на мама няма да й се ще да се лишава от кефа да глади! И така все повече тя ще глади, а не баба!  Peace
 Grinning Grinning  Grinning Grinning

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 13:08 от agitak

# 703
  • До хладилника, който обичам
Аз съм с ниски умения на лявата ръка Simple Smile

Тогава просто слагаш парогенератора на удобно за теб място и гладиш Simple Smile

Според мен поради размера си той така или иначе не предполага постоянно разнасяне. По-вероятно е човек да му отреди място - дали на специална дъска за парогенератор, дали на земята, на шкаф и т.н., и така да глади всеки път.

Или вариант 2, който е ограничен откъм място и няма собствена стая за пране и гладене или поне гладачна станция (Mr. Green което прави сигурно 98% от нас), ще предпочете това, което бих правила аз, ако стане моя ютията: място за прибиране в шкаф, и вадене веднъж-два пъти на седмица за основно гладене; другото - при нужда. Ако е моя, може би дори бих измислила постоянно място в шкафа, а оттам да излиза само кабела, т.е. да не се налага нито местене на парогенератора, нито да стои на неудобно за домашните място. Но това - след седмица ще видим  Laughing Стиснете палци да ви покажа идеята в действие  Grinning

# 704

Според мен поради размера си той така или иначе не предполага постоянно разнасяне. По-вероятно е човек да му отреди място - дали на специална дъска за парогенератор, дали на земята, на шкаф и т.н., и така да глади всеки път.

Или вариант 2, който е ограничен откъм място и няма собствена стая за пране и гладене или поне гладачна станция (Mr. Green което прави сигурно 98% от нас), ще предпочете това, което бих правила аз, ако стане моя ютията: място за прибиране в шкаф, и вадене веднъж-два пъти на седмица за основно гладене; другото - при нужда. Ако е моя, може би дори бих измислила постоянно място в шкафа, а оттам да излиза само кабела, т.е. да не се налага нито местене на парогенератора, нито да стои на неудобно за домашните място. Но това - след седмица ще видим  Laughing Стиснете палци да ви покажа идеята в действие  Grinning

На мен мястото ми е супер кът Crazy, разнасянето също проблем, въпреки че-така ще е...
В таз връзка, и понеже съм на вълна "гладещи системи" Laughing, от едно известно време (т.е. откакто датира темата Joy) разглеждам упорито какво има на пазара, на какви цени е, и какви предимства и недостатъци ще открия.
И тук е мястото да благодаря на организаторите за теста-определено е от огромна полза Peace
Ест. и на тестерките, които гладят какво ли не, и как ли не  bouquet

При Philips PerfectCare компактността и дизайна, наред с вече коментираните ѝ възможности,  определено ме спечелва Peace. Все още не съм я пипнала, но планувам тези дни да обиколя и магазините ииии да  1ironing

Общи условия

Активация на акаунт