Януари наближава, а в коремчето на мама все по-тясно става - тема 14

• 30 741
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • На морето!
Значи до тук водят двайсет-и-няколко часовите раждания пред три-часовите Wink което все пак си е нормално за първескини. Аз като бях на една от лекциите главния лекар на родилно обясни, че и бързото раждане не е най-доброто нещо, защото има естествени адаптационни процеси както за мама, така и за бебчо, които е добре да си протекат всеки по своя ред. Това беше един от доводите.
Е аз не съм съгласна за статистиката. Просто трябва ясно да се дефинира кое се има предвид под "продължителност на раждане". Защото за някои момичета това са всички етапи, за други само изгонването, за трети разкритието от 3-4см., когато по принцип контракциите стават по-болезнени. Най-често се говори за времето от изтичането на водите (образно казано, независимо как се е случило- дали в болницата са пукнали мехура или сам се е спукал) до фактическата "поява" на бебето.
Ако се брои от първите контракции- моето раждане започна в 3 сутринта. Но истинският екшън реално тръгна от около 10ч. сутринта, в 12.50 родих. От 3 до 10ч. си имах регулярни, но съвсем търпими контракции и малко разкритие.
Та много, много рядко става дума наистина за 20 часа силни родилни болки и активно раждане, повечето АГ, особено в Бг ускоряват нещата и не се стига до такова изчакване. Родилката минава максимум 2 смени ( на лекари) и то ако е влязла след средата на първата. Което в никакъв случай не определям като правилно и оправдано, но такава е практиката в повечето болници в България.

# 31
  • София
Записвам се и аз в новата темичка, прекрасно оформена от Бебо, радвам се,че сте харесали моето предложение за заглавие  Wink
Относно раждането и мен мислите  ми са все там, не е страх, а по-скоро безпокойство, дали всичко ще е наред ( особено след новини като днешните  Cry).

# 32
Момичета, за жалост такива лоши новини ги има постоянно и не само в Шейново, ще ги има и след като родим. Съветвам ви да не мислите за тия неща, а да се радвате на коремчетата и риткащите бебета, защото после тия ритници вярвате или не, ще ви липсват  Heart Eyes
Кафенце, аз като добавям или махам мама оправям и бебетата и мамите  Heart Eyes , както и да е , фатката е списъка поне засега да е верен. Вече 2 родили мами не са се отчитали при нас, така че 100% ще има и още  Sad
За раждането - ето едно кратко раждане - моето. Въпросната тапа ми падна към 4-5 ч. сутринта, почнаха ми контракциите, ама аз продължих да си спя до към 6 сутринта. В 8,30 отидох в родилното, не искаха да ме приемат защото бях с 1см. разкритие и без изтекли води /като аз тапата мислех, че са водите, да не би да съм раждала преди това, че да знам какво е това дето изтече  Laughing/. Та пребъркаха ме 2 акушерки и 1 док. и док. каза, че вече има 3 см. разкритие и ще се ражда днес. Докато ми оправят документите /предполагам знаете, че се подписват разни декларации/ и ме качиха в предродилна зала, вече беше минал 1 час. Спукаха ми водите, сложиха ми система и тогава се почнаха истинските контракции, не разбрах кога мина времето и в 10,30 след 3 напъна се роди моята прекрасна дъщеря 20 дни преди термин.  Heart Eyes Имах шевове, док. не пожела да каже колко ми направи -бяха с животински конци, затова и после не разбрах колко са. След 2 часа стоене с пясъка в родилна зала и после насилствено стоене в леглото още 30 мин. се разхождах по коридорите на родилното все едно не бях родила преди 2,30 часа. Вечерта ме поотпусна месната упойка, за която не знаех - биха ми я точно преди да почна да напъвам и тогава ме болеше повечко, ноооо
Пожелавам на всяка от вас да има поне като моето раждане  Hug Hug Hug

# 33
  • Калифорния, САЩ

Добро утро и слънчева седмица, мами!

# 34
  • Across the Multiverse
Meninka, аз съм си задала доста конкретно въпроса "колко време мина от първите контракции до появата на бебчо". Та затова и така отговарят повечето майчета.
ir74, изби рибата с ироничен поздрав  Joy

# 35
  • Canada, ON
Ей, мами, четох за тия малинови листа... То всякакви мнения. Общо взето има хора дето пият чая още преди да забременеят, такива дето почват в 8-ма седмица, такива дето пият през цялата бременност, само в края, а някои чак след като са родили... Май най-често се пие след 32-ра седмица. Но за нищо няма достатъчно доказателства или натрупани статистически данни.
Една статия съветва кога да не се пие. Ще приложа кратък превод (ще ме извините, но не съм добра много в превеждането):

Да не се приема чай от малинови листа:
  -  Ако вече имате бебе и раждането му е било кратко (3 или по-малко часа от началото до края);
  -  Ако имате планирано секцио по медицински причини;
  -  Ако сте имали секцио преди;
  -  Ако сте имали преждевременно раждане преди;
  -  Ако сте имали вагинално кървене през втората половина на бременността.

Също би било мъдро да не приемате този чай:
  -  Ако имате във фамилията или лично рак на гърдата или яйчниците, ендометриоза или фиброми;
  -  Ако сте имали някакви усложнения по време на бременността;
  -  Ако имате високо кръвно;
  -  Ако очаквате близнаци.

Според други източници този чай няма никакви доказани  противопоказания.

Общо взето май най-добре е всеки да си говори с доктора. Аз така ще направя този четвъртък и ако каже да пия - ще пия, ако ми каже не - не.

# 36
Супер оформление, мерси bebo_sn  Hug

Мама Мечка, мерси за инфото за малиновите листа. Аз съм на мнение, че едно-две билкови чайчета на ден в последните седмици не могат да навредят, както и не могат да помогнат чак толкова много. Ефектът ще е по-скоро на психическо ниво и на очакванията ни за малко по-лесно и бързо раждане  Simple Smile което пак си е нещо, де  Simple Smile

Относно картинките с ядене- не, че искам пак да зачекваме темата, но не е нужно да ги премхаваме съвсем, защото има и компромисен вариант: просто могат да се дават само под формата на линк, и който иска да се почерпи витруално, да си клика и разглежда на воля. Пример:
http://www.tescorealfood.com/media/images/ChristmasCake_Cut-2d2c … 53e-0-472x310.jpg
Между другото днес направих кокосовите топчета на Катито и станаха вълшебни  Heart Eyes
А за снимки с кафенца и чайчета, аз лично нямам нищо против, даже са ми сладки.

За пренаталното възпитание - темата е много интересна, още от началото на бременността се интересувам и се опитвам да прилагам някои принципи - говоря наум и на глас с бебка, визуализирам я, опитвам се да й предавам колкото се може повече позитивна енергия и любов, слушаме много музика, вкл. и класическа. Като си бях до БГ, купих ето тази книжка от Хеликон (мисля, че беше 8 лв), интересна е:
,
А пък тук има една интересна форумска дискусия по темата:
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=10763

Хайде, лека нощ, мами, преди тотално да съм ви заринала от линкове  Laughing

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 04:06 от Grace ♥

# 37
  • София
Дубрутрууууууу
bebo_sn Прекрасна нова тема  Heart Eyes благодарим  bouquet дай Боже да се напълни само с хубави новини Praynig Peace Hug
Мама Мечка за чая от малинови лисна нищо не знам Rolling Eyes но в ''искам бебе'' много се говори за него също и много момичета го пият с цел забременяване Thinking информацията е много полезна - благодаря  bouquet
Grace ♥ мерси за инфото за пренаталното възпитание Hug много интересна тема Peace
за днес планирам една лекция в the Mall дано ми се получи Rolling Eyes Crazy Heart Eyes ако някой ще ходи, ще се радвам да се видим Peace
желая ви усмихнат, спокоен и вълшебен ден Peace

# 38
  • Бургас
Добро утро и от нас!   Simple Smile
И аз снощи чух по новините за трагедията на родилката  и това неминуемо оказва влияние върху нас, защото ние сме бременни и уязвими и всяка една подобна вест ни кара да се страхуваме и потискаме.Единствено ни остава да мислим и да се помолим на Бог и Богородица, че всичко ще се развие по най-правилния начин като настъпи и нашия момент и че срещата ни с бебчетата ще е най-вълнуващият момент.
За раждането - при всяка от нас е протекло различно и нека не се стресират първескините от някои разкази Simple Smile
За пренаталното възпитание, да се изкажа и аз като психолог - в най-общи линии е водеща емоцията на мама по време на цялата бременност и това доколко е спокойна или напрегната в различните моменти.И понеже всяка емоция се отразява пряко върху бебето, затова е нужно да се внимава със стреса и негативизма и да се набляга на позитивните и интересни неща, както и да се визуализира самия контакт с бебето до някаква степен, за да създаде добра комуникация.
Пърпъл Б., много красива количка!Ползвайте си я със здраве!
Желая лек ден на всички ни!

# 39
Добро утро! Аз съм се наспала преди 5 часа, та ми е обедно вече..

Страхотна нова тема и както си знаем - да я пълним само с добри новини!

Стреснах се нещо с подраняващите бебета и ще почвам малко по малко пазар по списъка тези дни Simple Smile

Слънчев и спокоен ден Simple Smile

# 40
Добро утро!

Чудесно инфо за чая от малинови листа.  Hug  bouquet   Инстинктът правилно ми подсказа, че не трябва да го пия, заради секциото.

И аз като Кафето да кажа, че въпреки изцяло позитивната идея за пренаталното възпитание, някак не можах да проговоря на корема. Нито сега, нито предишния път. За сметка на това, сега малкият Онуфри е облагодетелстван, защото сестра му му говори редовно (татко й я излъга, че на бебето се говори през пъпа, това било неговият телефон). Ще възпитаваме постнатално, то се е видяло. Поне имам доказателства, че и без пренатално възпитание може да се направи човек от едно парче месо. ... Joy Flutter

Bebo sn - благодаря за темата, красива е, много си се постарала.

Момичета, наистина ли още обсъждаме темата за картинките???!!! Shocked Направо не мога да повярвам, че такива дреболии вълнуват някои от нас. Защо ограничаваме някои момичета какви картинки ще публикуват?  Rolling Eyes  Вместо да сме по-ведри, широкоскроени и някак над нещата като сме бременни, ние тука  сме затънали в дребнотемие.
В тази връзка, Ir 74, прекрасен ироничен пост, наистина. Благодаря ти за това.  Hug Hug

За болките при раждане, само да кажа на всички мами (аз нали раждах и нормално в началото), че болките съвсем не са непоносими. След секцио боли повече, макар и за кратко.

Хайде, хубав ден и дайте по-ведро и щедро. Аз съм още на работа и да знаете какви ядове имам, но вече някак си летя над всичко. Гледам ги тука тия хора и ми изглеждат всичките сиви и еднакви, все едно не съм в това измерение вече..... smile3531

# 41
Добро утро! Hug
Бебо, благодарности за труда!
Все  пак стана въпрос за новините с родилката. Наистина, не се вкарвайте във филми, смъртни случаи, уви, има навсякъде. Честно казано, нещо ми куцаше в разказите на роднините относно случилото се, та освен, че жената е починала там, не ми стана много ясно дали реално болницата има вина. То едва ли ще се и докаже има ли виновни изобщо.
 Диткинс , при последната ми консултация,  следящата ми препоръча да отида на едни отворени врати  в Майчин дом, визирайки го като единственото място, за което не е чула от родилите й пациентки , че персоналът се одумва за пари. Това инфо е резултат от нейната практика все пак, на мен Майчин дом си ми остава резервен вариант при спешност.
Шоки, пък и другите момичета, кафетата и чайчетата ти сутрин не са се коментирали изобщо, те са си направо ритуални вече, пък и едва ли има някой, който не разполага с чай или кафе вкъщи. Идеше реч за сладките красоти по-скоро, обаче Grace е дала алтернатива, която устройва всички мисля. Пък римуваните ти заглавия изобщо не виждам какво общо имат, нали си гласуваме предложенията. Пфффффффф, явно всяка дума се приема твърде лично, крайно време е някой да издаде тълковен речник за бременни. newsm78

# 42
  • Китна Тракия
Добро утро и от мен!!! Поздравления на създателката на темата за чудесното оформление!!!! Simple Smile

За пренаталното възпитание - не правя нищо целенасочено, но почти съм убедена, че има значение най-малкото емоционалното състояние на майката. През първата бременност имах много негативни емоции на работа, често си поплаквах - е, и детенце после беше по-ревливо, всъщност и до ден днешен си е чувствителен /но то и аз съм си такава/. За храни не съм се ограничавала по време на бременността, но дребния си е злояд и това е....  Надявам се да давам достатъчно позитивизъм на бебче в момента - определено ми е доста по-спокойно отколкото преди, чета по цял ден /брей, да не се роди някоя бъдеща световноизвестна писателка  Mr. Green/, откъм спорт не го  докарвам - то нали трябва повечко да пазя леглото Sad  Що се отнася до не гледане на негативни новини/филми - хм, не ми се получава много, особено по отношение на новините - професионално изкривяване ми е да ги следя, а филми гледам само такива, които ми харесват... На бебето говоря - все още само с "бебче", а не в женски род или по име както беше с баткото - но все пак си общуваме. Що се отнася до баткото - той си умира да му говори на мъничето, да му обяснява как "ще ти кръстим едно име като се родиш... но няма да ти даваме да играеш с пластелин .." Mr. Green
Въпреки че не знам как ще раждам все още, аз си "визуализирам" едно лесно и безпроблемно нормално раждане и най вече как гушкам беба Simple Smile Стремя се да се абстрахирам от всякакви притеснения, въпреки че не винаги ми се отдава.

За раждането - моето не може да бъде никакъв "еталон", щото беше изцяло предизвикано със система - след 1 седмица преносване. Като времетраене е 8 часа, но това от момента на включване на системата /поне час и нещо нииищо не ме боля/ до изплакването на бебето. Някой питаше за шиенето - имам и вътрешни, и външни шевове, направени без упойка Sad, но поне веднага след раждането, докато беше изтръпнало мястото - не е приятно, но пък не и някаква безумна болка, просто няма защо да се притеснявате и да го мислите.

# 43
Добро утро!

Гледам голяма част от нас страдат от безсъние, включително и аз. Вече съм много уморена и искам да се наспя, а май не се очертава това да е скоро.

За раждането си говорите - моето беше предизвикано, тъй като преносвах 4 дни и не издържах вече и влезнах да ми предизвикат. Това ми беше  и грешката. Отидох с 2см разкритие, които си влчех от началото на 9тия месец. В 8.30 ми пуснаха система, която нищо не направи, последва втора, трета, четвърта и нищо. Оставиха ме през нощта да си почина без система. На сутринта пак ги започнаха и пак не ми действаха. Искаха да ме режат, но аз не давах. Имах малко "връзки" в болницата та се съобразиха с мен. В 12,00 дойде док , при който се следях, тогава беше завеждащ на отделението и тайно ми сложи хапче (дори нз как се казва). Но тогава започнаха адските болки. Бяха наистина непоносими. Това със сигурност беше , защото организма беше насилен да роди. По едно време им казвах, че не искам вече да раждам  Mr. Green , но ми казаха, че малко е късно. В 2,30ч се роди синът ми.
Знам, че звучи ужасно, но моят съвет е не влизайте да ви предизвикат по ваше желание раждането. На мен нито шийката беше изгладена, нито нищо. Този път ще чакам до последно и тогава тръгвам. Ако не се панирам съм решила като станат на 3-4 мин контракциите тогава да тръгна. Но тъй като пукането на водите и всичко друго стана в болницата предния път, сега имам чувството, че ще раждам за първи път и ми е притеснено и на мен дали ще разбера кога е момента да тръгна.

След обед съм на консултация и ще дам отчет по-късно.

Сега ставам, че малкия нещо ме вика.
Хубав ден!   bouquet

# 44
  • гр.Пловдив
 и аз да се запиша в новата тема и да дам отчет, че при мене всичко е наред и дай Боже така да продължава.

Общи условия

Активация на акаунт