Януари наближава, а в коремчето на мама все по-тясно става - тема 14

• 30 576
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро момичетааааа Simple Smile
За пренаталното възпитание - и аз " Не можах да проговоря на корема".Таткото му говори от време на време , но все едни и същи фрази " Как си моето момче" и такива разни .Аз понеже съм си малко темерут - та незнам как ще му говоря и след като се роди .Ама ще опитам.Всичко това не пречи да си го обичам много и да го чакам с нетърпение Simple Smile И още повече , че през цялата бременност съм толкова спокойна и уравновесена, чуствам се обичана и щастлива - мисля че мъника го усеща прекрасно Simple Smile

# 46
  tiptoe
 Промъквам се само да не ви изтърва, че чакам гости...за радост на мъжо- мамааааааааа  Mr. Green

# 47
  • Бургас
В предишната темичка някой пита какво смятате да правите за Коледа и Нова година, та ние мислим да сме си вкъщи.
А аз искам да ви попитам какви подаръци мислите да вземате на децата за Коледа /може да пускате и линкове с подаръци/, та да обменяме идеи.Може да давате предложения и за това с какво мислите да изненадате любимия човек.Моя мъж след 3 дни има рожден ден и наскоро си беше пожелал тостер да си препича ...., но нали все нямаме възможност, нищо, че има и евтини, та не го огря.Аз обаче заделих скромна сумичка и съм поръчала на сестра му днес да купи и да ми го даде, та да го изненадам.Иначе съм подарявала дрехи, парфюми, инструменти и какви ли не неща, та идеите се изчерпват постепенно.
А и да ви питам кога по традиция украсявате елхата и дома си и имате ли снимков материал за идеички пак?Аз мисля в Неделя мъжа ми да изкара нашата украса и за 1-2 дни да украся стаите, че малката чака  Laughing
Пинк, само на мъжо ли радост  Mr. Green
Ето и един линк на плюшена играчка с лампа вътре да питам дали някоя от вас е вземала и доволна ли е:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8144&cat=128#
Или пък дали сте срещали това надуваемо кресло /без екземпляра в него  Joy / и имате ли отзиви:
http://www.best.bg/stock.asp?cat_id=915&id=6518

# 48
  • София
Добро утро и от мен!

Аз не съм гледала новините снощи (слава богу), но  от известно време си имам мнение за шейново и то е, че няма да стъпя там. Не съм ходила, но мои близки приятелки останаха крайно разочаровани от отношението на персонала. С две думи - ако не си плащаш - не очквай внимание.
От личен опит( отпреди 7 години) мога да кажа, че и персонала в майчин дом ме гледаше в ръцете за някой лев - мед. сестри не ме изписаха докато не им дадох 50 лв!!! - та и там общо взето съм се зарекла да не стъпвам, въпреки че ако моето бебе тръгне да излиза преди 37 седмица - там ще отида заради неонатологията..... а смъртни случаи в България за съжаление все още има и в големите родилни домове  е по-голям процентът на такива. Аз съм на мнение, че ако  майката е здрава и разчита на собствените си физически сили ( а не на лекарската намеса)- няма какво да се обърка!

За празниците - ще украся на 1.12, но трябва да купя нечупливи играчки за елхата този  уикенд, че си имам едно зверче в къщи. Подаръците са голяма мъка - моя мъж се радва на гащи и чорапи, но наксоро си накупи и сега не знам....а за малкия - играчка ще е  - но каква? Шейна може би... и още нещо.

При мен след 12 часа контракции - имах само 4см разкритие...... и  - аз за съжаление нямах връзки като теди - ме срязаха...Все си мисля, че може би до час - два щах да съм родила, защото на края контракциите ми бяха почти без интервал помежду си.

Ако се има доверие на статията на мама мечка, то Григ изобщо не трябва да пие от този чай, защото сигурно няма да успее да стигне до болницата  Mr. Green

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 10:11 от krasidika

# 49
Бебо, темата е страхотно оформена  newsm51 Връщам се назад да ви чета Wink

# 50
Здравейте маменца,
бързам да се запиша, че не остана много време, а досега само ви четях. Simple Smile
Казвам се Деси, на 26 г. и съм от Пловдив. Както се казва- приятно ми е да се запознаем  newsm10 Терминът ми е на 31.01.2012г. и очакваме момченце. Ако има и други мами от Пловдив, ще се радвам да ми пишат. smile3521
Хубав ден на всички!

# 51
  • Габрово
Мама Мечка, мерси за инфото за малините  Peace. Още ще се почудя.

тити, аз повече вярвам и залагам на следнаталното възпитание и общуване с бебето и съответно с детето по-натам. Иначе съм съгласна с Шоки за емоциите на майката и връзката им с плода. За това гледам да съм спокойна до колкото мога, да правя максимално повече неща, които ми носят положителни емоции, за да не отделям излишен адреналин и други хормони, които да вредят на бебето. Следователно щом пренаталните практики помагат на майката да се чувства добре аз съм "за", но не смятам да ги правя целенасочено, с цел да се сдобия с невероятно дете Whistling.

Гигито, да се отбележа за твоята статистика. От първата заблудена контракция до раждането на бебето минаха около 7 часа. Този ден имах много задачи и ходене пеша, така че не съм стояла в къщи да засичам контракции. В един момент усетих, че може би е добре да отида до болницата да ме видят до къде съм стигнала и ме приеха с 5 см разкритие. От приемането до раждането минаха 2 часа и половина.

Не съм видяла въпросната лоша новина, но искам само да изкажа мнение по въпроса с лекарските грешки и етика. Наистина има много некадърни, които се надценяват, правят грешки и трябва да им се търси наказателан отговорност, както и достатъчно кадърни лекари. Но дори и най-добрия лекар все пак не е магьосник. Уви пациенти умират, което важи не само за АГ специалността.

# 52
Добро утро   bouquet

Много ни е хубава новата темичка, благодаря.  Hug

Днес на обяд съм на ЖК и нямам търпение вече да видя дали се е обърнала бебка. Остават ми още 2 дни на работа и вече ще почивам повечко.

За раждането си говорите - аз също преносвах и бяхме се уговорили с моята докторка да ми предизвика раждане. Но точно предната вечер преди уречения ден ми изтекоха водите. През нощта бях с някакви никакви контракции, които даже не мога да кажа че са болели. На сутринта бях с 2 см разкритие и в 7 часа ми пуснаха система. Малката се роди в 15, т.е. 8 часа след пускане на системата. Но те така и ми казаха, че с окситоцина се получава разкритие по около 1 см. на час. Контракциите станаха болезнени след като ми сложиха системата, за това се надявам този път да не се налага.

Хубав и спокоен ден на всички.  Hug

# 53
Здравейте мамчета и бебоци  Wink
Бебо, страхотна тема! Нека я изпълним само с хубави новини и положителни емоции  Hug

Desy_K, добре дошла! Аз не съм от Пловдив, но ще раждам там в Селена  Wink Ти решила ли си къде?

# 54
  • до едно тепе
Здравйте!
Да се запиша и аз,за да ви следяя Mr. Green
Аз си говоря на бебо, особено като ми напомня за себе си с ритници Laughing В началото преди да започна да го усещам пак се опитвах да му говоря,но не ми се получаваше нещо.
За украсяването ами тайно се надявам мъжо да довърши ремонта до 10-тина дни и да забърше малко прозорците,че да им сложа украсата.Обикновено си вземам едни картинки,които се слагат на стъкло и украсявам елха и това ми е цялата украса за Коледа.Имам си традиция обаче всяка година си купувам поне една нова играчка. Mr. Green
Деси добре дошла и има пловдивчанки Mr. Green
Ние след обяд сме на ЖК-да измерим колко ми е пораснал корема ooooh!
Лек и прекрасен ден мами и бебчета  bouquet

# 55
  • На Дунава
Много благодаря а хубавата нова темичка!   bouquet
И, за да не е само запис, със сина ни водите ми изтекоха 1 час след термина - т.е. в 1 през нощта, като ставах до ВЦто. Колко е изтекло, не знам, но според мен не беше много, а после не съм усетила да се леят кофи от мен, може би с бебето да е излязъл остатъка... И тъй като казват, че при изтичане на водите, трябва веднага да се отиде в болницата, и то в легнало положение, независимо дали има контракции или не, и ние се занесохме натам към 2 през нощта. Контракциите ми започнаха почти веднага след изтичането, но до 12 ч на обяд си имах само прословутото едносантиметрово разкритие, което си влачех целия девети месец. Явно несъзнателно се бях стегнала твърде много заради болката - но не от контракциите!, а от натиска на главичката на бебето върху дебелото ми черво. Акушерката ми каза, че, ако така ме остави, само ще се измъча, и че и бебето ще изтормозя с тези яки неефективни контракции, и ми сложиха система за изглаждане на матката. След това всичко се разви много бързо и в 15 ч синът ни се роди. Никоя част от раждането не беше нито непоносима, нито гадна, тялото ни е създадено да може да се справя, трябва само да му се доверим! Сега си чакам второто раждане спокойна и убедена, че мога да се справя, пупупу!  Heart Eyes
А иначе вчера бях на преглед и нашето момиченце най-после се е обърнало с главата надолу! Спирам лазенето!  Mr. Green

# 56
Биби, образно си представих как си лазила досега край компютъра Laughing

аз пък идвам от болницата, където/и тук се чака въпреки записания час/ след час и половина висене ме извикаха за запис на тонове - само половин час  Tired а аз трябваше да ходя да взимам децата от училище и отказах. Моят доктор като се поинтересува за всякакъв вид болки, подувания, констипация, активност на бебето и каквото се сети, и на всичко отговарях отрицателно, не можа да измисли друго, за което да се загрижи, ами съм била напълняла много този месец - 4 кила. А аз така си пълнея през бременностите, ама на, много било, да съм минела на фибри. Бебето съвсем добре, кило и 800, след две седмици да ида на тонове и тъй.

Шоки, те нашите деца са различни  и по възраст, и по пол, тъй че няма да съм много полезна, но освен колите с дистанционно, които вече две години се радват на успех, пистолетите с дунапренени стрелички, задължително книжка, тази година двете ми нови идеи са AIrhockey и портативна джага/футбол/, които би трябвало да се срещат в Бг и не са скъпи; а от Бг лятото купих картонени модели за сгъване - имаше замъци, къщата на Пипи, стая за бебета - могат да се видят на www.anita-dolls.com  Аз купих магазин.

# 57
Добро Утро! cvete-to  моето хълца по 2-3 пъти на ден ,усещам го като пулсиране за около 5мин постоянно ритмично на едно и също място. Desy_K Добре Дошла!!   Hug  На всички които ще ходят на прегледи да се върнат с хубави резултати!    За Коледа ...... у дома ще сме!! Приятеля ми си мечтае да се е родила бебка и да сме само ние в идилия дай Боже! Мисля да украся първата седмица на декември,да е готово че после зне ли се Simple Smile))  За подаръци не съм мислила ,бебето е най-големият! Е ще му купя нещо ама ,,,,други неща са ми в главата!!  

# 58
Аз съм на мнение, че ако  майката е здрава и разчита на собствените си физически сили ( а не на лекарската намеса)- няма какво да се обърка!

Точно това е и моето мнение. За съжаление сме свидетели на много примери за това как лекарската намеса (или както е в твоя случай - нетърпение и излишно бързане) по-скоро пречат на нормалното физиологично развитие на раждането. Затова само се моля всичко да е наред и доколкото мога да избегна лекарите. Въобще не ми допада идеята за предизвикване и ускоряване на раждането чрез система с хормони, както и за епизиотомия вместо да се изчака още малко да си се разшири шийката. Сигурно понякога се налага, но се моля аз да избегна тази лекарска "помощ".

А за украсата - миналата година си купихме едно такова дръвче - стайна ела http://www.evergrowing.com/tips/araucaria.htm
и сега планувам пак него да си украся. Само че това го правя към средата на декември - още ми е твърде рано.
Хубав и усмихнат ден!

# 59
  • Пловдив

Затова нека Господ е с нас и в това вълшебно време, в което ни е благословил да родим, да е с нас и да ни дари всички с живи и здрави бебчета и мами!

АМИН!  Praynig  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт