Януари наближава, а в коремчето на мама все по-тясно става - тема 14

• 30 577
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Аз като бях на една от лекциите главния лекар на родилно обясни, че и бързото раждане не е най-доброто нещо

На мен пък ми обясниха, че толкоз бързо раждане няма. Просто някой жени не усещали първите контракции. Ако почетете достатъчно тук из форума, ще видите, че има жени, дето и цялото раждане почти не го усещат.

Много от рано сте се притеснили за раждането   Peace Вие ако от сега се вкарвате с този стрес, не знам какво ще ви е няколко седмици и дни преди термин. Аз съм спокойна, чакам си и се надявам да устискам възможно най - близо до термин и това е. А и както спомена една мама, накрая си готов всичко да изтърпиш, само да се свършва Simple Smile
На мен лично много ми помага и фактът, че имам пълно доверия на лекаря си и ще се чувствам спокойна с това, че той взима решения за мен и бебето ми. Но не всяка мама може да си позволи или иска избор на екип. В този случай възможността е, както обсъдихме в една предишна тема, някой друг да влезе да ражда с вас, който да мисли с трезва глава и да оценява всяко решение, което се взима в процеса на раждане.

За пренаталното възпитание и аз да споделя - не съм се интересувала и чела много, от тук от там имам някаква информация. Ние вкъщи пускаме музика на бебо - татко й може по цяла вечер с това да се занимава. И й обяснява - татко това харесва, татко онова харесва  Heart Eyes И не със слушалки на корема, пускаме си на нормалните спикъри и си слушаме и ние. Иначе мисля, че на мен общуването с бебе ми се получава. Просто защото непрекъснато съм в съзнание за малкото човече, мисля си за нея, дори й "говоря" на ум. Правя нещата, които ми се струват естествени.
Започнах бременността много нервна и натоварена - смяна на работа и т.н., но сега съм се успокоила страшно много, а аз съм си малко нервна и кибритлива по принцип. Обаче не съм се успокоявала целенасочено, някак естествено се получи.
Не знам това дали може да се нарече пренатално възпитание, защото ние не се опитваме толкова да възпитаме някакви вкусове или качества у бебето, а просто да я запознаем с нашите, за да може като се роди, вече да познава мама и татко Simple Smile

ir74 усмихна ме, мерси  Joy много готин поздрав

bebo_sn, мерси за темичката!

Цитат
Защо ограничаваме някои момичета какви картинки ще публикуват?

И аз мисля, че малко се прекали с претенциите. Ама за това и гледам да не се намесвам. Уж свободен форум, ама това не може, онова не може. На мен ще ми липсват картинките, но не ми е драма за умиране.

venush, игнорирай дразнителите на работа, гледам че си в 33 седмица, то не ти е останало  Hug

За Коледа и Нова година да споделя и аз - за Коледа ще сме при мама и татко. Моето мъж няма роднини тук, а пък ние се събираме доста народ, весело е. Коледа ми е от любимите празници и не мога да си представя да не я прекарам със семейството, пътуването не ме притеснява, магистрала. При всички положения мисля да имам един план Б за раждане, може би Селена, защото щом спра да работя ще прекарвам доста време в Пловдив при нашите, включително и Януари. Съмнявам се бебе да тръгне по празниците обаче, моят термин е чак към края на Януари.
НГ - вкъщи в София с ММ май ще е. ММ ми обеща да си направим готин купон вкъщи, за да не ни липсва, че не можем да излезем. Мисля да си взема аз детско шампанско, за да може да си пийна повечко от две глътки Simple Smile
Вкъщи украсата ще се вади на първи декември! Нямам търпение вече.  santa2

Мами, то стана роман моя пост, а и нямам време да ви дочета сега, стигнала съм до 3 страница май Simple Smile Приключвам с хубави новини от Киара: Момчетата дишат самостоятелно и според нейните думи "нагъват здраво". Все още имат нужда от стиснати палчета, все пак рано се родиха.

# 61
Здравейте мамчета! Да поздравя поне с малко музичка за разведряване от списъка ми в youtube..дано не се повтарям..
В този ред на мисли - аз съм музикален маниак и с бебче слушаме заедно музика Party Така де, пускам си аз, пък то милото слуша, кво ще прави hahaha purple_butterfly , не знам що ама аз имам противоположния проблем на тая жена от статията - гони ме бременска хиперактивност. От сутринта щъкам из къщи, сега ще простра, ще хапна, ще се приведа във вид и излизам. Имам куп неща планирани за днес. И не само. Преоткрих приложението sticky notes на Win7 и съм "облепила" desktop-a със задачки. Мисля, че ще имам и такова бебче активно. Аз на корема проговорих точно като поспаланчо като вземе да ме рита и аз му говоря. Тати също обича да му говори, разправя му какво правим и как очакваме да се появи, но нека не бърза..много е мило. И книжка с приказки сме купили да четем.
Коледа за мен е любим празник, ама за празниците заминаваме у родителите на половинката и тъй като там ще раждам и няма да сме вкъщи, тази година мисля само някаква символична украса да направя, че майката на милото много обича да украсява и вече се е ентусиазирала. Иначе също винаги сме купували вкъщи нова играчка всяка година. Подаръци..на половинката съм измислила куп неща - малка хладилна винотека, пуловер и риза, джаджи за любители на пурите...абе не знам и аз какво ще бъде накрая.. Миналата година му купих разкошен мек халат за баня. На нашите съм намислила да купя някакъв ваучер от тези нашумелите с намаленията, че не обичам пари да давам, няма и да ги впечатля по този начин, ама като няма да си ходя да им занеса подаръци, май това ще е най-добрия начин. Обикновено организирам подаръка с брат ми, който е в БГ и го финансирам. И на него остава да му измисля нещо.
Не ме мразете за фермана Whistling , вече изчезнах, ще намина чак следобяд Hug
(голям съм заплес!!) Бебо, благодарности за хубавата тема!!

# 62
Здравейте и от мен,
БЕБО страхотно оформена тема  bouquet

Така да започна с отчета,вчера бях на доктор,всичко е наред слава Бого Praynig.Малкият мъж вече е 1880гр. и сме 32см,все още е с главата надуло,което е супер,/защото силно се надявам да родя нормално/ Praynig,тялото му се намира в дясната част на корема ми,който е огромен/майка ми все още ме пита ,като се видим по скайп да ли съм убедена ,че е само едно/ Joy Joy Joy.

Още съм малко настинала,ама то и времето е такова,малко бях притеснена за изследванията,защото теста за антитела ми излезе положителен но докторката каза ,че е заради ваксината която си сложих,и в понеделник ще го повторя пак теста надявам се да ок.

Изведнъж леко напреднах с покупките,както нямах почти нищо в събота се сдобих с 10бр.бодита с дълъг ръкав и крачол/от тези плюшените/,чисто нови от свекърва ми,която на времето е имала химическо чистене и явно ги е продавала,много са хубави а и нали са без пари ама ми се повтарят моделите и цветовете/който са жълто и синьо/,но нищо ще ги ползвам повече вкъщи.Тези дни ще ги снимам за да ги видите. #Crazy

За чая лично аз смятам да не го пия. ooooh!

За тези подготвителни контракции,какво точно усещате,защото на мен ми се струва че досега не съм имала,а може и да не съм им обърнала внимание,а и същото е и с хълцането на бебо,май досега не съм го усещала. newsm78 newsm78 newsm78

За количката ,за сега съм се спряла на тази   http://www.chicco.com/ProdottiChicco/SchedaProdotto/tabid/87/art … t-IT/Default.aspx   ,само цвета е малко по различен.

За украсата и аз нямам търпение,защото ще ние първата коледна елха в новото жилище. newsm03

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМАЛИ ПОВОДИ ЗА ПРАЗНУВАНЕ ТЕЗИ ДНИ
  bouquet

ДОБРЕ ДОШЛИ НА НА НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ
Hug

П.С.От както съм хремава понякога като си издухам носа на салфетката има кръв,споредвас това повод за притеснение ли е или е от хремата? Embarassed

# 63
Здравейте  wavey
Чакаме хубави новини и днес от прегледите ви  Simple Smile
За подаръците : ами на мъжа ми няма да му купувам нищо, аз съм му казала още миналата година - купих му лаптоп и това ще е за миналата и тази година  Heart Eyes Е, бебче е с термин по неговия рожден ден, надявам се за рождения ден да му поднеса този подарък. Малката е обсипвана постоянно с подаръци /дребнички, но трябва да си ги заслужи  Laughing - иначе - не/ , сега си е харесала едно интерактивно коте за 130 лв  ooooh!  #Crazy , което съм твърдо против да се купува, но доколкото познавам моя мъж ще й го купи. Иначе си е избрала и една майка с кученце и 3 бебета кученца, каза че били по-евтини и може тях да й купим  Heart Eyes Това ми харесва в нея, че никога не казва "искам", а пита "може ли" и дали е скъпо това, което е харесала и има еди колко си спестени парички, дали ще й донадим. Ето това за мен е възпитание - с нея изкарах много нервна бременност с биологичния й баща бяхме във вечен конфликт, какво ли не съм търпяла, за да не е детето ми без баща, ама май по-рано трябваше да го оставя ... та отплеснах се, извинявам се. За мен винаги водещо е било разговорът - винаги съм се старала да й говоря като на възрастен човек, да не я подценявам, да не я наказвам и такива неща. Смятам, че съм съумяла да се справя. На малката вече в 9-тия месец започнах да й говоря, т.е. говорех на корема ми, сега по-рядко се отпускам да говоря, но примерно като шетам и си му приказвам  Laughing
За украсата миналата година купих доста неща - гирлянди и играчки, сега ще се задоволя само с 1 -2 нови, нали си е традиция, само и елха трябва да си купим. Бях изпринтирала картинки с подаръци, Дядо Коледа, ЧНГ и Весела Коледа и ги оцветихме с малката и ги залепих из апартамента, освен гирляндите и лампичките. Обичам да ми е украсено и празнично. Иначе за празнуването - миналата година бях поканила моите родители и свекитата вкъщи, обаче се зарекох повече такава грешка да не правя. ooooh! Моите свекита нямат угодия и затова тая година ще минем да ги видим най-вероятно или ще прекараме Бъдни вечер с тях, Коледа с нашите. А за НГ ами пак най-вероятно у дома с кумовете ни, не ми се ходи по заведения, нито ми се шета на 100 човека, все пак не съм вече толкова жизнена като преди и у дома "мотела" временно е затворен  Laughing
Та и аз написах ферман, извинете ме  Blush

# 64
Здравейте мамчета, и аз да се запиша. Също да питам имате ли проблеми със стомаха. Има много статии за запек при бременните, но мен от една седмица и повече май другото ме гони, но не съвсем. Чудех се дали не е от магнезия и но-шпа ,или е от бебка, защото нямам никави симптоми за вирус, а и около мен няма болни

# 65
Hello !!!
Ето ме и мен - вече официално приключила работа  newsm57 !!! Както и предполагах, колегите ме изненадаха много приятно - подариха ми една голяма кошница с цветя, в която имаше и синьо бебешко шишенце + hand made картички на А4, на които всички бяха писали някакви неща. Казаха ми: "Сега без сълзи" и аз: "Е, много ясно", но след като започнах да чета какво са ми писали и айдееее  Blush ... (ако знам как да кача снимки от PC, а не линк, ще ви ги демонстрирам - моля за помощ   Whistling )
Lumia, чудесен поздрав - много любимо парче, което ме връща в много хубаво време    bouquet !
За Коледа и аз нямам търпение, но ремонтът ни все още тече с пълна сила и все още се размотавам между 2 къщи. Надявам се все пак, че за "коледната кампания" вече ще сме се установили  Mr. Green
Утре имам намерение и аз като "нормална бременна" да отида на лекция през седмицата Wink. Някоя мама за "Лабиринт" - да се видим там? Аз до сега успявах няколко съботи само за "Анел".
Един тъп въпрос, защото е коментиран май доста често - за по-обилно течение микробиология ли трябва да искам от моя ку-ку от ЖК  newsm78 ? Последно време нещо се е усилило и вече адски ме дразни, писнаха ми и тези ежедневни превръзки. Аз имах някакво през цялото време и след като постоях в Майчин дом за амниото, там ми направиха и резултатите бяха чудесни - нищо нямаше, но искам да проверя пак, защото се усили (без да се е променяло като "качество" - уффф, какви глупости пиша само  ooooh! ) и не знам дали е нормално или има причина.
Пожелавам на всички спокоен и слънчев ден! Аз отивам да се приготвям, че пак ни чакат Baumax, Praktiker и още няколко подобни  Crazy

# 66
  • Across the Multiverse
Аз като бях на една от лекциите главния лекар на родилно обясни, че и бързото раждане не е най-доброто нещо
На мен пък ми обясниха, че толкоз бързо раждане няма.
Колко бързо раждане няма? Аз за време нищо не съм споменала.  newsm78
June, честита ти заслужена почивка!
Аliah_ok, и при мен се получава- мисля че са просто капилярчета спукани от напъните като си духаш носа и не е опасно, но ако е повечко кръвта при теб може да питаш доки.
Честито на всички майчета, чиито бебчета са се обърнали главично вече! Аз няма търпение да дойде началото на месеца да разбера нашата бебшен как е позиционирана. Simple Smile
За Коледната украса- аз украсявам елха, но в началото на декмври, закачам гирлянди и лампички, едни коледни звездички провесвам тук таме и разбира се- плейлист от поне 100 коледни парчета да се "джуркат" в уинампа.  Simple Smile Правя и панчерчета с полодове и клонки, но това също по нататък, коледни свещи, салфетки, покривка и т.н. Въобще всички празници харесвам, особено свързаните с повече подготовка и украса, но този ми е сред любимите.  Flutter Иначе обикновено на Коледа сме у нашите, на Бъдни вечер у родителите на милото и така. На НГ още не знаем- живот и здраве има време, ще го мислим.
И разбира се- Добре дошла на мама Desy K! Има и други мами от Пловдив- те ще се представят сигурно кои са.
Хубав ден на всички!   bouquet

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 13:49 от Gigito

# 67
Здравейте, мами и бебечета!!!
Страхотно оформена тема!!! Пожелавам на всички нас само хубави новини и идей тук!!!
Ние с малката сме добре, дано все така да продължаваме. Разхождаме се често, даже малко прекаляваме. Вчера се разхождахме около 3 часа и доста се изморихме. Днес сме над уроците, че изпити идват.  Wink
За хълцането , незнам дали го прави моята бебка, но от време на време по- надолу към главичката чувствам леки потупвания, през 3-4 секунди. Аз мисля че са ръчичките й, но както казвате вие може и хълцане да е.
За запека, нямам информация и за разстройството също. За сега сме добре, но имаме много газове. Споделете как е с вас?
Лека и спорен ден!!!

# 68
June - да микробиология трябва да поискаш.  Peace

За украсата - и аз мисля другата седмица да започна. Също тогава започвам и с коледните сладки, които са ми любимо занимание, на сина ми също.  Laughing

За Коледа и НГ - най-вероятно ще сме вкъщи, не смея да пътувам тогава - все пак ще са 2 седмици преди термин. А и все си мисля, че може и да сме с бебка по празниците.  Heart Eyes

За подаръците - ние с мъжа рядко си подаряваме, т.е. се изненадваме. Купуваме си заедно разни неща, които искаме. Сина обаче си мени мнението постоянно и сега е написал писмо до дядо Коледа, че иска всички коли от детското Колите 1 и 2, но много се чудя дали да ги купуваме тъй като просто си стоят в кутията с играчките и това е. Проблема е, че ние все избързваме с неговите подаръци и след това на нищо не се радва. За миналата НГ му купихме ПСП, а той беше на 3г. Сега е като луд на тема компютри и ПСП и плейстъйшън и просто нз.

Аз отивам да си суша косата и да се оправям, че след 2 часа съм на преглед. Дано бебка пак е наддала доста и да си навакса грамчетата, които и липсват.  Heart Eyes

# 69
  • Пловдив
Аз не знам как се слагат картинки, но не може ли мамите, които слагат, да почнат с някакви плодови картинки. Някое морковче, бананче, ябълка или комбинация от зимни плодове. Хем ще почерпват, хем ще е полезно, а и е добре да ни се прияде, за да се сещаме да си носим в чантата поне по един плод  Party

Аз да ви питам нещо. За болничния от 45дни сестрата ми каза да си донеса лична амбулаторна карта (картона), в който да ми го впишат. Аз имам, купих си с предишната бременност, но там стоят само болничните от бременността. Тя сега ми каза, че трябва да е заверен от личната лекарка. Какво според вас означава това? Аз смених личната лекарка, но и първата бременност никой не ми го е заверявал.  newsm78 Изобщо не ми се чака 1час при лекарката, ама знам ли дали няма да ми се ядосат пак на ЖК, ако отида без тази заверка (пак не случих на държавен лекар. все ми се сопкат за нещо, а не стига че и нищо не ми казват за бебето.... добре, че си говори лекарката със сестрата, че да разбера дали е добре  Mr. Green явно всички са ядосани на системата и си го изкарват на бременните, че нас най-често виждат  Laughing )

# 70
  • Варна
Записвам се и аз, както винаги позакъсняла, в новата темичка. Много е хубава, бебо, благодарим от сърце   bouquet
За раждането само ви чета и се успокоявам, че не е невъзможно, след като всички така сме се появили на този свят. Опитвам се да се настройвам и аз, че всичко ще мине добре, че като видя бебока и ще съм забравила какво е било. В последно време все попадам на филми, в които някой ражда и като дадат бебчето на майката и на мен почват да ми текат сълзите Simple Smile не знам на живо как ще съм, сигурно голям рев ще е Simple Smile
Иначе на нашия юнак от началото гледам да му говоря, признавам не много често, че на работното място няма как да се наведа и да почна да комуникирам с корема си hahaha Ама като си почивам вкъщи, като се къпя. Четем му приказки с таткото, скоро трябва да почна да тренирам с детските песнички, че нито една не знам...
За украсата и празниците - малко ми е рано на мен, предпочитам по-късно да си украся, въпреки че ме сърбят ръцете вече като видя по магазините какви готини неща за украса са пуснали. За Нова година не сме мислили още, миналата си бяхме вкъщи и ми се искаше тази да не е така, ама като не се знае как ще се чувствам..  newsm78

Приятен слънчев ден ви желая, при нас светна едно слънчице.... още 5 работни дни и ще мога да си се разхождам колкото и когато си поискам  dance

# 71
Върнахме се от преглед. Вече сме с главата надолу  newsm53 Дано така да си остане и да не се върти повече. Продължаваме да сме около 10-тина дни напред. Малкия бебок тежи вече 2250 гр. Пуснаха ми микробиология и ПКК, написаха ми и всички документи за родилното. Малко странно ми се видя, че ми казаха повече да не ходя (само да си взема изследванията). И при вас ли ЖК приключва 45 дни преди раждането?

Много се радвам за всички бебоци, които вече са се обърнали. Дано всеки ден все повече мами се отчитат с подобни новини.  Heart Eyes

За празниците ще сме си вкъщи тримата, надявам се да не сме 4-ма, но ще видим.  Joy Много ми се иска бебо да си чака и да се роди след нова година. Украсата и ние я започваме към първи декември. Малката много се радва, още от преди месец иска да започваме.

И ние си му говорим на бебето. Най-вече каката, с мерак му разказва разни неща. И като започне да му говори и бебока веднага започва да шава. 

# 72
ashley777, аз също отскоро я имам тази придобивка наречена лична амбулаторна карта. Покрай тая бременност се сблъсках с всички абсурдизми на здравната ни система, ама айде. Според мен, ако са ти вписвани неща вътре от предишната бременност, то тя ти е вече заверена, не мисля, че има нужда да я заверяваш отново при новия лекар. Вместо да чакаш един час пред ЛЛ (където естествено е пълно с болни хора и ред никой не отстъпва), защо не се обадиш по телефона да попиташ, все едно дали ЛЛ ще питаш или АГто, което ще ти пуска болничния.

blueberrygirl, как така ще приключва, нали сега почва слушането на тоновете и ходенето през 2 седмици?  newsm78
Я да кажат другите мами, аз съм на преглед на 8ми чак и тогава ще видя за нас как продължава процесът. Съмнявам се да ми кажат, че стига толкова, нали съм на частно Wink

Кой питаше за директно качване на картинки? От компютъра директно в БГ мама няма как да стане. Картинката трябва да се качи някъде (т.е. да фигурира в интернет) и после тук се пуска линк.

Браво за всички хубави новини от прегледите!

2 въпросчета:
Мамите, които ходят на кола маска - до кога смятате да ходите? Аз мисля да се вредя поне още един път преди празниците и после веднъж преди раждане, но дали няма да е прекалено близо до термин? Страх ме е да не си предизвикам контракции или да обърна бебо, че миналия път не бяха салта, не беше ритане....

Ново десет от маникюристката ми пък е, че за раждането ноктите трябвало да бъдат чисти (без лак) ??? И тя обаче не можа да ми обясни защо?  newsm78

# 73
Малко странно ми се видя, че ми казаха повече да не ходя (само да си взема изследванията). И при вас ли ЖК приключва 45 дни преди раждането?
Странно е, как да не е. Не само, че не приключва, а и по-често се ходи, доколкото знам. С предната бременност ходих през седмица - две.
За раждането споделям мнението на Menina. Изобщо не мога да определя кога, аджаба, е започнало. Контракции имах дни наред. Болезнени - около 30 часа. Ужасно болезнени - около 7 часа. Водите ми изтекоха час след като падна тапата - в около 11 вечерта. Към 7 сутринта ми пуснаха окситоцин, в 8.35 се роди Никола. Болките през времето от изтичането на водите до изгонването на плода беше кошмарно за мен. Може да имам нисък праг на чувствителност. Може и да е, защото обезболяващи никакви не ми слагаха, заради алергиите ми. Оживях, пък и не припаднах, което следва да покаже, че явно не е толкова ужасно. Но мен ме болеше много и не съм забравила.
Ние пък вчера се разходихме семейно офф-роуд из Врачанския Балкан. Не беше много мъдро решение, но пък нали си пия редовно магнезия. А и ми донесе страхотни емоции. Пренатално, смятам, добре са се отразили и на най-малкия. Wink

# 74
Пак съм аз - днес докато стане време да тръгвам за преглед ще досаждам  Mr. Green

Jane Doe, вярно е, че трябва да си без лак на раждането , защото посиняването на ноктите е един от индикаторите при проблем (ако не бъркам с кислорода). Нека и другите мами се включат, но знам, че трябва да е без или с безцветен поне.

blueberrygirl и на мен ми се вижда странно това. Та то точно накрая са най-чести прегледите. Нз как е по ЗК, тъй като и аз съм на частно, но в девветия месец се ходи 1 път седмично. Аз даже от сега съм така - всяка седмица ме следят.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт