Януари наближава, а в коремчето на мама все по-тясно става - тема 14

• 30 582
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Jane Doe ,и аз смятам да махам маникюра началото на януари от хигиенична гледна точка...

# 76
Здравейте, момичета!
Поздравления за хубавата темичка!
Аз днес бях на лекция по въпросите за раждането. Беше полезна. Впечатли ме, че докторът каза, че ако си избираш екип, плащаш след раждането, а ако не си доволен никой не може да те накара да си платиш. Според мен не е така, но...Дано все пак сме доволни.

# 77
  • Across the Multiverse
Аз да ви питам нещо. За болничния от 45дни сестрата ми каза да си донеса лична амбулаторна карта (картона), в който да ми го впишат. Аз имам, купих си с предишната бременност, но там стоят само болничните от бременността. Тя сега ми каза, че трябва да е заверен от личната лекарка. Какво според вас означава това? Аз смених личната лекарка, но и първата бременност никой не ми го е заверявал.
ashley777, заверката означава да имаш на предната корица вписан номер и дата на издаване, + печати от личната ти. Не може да се издаде болничен без да са вписани тези неща, така че би трябвало вече да ти е заверен.
Малко странно ми се видя, че ми казаха повече да не ходя (само да си взема изследванията). И при вас ли ЖК приключва 45 дни преди раждането?
Ама тези са големи нагляри. Как така да не ходиш? Понеже аз предния път изрично попитах на мен док от ЖК ми каза, че като почнат 45-те дни вече ще се виждаме на 2 седмици. Което си е всикчо на всичко 3-4 пъти де, на мен даже пак ми се вижда малко.
Ново десет от маникюристката ми пък е, че за раждането ноктите трябвало да бъдат чисти (без лак) ??? И тя обаче не можа да ми обясни защо?  newsm78
Jane Doе, teddy вече е обяснила, но и аз да потвърдя, че така знам- следи се цвета на ноктите, защото при липса на кислород посиняват много бързо.
Жени*, къде се случва това?

# 78
Здравейте, момичета!
Аз така и не се включих в миналата тема. Беба   bouquet за новата прекрасна темичка.
Ние се местим в ново жилище края на месеца и беше пълна лудница околко намирането на апартамент - но другият вторник, живот и здраве се местим.
На 10.12 ще дойде в нас акушерката, която работи с моята док, за дапроведем класа за раждане. След това ще имам повече за споделяне.....а и въпроси.
Обсъдихме с моятя док отгоре отгоре плана за ражане в следния ред- естествено, епидурална, секцио.
От това, което научих досега е, че раждането преминава в три етапа. Първият е, когато започват слабите контракции. Важно е да ги очакваш, за да не се панираш. Хубаво е да си събереш багаж, да хапнеш малко паста или нещо, което ще те засити за по-дълго ( след като те приемат в болница тук не се дава храна в случай, че се наложи операция и следователно упойка). Важно е да не се отива в болница при първите контракции - често момичетата, които го правят се оказват в болницата, панирани, слагат им епидурална, която веднага забавя раждането (контракциите) в следствие на което се дава лекарство за стимулиране на контракциите (pitocin). Чсто организмът се обърква тотално и не реагира по никакъв начин и се стига до секцио.
За да се избегне всичко това ме посъветваха да отида в болницата, когата съм във втотара фаза на раждане - редовни контракции през 5мин май (след класа ще съм по подготвена) при тези контракции вече има разкриване и епидуралната не влияе на процеса на раждане, който вече е започнал. Хубаво е да се движиш до последно, ако те приемат и си на легло, процесът също се забавя. Тук повечето момичета обикалят около болницата, докато стане време а го приемат:) това всичкото разбира се, ако се опитваш да родиш безсекцио, но е хубаво да си подготвен за всичко.
Знам, че доста от вас вече са раждали и са опитни, но реших да споделя новата за мен информация.  Hug

# 79
  • Китна Тракия
Jane Doе - отговорили са ти момичетата вече за липсата на лак по ноктите. Това, че такъв НЕ трябва да има, го знам от лекар.

Коледа бистрите гледам - точно детенце снощи ме питаше кога ще украсим елхата.. До колкото знам /а и така правя от няколко години/, елхата се украсява на Никулден - не ме питайте защо, не помня... Тази година усещам, че може и да избързам - от седене в къщи и скука, май май по-следващия уикенд ще зарадвам детето. Пък и нали ще "пишем" писмо до Дядо Коледа - все още водим преговори да съкратим списъка, щото добрият старец ще се озори само с нашите желания  Mr. Green и сили няма да има за другите деца Wink
Момичета - някой по-горе спомена, че прави коледни сладки от тези, които отлежават - моля, ако може рецепта на лични. НЕ ме убивайте с камъни - повтарям, на лични, за да не дразним никой тук Simple Smile Аз ще се разровя из нета, но все пак искам да направя и нещо изпитано. Още повече, че друга година нямам време за подобни глезотии, а сега - така и така си стоя у дома, що да не се пробвам Simple Smile

Иначе за Бъдни вечер и Коледа ще сме си у дома - със или без родителите ни /майките ни работят на смени, та зависи от графика им/. Дори на НГ ще си останем у дома, щото първо - не ми се препоръчва да стоя дълго дори седнала /горчив опит имам от една сватба от преди месец/, второ - не ща да вдишам цигарения дим на целия град ако сме на заведение!!!! То по тази причина сигурно ще пропусна и коледните партита с колегите - моите и на мъжа ми, но за там ще видим - може да се очета с едночасово посещение Simple Smile

# 80
Привет отново  wavey

С бременността и аз се сблъсках с бюрокрацията на БГ здравеопазването... Просто немога да повярвам, че една бременна жена или един болен трябва да мине през това  ooooh! Вчера се оказа, че от комисията са ми объркали последните два болнични листа  Close Аз мога да си чакам да ми преведат някой лев!!!

Това за маникюра не го знаех, но така или иначе от една седмица съм с къси нокти и без лак. За презниците ще посетя отново салона за педикюр и маникюр /без лак/, че после не се знае кога ще е  Laughing

Коло маска мисля да направя преди раждането... ако ще сме със секцио е по-редвидимо кога Wink

За празниците съм плътно у дома, че термина ми е 6 януари и ме е страх да пътувам.

На бебчо като съм сама си му говора, а и таткото го прави, акто се лепне за корема  Wink

# 81
Здравейте и от мен, бъдещи мами!
Аз от известно време ви следя най-редовно, но само четейки! Днес реших, че е крайно време и да се запиша! Та така:
Казвам се Ралица Кирилова, от София, на 35 години. Терминът ми е на 30.01.2012 и очаквам с нетърпение появата на своята първа рожба, момче!
Не знам дали това е достатъчно като информация, за да се "прибавя" към списъка на първа страница и дали това е начина, но със сигурност е достатъчно, за да се запознаем!  Grinning  Grinning Grinning
Пожелавам на всички много положителни мисли и случки до появата на нашите мъници, и след това разбира се!
Пък аз тепърва ще се включвам с коментари!  Simple Smile

# 82
Jane Doe ,и аз смятам да махам маникюра началото на януари от хигиенична гледна точка...

A така, съвсем ме вкара в недоумение  newsm78 че какво му е нехигиеничното на маникюра? Да си скъся ноктите- разбирам, ама лака защо се маха? А аз съм и с ши лак, няма мърдане и няма вариант ако е нанесен скоро да ми се олюпи покрай раждането.
За посиняването по - разбирам, макар че все си мисля, че ако толкова не ми достига въздух аз ще си кажа Grinning Знам, че док ще ми каже най - точно, но се чудех дали някоя мама не е получила такива инструкции вече и защо.

Много хубаво, че още се записват нови мами, добре дошли!

# 83
  • София
blueberrygirl мен на последната ЖК ме питаха ще избирам ли екип. Ако няма да избирам започвам на две седмици да ходя на запис на тонове.  Ако ще избираш екип - ходиш при лекаря, който ще те изражда.Така че - ако си се насочила към лекар се свържи с него и си поискай ден за тонове. Поне с първата ми бременност беше така - в началото на 9 месец ми изготвиха всички документи от ЖК и се сбогувахме, от следващия ден започнах да ходя на запис на тонове в болницата, в която раждах и си бях избрала лекар.

За лака с предната бременност и аз не знаех, но по случайност нямах ни лак ни маникюр на ръцете, но на краката бях с яркочервен Grinning. Маникюра е добре да се махне, за да не одраскате бебето неволно - аз от година и половина си ходя като гол охлюв....

Кола маска правих онзи ден и имам намерение да отида още два пъти с корема Simple Smile

Добре дошли на новите мами!

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 17:13 от krasidika

# 84
Здравейте момичета, да се разпиша в новата тема, благодаря, за която  bouquet

krasidika, верно излиза да не го пия този чай, но аз не се притеснявам - живея на 10 мин. с кола от болницата, а ако има нужда линейка идва до нас за 4-5 макс Wink

Пак за раждането да кажа - аз преносих малката и последната седмица се разхождах с 4 см. разкритие, та самото раждане започна от по-висок старт Wink Броя от първата болезнена контракция, преди това си спях сладко, сладко и нищо не съм усетила. Но определено мога да кажа, че второто, по-бързо раждане, беше и по-болезнено за мен. Лекарката ми обясни, че първите деца плавно, плавно слизали надолу, докато вторите и натам, чакали до последно високо (не ми е съвсем ясно къде е високо, като малката се беше загнездила или както се казва, главичката в малкия таз още седмица преди термина) и после изведнъж се раждали.

На ръцете лак, както са обяснили момичетата е, ако има проблем първо ноктите посиняват и така докторите реагират навреме, но на краката може Wink Кола маска си правих на термина, но по принцип не ме боли и не предизвика никакви контракции или друго при мен.

Все още помня Коледата и Нова Година, която си прекарахме само двамата с мъжът ми в къщи, очаквайки първото ни дете. Беше вълшебен момент и не бих го споделила с роднините, егоиститка съм Wink Сега децата се радват и искат по-скоро да украсим, но не смятам преди първия уикенд на декември да е. Сладки много обичам, но и тях се отказвам да правя, само защото ще си ги изям сама, което не ми харесва особено. Може би 1-2 вида (айдее поддадох се Crazy)

От гледна точка на пренаталното възпитание, горкичкото ми момченце, ще е много зле, но пък затова спокоен. С момичетата повече се наслаждавах и им говорех, обяснявах, сега не знам как минаха 8 месеца Crazy

# 85
  • гр.София кв.Драгалевци
Здравейте от мен.Връщам се от ЖК моята принцеса е 2200 кг. не запомних колко см. е.Обаче още не се е обърнала и док. ми писа в обменната карта,че е седалищно и сигурно ще раждам секцио.На преглед без час съм другата седмица.С час на 6.12. и ако и тогава не се е обърнала на 14 доки каза да отивам в Тина Киркова,там съм решила да раждам,и да ми насрочват дата.Питах го дали ще се съгласят да е 19ти и той каза,че едва ли ще има проблем,защото секциото се прави между 14 и 20 дни преди термин.А искам на 19ти,защото иначе след това трябв ада изкарам всички празници в болницата та дано стане.   Praynig След това бях до социалните да си подам документите за помоща от 150лв. е скъсаха ми нервите.Имах всички документи,които ми бяха казали по телефона и изведнъж тази ми ти госпожа там се сети да ми каже,че е пропуснала да ме попитадали съм работила до сега.И сега от едното място където съм работила за 3 мин ми издадоха бележката за доходите,а от другото подадох молба и не се знае кога ще ми я издадат.Абе ужас...

Здравейте и добре дошли на новите мамки,лека и безпроблемна бременност от мен!   preggo

За Коледа и Нова година-ние ще сме или у нас или в наще.Живеем в един квартал и всички сме заедно по празниците.Пък и до тогава малката нали може да се е родила...И вече съм украсила всичко.Обожавам Коледа и всичко свързано с нея.Това е любимият ми празник  santa2

За коламаската-в началото си ходех навсякъде,ноо от 4 месеца някъде ходя само за краката и подмишниците.На триъгълника и корема не смея вече.

Това е от мен отивам да  newsm55 и да почивам.Лека вечер  Hug

# 86
Gigito, доктора визира Майчин дом.
Също така каза, че в 9 месец е хубаво не само да се слушат тоновете, но и да се прави запис на тях, каквото и да означава. По-добре се следяло състоянието на бебето. Било хубаво да се прави 2 седмично и услугата не била по здравна каса, а е платена. Предполагам, че в болницата извършват такива записи. По-сигурно било да е 2 седмично, напр. вторник и петък.

# 87
Здравейте сладурки,благодаря за новата тема  bouquet,нека само с хубави новини да се пълни до края.
Добре дошли на новите мами,лека и безпроблемна бременност до края  bouquet
Следя ви повече във фейса,гледам да огранича влизането във форума,че нещо ми действа зле,док от днес ми забрани да гледам новини и да чета разни неща.
Хубава и спокойна вечер!

# 88
Аз най-накрая се престраших да си запиша час за фризьор - за подстрижка и кичури. Ами заприличала съм на вещица. Док каза, че няма никакъв проблем да се боядисам.

Обаче часът е утре и сега пак изпаднах в едни Радини вълнения - да не му отрежа пишката...Моля някоя мама на син да ми каже, че това са пълни глупости  Wink

# 89
  • София
bebo_sn, благодаря за новата тема! newsm51
Добре дошли на новите мами!
Да се разпиша по разискваните теми:
Относно лака: само педикюр! От гледна точна на правилно следене на кислорода,
а и от хигиенична-под нокътната плочка се задържат микроби, дори при добре измите ръце!
Относно пренаталното възпитание: Старая се да съм позитивно настроена и да избягвам хора и ситуации, от които е възможно да се нервирам.
... и да, говоря си с БЕБКА по цял ден, нали съм си в къщи от 2месеца, само с нея и с котака си лафим... smile3521
Относно първото ми раждане: Тапата ми падна 6дни след термин, на 7-мия ден около 19,00часа започнаха болезнени контракции на 10-ина минути.
Последва душ, проверка на багажа и си полегнах, за да мога да засичам интервалите.
Може би това беше Голяма грешка. Интервалите стигнаха 5-6 мин и тръгнахме за болницата.
Приеха ме в 00,30часа. При прегледа изтекоха водите и установиха пълно разкритие.
Да, но раждането настъпи в 8,20часа сутринта и то с физическата помощ на лекар.
И всичко това заради не скъсила се матка. Наложи се да се разхождам почти 8часа
с пълно разкритие, вследствие на което процеса беше придружен и с кървене като при цикъл.
Благодарна съм и до ден днешен на лекаря, който ми помогна на сутринта.
Въпреки, че тогава го мразех, заради насинените си и натъртени ребра. fight
Извинете ме за искреността!
Дано това раждане премине по-бързо и по-леко! smile3503
Пожелавам това и на вас! newsm51
Сега да се отчета:
Момичета, днес бях на консултация и направо се изумих от мерките!
Аз съм наддала около 3кг за един месец (по техните мерки съм +12)  Weary , а бебка е вече 2,200кг!  smile3501
Всичко останало е ОК! Продължавам си лекарствата за подтискане на контракции и стискам кълки до края на 35-та седмица.

Май трябва да се спра, че място не остана и вие да попишете!
Лека вечер от мен!

Общи условия

Активация на акаунт