Януари наближава, а в коремчето на мама все по-тясно става - тема 14

• 30 587
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • Габрово
Обаче часът е утре и сега пак изпаднах в едни Радини вълнения - да не му отрежа пишката...Моля някоя мама на син да ми каже, че това са пълни глупости  Wink

Абсолютни глупости са !!! Чак не ми се коментира ... и се подстригвах, и се боядисвах, и имам син почти на 7 год. с чудесна пишка  Whistling.   

# 91
Записче и от мен в новата тема много ни е хубава bebo_sn благодаря ти за доброто оформление страхотна е дано е пална с хубави новини само.... Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Относно пренаталното възпитание: Много се старая да не се ядосвам и притеснявам за глупости да не се отразява на бебка. Иначе с таткото си имат свои сигнали вече само да му чуе гласа и почва да ритка, а камоли ако си сложи ръката на корема дори и да е спяла се събужда и почва да ритка, много  са ми сладки.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 92
Спокойно на тези седмици от бременността вече със сигурност се оформила пишката Grinning.Предният път се подстригах,този път също,но този път със сигурност си имаме пишка. Grinning
 Аз и предният път пазарувах предварително за бебето-несе поддавайте на бабини деветини.
 За новините-няма как  да не ни подействат-сега сме по-чувствителни особено на тази тема.
 Аз да се оплача-уж съм по-непукист-ама май само е привидно-отивам сутринта и виждам 1 розова капка,после още една-ама е толкова бледа чак се чудя да не ми се привижда,но се притесних де.Особено като после ме и позаболя и то там ,където не трябва,а и тази кашлица само влошава положението.та си легнах ,пих си но-шпато и после всичко си е наред.Абе да устискам и другата седмица поне,че сега още си е рано.
 за кашлицата и чай пия, и прополки смуча и Тамтум верде пръскам-1-2 пъти на ден(дано минава ,че с бебе в корема е доста гадно така).
 Картинките с чайчетата и кафетата не ми пречат лично на мен.

# 93
  • В две тъмни очички
Момичета, нахлувам във вашата темичка, само да ви пожелая да постискате още малко баджаци  Hug Остават броени дни до влизането ви в 9-я месец! Радвайте се на тези последни прекрасни бременни мигове и скоро гушкайте здрави, пухкави и красиви януарски бебоци!

С носталгия чета темичките ви и си припомням как точно преди 1 година започнаха трепетите по подготовка за новия член на семейството ни...

Леко раждане на всички и на финала най-прекрасните рожби  Hug

# 94
  • На морето!
Да се включа и аз за последно днес.
-за маникюра, в събота го скъсих значително, състоянието на ноктите ми го изискваше и съм с матиращ лак само. Така мисля да съм тази зима, подозирам ще е тежка за организма ми.
-за подстригването и въобще суеверията- не вярвам на нито едно от хилядите прокоби за бременни и бебета. Подстригвай се смело, за щастие на едни и съжаление на други- размера на мъжкото достойнство не се влияе от външния вид на мама.  Mr. Green
-за планиране на дата за секцио- според мен 20дни преди термин е твърде много. Аз бих искала 5, освен ако не настъпи нещо спешно, така че, Катито, на твое място не бих настоявала за толкова ранна дата за секцио, още повече ако причината е къде ще изкарам празниците.  Rolling Eyes
- за лошите новини- не ги гледам, слушам и чета. Сега имам нужда от цялата си позитивна енергия и нагласа, а садистично-мазохистичните си потребности от подобни истории задоволявам с крими сериали и документални филми на подобна тематика.

П.п. Не успях да съм последната за деня, но съм първата за новия ден- така че използвам възможността да пожелая спокойна нощ и спорен, слънчев ден!

# 95
Мерси за новата темичка   bouquet
Момичета аз от днес съм в 45дневен болничен....още малко остана  Crazyтрябва да направя последните покупки за бебка и да си чакам търпеливо термина  baby_neutral
Лека нощ от мен

# 96
  • Китна Тракия
Обаче часът е утре и сега пак изпаднах в едни Радини вълнения - да не му отрежа пишката...Моля някоя мама на син да ми каже, че това са пълни глупости  Wink
Абсолютни глупости са !!! Чак не ми се коментира ... и се подстригвах, и се боядисвах, и имам син почти на 7 год. с чудесна пишка  Whistling.  
Потвърждавам същото!!! Mr. Green Само дето моят син е на 6 г. Mr. Green

Добро утро момичета!!!! Дано е слънчево днес, въпреки че тук, в Зарата е едно озъбеноооо, през мъглата... и много студено.

Все забравям да кажа - добре дошли на новите момичета!!!!  bouquet

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 08:51 от nevva

# 97
Добро утро!

Много спите момичета! Аз тази нощ си поспах добре, но се ококорих в 7,00.

Вчера бях на ЖК - бебка е станала 1800гр, което многооооо ме изненада, защото миналата седмица беше 1350гр. Но док ме предупреди, че все пак не е много точно измерването и може да има разлика, но каза, че видимо и без да я мери доста е пораснала  Laughing Време беше да започне да наваксва.

За суеверията - не вярвам в нито едно. И преди и сега си се подстригвам - сина ми си е ок с всички органи  Mr. Green Боята обаче я спрях, защото така или иначе напоследък не ми понасяше и започвах да правя някаква алергия с лишеи и т.н., та сега не се боядисвам, но при мен не си личи много, тъй като ползвах същия цвят като естествения ми, просто го правех, защото придава блясък на косата и много ми харесва.  Crazy
А пък за пазаруването - с първото още в 4тия месец бях напазарувала страшно много дрешки, количка и люлка  Party Сега е пак така. Количката е готова - дрешките също.

Сега отивам да чистя отново. Хванала съм се да чистя основно вкъщи и от няколко дни това ми е основно занимание. Чувствам се прекрасно като се движа, а като лежа всичко ме боли.

Прекрасен ден ви пожелавам!   bouquet

П.п. бубанка, ако става въпрос за 150лв, което дават преди раждането - става въпрос , за майки които не са на трудов договор. Ако бъркам някоя мама да ме поправи.  newsm78

# 98
Здравейте мами ! Темата е страхотна, до този момент да си призная , влизам и само чета, изчетох всички теми и реших че е време да се включа !!! Simple Smile Чакам си бебчето с нетърпение, все още не съм "изплашена" от предстоящото събитие ... раждането , раздавам го много смело засега !
Относно суеверията , подстригвах се и продължавам да го правя , режа си ноктите редовнооо  Naughty , пазарувам за бебчо от рано , простирам с вдигнати ръце и какво ли още не Simple Smile
Не вярвам че нещо ще навреди на пишока му или на късмета му . И как пропуснах , Добро утро Simple Smile

# 99
  • София
Добро утро и добре дощла MartiSUNSHINE! Ако искаш може да ни кажеш и дата на термина, разбрах, че чакаш момчнеце. Кое поред бебче е? Откъде си? Пожелавам ти леко бременеене докрая!

А това суеверие за патенцето на момчето не го знаех - хахаха,  много е забавно! И аз другата седмица отивам на фризьор, че съм заприличала на самодива, но  нали  съм все с вързана коса заради малкия звяр, та не съм се усетила кога ми е израснала толкова много коса!

# 100
krasidika, да и аз ще съм с избор на екип и предполагам, че за това няма нужда да ходя вече на ЖК. Пък и в Окръжна ще ми правят запис на тонове всяка седмица. Чудех се дали не се прави нещо друго на ЖК освен тоновете - да ме мерят, да гледат бебока на ехо, да пускат още изследвания, знам ли... да не изпусна нещо  hahaha

Забравих да питам вчера на ЖК до кога трябва да се пие магнезия. Ще питам във вторник като отида за болничния, но ако някой може да ме осветли по този въпрос предварително...

За мамите, които са в разгара на пазаруването - в хиполенд този петък има намаление на всички стоки 25%. Ние ще се разходим до там, пък може да си харесаме нещо. Не знам само дали няма да има много хора...

MartiSUNSHINE, добре дошла!

Хубав ден на всички!   bouquet

# 101
Добро утро, мами и бебоци Grinning
Добре дошли на новите майчета.
При мен нищо ново.Уж спах добре ,само три пъти ставах до тоалетната и съм като пребита.Днес основно мисля да мързелувам Grinning
Усмихнат ден мами  bouquet

# 102
  • Бургас
Добро утро, мами и бебчета!
Как се чувствате?
Като гледам как някои от вас са в 45-дневен болничен преди термин и ..., ми то не останало  Laughing
Аз си мислих, че имам от Мария бебешки дрешки, обаче сега трябва да се купува всичко наново, че дрешките ги няма по вина на свекъра.И подозирам как ще се въртим 3-4 комплектчета всеки месец:), но живот и здраве да има!
Добре дошла на мама Марти Съншайн!Лека бременност до финал!
За магнезия и приема му - някои доктори казват, че в 9 месец вече не е нужно да се пие, а други са на мнение, че може да се приема и 1- 2 седмици и от 9-ти месец, та май е до разбирането на самия лекар.Като го попиташ, кажи какво те е посъветвал.И аз другия месец ще питам моя гинеколог докога да се пие.
Аз си продължавам с моите кихавици посред нощите / и не само/ , та някой друг като мен  Laughing
Хайде, лек и спокоен ден на всички ни!

# 103
  • София
Добриутру и от мен!
Ето ви още малко суеверия, да се посмеете, аз поне се посмях: http://www.bebe.bg/Obichai_i_tradicii/vera_sueveria.htm Жалко, че не са верни, моят пъп е хвърлен в Министерски съвет, пък като гледам няма изгледи да стана министър.  Rolling Eyes
А пък някой може да реши да спазва някои от тях, знам ли.
Бубето, много мило. Леле, момичета, ми то наистина не остана.

# 104
Добро утро малички  Simple Smile
Едно кафенце, от Шокито чайчето  Heart Eyes Wink

За суеверия сте почнали да си говорите - ами и аз не вярвам много на тия неща, но с малката категорично нищо не бях купувала и приготвяла предварително, но сега си наваксах  Laughing
Пък аз да ви се оплача - боядисах се, взех си цвят светло кестеняво, близо вече до естествения ми, че той естествения рус, ама от много химии и почна да става тъмен. Та и какво мислите се получи - червено  #Crazy  Joy и хем ми е смешно, хем ми се реве, като знам това червеното как се маха не е истина  ooooh!
Дааа, малко остана, но пък има, не е като да няма  Laughing
Добре дошли на новите бъдещи януарски мами  Hug леки оставащи месец и нещо  Laughing
Лек ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт