Януари наближава, а в коремчето на мама все по-тясно става - тема 14

• 30 579
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата ни темичка,бебо  bouquet
Дай Боже само хубави нещица да пишем в нея Praynig
За раждането,моето беше предизвикано.От първите контракции до финала към 25 часа.Звучи гадно,но не е ,че боли боли ,ама се търпи,пък и има пауза между контракциите аз даже спах през ноща между тях.А през цялата бременност много ме беше шубе,мислех си че няма да оживея,честно EmbarassedСега след като видях какво е почти не се замислям за раждането.Не е страшно,не се тормозете момичета HugВсичко ще е наред,истина е че като го видиш и забравяш.Лека вечер мами и пупинки Hug

# 16
  • София
Бебо, мерси за прекрасната нова тема!   bouquet
Само прекрасни новини да си споделяме в нея!  Hug

Хубава вечер мами и бебета!   bouquet

# 17
Bebo мерси за темата!   bouquet Страхотна е!

Мамчета много е полезно,че споделяте опит от ражданията си.  Наистина явно едно с едно не си приличат. Мен май не ме е страх толкова от раждането, колкото от шиенето след това (ако се наложи).

# 18
  • Across the Multiverse
И аз да се разпиша да следя. И за да не е само запис: Значи до тук водят двайсет-и-няколко часовите раждания пред три-часовите Wink което все пак си е нормално за първескини. Аз като бях на една от лекциите главния лекар на родилно обясни, че и бързото раждане не е най-доброто нещо, защото има естествени адаптационни процеси както за мама, така и за бебчо, които е добре да си протекат всеки по своя ред. Това беше един от доводите.

# 19
  • Ботевград
Честита да ни новата темичка Simple Smile
  bouquet За създателката Simple Smile
За продължителноста на раждането - От 13 часа с контракции в 15:35 изплака моята бебка Анастасия Simple Smile
За шиенето след това си искаш упойка и няма ядове  Peace
Лека вечер на всички и само хубави новини в новата темичка Simple Smile

# 20
За пренаталното възпитание комай не ми остана време, а какви планове имах за него преди да забременея... Виновни са слабата ми организация и от постоянното киснене във форума  Blush На нищо не успях да науча плодчетата вътреутробно, но твърдо вярвам, че ще наваксам след раждането им  Hug
Нито пък общуването с бебетата ми се получи - някак не можах да проговоря на корема  Crazy
Но само да се родят живички и здравички, ще ги мачкам, бърборя и целувам до насита  Hug

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 20:22 от Café con leche

# 21
Записче Simple Smile Темата отново е прекрасна  Hug
И аз да кажа за пренаталното възпитание- още от 16 седмица пускам една музикална играчка на бебка и тя вече си я познава, другото, което правя е, че и говоря много и почти постоянно, галя я и най- важното ( според мен) непрекъснато и казвам колко много я обичам и колко желано дете е тя Simple Smile Забравих да кажа и че и разказвам какво правя в момента, разказвам и за заобикалящия ни свят и за баща и, а и за другите близки, също и разказвам и за покупките за нея. В общи линии непрекъснато и говоря, галя я и и пускам играчката  Mr. Green
Лека и спокойна нощ  Hug Hug Hug

# 22
Момичета, гледахте ли БТВ новините?  Shocked Какво правят тези в Шейново не знам! Аз там съм се насочила да раждам и влизам в егати филма вече ....   ooooh!

# 23
Честита нова темичка!!!   bouquet
иска да ави попитам относно хълцането на бебчовците,
от няколко дни ми се струва че усещам нещо м/у пулсиране и бълбукане за около 5-10мин. на 10-15сек. и след това спира.Мисля, че е хълцане, но все пак не съм сиг,вие какво мислите  Thinking

# 24
Момичета, моля, дайте малко акъл...

3 мами са родили общо 5 бебчета и заради това от досега Засега сме 214 бъдещи януарски майки, очакващи 221 бебета,
сред които 7 двойки близнаци Party Party Party Party Party

беше променено на Засега сме 211 бъдещи януарски майки, очакващи 216 бебета,
сред които 5 двойки близнаци Party Party Party Party Party

Коректно ли е така?

Защото все пак броим бъдещите мами и очакваните бебчета, т.е. като роди някоя мама, трябва вече да намаляваме броя на мамите и бебчетата, пък като се родят всички, живи и здрави, ще направим нова бройка на мамите, още повече, че списъкът сигурно ще бъде редуциран, защото някои изобщо няма и да се отчетат, че са родили.

# 25
Момичета, гледахте ли БТВ новините?  Shocked Какво правят тези в Шейново не знам! Аз там съм се насочила да раждам и влизам в егати филма вече ....   ooooh!
Помислих, че само аз съм гледала новините..........  Cry
Честно казано се надявам да не поставяме темата на обсъждане, тъй като сме достатъчно уязвими именно на тази тема  Confused

# 26
  • Across the Multiverse
Момичета, гледахте ли БТВ новините?  Shocked Какво правят тези в Шейново не знам! Аз там съм се насочила да раждам и влизам в егати филма вече ....   ooooh!
Помислих, че само аз съм гледала новините..........  Cry
Честно казано се надявам да не поставяме темата на обсъждане, тъй като сме достатъчно уязвими именно на тази тема  Confused
И аз разбрах, но не ми се коментираше.
Честита нова темичка!!!   bouquet
иска да ави попитам относно хълцането на бебчовците,
от няколко дни ми се струва че усещам нещо м/у пулсиране и бълбукане за около 5-10мин. на 10-15сек. и след това спира.Мисля, че е хълцане, но все пак не съм сиг,вие какво мислите  Thinking
При мен е различно хълцането. Все едно аз хълцам, но с някой друг орган (мале как го описах). А това бълбукане-пулсиране и аз го усещам от време на време и се чудя какво е...?  newsm78

# 27
  • София
Добър вечер и от мен ( най-накрая  Blush )

Скоро не съм имала възможност да пиша, но в нас правим усилен ремонт, купуваме мебели и пазаруваме за бебинката  Simple Smile В събота взехме количката и направо съм влюбена в нея - чак ми се иска и аз да съм бебче  Grinning Ето показвам я  http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/2baby-desi … t-plus-violet.png

Иначе с бебинка сме много добре, риткаме си, мърдаме и гъделичкаме мама  Laughing

На 28-ми ще ми правят 45 дневния болничен и тогава ще ме гледат на видеозон и предполагам ще се определи, дали ще е секцио.

По повод на раждането мен болката от естественото не ме притеснява изобщо, нищо че ще ми е първо раждане.Секциото обаче ме притеснява - все пак си е операция.

Ето нещо, на което преди малко попаднах във Фейсбука http://iwoman.bg/grijovna/semejstvo/da-ne-otkachish-predi-rajdaneto-368743.htm

И да не забравя - честито на всички, които са имали поводи да празнуват и всички подранили бебенца да са все така добре и да радват мама и тате  twin_neutral  mamma

# 28
  • софия
Поздравления за красивата ни нова тема!
И аз гледах тези новини и направо не знам вече, думи нямам... голяма трагедия. Какво правят тези лекари там??? И аз мислех там да раждам, понеже съм запозната с обстановката от първото ми раждане там, но и след този случай вече се отказвам категорично. Май ще се ражда в Майчин дом и то май трябва да е с пари, оф...
За пореден път се убеждавам, че не трябва да ги гледам тези гадни и пълни с негативизъм новини.
Лека нощ на всички и приятни потупващи ритничета!  Wink

# 29
  • Пловдив
Момичета, аз като споменах "паника" имах точно такива новини предвид. Нещо все ми се набиват на очи точно пък такива вести.  ooooh!
Аз не знам дали има виновни в такива случаи. В крайна сметка лекарите са хора, учили са нещо някъде и сега го практикуват. Те не са длъжни да знаят и могат всичко. То нали си има една приказка: "като знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на лекар". Мен точно това ме плаши, защото знам, че не мога да избера най-добрите-те не съществуват. Ние май очакваме прекалено много от тях  newsm78

Затова нека Господ е с нас и в това вълшебно време, в което ни е благословил да родим, да е с нас и да ни дари всички с живи и здрави бебчета и мами!

Общи условия

Активация на акаунт