Януари наближава, а в коремчето на мама все по-тясно става - тема 14

• 30 624
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • Across the Multiverse
Добро утро и от мен!
Добро утро!
Бубанка, и аз от ранни зори съм опулена, но тази нощ значително по-добре спах, въпреки ставанията до тоалетна.Абе има ли някой, дето да не се буди хич да ходи до тоалетна по нощите  Thinking
Ами аз не ставам посред нощ да пишкам, досега ми се е случвало общо 2-3 пъти.
nevva, и тук имаше гадна мъгла, но ми се струва, че все пак ще познаят и ще има слънце Simple Smile
Аз по принцип трябва от 02.12 да изляза в 45-дневния, но тъй като предходния ми е до 30 вкл. доки ми беше казал, че ще ми го пусне от 01.12. Сега се замислих, да не направят проблем от НОИ, защото знам, че са доста стриктни в това отношение. А няма да може да се промени датата на термин, защото вече е писан един болничен и там си е първоначалната.  newsm78 Дали няма да направят проблем?  Rolling Eyes
Да ви кажа преди да си предадете 45-дневния си го преснимайте, защото ако преносите после педито издава изравнителен за разликата между този и следващия и ще му/и трябва.
Хубав ден на всички!   bouquet

# 631
здравеите мами и бебета искам да ви питам много ли е малко моето бебе миналата седмица ми казаха 1500гр. а аз бях в 32седмица моля ви ако някои е така нека да каже.

# 632
Здравейте ,мами и бебоци Grinning
Спах,спах ,та чак до преди малко,е,разбира се с четири пъти ставане до тоалетната.До сега най -малко по два пъти съм ставала нощем до вц-то,а най-много пет,но няма начин.
Чантата за болницата и аз ще започна малко по малко да я стягам,че след онази вечер дето си изкарах акъла,по добре да си ми е готова.А за педиатър и аз като ивап съм говорила с педито на малкия.Първото посещение е въз основа на устна уговорка,после мисля като му излезне ЕГН-то тогава се записваше официално,нещо такова беше.Бебе81,щом лекаря ти не е казал че е притеснително не се шашкай.Аз не знам моето бебче колко тежи,не ми казват на ЖК,но нали знаеш че измерването е +/-,пък и не всички бебета са еднакви,така ,че споко.
На мен днес не ми се очертава излизане ,освен до магазина.Ще пооправя в нас ,ще сготвя и ще си чакам момчетата да се приберат.Приятен неделен ден изпълнен с много положителни емоции ,момичета  Hug

# 633
  • Западен парк
Бебе81, ти защо не попита лекаря, който го измери толкова? Ние тук как да ти кажем дали е малко или голямо? Щом не ти е казал друго нищо, значи всичко е наред. Иначе щеше да провери двата кръвоносни съда дали работят добре, дали хранят достатъчно бебето, пъпната връв дали има възел и др. Има много неща, които влияят на размера, а най-основното е, че триизмерен обект се мери с двуизмерен апарат. Това дава малко отклонение, от порядъка на 2-3 мм., но пресметнато после в тегло - ето ти отклонение от 300 гр. И ние после се шашкаме, малко е, голямо е... Дишай спокойно и се радвай на ритничетата. След две седмици ще ти избива ребрата и няма да ти е радостно!

При мен нищо ново. Кой попита за нощното пишкане? Аз не ставам и не съм ставала по никакъв повод. Обаче трудно заспивам, защото малкият звяр решава, че от 23:00 до 01:00 трябва да танцува и да се премята. Преди беше забавно, но сега вече боли! Та при мен спането е от към полунощ до ставане за градина.

За времето, гледам, си говорите. И аз му се радвам на слънчицето, приготвям се да изляза с малкия и като се озовем навън - ми то хич не е като през прозореца. Едвам устисках вчера 15 мин. и го прибрах. Е, сърдит ми беше малкия, ама кво да правиш? Днес хич не излизам, тате и бате да пазаруват...

# 634
  • София
Здравейте,
тия дни бях на трета ФМ. всичко ни е наред - слава Богу Praynig ''малката'' върви три седмици напред Crazy и е три кила Whistling наложи се да я измерят два пъти, защото излизаше извън някакви норми, но казаха, че е ОК просто си е голямо бебе Heart Eyes сега обаче има друг проблем Crazy дрешките, който сме взели за изписване, ако устиска до другата година - на което се надяваме - най - вероятно няма да я събират Whistling Crazy Rolling Eyes та .... трябва да го мислим Rolling Eyes
за времето и разходките - налага ми се да излизам с малкия - иначе ни побърква - но днес го пратих с татко му, че така ме мързи, а и нещо ме присвива корема та предпочитам да опъвам кълки Rolling Eyes
за нощното ставане - понякога ми се случва - по скоро рядко и не е по - различно от преди Rolling Eyes
желая ви хубав и спокоен ден и само хубавини  bouquet

# 635
Здравейте и от мен Hug
За ходенето до тоалетна,най-малко по 1 път ставам,но после нямам проблем със заспиването.
Нали ви казах че докторката ми каза че бебето е малко по мъничко,и като засанувах през нощта че съм родила и то момче,и е едно мъничко сладко,и взех и го увеличих с зума на компа и стана голямо бебе  Crazy Mr. Green,събудих се доста стресната ,шантава история.
Иначе вчера излезнахме и купихме всичко останало,искам да ви споделя че се слагат по 5 чаршафа,това са изискванията в списъка,на първи ред като пелена отгоре чаршаф после пак по дебел и пак и пак до 5 Crazyнаправо полудях.Иначе след като напазарувахме ,ни подариха пакет за 1 нощувка в хотел,но за 1 от нас,на стойност 185 евро,а другия трябва да си плати.Едва ли ще отидем  Thinking.
Исках да ви попитам,взехме памперси на памперс ама те са тънки като дамска превръзка Crazy,или аз съм виждала само големите и дебели. Mr. Green ако е така ,не ми се смейте нямам опит с тези неща
Е хубав и усмихнат ден от мен и без притеснения и контракции Hug Hug

# 636
  • На Дунава
Исках да ви попитам,взехме памперси на памперс ама те са тънки като дамска превръзка Crazy,или аз съм виждала само големите и дебели. Mr. Green ако е така ,не ми се смейте нямам опит с тези неща.
Памперсите са пълни с гел, който абсорбира водата, затова са такива тънички. Ако ти се занимава, разрежи един и изсипи съдържанието му в кана, после добавяй вода - ще се изненадаш колко много побира, без да изтича. Вече не разчитат на целулоза да попива течността, затова не са дебели пампите - не само на Памерс, повечето са такива.  Rolling Eyes

# 637
  • На морето!
Исках да ви попитам,взехме памперси на памперс ама те са тънки като дамска превръзка Crazy,или аз съм виждала само големите и дебели. Mr. Green ако е така ,не ми се смейте нямам опит с тези неща.
Памперсите са пълни с гел, който абсорбира водата, затова са такива тънички. Ако ти се занимава, разрежи един и изсипи съдържанието му в кана, после добавяй вода - ще се изненадаш колко много побира, без да изтича. Вече не разчитат на целулоза да попива течността, затова не са дебели пампите - не само на Памерс, повечето са такива.  Rolling Eyes
Или просто полей обилно един памперс да видиш като попие какво гюленце пухкаво става.
 Аз не разбрах за чаршафите- това чие изискване е?

# 638
Добро утро и от мен - аз като по часовник си се будя всяка сутрин в седем. И тук не е слънчево днес:(
Най-накрая подредих кашоните и вече прилича на дом - днес прахосмукачка и съм готова. Втората спалня е съвсем празна и днес смятам да поръчам скрин и легло от икеа. На бебчето креватчето ще го взема по натам - едни приятели ми дадоха съвсем муничко за първите няколко месеца, което се мести много лесно....

Аз не ставам нощем изобщо - до преди няколко дни изобщо забравях, че съм бремнна - но от онази вечер имам киселини - не е нещо страшно, но доста неприятно......и то вечер, та заспивам по-късно.

Аз на 15ти съм на консултация и дано ми дадатповечко инфо....
Препоръчаха ми педиатър на две улици от нас - тук дистанцията е първи критерий, по който ги избират, но тази е с доста добри препоръки
Като чета, че имате контракции, започвам леко да се панирам....те явно са от тези на брикстън, защото поне на мен ми обясниха, че започнат ли истинските контракции си започва раждането.....доколкото знам при "лъжливитв" ако смениш позата - отминават за разлика от истинските....ох, нямям търпение за класа за раждане другата събота!

Хубава неделя на всички  bouquet

# 639
Здравейте и от мен.
Като гледам как всеки нещо го боли, все повече се убеждавам колко добре са ги измислили тея 45 дена болнични. На мен по принцип трябва да са ми от днес, но на 6-ти съм на ЖК и тогава ще ми дадат болничния, така че реших до тогава да си работя (всъщност 1 ден повече).
Иначе мен откъм проблеми май ме удря във кръвното - мисля че ми пада и в даден момент започва да ми причернява и ако не пия вода и не поседна на хладно ще припадна. Днес ми стана така в автобуса, само че нямах вода и доста се поуплаших. Слязох на следващата спирка и от хладния въздух се поосвестих. После ми стана така и в следващия авотобус и едвам стигнах до крайната цел. Друг път няма да забравям да си взема вода в себе си.
А за ставането посреднощ до Вц-то - от 3-ти 4-ти месец всяка нощ си ставам. А напоследък даже се чудя кога ми остава време да се наспя като по поне 4 пъти ставам.
Хубав и слънчев ден на всички!

# 640
  • Ботевград
Момичета,направо ви завиждам на тези които се движите активно..Аз вече не мога.Не че нямам желание..просто толкова бързо се изморявам,че не е истина.Задъхвам се и край.
Аз май май вече не се притеснявам и да тръгна да раждам.След 3 дни официално влизам в 9-тия а по размерите на бебка съм влязла вече.Дано задържим още 2 седмици и да излиза.
Ще видим какво ще стане и на прегледите които започват от вторник.Ще видим и за разкритие към 12,13..С доки до колкото говорихме може да родя преди празниците,но то не зависи от нас Sunglasses а така искам да се свършва вече Sick

# 641
  • Бургас
Мале, мале, значи вече ще имаме мами в 9 месец до няколко дни Simple Smile Дай Боже и ние да добутаме дотам!  Simple Smile
Марикрус, на мен ми става така, както ти описваш лошо от началото на бременността и с първата бременност бях така от начало докрай, с тази - същото.Тръгвам до магазина, който е близо до нас и на 15-20 метра започва да ми прималява и така досега.Последно вчера в "Карфур" бяхме с мъжа ми и малката и там ми прималя, та си излязохме с каквото бяхме взели набързо, за да не падна някъде...Затова излязох и в болнични още в началото, като и заради гаденето и отпадналостта.Абе не го ли изпиташ на гърба си, не можеш го разбра.Дано не се случва повече!
Благородно завиждам на мамите, които не се будят нощем да пишкат, това много разсънва, ако се повтори и потрети в една вечер... Laughing и ако се повтаря всяка вечер.
tarte tatin , да, при лъжливите контракции, когато смениш позата, те отминават и по това се познава, че става въпрос именно за тях.Но искам да подчертая, че не отминават за минути, може да мине и час-два.Просто е нужно жената да легне, да заеме удобна позиция и ако минат, значи са били фалшиви.И ако не минават обаче в продължение на няколко часа и при смяна на няколко пози, значи работата е сериозна.
Атадарче, тя твойта бебка направо си готова за излизане до седмица-две май, щом върви толкова напред.Стискайте и вие още малко! Simple Smile
Я кажете сега спретнахте ли багажите за болницата за вас и за бебето и всичко в една чанта ли слагате/ще слагате?

# 642
Здравейте на всички и от мен Simple Smile Току-що се прибирам,бяхме на пазар за бебка и съм страшно развълнувана   jumpuu Купихме почти всички дрешки (без спалното бельо,одеалата и комплекта за изписване),почти цялата козметика за бебка и за мен,както и малко играчки,термометри и др. дребни неща. Остават още доста неща,но смятам до края на другата седмица да вземем и тях,тъй като влизам в 9-ти месец след 6 дни и искам всичко да е готово! Багажа за болницата все още не съм приготвила,но другата седмица,когато купиме всичко необходимо,ще го направя! Имам един въпрос към вас... от няколко дни ме понаболва кореме в долната част... Confused по 3-4 пъти дневно за по 15-20 мин.,не му обръщам голямо внимание,тъй като мисля,че е от това,че се движа много,но другата седмица на ЖК ще питам доктора. Вие имате ли такива болки и нещо нормално ли са ? Сега като се замисля имам и още един въпрос  Wink трябва ли да почна да си мажа с крем вече зърната или чак след раждането ? Лека за сега от мен Simple Smile

# 643
Май повечето мами си почиват днес. Шоки, аз още нищо не съм приготвила, но след контракциите и болките от 2 дни предпочитам да си подготвя багажа за всеки случай. Във вторник ще искам списъка от доки и ще купя нещата за болницата Wink
Днес моят свекър има рожден ден и след малко ще слизаме да се черпим, а на мен хич не ми е до празнуване, хубаво ми е да си лежа и мързелувам Laughing Чувствам се много уморена и отпаднала, а нищо не съм правила днес newsm78 Хубава вечер  Hug

# 644
Шоки направо ми четеш мислите и аз мислех да питам вече за багажа дали е стегнат  Laughing Аз съм купила почти всичко, но е разхвърляно из гардеробите на малката и в моя. Имам 2 нощници, термометър /при нас в АГ-то искат/, превръзки съм си купила нощни на Олуейс, превръзки за родилки и от тия обикновените едновремещните, защото не знам до колко ще е удобно с тия за родилки, че на визитация нали искат да си само с превръзка без крилцата. Тоалетните принадлежности, олио за бебо, мама днес ми донесе сак /моя се оказва малък  Laughing /, чехли трябва да си купя и памперси за бебо. Другото ми е налично - хавлия, кърпа, чаша, но трябва пак да погледна списъка.  Whistling Ох, трябва да извадя и свидетелството за брак, че го искат при нас.
Атадарче - не вярвам комплекта за изписване да не стане на бебчо, но ти си знаеш.  Wink
Хайде лека ви вечер  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт