Януари наближава, а в коремчето на мама все по-тясно става - тема 14

• 30 623
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мами и бъдещи такива , чета ви и се чудя дали не трябва да се притесня малко ... Нищо не ме боли , нямам  киселини , нямам представа какво е чувството при контракций а напредваме във времето .. Коремчето също ми се струва мъничко а доктора казва всичко е повече от нормално.
По въпроса за пишкането, аз също спя нормално , не ставам през ноща. И като чуя фразата "Абе то много хубаво, понякога не е на хубаво" , полудявам ! Аз силно се надявам да изкарам до началото на януари , термина ми според размерите на бебчето е 26 Януари , и това защото цикъла ми е нередовен , та аз имам 2 термина 26.01  и 20.01  !
Вече съм 8 килограма отгоре и се опитвам да се движа активно докато още мога.
И така ! Днес денят при нас беше хубав , нищо че го проспахме , добре че имаме 3 кучета иначе щях да заспя зимен сън Simple Smile
Приятна неделна вечер на всички Simple Smile

# 646
  • София
Ето ме и мен, след 5-часов маратон по магазините, сега съм се опнала и не мога да стана, всичко ме боли......... Sunglasses Обаче съм много щастлива, купихме коледните подаръци на децата (племенниците, кръщелниците, даже и за нероден Петко имаше  Laughing). Купихме си и елха и коледна украса - това ние първата Коледа заедно с моя мъж и днес заемно си избирахме играчки.  Heart Eyes
Пристигнаха ни и нощните шкафчета към спалнята, дето ги чакахме от 1 месец, сега чакам пусти ремонт да свърши и да изчистя и наредя за бебето.
Багажът за болницата и аз го стягам постепенно, искам да съм готова предварително с всичко да ми е спокойно.
Това е от мен, с нетърпение чакам да стане 8 да си гледам 7 часа разлика.
Лека и спокойна нощ, без болки и много пишкане (аз ставам минимум по 3 пъти).   bouquet

# 647
  • Canada, ON
Привет момичета,

Брей, всякакви болежки обсъждате. Аз като нещо се почувствам отпаднала, майка ми все ми казва, че причината е, че не съм на 20 години. Но като гледам, май си е от бременността. Иначе, за отчета - имам киселини, но поносими; като повървя повече от час и някакви болки почвам да усещам, но не ниско, а високо - над бебчето някъде и си мисля, че е някой орган. Следобед ми се приспива, и лягам за около 15-тина минути. Нощем спя по около 6-7 часа, като ставам рядко. Чувствам се дебела и тромава. На 8-ми съм на консултация. Това е общо взето.

Исках да кажа нещо за новите мебели - преди около 3-4 седмици взехме един нов детски скрин и... още мирише. Та, ако ползвате нови мебели за бебчето, то би било хубаво да ги вземете и отворите. Ако не сте им намерили място, може и разглобени да стоят, но да имат време да се проветрят.

За покупките - май понакупихме каквото трябва. Извадих и сортирах дрешките, които ще ползвам от Джулия. Сега остава да изпера нещата и да ги изгладя. За мен май само дамски превръзки още трябва да си взема - та в тази връзка бих ви препоръчала да си вземете превръзки с "памучно" покритие, а не с "пластмасово". Като се роди Джулия бях накупила 3 пакета Always - "пластмасови" и останаха неизползвани. Бяха ми много неприятни.

# 648
Откакто прочетох, че едно бебе пълни с памперси обема на двустаен апартамент през времето, в което ги използва, а те се разграждат 500 години, се опитах да ги намаля с първото.

Сега съм взела 20 броя FuzziBunz One Size, които са си изпрани вече и чакат събитието Simple Smile

Дадох 300 лв за всичките, и няма да купувам памперси докато не се научи да ходи на гърне. Изглеждат прекрасно. Имаме и сушилня, така че и с прането няма да имам проблеми. Ако искате вижте http://www.fuzzibunz.com/OneSizeEliteDiaper/

Имах позната, която ги ползваше, беше супер доволна.

# 649
  • Западен парк
МартиСъншайн, не се притеснявай изобщо! Няма как да усещаме едно и също всички. Хем сме на различна възраст, хем сме и различни седмици. Ти, например, си четири седмици след мен и сигурно 10-15 години по-млада. Така, че хубавото си е съвсем на хубаво!

Едно мамче преди време, на моя въпрос за успокояването на шутовете на бебето, предложи да пробвам чаша вино. Е, пробвах! Домашното ни винце от село е готово и татко ми донесе 2 литра. Днес докато обядвахме ударих една чаша. И бебето веднага реагира - започна да се движи с едни такива плавни движения, подобни на виенски валс. И да ви кажа дори е приятно. Няма блъскане, няма удари и резки ъперкъти в бъбреците и диафрагмата. Всичко е танц и любов. Та така, мацки, във виното е истината! Утре като отида за обменната карта, ще питам може ли по чаша вино с храненето и ако - да, ще танцуваме!

# 650
Хм ! Аз не пия алкохол никакъв попринцип , но ако бебето започне да ме рита силно и аз ще пиина една чашка , та и той да затанцува Simple Smile

# 651
  • Бургас
Хм ! Аз не пия алкохол никакъв попринцип , но ако бебето започне да ме рита силно и аз ще пиина една чашка , та и той да затанцува Simple Smile
Хахх, сладурани, усетихте накъде духа вятъра с винцето Laughing И аз го обичам, червеното, но по-малко, обаче рядко си позволявам по повече от 2-3 глътки.
Сега ако прочетат това, поне на няколко майки ще им се припие изстудено, домашно, червено  Simple Smile и само гледайте как ще има хвалби за затанцували бебоци.

# 652
  • София
Г-жа Монк, аз ти препоръчах винцето  Sunglasses и аз снощи пийнах половин чашка, много обичам. Да обаче не е така с всякакъв алкохол. Онази вечер мъжа ми ми сипа половин чаша от неговата бира и това бебе като пощръкля, като почна да ми кърти ребрата, направо в чудо се видях.
Леле, звуча като някоя алкохоличка - снощи вино, оная вечер бира, ама аз по съвсем мъничко...  Laughing

# 653
Хмм, за винцето и аз се изкушавам с чашка домашно червено по време на вечеря, но не съм забелязала нищо особено като реакция, трябва да проследя реакцията на бебка, явно.
Иначе и аз прекарах поредния weekend в движение; вчера на гости на мама, а вечерта на ресторантче, а днес на гости на роднини и сега отивам на заслужена почивка пред тв-то.

# 654
  • На морето!
Аааа, аз червеното го пия на стайна температура, "подишало" поне час в стаята. Чаша червено вино дори е полезна, като под чаша имам предвид макс. 200мл. и виното да е леко, та помага на хемоглобина. Пък след нея дори да не са плавни движенията на беб, някак по-лесно ще ги понеса. (Изказах се като заклет алкохолик).

# 655
  • софия
Ееехх блазе Ви момичета за винцето, че можете да си пийвате. И аз така обичам червено винце със сиренце, ама само от 1 глътка и получавам изгарящи киселини. Рискувам някой път да си пийна и все си викам, че този път няма да имам, ама после леле-мале не се седи. Сега в нас имаме едно домашно - подарък от приятели, ама само гледам жално - милно как тати си пийва и не смея да го опитам дори.
Хайде лека вечер и пийнете едно и за мен  Wink

# 656
  • Across the Multiverse
Хихих усети се празничното винено настроение Simple Smile Аз понякога след вечеря си смесвам 1/2 чашка червено вино с 1/2 чаша сок вишна или горски плод и го пия студено. Много е приятно. А и с моето кръвно 70/ 40  #Crazy дори помага да не заспя права Wink

# 657
Здравейте, мами и бебоци!
Да се разпиша и аз след повече от седмица отсъствие. Simple Smile Ние миналия уикенд се пренасяхме и после докато подредим всичко, докато ви догоня... вие сте изписали темата!  Hug Сега съм си дала няколко дни почивка и след това ще започвам с коледната украса и коледните сладкиши ( ммм, как обичам да се занимавам с такива неща Simple Smile ) А след това мисля и аз да започна да пазарувам за бебка, да събирам обещаните от приятелки неща и да пера и гладя, така че преди Коледа да съм готова поне с повечето неща.
Гледам, няколко нови мами имаме в януарския отбор- добре дошли на всички!   bouquet

# 658
  • София
Привет и от мен, болежките гледам обсъждате, аз си ги имам в изобилие- гърба, пубисната кост, кръста , а понякога и местата на които  ме рита дребната. Успокоявам се ,че то не остана вече и ще търпим няма как. Поне киселини нямам, бебка явно няма да има грам коса  Wink
Багажа за болницата не съм го приготвила, но и то много малко неща ще ми трябват, тъй като там осигуряват почти всичко. Ще спретна 1 сакче след около седмица, когато влизам в 9-тия.
Винце и аз си пийвам по 1 чашка от време на време, но не съм забелязала някакви специални реакции на бебето.
Последните дни голямо гладене му удрям, а така да мразя, но за бебешорските неща си е кеф. Проблема е ,че бързо се уморявам и ме почват контракции, независимо,че гладя седнала на стол. Лека полека ще изгладя всичко, не си давам много зор.

# 659
и аз нямам кислини - слава богу.Никогапрез живота си не съм имала.Дали е вярно това за косата ?

Общи условия

Активация на акаунт