Професионални серии за коса - 25

• 50 069
  • 699
  •   1
Отговори
# 555
Ясно значи умната с протеина!Макар че си направих и аз теста с косъма и при леко опъване пружинираше,а при по силно се разтяяяягашеее  ooooh!и чак като станеше двоен на дължина(буквално двоен) се късаше.Това какво трябва да рече?че имам крещяща нужда от протеин или че съм се прехидратирала (което ако е така нямам идея как)?

Иначе си взех олео релакса ама нещо не съм възхитена.По добри спомени имах,някак ми се е променила косата сякаш Cry.ще взема да пробвам с интенса пък да видим.

# 556
natalia.d екстремно разтягане обикновено е признак на силно изгорена коса, когато са разрушени как беше? сулфатните мостове? забравила съм термина, дачита ще го знае....Който е експериментирал яко с блондор знае за какво става въпрос.
Недостатъка на този тест е субективното усещане на всеки за какво е малко, много  и  т.н. Т.е. не бих базирала избора на грижа само на резултата от него, а бих го комбинирала със други наблюдения.

mama&sladurana ето тук е теста.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=624849.msg20390520#msg20390520

Lilotti да, запозната съм как хормоналните промени в женския организъм се отразяват пряко на вида на косата, било то предизвикани от остаряването на организма или  здравословни проблеми.  Просто ми стана интересно защото досега не бях срещала този принцип на подбор на продукти за коса, само за кремчета. Ако го намериш и ползваш отбий се пак да дадеш отзив.
Аз самата избирам всички продукти, които ползвам, не само з а коса, базирайки се на нуждите на тялото си и това, което продукта може да ми предложи, а не на определението на производителя за какви години е, дори за кремове за лице, което сигурно е богохулство тук във форума но работи засега чудесно за мен.  Peace

dachita трябваше да пусна търсачка  Blush Аз доста теми пропуснах, изписват се страшно бързо и ми е трудно да следя.
Я да те питам, отбелязала съм си крем без отмиване Вела Енрич препоръчан от дачита за проба. Гледам и маска има от серията, а не съм я отбелязала. Не си ли я пробвала или съм пропуснала мнението?

По състава на Файбърсютик ще си поразсъждавам, на който не му е интересно да пропусне направо, абсолютно аматьорски и чисто теоретично.

За ампулата: имаме интрасилана, който обяснихме как действа. Лактик киселина, която контролира ПХто, и о, изненадааа, любимото ми рициново масло. Всичко останало в ампулата е помощни вещества, нямат пряко отношение към крайния резултат. Значи, силана се захваща за косъма и за амините на свободния му край се захваща хидрогенираното рициново масло, което е с разбита и доста по-малка молекула, съответно маслото се свързва със молекулата на силана и я 'напомпва'. Много интересен механизъм. Надявам се нямат някакъв  патент за да го видим в действие комбиниран с други хубавини. Интересно би било да се види дали може да 'захване' и нещо друго от друг продукт, примерно ако над ампулата веднага се нанесе нещо протеиново. За съжаление попадам само на цели кутии за продажба, ако намеря единички ще взема само да си направя експеримента.

Запечатката е много стандартна и безинтересна на вид маска - доста посредствени кондициониращи съставки, и никакъв протеин, както и нищо друго, което да я отличава от коя да е друга маска и да заслужава името запечатка.

Маската от линията - съдържа съставките на ампулата в по-ниска концентрация. Ако може да се надгражда ефекта, с продължително ползване би трябвало да дава същия ефект, но може ли да се надгражда като протеин?

В заключедние: запечатката пре-спокойно може да се пропуска, да се замени с нормална овлажняваща маска. Ако ампулата се ползва на изгорена коса, няма как да запълни изгорените участъци с кератин, предполагам въпросното раздуване ще маскира увреждането, но няма да спре накъсване например. За изгорена коса която има нужда от бързо оздравяване аз лично бих ползвала едновременно с протеин. За поддръжка бих редувала.

# 557
Цитат
Маската от линията - съдържа съставките на ампулата в по-ниска концентрация. Ако може да се надгражда ефекта, с продължително ползване би трябвало да дава същия ефект, но може ли да се надгражда като протеин?

Т.е. маската би била ефективна и без ампула?

# 558
Цитат

Т.е. маската би била ефективна и без ампула?
Да  Simple Smile

Аз така и не разбрах защо някой реши, че маската е неефективна без ампулата и запечатката.
Маската си е маска и разликата е единствено в това, че резултатът е по-слаб в сравнение с ампулата

# 559
Да, именно, и на мен  ми звучеше.. нелогично, а и все съм подозрителна към маркетингови трикове тип "това се ползва задължително с онова и онова няма ефект без това"   Simple Smile

# 560
MissNellie благодаря ти за размишленията,относно маската! Аз мисля да си вземам ботокса и да редувам с маската,май запечатката става излишна. А за Вела Енрич няколко пъти писах хвалебствия,ама никой не ме чете,явно. Sad

# 561
Момичета, нали преди време бях си взела Волюм експанд на Лореал - зелената маска, но тя далеч не е за моя тип коса. Фризьорката ми каза, че била за много фина коса, а моята е гъста и ставаше на тесто буквално. Два пъти съм я ползвала и сега просто седи в банята. Някой има ли нужда от нея, ако я ползва или е с такъв тип коса... Защото хем ме е яд за парите, хем ме е яд и че ще я хвърля след време, защото просто си седи  в банята..

# 562
На Loreal серията за обем е пресушаваща и се харесва от хора с по-мазни коси. Една приятелка също е с гъста коса, но и е бързо омазняваща се и понеже не се боядисва, тази серия и харесва. При мен косата се пресуши ужасно много и ми беше много трудно да я среша Rolling Eyes Обем имах, но ако бях продължила да ползвам продуктите, щях да остана без коса. Спомням си, че миришеше хубаво....много по-хубаво от Absolut repair

Не можах да се въздържа и си поръчах ApHogee докато не сте го изкупили съвсем  Sunglasses
Очаквам многоооо лоши резултати, но любопитството ми надделя над разума.  Blush

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 12:04 от B & C

# 563
А за Вела Енрич няколко пъти писах хвалебствия,ама никой не ме чете,явно. Sad

Е, хайде сега   Hug  не го приемай така.   Hug
Аз също многократно хвалих един балсам на Джойко, към който никой не прояви интерес.   Wink  В последствие давах тук-там пробички и хората взеха да го купуват.   Laughing    Hug

Хайде и аз да се изкажа по въпроса с протеина Афоджий. Вчера правих терапията, но умишлено не писах веднага, сега виждам, че съм била права.   Peace
Започнах с шампоана Мойсчър Екстрийм на Кингсли, след него нанесох протеина и излязох да суша. Както всички знаем, косата се втвърди много по време на сушенето. Влизам да измия с нагласата, че маска няма как да влезе в косата ми. Да, ама не. Измих протеина все едно измивах лек шампоан от косата си. Сложих балсам от същата серия на Кингсли, без да престоявам с него, просто го втрих в косата си и отмих. Усети хосата си много жилава..., но само толкова. Нямаше го грандиозното втвърдяване, оплитане и пр.
Забелязах, че косата се е отпуснала доста и е много бляскава.
След сушенето и до момента нещата стоя по друг начин - стои скована, без дори заченка на чупка. Буквално като дрехи, оставени на открит простор в минусови температури.   Laughing 
Да поясня, че не "изпекох" косъма с четка и сешоар, а само издухах косата.   Peace

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 12:50 от Feeling

# 564
Някой използвал ли е този спрей?

Признавам си, че не следях много внимателно дискусията около ApHogee защото нямах намерение да поръчвам от техните продукти.  Blush

# 565
MissNellie благодаря ти за размишленията,относно маската! Аз мисля да си вземам ботокса и да редувам с маската,май запечатката става излишна. А за Вела Енрич няколко пъти писах хвалебствия,ама никой не ме чете,явно. Sad

Както винаги MissNellie е супер интересна и невероятно полезна   bouquet Аз в петък мислех да поръчвам ампулки, запечатка и маската за домашна употреба, тъй като си викам не трябва да се "побългаряват" нещата, след като хората са ги измислили със запечатка така ще трябва, обаче видях еластисайзерите на промоция и хоп - поръчах от двата вида по 150 и 75 мл, после 4 ампулки, маската Фиберсютик и реших да пробвам така ампулка, а да запечатам с маската на Чи Инфра (която обожавам), а другия месец да поръчам запечатка тъкмо ще видя има ли разлика. След този пост определено мисля да си взема нещо по-полезно, предполагам маската Вела Енрич, за която съм запомнила добрите отзиви и не е излизала от списъка. sladurka всичко споделено за някой продукт, особено "хвалебствие", мисля че се забелязва, аз благодаря на всички във форума   bouquet

# 566
След малко ще слагам протеина в 2 стъпки,та искам да попитам след като сложа и балсама и измия.,задължително ли е да суша косата,защото мислех да я оставя сама да си изсъхне??? Praynig  bouquet

# 567
След малко ще слагам протеина в 2 стъпки,та искам да попитам след като сложа и балсама и измия.,задължително ли е да суша косата,защото мислех да я оставя сама да си изсъхне??? Praynig  bouquet
Не е задължително.....поне според мен.  Simple Smile

# 568
Добре,добре,не,че никой не чете,ама по-скоро имах впредвид,че като не хваля модните и обсъждани за момента продукти и на другите не се обръща внимание.
Feeling знаеш ли тези дни хвърлих око на тази овлажняваща серия на Кингсли,да поръчам нещо ме спря само това,че се набляга на афро косите newsm78 Иии да ти йажа честно не разбрах сега доволна ли си от Афоджий или не newsm78

Аз днеска пак сложих от 2 мин-тния на Афоджий,стават две последователни измивания-да,уплътнява,определено. Усещането е като..как каза някоя от вас "много коса". Има блясък. Обаче пак ми се оплита по края,но странно го няма чувството на сухота,плътна и здрава е,не суха,но оплетена. Скоро идва ред и на двете стъпки.

Един въпрос-подходящи ли са тези протеинови терапии за мъж според вас?

# 569
Raulista, хаха, и ти си взела моите после.  Hug Тамън щях да пиша, че искам да поръчам от Рибката, но този реконструктор със зелен чай, който много се хвали, го няма, има само другият, при това само 500мл+балсамът от терапията в 2 стъпки също е само 500мл. Множко биха ми дошли.  newsm78 Питах Анч за реконструкторите. Според нея 2-мин р-р със зелен чай е по-скоро за плътност и жилавост, а от другия (стандартния?) ефектът е мека коса. Има ли и други ползвали и двата р-ра, които биха могли да ги сравнят?  newsm78
И още 1 въпрос: откъде, освен от Рибката, поръчвате Афоджий???

Feeling, не разбрах, тоест си доволна или не съвсем от терапията?  Hug

Сладурка, според мен да. Косата си е коса и мъжете имат проблеми с нея, подобни на нашите.  Simple Smile

Аз да ви кажа какви ги свърших.  Crazy Вчера по стечение на нещата се къпах у родителите ми, където нямах друг продукт, освен шампоана на Лакме за боядисана коса и една маска на Орзен с мед. Като си се прибрахме у нас реших, че ще си направя експеримент с р-ра на Джойко, като го сложа на сухата коса, последван от кристали на Лакме... Косата стана по-плътна, но и лепкава, а до днес сутринта вече я усещах мръсна.  Rolling Eyes Та преди малко приключих процедурата по миенето. Стоях 10тина мин. с Еластайзер+шапка. После много странно - още под душа, ПРЕДИ да сложа КАТ, усетих косата си някак по-жилава и плътна.  Thinking Дали това не бе остатък от ефекта на р-ра Джойко, въпреки еластайзера, който както знаете страшно омекотява? newsm78 newsm78 Нещата не свършват до тук. Simple Smile После реших, че въпреки всичко ще си сложа КАТ, при това БЕЗ балсама от серията след това. За финиш сложих още на мокро копринката на Чи и издухах. Ааа, само в корените сложих ФК Максимайзер. Резултатът: осезаемо по-твърда, жилава и прибрана коса, че си имам и обемче от Максимайзера. Нааааааай-накрая 100% ефект, за какъвто мечтаех.  bowuu Joy Не знам добре ли е, или не, че не хидратирах след КАТ! Като ви чета, мнения разни. Но честно, за първи път усетих косата си плътна и здрава. Имах чувството, че да ми вържат опашката като в цирка да вися на нея, нищо няма да й се случи.  hahaha Възхитена съм. Имам последна чуденка: понеже и преди веднъж ползвах КАТ БЕЗ балсама след това, но ефектът далеч не беше като сега, а както винаги мека коса, дали сегашният ефект няма общо със слагането на суха коса на р-ра на Джойко (който, знаете, е протеинов)????  newsm78 newsm78 Дано някой е имал търпението да ми изчете, че и разбере поста и да сподели мнение.  ooooh! Joy Hug

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 15:36 от ♥Пандичка♥

Общи условия

Активация на акаунт