Математически турнири - 12

• 70 841
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Аз ще си позволя още веднъж да питам дали и в 119-то за трети клас е била задачата с часовника, защото моят син категорично твърди, че е била друга, но не си спомня каква newsm78

При моето дете в 119-то е била тази задача с часовника

За Салабашев за явилите се в НПМГ дали има резултати?

# 346

Аз ще си позволя още веднъж да питам дали и в 119-то за трети клас е била задачата с часовника, защото моят син категорично твърди, че е била друга, но не си спомня каква newsm78

При моето дете в 119-то е била тази задача с часовника

Странна работа  Thinking Нашият продължава да твърди, че не е имало задача с часовник, а всички задачи е решил, едва ли я е пропуснал. Останалите 9 са ни верни, само заради тази девета няма да мога да заспя спокойно от чудене какво се е случило.

# 347
  • София
9-та задача за 3-ти клас е недоклатена.Това е и моето мнение. След като броят всеки път "появяването " на двойката, защо не броят така: 20.02, 20.12, 20.20..тн.  ?!?

Относно организацията, няма да повтарям всичко казано , само едно- Лоша!
Става дума за 125-то.

# 348
Ни най-малко не съм желала да се бутам с тълпа родители и деца част, от които с две глави по-високи от мен. Бях в двора към 9,30 ч. с надеждата да започнат да пускат към този час. Очаквах и квестори на вратата, които адекватно да упътват учениците, както и да бъдат отворени и двата входа на училището. Ситуацията беше да, страшна. Е, как сред тази тълпа да пусна дете на 7-години, високо 120 см. да се оправя само, ако и да познава добре училището, в което по принцип учи?
Всеки родител има различни мотиви да пусне или не детето си на подобен род мероприятия, независимо от възрастта му.

П.П. Разглеждайки книжката със задачите, откривам доста двусмислени, като се започне с част от първолашките.

# 349
  • София
Като ви чета, май само във В. Търново не са излезли резултатите. Или не гледам където трябва?

Излязоха вече  Wink
Къде изобщо виждате някакви резултати?
Аз не виждам никъде никакви.

# 350
Като ви чета, май само във В. Търново не са излезли резултатите. Или не гледам където трябва?

Излязоха вече  Wink
Къде изобщо виждате някакви резултати?
Аз не виждам никъде никакви.

Незнам за другите градове, но за Търново са тук:
http://riovt.hit.bg/

# 351
резултатите според мен би следвало да качат тук http://iztok-smb.hit.bg/

bouquet Страхотно!

Не ми се отваря сраницата.Да не би някой вече да качва резултатите? Mr. Green

# 352
  • София
Няма организация, която да се справи с тълпа родители, опитващи се да заведат детето си до стаята и даже до чина.
Сутринта талпата беше такава, че едва удържах сина ми до мен. Постоянно някой го блъскаше и изблъскваше. И не родителите се блъскаха. Както вече написаха - родителите спираха тълпата. Ние бяхме по-назад. Уж поизчакахме да се размине навалицата, но после продължиха да прииждат други. Когато стигнеш до врата с детето не можеш просто да се обърнеш и да си тръгнеш. Можеше да влезеш само навътре и да изчакаш. Към 10:05 вече можеше да се излезе.
Много съм далеч от мисълта да си водя детето до стаята и до чина. Да правя тълпа или каквото и да било друго.
Но ако няма организация, то просто си няма и не може да се справи нито с учениците, нито с родителите, с нищо. Ако са записали толкова деца, че да са по 2 на чин и да няма свободна стая, би трябвало да очакват, че ще има деца, а не да си мислят, че тълпата в двора просто е наминала. И дори и да не са предвидили, че децата които са се записали ще трябва да влязат през врата, то като са видели че става тълпа, могло е да направят супер компромис и да не цепят секундата на две, а да отворят вратите.

# 353
  • Sofia
Тази сутрин в 125то училище липсваше и организация и безопасен достъп до класните стаи за по-малките.  
Беше голяма блъсканица, не беше осигурен безопасен достъп до стаите. Peace За какво държаха децата на студа до последният момент не ми беше ясно. Дъщеря ми се оплака, че било студено. Дали беше много премръзнала от 30 минутното чакане на студа или наистина е било студено не мога да кажа обаче.

# 354
  • София
резултатите според мен би следвало да качат тук http://iztok-smb.hit.bg/
Не ми се отваря сраницата.Да не би някой вече да качва резултатите? Mr. Green
http://www.iztok-smb.hit.bg/
С музилата не се отваря адекватно, затова кликваш върху състезания и тогава под коледното са бутоните.
Няма как да са готови толкоз бързо. Поне 3-4 дни ще почакаме.

# 355
Аз да попитам нещо. Погледнете 10-тата задачка от теста за първи клас и ми кажете, колко правоъгълника виждате - 5 или 6 ?
 http://sou-ivanvazov.eu/attachments/article/2287/01.%20Първи%20клас.pdf
Главата брои ли се?

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 21:08 от Tonita

# 356
  • София
Да, брои се.

# 357
Черна станция, как точно очакваш да си пусна детето да се блъска на вратата с огромни дангалаци само? Аз едвам се удържах на крака и ако не бях до него щяха да го смачкат. Не съм имала никакво желание да го придружавам до вътре. Детето ми е достатъчно самостоятелно да се оправи само, когато има адекватна организация и безопасен достъп. Тази сутрин в 125то училище липсваше и организация и безопасен достъп до класните стаи за по-малките.  

За липсата на организация няма спор. Акцентът на моето мнение беше, че и родителите са допринесли допълнително за влошаване на нещата. В ежедневието и дангалаците, и хлапаците си ходят заедно на училище и никой никого не мачка, нали? В случая ти се оплакваш, че някой дангалак можел да смачка хлапето ти. Моето дете пък е било бутано и ругано от родители, защото щом не е дребосъче няма право да си види разпределението??? Добре, че едно дете от випуска е успяло да се дореди до стратегическа позиция, та е викало на другарчетата си къде са разпределени. Та просто става дума за два отделни проблема.

А съвсем трети проблем е, че нещо много амбициозни станаха родителите и още от първи клас юркат децата по състезания. За мен първи клас си е рано за турнири. Даже във втори клас децата не са достатъчно зрели за да участват на състезания. Но сама виждаш, че най-активните мами са тези на деца под 4 клас Wink

# 358
А за мен това състезание си е точно за малките класове - като тренировка за по-сериозните. Днес се замислих дали си заслужава да продължаваме да ходим занапред.

# 359
Черна станция  как очакваш да пусна 7 год. дете само в непознато училище?Вътре никой не поемаше първокласниците.На всичкото отгоре нашата стая я нямаше.Дори квестора не знаеше къде му е стаята и какво става.Три пъти се ходи до учителката стая.
Не се заяждам ,но организацията беше наистина ужасна.Еластина от Бургас  беше писала ,че при тях състезанието за малките до 4 клас е започнало в 8,30. Е ,значи може, но явно не на всякъде.
Ако ще се пише писмо с оплакване, с удоволствие ще го подпиша.

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 22:03 от Тя

Общи условия

Активация на акаунт