Математически турнири - 12

• 70 774
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Относно задачата, моето решение би било -да се броят "уникалните" появявания. Кофти работа.И това да дадеш 2 различни задачи на в едно и също състезание ( за третокласници) ?!?

А за родителите- много сте прави. Недисциплинирани и не добре организирани .Докато чаках моето дете , вътре в училището. На вратата на страничния коридор, стоеше една квесторка като охрана.Друга , предполагам отново служителка, отваряше стаите по молба на родителите и проверяваше там ли са децата им ?!!?? 
И  не ме интересува колко е важно това състезание.Въпросът е принципен!!!

# 376
  • най-шареното място
Не е за вярване, че става това!

А аз за втори път виждам закъснели деца да се допускат в сградата и след това явно и в стаята след обявения час за начало и след затварянето на вратите на сградата и си мисля,  че това /и гоненето 5 минути по-рано/ са недопустими... Те какви висоти достигнали....

# 377
  • София
Не е за вярване, че става това!
А аз за втори път виждам закъснели деца да се допускат в сградата и след това явно и в стаята след обявения час за начало и след затварянето на вратите на сградата и си мисля,  че това /и гоненето 5 минути по-рано/ са недопустими... Те какви висоти достигнали....
В една от стаите на ПЧМГ квесторката е "гонила" децата доста преди да са останали само 5 минути.
Копирам се от другата тема, за да не го повтарям:
По думите на сина ми, след като е изтекъл необходимият минимален час престой, са останали 4 деца - май той, още двама второкласници и един седмокласник. След още малко време, квесторката е започнала да мърмори, че се бавят. Дори коментирала, че синът ми си преписвал роман /като си преписвал последната задача/. Той наистина е описал прекалено подробно нещата, но това си е негова работа все пак. Седмокласникът казал, че има още много време. А квесторката казала нещо от сорта, че нямало да стоят до 12 часа, я.
Та явно навсякъде е имало изцепки.

# 378
  • най-шареното място
И това с дете втори клас! То си е като психоатака...

При нас за пръв път нещата бяха наистина прилични - не са започнали по-късно, не са изгонени по-рано / и двете се случиха преди няколко съсътезания в една стая: 10 минути по-късно начало - 10 мунути по-ранен край/. Нямаше родители в сградата. Само баби, чийто деца са по-важни от всички останали запречваха портата в очакване на съкровищата си. Пуснаха поне ендо дете по-късно, но да кажем, че е един гаф само.

Така ми хареса, че се учат все пак... А то било за баланс на други места...

# 379
  • София
И това с дете втори клас! То си е като психоатака...
Той всъщност моят изобщо не се е трогнал.  Mr. Green Преписал си е всичко спокойно, проверил си е и си е излязъл тогава, когато си е искал, нито минутка по-рано, а именно в 11,35.
Но не там е въпросът.

# 380
Като ви чета камък ми пада от сърцето,че не ни записаха и пропуснахме това знаменито състезание Laughing Laughing.......
искам да помоля, някой по-горе беше обещал да снима, за резултатите от салабашев в 125-то, 5 клас...далеч сме много от училището и нямам начин да ги видя, след като явно е много трудно да бъдат качени в електронен вариант. Wink

# 381
  • Germany
Черна станция, как точно очакваш да си пусна детето да се блъска на вратата с огромни дангалаци само? Аз едвам се удържах на крака и ако не бях до него щяха да го смачкат. Не съм имала никакво желание да го придружавам до вътре. Детето ми е достатъчно самостоятелно да се оправи само, когато има адекватна организация и безопасен достъп. Тази сутрин в 125то училище липсваше и организация и безопасен достъп до класните стаи за по-малките.  

За липсата на организация няма спор. Акцентът на моето мнение беше, че и родителите са допринесли допълнително за влошаване на нещата. В ежедневието и дангалаците, и хлапаците си ходят заедно на училище и никой никого не мачка, нали? В случая ти се оплакваш, че някой дангалак можел да смачка хлапето ти. Моето дете пък е било бутано и ругано от родители, защото щом не е дребосъче няма право да си види разпределението??? Добре, че едно дете от випуска е успяло да се дореди до стратегическа позиция, та е викало на другарчетата си къде са разпределени. Та просто става дума за два отделни проблема.

А съвсем трети проблем е, че нещо много амбициозни станаха родителите и още от първи клас юркат децата по състезания. За мен първи клас си е рано за турнири. Даже във втори клас децата не са достатъчно зрели за да участват на състезания. Но сама виждаш, че най-активните мами са тези на деца под 4 клас Wink

Добре де, наистина ли не разбираш, че ако имаше адекватна организация, повечето родители щяха да пуснат децата си сами и никой, никого нямаше да бута... И да, децата ходят заедно на училище, но в нашето училище, малките почват по късно и не влизат сутрин с големите, именно за да не се получават опасни ситуации. Колкото до амбициозността - аз лично нямах никакво желание синът ми да ходи, но той много искаше и с баща му решихме, че ще е полезно за него да опита. Въобще не ме интересува какъв му е резултата. Важното е, че не се притесняваше и беше доволен, което за мен означава, че е достатъчно зрял за подобен род изяви. Активна съм в темата, защото ни е за 1ви път и много неща не са ми ясни.

# 382
Не сме участвали на последното състезание, затова въпросите ми са принципни.
 А ако пускат 1 час по-рано, за да няма бутане, бихте ли си пуснали малките деца сами, да се настанят, да си намерят стаята, мястото, и после тихо и културно да изчакат 1 час. Тогава ще има сърдити, че децата не могат да чакат сами, че трябва да ги занимава някой 1 час, коридорите ще се напълнят с родители, ще има едно безкрайно влизане и излизане от училището - за сладко, за кафенце, и бутането ще бъде двойно или поне двупосочно  Rolling Eyes.
За съжаление - манталитет  Peace За мен решението е масовите състезания просто да се организират на повече места.
Ние бяхме на ЧХ и СМТ в НПМГ /просто ни е най-близо/ и беше спокойно и приятно.
В първи и втори клас наистина е рано за турнири, може да ги оставят под някаква форма, да - децата имат нужда от изява, но не и да бъдат "класирани". Просто е рано. Peace

# 383
Не знам дали тук е мястото , но .... Детето има поне 20 грамоти от такива турнири,ходи на национален кръг на едно състезание,но до 4 клас .Сега е 5 и казва че иска но не може да се справи.Разпечатвам и задачи да решава,но казва че след 7-8зад. дори не знае как да започне.Беше решила да не ходи на КМС но сутринта каза че иска да отиде,не беше решавала изобщо задачи от КМС и при това че миналите години винаги имаше над 50т. сега има 9 и плаче.Мисли си че  ще и се смеят защото преди все е била в тройката а сега е с толкова малко точки.

# 384
Някой знае ли какъв е максималният резултат сред петокласниците в  турнира "Иван Салабашев", явили се  в ПЧМГ ? Thinking

# 385
  • София
Някой разполага ли с линкове на класирания на КМС от страната?
Нещо Дидева я няма да ги пуска.  Laughing

# 386
# 387
  • най-шареното място
Организаторите отговарят за реда. Това какви са родителите е оправдание.
За да няма родители най-често е достатъчно да се сложат колчета и 5 метра пътека широка метър да се запази само за децата - да си влизат и излизат сами. Може да стане с по двама души от всяка страна на пътеката - лесно е.

Като видиш гъчканица от баби, лели, мами, вуйни.... хващаш си детето и го завеждаш до входа защото не искаш да влезе след началото когато тях вече няма да ги има, но не искаш и да го сгазят махайки и давайки целувки на децата си.

ПС Един час по-рано да влизат е излишно. В интервала 25-10 минути преди началото е напълно достатъчно да се настанят.

ППС Кога започват да ходят децата е много страничен въпрос. Може да ходят рано за психика. Може да ходят от малки за грамоти и да ги заплашват, че няма повече да им берат срама ако са под 90% от максимума. Това не променя минималното изискване да са в безопасност през цялото време на състезанието и пребиваването си в сградата, И физически и психически.  Примерът на *Ирина* по-горе е показателен как състезанията са машина за пари.  Начинът на мислене, неизказан, но прозиращ е стряскащ  - “платили са ми да ви пазя - 4-ма сте, ходете си, че да си пия кафето...“ Грубо, но факт.

# 388
Някой знае ли какъв е максималният резултат сред петокласниците в  турнира "Иван Салабашев", явили се  в ПЧМГ ? Thinking

И аз това се чудя. Забравих да попитам.

# 389

И аз това се чудя. Забравих да попитам.

54 точки, но само за петокласници от ПЧМГ.
А там има явили си семегийци и други, явно ще се разбере на крайното национално класиране.

Общи условия

Активация на акаунт