Математически турнири - 12

• 70 634
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
здравейте, някой може ли да ми обясни на какъв принцип решават колко точки да дадат за последната задача от КМС. Както писах по-рано децата от 3 клас не боравят с X и Y, и едва ли ще са решили задачата точно както е посочено в решението. Дъщеря ми е решила всички задачи (без онази обърканата 9 с електронния часовник), но за 10 са и дали само 9 точки. Разбира се, че ще отида да и видя работата и да попитам защо са и оценили така решенията. Има ли някой опит в подобна ситуация и до какви резултати е довело оспорването на оценяването

На вас пак много са ви дали, на нас 9 са ни взели, само 6 е получил за 10-та. Останалите задачи са ни верни, без 9-та, разбира се. А човекът каза, че поне 6-7 реда решение е писал, друг е въпроса какво са разбрали от краснописа му  Mr. Green И аз се изкушавам да отида да проверя какво са оценявали, но ми е малко далечко 125-то, а и все пак по брой решени задачи сме се справили като първия в списъка, това е по-важно за мен. Да не бъдем максималисти. Похвалих го детето, много съм доволна от него.

ами какво да ви кажа, тази година за първи път участваме в математически състезания. СМТ - 60т., Салабашев - 51т. защото излизаше на 40-мин. и все имаше една грешна и една нерешена (после в къщи ги решаваше, ама късно...). Опитах се да я убедя, че трябва да си проверява задачите и да стои до края ако има нерешена, но нали си е дете... и когато го направи и очакваше всичко да е наред, защото реално  си е решила всичко (пак казвам без обърканата 9) някой решил, че 10 не е добре описана, ама както и да е, все пак това са и първите състезания (по математика де) и ще се ориентира по-нататък. Иначе ските почват  Laughing и ще трябва да се справяме с тренировки и училище...
Като чета и други коментари ми става ясно, че явно има разделение на това в кое училище учиш, при кого ходиш на уроци и т.н. така, че няма смисъл да се ядосва детето. При ски състезанията е ясно - засича се кой е най-бърз и няма неопределености

# 601
Да не бъдем максималисти. Похвалих го детето, много съм доволна от него.

За мен това е истината. Аз ако можех да кажа, че съм на 5-то, 20-то или стотно място по нещо в София или България, ехеее.

Състезанията трябва да носят удовлетворение на децата. За да стане това, трябва ние да настройваме себе си и тях така, че да имаме реалистични цели и тяхното постигане да ни носи радост. Затова искрено се радвам на това, че в много училища и/или градове награждават "локалните" първенци - децата хем са се готвили, хем са се явили, а и може би са постигнали целта си - първи в класа, първи в училище, първи в региона.

Поздравления за всички дечица, участвали в състезанието.

# 602
здравейте, някой може ли да ми обясни на какъв принцип решават колко точки да дадат за последната задача от КМС. Както писах по-рано децата от 3 клас не боравят с X и Y, и едва ли ще са решили задачата точно както е посочено в решението. Дъщеря ми е решила всички задачи (без онази обърканата 9 с електронния часовник), но за 10 са и дали само 9 точки. Разбира се, че ще отида да и видя работата и да попитам защо са и оценили така решенията. Има ли някой опит в подобна ситуация и до какви резултати е довело оспорването на оценяването

На вас пак много са ви дали, на нас 9 са ни взели, само 6 е получил за 10-та. Останалите задачи са ни верни, без 9-та, разбира се. А човекът каза, че поне 6-7 реда решение е писал, друг е въпроса какво са разбрали от краснописа му  Mr. Green И аз се изкушавам да отида да проверя какво са оценявали, но ми е малко далечко 125-то, а и все пак по брой решени задачи сме се справили като първия в списъка, това е по-важно за мен. Да не бъдем максималисти. Похвалих го детето, много съм доволна от него.

ОО забравих. Аз също я похвалих. Това е много важно за тях - уважението на родителя. Но нека пак да кажа за ските. Там тренират през ден зимата, а лятото също, но когато карат по-бавно на състезанието се сърдят само на себе си. А на КМС май не е точно така, затова е озадачена. Ама здраве да е - успех на всички деца!

# 603
Аз пък да се оплача, че моето дете го няма в списъка с резултатите Rolling Eyes

Доколкото знам, публикуват само с над 50 % успеваемост. Моля, някой с опит да сподели дали е така.

# 604
Чудя се дали да ходя да видя работата му

Къде може да се види?

# 605
Чудя се дали да ходя да видя работата му

Къде може да се види?
В 125 , отгоре на списъка с изнесените резултати пише къде и кога.

http://www.iztok-smb.hit.bg/rez.pdf

Справки върху писмените работи могат да се направят:
в 125 СОУ кабинет 402 в дните:
ПОНЕДЕЛНИК 19.12.2011г от 11:00 до 13:00
ВТОРНИК 20.12.2011г от 12:15 до 13:15
СРЯДА 21.12.2011г от 11:00 до 12:15

# 606
  • София

Доколкото знам, публикуват само с над 50 % успеваемост. Моля, някой с опит да сподели дали е така.
Хм, у нас проверявахме какво е писала и ги сметнахме към 85 точки.
Явно ще се ходи на проверка Laughing

# 607
Сега като отворя линка
http://www.iztok-smb.hit.bg/rez.pdf

се виждат резултатите от 2010 , а сутринта бяха от 2011 ???

# 608
Проблемите идват от браузера. С Хром и Мозила не ми се отваря. Само с Експлорър.

# 609
  • Русе

Хм, у нас проверявахме какво е писала и ги сметнахме към 85 точки.
Явно ще се ходи на проверка Laughing
провери ли да не са му сбъркали името на детето - на нас ни се случи веднъж бяха я записали Кристина вместо Кристиана и понеже третото име е много дълго написали само второто  Crossing Arms - при нас няма такива работи за 50% - всички участвали ги има  в списъците Naughty

# 610
  • Sofia

Състезанията трябва да носят удовлетворение на децата. За да стане това, трябва ние да настройваме себе си и тях така, че да имаме реалистични цели и тяхното постигане да ни носи радост.
Ето с това много съм съгласна  Peace. Радвам се , че детето ми участва с удоволствие независимо дали е на 20, 50 или на 100 място  Laughing.  Не всички могат да са първи , важно е , обаче нещата да се правят с желание  Hug.
 Поставила съм си реалистична цел за т.г. и сме доволни  Laughing.

# 611
Подготвях един първокласник за КМС. Изкара 75 точки и е на около 50 място в града, в който се яви. Мислех, че ще е много разочарован, а човекът каза: " Иха! Има цели 130 човека след мен, а само 50 са ме победили!" и подскочи щастливо.
Както обича да казва един известен наш професор, само 0,01% от децата, явяващи се по състезания ще се занимават с чиста математика като пораснат. За мен удоволствието от състезанието и удовлетворението, че си дал всичко от себе си са на първо място. А покрай състезанията, особено ако се провеждат в друг град, има невероятно много прекрасни и вълнуващи моменти, които не са свързани с математиката.

Аз отварям резултатите от КМС-София с всички възможни браузери. Изчистете си кеша и опитайте пак. Peace

Това важи за състезанията, резултатите от които се публикуват на страницата на РИО - София. В публикуваното класиране от КМС - София, последният първолак е с осем точки.

# 612
ехееее първият  макс резултат за трети клас 60 т. вече е факт - в Бургас - браво на детенце
Честито на детето ама кой отговор са му признали за 9 задача?

# 613
ехееее първият  макс резултат за трети клас 60 т. вече е факт - в Бургас - браво на детенце
Възможно е в Бургас да не е била задачата за часовника.

# 614
Възможно е в Бургас да не е била задачата за часовника.
Не, същата беше. По информация от госпожата са проверявали за отговор 15. Моята хубавица е с 53 точки /без 9 разбира се/

Общи условия

Активация на акаунт