С гирлянди и балони почват Януарските купони

• 33 948
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Здравейте!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БИВШИ,НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ СТУДЕНТИ!

Това с микрофона наистина е голяма грешка,но аз го осъзнах след като го купих /вече 2 месеца си скубя косите/........а за нещастие Гери си го търси  ooooh!
Сега направих още по-голяма грешка ,като купих компютър за Коледа.......ама какво да правим като на първо място сред исканията от дядо Коледа е "пютъл".

Момичета,имам едно питане..........знам че много от вас ползват хомеопатия,та ако може да ми разясните:1.хомеопата има ли медицинско образование,или не;2.колко време продължава лечението и 3.наистина ли през цялото време до къто приемам хомеопатичните,не трябва да употребявам никакъв кофеин,никакъв алкохол,никакви,ама никакви медикаменти,никаква мента/под формата на бонбони,паста за зъби и т.н./,никакви силни миризми и какво ли още не???
Не че се лигавя,но ми беше обяснено,че лечението можело да продължи с години  #Crazy а с години да не пия кафе,да си мия зъбите с гадна хомеопатична паста и най-вече да не припарвам до силни миризми-сигурно трябва да си сменя работата...........щото в болницата дезинфектанти и силни миризми-колкото щеш.И понеже аз съм по традиционната медицина,но сега имам проблем за който тя още не е измислила ефикасен лек /нищо страшно,по скоро е козметичен дефект/,та реших и аз да пробвам хомеопатия.Ама нещо не ми вдъхва доверие тази жена при която отидох...........най-вече това,че тя няма медицинско образование.
Така че,ако не ви затруднявам,споделете за вашите хомеопати! Hug

# 271

Дони и аз искаммммммм още студентство......

Ми запиши се, кат' мен. СтуденКа - шапка на тояга!
Ягодке - прелестна е!
Патилина - ще ми е интересно да споделиш мнение след прочита на книгата. Аз подходих вероятно с неоправдани очаквания и съм по-скоро разочарована. И да, завиждам за лятото. То тази мисъл ме крепи цяла зима. Heart Eyes

# 272
Кали, не е чак така. Аз съм на хомеопатия и си пия кафе, алкохол, ползвам нормална паста за зъби, около мен миризми всякакви... Нищо не ми е забранено. Даже след единия прием на Хл опуках половин бутилка вино, не изчаках и до др ден даже  Laughing
Аз си мисля, че просто трябва да имаш малко време откакто е минало след примерно пиене на кафе или ползване на ментови неща, защото устата ти става една като изтръпнала или с променен вкус, а за ХЛ е добре да няма такъв. Пиеш си кафето и си вземаш ХЛ някой и др час по-късно и нямаш грижи  Grinning Сменяй хомеопата Wink

За мед образование - по закон трябва да имат, но не винаги е така. А и не знам .. за някои неща все си мисля, че психическото здраве даже е по-важно от физическото. Така че по-добре хомеопата да разбере психическото ти, за да ти помогне и с физическото. Всичко това е лично мнение  Peace

# 273
  • София
Даже след единия прием на Хл опуках половин бутилка вино, не изчаках и до др ден даже  Laughing

Ще те изкажа...или искам подкуп Crossing Arms
Мен ме предупреди само за ментовите неща и то да не са в час, близък до приемане на ХЛ. И понеже на опаковката пишеше да не се консумира шоколад. Хриси друг път му свиди, но онзи ден почерпил културно брат си със шоколад. Аз се зачудих ся какво правим - ми нищо Mr. Green
Люби, аз и на другия робот си му вземам здравенцето. Да видиш как и прабабата се изхитри - носи ми тиква, обелена, нарязана - да ми я настържеш, че ти по-бързо ще я настържеш  Laughing Цицко реже зеле българско, китайско, пръсти (щото преди 4 години в бързината и тази я сдробих Sick )[/color]

# 274
Кокос, не си съвсем права...кафето, ментата, какаото(за катерина питах за шоколад-може с ниско съдържание на какао), алкохола, и силните миризми са антидот на хомеопатията...т.е. преди това може, след това не...и когато си взела хомеопатия след това до края на лечението не е добре да се взима...тъй като то така или иначе действа продължително време...не е като да пиеш аналгин и след три часа да му е минало действието...точно това е принципа на хомеото, че действа като цяло на организма...мисля, че е редно да си слушаш хомеопата...оцета също действа като антидот, например ако е взета хомеопатия и се опитваш да свалиш Т с компреси оцет...
да се включи и Сис, тя е спец...но мисля, че в подфорума за алтернативни методи на лечения има тема за хомеопатията...

Ягодка
, прекрасна е малката...

# 275
Хелоу Wink

Стана ми интересно, какъв и е проблемът на ментата, че не може? Заради силния аромат ли?

Ягодке, много е сладка Ивка! И по погледа й личи, че е палавница.

Бела още кашля много лошо и плаче, но няма температура, което е добре. Давам и да си поцоква на често, че като не пие чайчета, това е алтернативата. Милото, хем му е лошо, хем ни се усмихва непрекъснато.

И аз обмислях един микрофон, че и пиано, но егоизмът ми надделя (за което, съм много доволна).
Взехме дървена къща за кукли за рождения ден, но нещо взех да се чудя къде ще я държим в тая тясна къща.

Дони, стискам палци дядо Коледа да ти донесе робота.

Ихаа, докато пишех и дойде куриера с моя коледен подаръk. Сони аудио система, но по-хубава от онази, която ви бях показала. Тази има  usb port и е още по-мощна. Като заспят децата ще има здрави R & B партита Grinning Сега обаче ще я опаковам и отива под елхата. Ще си чакам примерно до 25-ти Grinning

# 276
Хаха, ковнахте по моята тема пак  Mr. Green Пиша ви в скрит текст, щото стана адски много, пък и не е нужно да четат и тези, които не намират тоя метод за Техния Wink.

Скрит текст:
По първия въпрос за образованието - за да практикува легално един хомеопат, той трябва да има медицинско образование. Логиката обаче противоречи на тоя закон. Защото конвенционалната медицина и хомеопатията нямат нищо общо - тяхното разбиране за здраве и болест е коренно различно. И за да бъде един лекар добър хомеопат, поне не трябва да практикува като лекар. Просто не виждам как един работещ лекар може да се зове и хомеопат.. твърде различно е... нещо като върл химик, измислящ всякакви отвари за "благото на човечеството" и еколог, да кажем (въпреки че май не ми е толкоз удачно сравнението)..

По втория въпрос - лечението продължава толкова време, колкото трябва. Знам, че не ти върши работа, но няма как да се отговори на този въпрос в конкретика.. Просто всеки различен човек е различен и лечението се отразява по един начин на един и по друг на друг.. Кало е от 10тина месеца на хомеопатия (всъщност по-отдавна, но тогава беше смотан хом., та не ги броя - даже беше тръгнал назад  ooooh!) и още не сме стигнали до края (кой точно е краят не знам, ама аз чакам да му се смъкнат окончателно топките  Mr. Green).

По третия въпрос - по-сложен е.. От това, което съм изчела досега разбирам, че има две "течения" в хомеопатията, така да се каже. Едното течение "проповядват" отказ от всичко, което би могло да се счита за антидот на ХЛ (Хомеопатично Лекарство). Отказът трае докато трае активното лечение с хомеопатия. Ако от месеци не си приемал ХЛ, "забранените" неща стават разрешени. Но това пак е нужно да се коментира с хомеопата, защото някои ХЛ върху конкретния човек могат да действат и месеци.
Другата школа (която на мен лично повече ми допада  Mr. Green) не забраняват нищо на общо основание. Т.е. подхождат отново индивидуално. Ако в хода на интервюто се разбере, че пациентът се чувства по принцип зле от приема на кафе, да кажем, то препоръката ще бъде да се избягва кафето (не само щото се чувства зле, а и заради антидотирането); ако хом. прецени, че пациентът е твърде чувствителен или пък по-малко чувствителен (не разбирайте това като да иска да плаче и т.н.), пак ще прецени какво и дали да "забрани" нещо. И ако забрани, то забраната би трябвало да е действително около приема на ХЛ - ментата с нейния силен аромат, Радостчо Simple Smile, не трябва да се приема около приема на ХЛ - както Кокоса каза, устата изтръпва, променят й се възприятията. А приемът на ХЛ става точно там - в устата. Имаме много рецептори, които трябва да са в "съзнание", а не "зашеметени", за да могат да възприемат това, което ХЛ им "казва". Заради това не се и препоръчва прием на каквото и да било ядене/пиене (като за водата не съм сигурна всъщност, по логика би трябвало да може) около приема на ХЛ - дори и да не е толкова ароматно и силно като споменатите неща.
С две думи - няма писано правило кое е правилно..

А свалянето на Т с компреси с оцет е абсолютно ненужно, че и противно на хомеопатичното лечение - това е пак външна намеса, при това груба, т.е. потискане на жизнената сила.

И да, съгласна съм с Кокоса, че всичко тръгва от психиката. Хомеопатията слага първо нея, после са емоциите и най-накрая физическото - то просто е отражение на това, което става "вътре" - то ни казва какъв ни е проблемът, само трябва да можем да го разчетем. Което всъщност хич не е лесно понякога  Thinking

Кали, ако имаш още въпроси, направо ела в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619584.0. Само че първо разгледай и другата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.0

И в тоя дух да се похвалим - Кало в понеделник кашляше лошо, заведох го при педи - ау, бронхит, сега целта е да не направи пневмония. Айде вентолина и антихистамините... като имате предвид, че тя дори гледа да лекува по бабешки... пък такива тежки лекарства мнооого рядко да изпише.. Сега беше категорична. Е, познайте какво направих и какво му дадох  Whistling. Днес отивам - ау, гордея се с вас, браво! "За чисти бели дробовеее, откашля болното детеее"  Mr. Green. Е, имаме още да долекуваме, но най-страшното замина. Как да не я обичам хомеопатията  Heart Eyes.

Айде, стига, че го обърнах на друга тема  Rolling Eyes
Гледам снимките на децата ви (Ягодке, страхотна ти е момата  Heart Eyes)... Ами те са си вече големи бре... Кога взеха, че пораснаха...  Rolling Eyes. Ей сега ще се отприщя на тема старост-нерадост и ще взема да ревна  Laughing

Дони, стреснАх се... Чета поста на Радостчо , че ти пожелава дядото да ти донесе рАбота.. Викам охххххххххх. Ама добре, че било робот  Laughing. Ама нищо де, аз пък ще ти я пожелая работата, ама такава - да ти се аресва и да ти носи доволни пари Simple Smile.[/b][/color]

# 277
Даже след единия прием на Хл опуках половин бутилка вино, не изчаках и до др ден даже  Laughing

Ще те изкажа...или искам подкуп Crossing Arms
 [/color]

Аз сама си признах тогава  Mr. Green След като се опиянчих ми светна, че съм на ХЛ и го питах дали съмс е антидотирала с немалко количество вино. Каза не, да си пия и аз това и правя  Laughing

Хубаво, че Сиса не я мързи да пише подробно и да обяснява, че мен честно ме мързи и то мноогоо  Laughing Но да, точно това имах предвид и аз  Peace

Утре трябва да изнасям една презентация на тема "Гори и климат" пред 30-тина ученици  Crazy Стискайте палци да не се изложа  Whistling

# 278
  • Ловеч
НаздравИ!
Ха -ха Кокосче ,важното е да не те бият Mr. Green
Днес се разминахме на косъм от сцепване на вежда.Ико отнесе касата на една врата ,порева и после каза : Ударих са малко ,ама ще ми мине  Laughing Сега гледа буквално из под вежди Mr. Green
Хайде останете си със здраве -отивам в банята с Мъж.

# 279
Влизам набързо за едно наздраве !!!
Благодаря на всички за милите пожелания за годишнината  Hug Hug Hug
Радост много позитивна енергия от мен за сладката Бела  Hug Hug Hug
Ланг все те забравям /зло да те забрави/ аз казах ли ти преди време за ледниковия период и глобалното затопляне?!? Другия път да слушаш кака си  Hug А за кръста - "Здрав кръст, здраво семейство". Пази се и се лекувай овреме  Hug
За хомеопатията - все още и се чудя Crazy Ама не пречи да пробвам - доколкото ми е известно ако не помогне няма как да навреди ... Права ли съм?!? Само малко да позакрепи дребното, че с тия страшни диагнози, наистина ме е шубе  Whistling
За малко да просуна да се похваля с новото марково парфюмче, от вчера  Embarassed Науж, само колата щеше да ми е подарък за година напред, ама вчера милото се прибра с bvulgari - уникален мирис, роза и много яка блузка  Heart Eyes
Ние с Делян пък цяла  сутрин миткосвахме в МОЛ-а, и си изкарахме чудесТно. В резултат на така описаните събития фемилито е пред тотален банкрут, ама здраве да е... Поне се накефихме максимално  Joy
Лека  Hug

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 22:28 от bubSSSSSSS

# 280
Бубс, не, не си права. Хомеопатията може да навреди. Ако се изпише грешното лекарство.. или ако не се спазват принципите на хомеопатията... тогава може да навреди. Хубавото е, че увреждането надали ще е чак толкова трайно или необратимо, но все пак може. Затова преди да заведем детето или себе си, е добре щателно да подберем хомеопата... И като го изберем, на първото интервю да си зададем ние въпросите, за да разберем дали той спазва принципите. Аз, ако не бях сигурна в моя хом. и трябваше сега да избирам, бих си съставила въпросник, бих си задала въпросите и ако видя, че някой принцип е нарушен - бих си станала и излязла. Няма да си губя времето и парите я  Crossing Arms.

Бубс, забравих те аз за годишнината ви...  Blush Хайде честита на големите патерици и мнооого дълги години да се обичате все така, както и сега!  Heart Eyes

Кокос, искам запис  Mr. Green

# 281

Не давам!  Mr. Green Ще се чува само ъъъъ мън мън ъъъъ мън мън  Joy
Иначе самата презентация като картинки ще бъде качена на сайта в края на деня  ooooh! Че и снимки май ще изтипосат. Ужас, ужас....

Свилена ще я обявим за рекламно лице на хомеопатията  Grinning Може да омае всеки и да го прати на едно прегледче  Laughing

# 282
  • Пловдив
Добро утро!

Благодаря на всички,за отговорите! Hug и особенно на Усмихнатото за подробностите!Аз общо взето изчетох доста още преди да тръгна при хомеоп.,но май ми трябва повечко време за да свикна.А и тя уж каза да и звъня за всеки проблем,а тел.и в повечето време е изключен,но както и да е.

Цитат
Свилена ще я обявим за рекламно лице на хомеопатията   Може да омае всеки и да го прати на едно прегледче 
   Joy Joy Joy

Кокосче-стискам палци днес!

# 283
Честит Анин ден  Party Честито на всички именници!

# 284
  • София

Дони, стреснАх се... Чета поста на Радостчо , че ти пожелава дядото да ти донесе рАбота.. Викам охххххххххх. Ама добре, че било робот  Laughing. Ама нищо де, аз пък ще ти я пожелая работата, ама такава - да ти се аресва и да ти носи доволни пари Simple Smile.

Сис, и двете чул ви Господ  Praynig Само да те допълня, да и вода не се приема до 15 мин преди и след ХЛ Изрично ме предупреди за мойта "водоноска", която навсякъде е с шише.
Аз го играх Джуджанка до сега (почивка съм между другото) и ходихме с една дружка да купуваме подаръци за градината. Не мога да намеря никъде писта с часовник ooooh! Ако някой някъде е виждал такова животно - да каже. И в нета търсих - тц, от де го е видял значи... Иначе им взехме някакви лаптопи розови, респективно зелени Sick И сет за направа на бижута за момичетата и метални коли за момчетата. Нещо не съм въодушевена. Бях харесала едни строители тип лего - РПУта или пожарни, но не беха харесани от останалите родители и... Confused А в такъв чудинг съм за Гого, който грам не играе с играчки...Май поредната книга или пъзел ще е Thinking
Кали, зависи от хомеопата. Нашия ми е казал, ако не вдига да му пиша смс и той ще ми звънне. Но ми е казал при спешен случай и 3 през ноща да е да му звъня - да не се налага де...
Кокос и квооо? Как мина презентацията

Общи условия

Активация на акаунт