ДЕКЕМВРИйската дружинка вече стана на годинка Тема 12

• 30 645
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Честит рожден ден на Сияна на Поли!:)Да е здрава,много усмихната и щастлива,палава,все така красива и очарователна!Да е радост и гордост на мама и тати!

Честит рожден ден и на прекрасната ми малка адашка-Калина на Мери:)Нека и тя да ви е здравичка,да расте щастлива и безгрижна,обградена от обичта на близките си!Да е все така чаровна!

Честит рожден ден и на другите ни две ноемврийски декемврийчета Виктор и Габи HugБъдете здрави и щастливи деца!Честит празник ина майчетата!

Ники,киселото мляко ми е препоръчано 2%,мисля над 3 е доста за бебе...

Светле,благодаря за пожеланията  HugДобре си ме усетила...волско ми е търпението било винаги...Simple SmileНо нервичките изтъняват JoyРадвам се,че празника е минал толкова хубаво!А за тортата какво да кажа...Изглежда превъзходно,а на вкус домашното си е винаги най-хубаво!А пък най-важното,че е от мама с цялата й любов! Hug

Иве,не знам кое е по-добре да бъде...но каквото и да е да минава! Heart EyesНе бях чула за бебешка шарка...Още един филм сега в главата ми hahaha

Между другото личната каза,че като е минало над 5 месеца от 2-ри прием на хепатитната,трети път не се прави...считало се,че са обхванати децата #CrazyМислех днес да я заведем,но камък ми падна от сърцето.По-добре така!Ще питам неото де,но дано се окаже така.И ако е така,то значи,че третия прием си е само ваксини да се правят...Колкото повече,толкова повече...

Ми засега това от нас:)Хубав ден!

# 61
Честит първи рожден ден на Сияна, Калина, Виктор и Габи! Да са здрави и щастливи и да имат много безгрижно детство и да носят само радост на родителите си! bdbaloni

Ники, споделям какво помага при нас с батко Макс. Той откакто се е родил си акаше през ден. Не бих казала, че е точно запек, може би по-бавен метаболизъм. Но и аз като dobra мисля, че е много вредно за толкова малко дете да не се изхожда дълго и води до проблеми, каквито dobra е описала с Али.
От известно време давам на Макси една капсулка пробиотик Лактофлор Био Плюс и чаена лъжица ленено масло смесени с някаква храна /аз ги давам с плодово кисело мляко/. Действа безотказно и освен, че е безопасно, е и много полезно за организма. Единствено не съм сигурна дали може да се дава на толкова малко дете и е хубаво да се посъветваш с лекар. Давам го на нашия батко след като навърши две години.

# 62
  • София
Здравейте Simple Smile

Започвам отново да се чувствам като миналата година по това време, когато всеки ден се раждаха малките бонбони и чаках с нетърпение колко ли ще бъдат бебета за деня Simple Smile.

Честит 1-ви Рожден Ден , на Сияна и на мама Поли, на Калина и мама Мери, на Виктор и на мама Pupcheto, на Габриела и на мама .....мама. Нека да са живи и здрави и да носят само радост на мама и тати  bouquetВесел празник.

Ники, при вас запек - при нас разстройство, което се активира само през нощта, защото тази нощ пак имахме преобуване, къпане и т.н. Днес по препоръка на педи дадох ентерол и давам чай Шипка вместо вода.

Това за бебешка шарка го чувам за първи път и добре, че пишем тук , че да се информирам за подобни неща.

# 63
Честит рожден ден на Виктор на Мама Puppcheto!
Честит рожден ден на Сияна на Мама Poli.t.!
Честит рожден ден на Калина на Мама Mary_Angel!
Честит рожден ден на Габриела на Мама ......мама!
Здрави, умни и безгрижни да растат!  newsm67

# 64
kup74, благодаря! Радвам се, че си намерила време да ни четеш и пишеш Hug

Калина-за хепатитната е точно така, както личната ти го е казала. Което според мен би трябвало да те радва, че няма да я ваксинират пак. Знам, че всеки има личен избор за ваксините, някои се притесняват да ги поставят, други се притесняват да не ги поставят. Като разбрах преди време, че третата хепатитна не се поставя трети прием ако е след годинката се чудя тогава защо е нужен третият и прием на 6 месечна възраст?
И аз като Мари съм много против тях, доста месеци търсех информация, но вече с половинката решихме окончателно да не ги поставяме. Доцента в София засега ни ги отлага, докторите много добре знаят какви вреди могат да нанесат на организма, но и те са притиснати от системата.
Между другото доцент-невролога (Литвиненко), който посещаваме в София беше на гости в предаването на Гала вчера и говори за евентуалните температурни гърчове, може да ви е полезно. Ето линка на предаването http://play.novatv.bg/program/nakafe За смъкването на температура казва, че се смъква с вода без оцет все пак лекуваме деца, а не туршии!  Laughing  Изобщо той е бог на изказванията.

Ники, покрай нашият празник забравих да ви пожелая успех с операцията, дано си по-спокойна и всичко протече гладко когато и да се случи това. Разбирам те напълно, много е тежко детето ти да има сериозен здравословен проблем, но ние като майки трябва да се справяме. Хубавото е, че малките деца по-леко преживяват интервенциите, моята дъщеря претърпя наложителна пластична операция на годинка и 3 месеца и се възстанови бързо, от упойката излезе леко. Сега ако я заведа на преглед знам, че пак сигурно ще се наложи, но не е спешно и ще видя до кога ще отлагаме.

А днес моето момче спа до 10,30! Чак взех да се притеснявам, никога не е спал толкова до късно, но явно снощи много се умори, въпреки че не легна късно. Ние сме от рано заспиващите - в 19, най-късно 20 часа сме заспали и става чак към 8.

# 65
Мами, да са ви живи и здрави бебчетата и да растат усмихнати и послушни!   bouquet Simple Smile

До мамите от РУСЕ - http://www.megamallruse.com/articles/view/189/ - молът търси бебета връстници, родени през ноември и декември 2010. Доведете бебоците за снимка - ще е весело  Simple Smile  bouquet 

# 66
Честит рожден ден на красавицата Сияна на Poli.t,  newsm59 newsm38да е жива и здрава, да радва мама и тате, честито и на тебе маме, а на тате да се зареди с много търпение и нерви, че каквато е хубавица ще му трябват  Crazy  Hug

Честито и на другата сладка госпожица - Калина на Mary_Angel  nbirthday Tada, живичка, здравичка, безгрижни детски игри, много усмивки желаем с Ивончето на малката сладуранка и разбира се мама и тате да я слушат мноооооооооооого. Честито и на мама  Hug

Честит рожден ден на Виктор на Puppcheto и на Габриела на ......мама, живи и здрави да са ви малките съкровища и много да ви радват   Party Time  party041

Светле, тоя Вальо е такъв сладур, пу, пу, пу, красавец и мама как го е пременила, направооо... незнам какво ще правиш след има няма 17 години, няма да могат да го разделят русенките, пък и те не отстъпват, като ги гледам какви са сладурани. Абе тия дни в Русе големи купони се завихрят, да дойдем и ние от Софето да помагаме  Hug Hug Hug

# 67
Светле,да ти кажа честно аз съм си повече За ваксините,може би заради дядо ми и баба ми доктори...де да знам...но ми се струва,че колкото и рискове да крият все пак ползата ги надхвърля...Не знам,но всеки път разбира се изтръпвам като идва време за ваксина!Сега се радвам,че я пропуска тази,признавам си:)И наистина не е много логично с този трети прием newsm78Ще питам дядо ми и неото да видим какво ще обяснят.Аз винаги съм била на мнение,че се слагат повече приеми от нужното но...Сега ми каза личната,че си е дошло време за пневмокиките да се прави та няма отърваване...

А вчера гледах този вашия лекар,беше ми полезно PeaceЗа туршиите беше супер Joy

Исках да те питам Валето кога спинка през деня та успява вечер да си легне толкова рано?Преди лятото и Ая заспиваше към 8 и нещо ама като стана дълъг деня ние я свикнахме до по-късно и сега си издържа пак докъм 21.30-22.00.

Анич,добре дошли в София!И честито и от мен  bouquet

# 68
Ники , аз запека от време на време давам чай Блевит Л - http://bpcniksi.com/eshop/index.php?route=product/product&product_id=53
Педи каза ,че е подходящ още от новородено , не причинява колики.

# 69
Калинче, Ева и тя заспива най-късно в 20ч. Сутрин ставаме в 6, 6:30 най-късно до 7ч., първи сън към 9:30 - 10ч. за около час, час и половина, и втори сън към 14ч. пак за час, час и половина.
Николета, Ева се беше запекла в началото от НАН. От втори месец сме на ХИПП с пробиотик и няма никакъв проблем. Сега сутрин честичко й давам сок от круша, прясно изцеден, в следствие на което ака без проблем. Съчувствам му на малкия Гого, аз цяла бременност бях със запек и без Дуфалак не оставах, до колкото знам може да се дава на бебета и малки деца, но попитай лекар.

# 70
Кали, Вальо си има горе-долу режим, който той си е съставил. При нас нещата са малко по различни, влияние основно оказва лекарството за пристъпите, което пие по 3 пъти на ден. От него спи много, но тази сутрин беше рекорд. Вечер ако заспи в 20 часа става сутрин в 8. Към 10 часа спи час, час и половина. Към 13 часа още толкова и към 16-17 часа дремва половин час горе-долу. Ако сме навън обаче  много е любопитен и за да не изпусне нещо не заспива. На своя глава съм му намалила дозата, иначе ще спи по-често. Веднага след намалянето стана видимо по-буден, а е само с половин милилитър. Не съм за завиждане, някой да не си помисли. За съжаление лекарството има и други странични ефекти. Изоставаме малко в двигателно развитие. Ето, другите деца вече са проходили, а Валето понякога пада от седнало положение. За изправяне и дума не може да се говори още, за ходене пък - няма да е близките няколко месеца (дано да греша де). Вчера на рожденият ни ден за първи път както беше по корем се обърна, подпря се и със зор седна. Това за нас е постижение. Другият страничен ефект са завишените чернодробни ензими, които са почти 2 пъти над нормата. Моля се да се разминем само с тези, но това е цената, която плащаме за да нямаме пристъпи. След малко повече от година ще имаме надежда да спрем лекарството и то само ако няма влошаване, после цял живот ще трябва да се пази дори и от леки удари в главата, стряскане и подобни. Не споменавам пътуванията , висенето по нощите за чакане за ред за доктора, които ще са години напред във всички случаи.

За ваксините е една много обширна тема, хубаво е понякога човек да не се налага да знае твърде много.
 Hug

Все ще ви питам от коя марка памперси сте доволни, аз последните месеци ползвах турски Хъджис-зелените опаковки - с органичен памук (уж), пробвах и Памперс няколко вида, но защо така взеха да ми пропускат  newsm78 Пищова ли ни порасна  Mr. Green , много ли пиша...

# 71
Кали, и аз преди не можех да си представя да не слагам ваксини.Мислех, че те са панацея против всички заболявания.Решението ми е обаче е плод на няколко месеца четене, проучване и най-вече примери на мои приятелки и съфорумки.
Нещото , което окончателно затвърди мнението ми за Не имунизирането беше ГНМ/позната на евреите  от 25год Wink/
Това е мое мнение, никого не обвързвам с него за да не възникват спорове. Hug

# 72

Все ще ви питам от коя марка памперси сте доволни, аз последните месеци ползвах турски Хъджис-зелените опаковки - с органичен памук (уж), пробвах и Памперс няколко вида, но защо така взеха да ми пропускат  newsm78 Пищова ли ни порасна  Mr. Green , много ли пиша...

Ние сега сме на Либеро, от белите на Памперс пропищях. На всяко акане е омазан до вратлето, и в момента в който ми пропуснаха и пишано и ги смених с Либеро. За сега съм доволна, да видим до кога  Joy

# 73
7/8..... аз ползвам турските pampers prima много съм доволна

# 74
Здравейте!

Честито на всички пораснали дечица! Heart Eyes Да са здрави, весели и много щастливи и обичани! Hug

Искам да попитам дали ви се е случвало с каките/батковците да вадите сливици? ooooh! Нашата кака е вече цял месец (че и повече) с ужасна кашлица. Tired Не е постоянна, но ако се задъха и започва да кашля нудържимо. Кашля много и вечер като си легнем... Заведохме я на УНГ и мнението му е, че е добре да извадим третата сливица, защото била много голяма и тя била проблема. Sick Предписа ни и едни хомеопатични лекарства да пробваме първо с тях, но аз лично не виждам да има ефект. А ме е страх от ваденето на сливицата... Confused Ако някой е имал такъв/подобен проблем... Praynig

Общи условия

Активация на акаунт