Любители на котки тема 56

• 57 090
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • София и Морето от време на време
... Животните разбират нашите думи.

Котьо, дали думите или по-скоро усещат вибрацията на / и намерението, което човека излъчва в такъв момент?
Сетих се преди 1-2 дни за една котка в старчески дом, която безпогрешно усещала кой след няколко дни ще умре и му лягала в краката. Била безпогрешна. Та над това се бях замислила, че се променя вибрацията на организма и тя май това регистрира ... Мисля си, че това е и причината да усещат когато е болен човек - здравия човек вибрира на една честота, а болния на друга.
Ти май се занимаваш с Рейки - ще ми е интересно да споделеш, стига да нямат против другите, твоето мнение.  Hug

# 601
  • София
Все още не е кастрирана. И аз някак отлагам момента, много ми е жал Sad. Но ще се реша, това е ясно.
Тя досега е имала само един цикъл на разгонване, който продължи много дълго време, точно като стана на годинка се случи това. Разгонването и  не е никак тежко, нито досадно, напротив става много смешна и търсеща внимание, но все пак бушуват хормони, което не е добре за котето.
А Лекси колко е голяма?

Лекси е на пет месеца, малка е още, но разбрах, че между шестия и осмия месец е първото разгонване. Ти как разбра, че е разгонена и съответно, че вече не е? Колко време продължи разгонването и в какво се изразяваше търсенето на внимание?

Доколкото знам персийките съзряват малко по-късно. За разгонването разбрах, защото Изанка почна да се дупи, да мърка едно особено такова, да се ближе по-често по дупето, особено като дойде приятеля ми  Laughing. Ходеше най-вече при него и искаше той да я гали и чешка по коремчето.
Не съм гледала досега коте, сбъднах си една от най-големите мечти, защото чак сега (на 33 год.) имам подходящи условия за това, но се познава когато се разгонват, въпреки че се държат по различен начин, различните котки.

# 602
  • София
Всеки път, като видя Иза на аватара ти, и ми идва да я нагушкам, толкова е чаровна. Ще видя кога ще набера смелост за кастрация на Лекси.

# 603
  • София
Ох ooooh!
Леона е разгонена Crazy
Даже не зная какво повече да кажа. А е едва в началото. Обикаля като ненормална, мяука, търкаля се...
Едва на 6 месеца е, даже още няма 6. Закъснях с кастрацията ooooh!

# 604
Явно и при котките има акселерация.

# 605
Аз отивам януари да кастрирам Луси.

# 606
  • София
И аз съм се замислила за януари. Всеки път, когато я погледна каква кротушка и сладурка е, и изпитвам угризения какво се готвя да й причиня. Някой от вас дали е от София, да каже къде мисли да си кастрира котаната? Или пък къде вече я е кастрирал? Досега съм водила Лекси на ваксинации в "Св.Антим" и съм доволна, но кастрацията е друго нещо и ми се иска поне име на лекар, от който някой е останал доволен.

# 607
  • София
До вчера беше бебе Crazy ooooh!
Как пък не се стърпя...мислех поне към 8-9 месец най-рано.

Ей сега синът ми рече, че изтича от нея и някакъв секрет като кръв Shocked
За кучетата, ясно, но на предишната ми котка менструация не съм забелязала #Crazy

Колко ли време ще продължи това? Вие много горестно. А детето й вика:"Ти не си моята котка..." hahaha

# 608
Чакайте да ви разкажа смешка!
Гледам си пред кафето едно коте, тип глиганчесто тигърче - таби, много сладко, с къса опашчица /фабрично си е така Laughing/ и мнооого дебело /сериозно се храним по 18 пъти на ден!/. Обаче, девойката си има приятел - местния котак, тартор на махалата - навсякъде движат заедно. Викам си, време е да я водя на кастрация, че ей сега ще порастне и няма да разбера кога ще ми цъфне с 5-6 бебета! Взех си талон за безплатна кастрация от "4 лапи" и рано-рано сутринта занасям котана в "Добро хрумване". Към обяд ми звънят от клиниката - операцията мина успешно, котето е добре, обаче.... /тук косата ми настръхва/... котето се оказа момченце! И аз като пълен дебил: "Ама как така, нали беше женско?!" Е явно не е било! Mr. Green Та сега си имам кастрирано момченце! Много ми е мъчно - дали ще се оправи клетото на улицата без топчици? Ама и аз каква патка съм, какво съм гледала - то вярно, че дупето му беше рунтаво и шарено, не можеше добре да се види, ама....

# 609
 hahaha   hahaha   hahaha
Aз за раждане на дебела котка се приготвях, ти мъж си чакала да става мама  hahaha оправи ми настроението!

# 610
Ей, Тедка, къде сте помежду празниците? Ела на котешко мачкане!

# 611
Отиваме на котешко мачкане на 500км. А към тебе само се каня, каня да идвам, и все нещо изниква, вече ми е неудобно и ако идвам, ще е изненадващо  Mr. Green пък ако си там, там.
Та в Добрич ме чакат 3 котарака лигльовци да мачкам. Разпоредила съм се да ми оправят отделна стая, за да си спя необезпокоявана с котешкото войнство. Потрепервам отсега от кеф. Ще ги мачкам, снимам, мачкам, снимам...  smile3508

# 612
Колко ли време ще продължи това? Вие много горестно. А детето й вика:"Ти не си моята котка..." hahaha

Поне седмица.
Котките нямат менструация като кучетата, но има секрет, който се изтича и те си го облизват (извинявам се за образното описание).

# 613
  • на брега на морето
Котьо, дали думите или по-скоро усещат вибрацията на / и намерението, което човека излъчва в такъв момент?

Може и така да се каже, разбира се. Нали думите имат собствена вибрация.
За мое голямо съжаление не се занимавам с Рейки (поради ясни за всички причини). Ако имах първо ниво непременно щях да давам по едно рамо на всички нуждаещи се котки и кучета.
Голям привърженик съм на ТЕС Grinning

Много ми е мъчно - дали ще се оправи клетото на улицата без топчици?  - то вярно, че дупето му беше рунтаво и шарено, не можеше добре да се види, ама....

Ще се оправи, котково, може и да е по-добре, защото ще има по-малко бездомни котенца.
У нас ми се смеят и ми се карат ама... когато не съм много сигурна дали има топчици проверявам с бърз опип Joy

Ще ги мачкам, снимам, мачкам, снимам...  smile3508

Grinning Grinning Grinning

# 614
  • Costa Rica
Като сте заговорили за котешко разбиране, да разкажа една скорошна случка. Дъщерята  дойде с гадже у нас, котаците съответно издивяха, че им се нарушава стереотипа. Една нощ се сбили до кръв, а мойта тъпунгерка се хвърлила да ги разтървава. Глупава постъпка, знам. Embarassed Та Сикозу се метнала на нея - нещо нечувано, понеже Козу е най-милото и добродушно същество. Резултат - писъци, рани и кръв по стените Mr. Green Постави ми се ултиматум "тая котка не я ща, махай я". Да бе Mr. Green
 Аз май се притесних повече за котката, защото имаше уникално разкаян вид - явно усети, че е сгазила лука и взе да се гуши в мен - направо като виновно дете. От тогава не беше същата - все едно е в депресия, лежи и гледа в една точка. Не е болна, хапва си, но няма живец в нея. Като се прибра дребната преди няколко дни, Козу я обикаля отдалече, за да прецени ситуацията - добре, че на кака и вече и беше минало, гушнаха се и се сдобриха. Разбират, гадинките, и още как!

Общи условия

Активация на акаунт