Любители на котки тема 56

• 57 086
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
  • На небето
Муци Пухи е страхотен красавец.
~ Касиопея ~ леле какви очи, все едно са минати през Фотошоп.

# 661
Lei@, ето ти още един вариант, кот е русенче, дългокосмест и бивш домашен, така че най-вероятно ще има и изградени навици - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=238837166187764&set=a … type=1&ref=nf . И още един плюс - кастриран е.
Много е красив.Обаче малко ме е страх да взема голям котарак.Представям си веднага момента с къпането.Моя обичаше да се къпе, сушенето  ни беше мъка.Колежката ми има абсолютно същия като този от приюта и  къпането е ад , макар и да е рядко.Но все пак  тя му знае маниерите, защото е при нея от бебе.Сега ще видя къде е този приют и  ще взема да   го  наобиколя.Може пък котьо да ме хареса.Но детето ще се уплаши, в това съм сигурна, затова исках да взема по-малко коте.

# 662
Lei@, ето ти още един вариант, кот е русенче, дългокосмест и бивш домашен, така че най-вероятно ще има и изградени навици - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=238837166187764&set=a … type=1&ref=nf . И още един плюс - кастриран е.
Много е красив.Обаче малко ме е страх да взема голям котарак.Представям си веднага момента с къпането.Моя обичаше да се къпе, сушенето  ни беше мъка.Колежката ми има абсолютно същия като този от приюта и  къпането е ад , макар и да е рядко.Но все пак  тя му знае маниерите, защото е при нея от бебе.Сега ще видя къде е този приют и  ще взема да   го  наобиколя.Може пък котьо да ме хареса.Но детето ще се уплаши, в това съм сигурна, затова исках да взема по-малко коте.

Не мисля, че има от какво да те е страх, той е бил домашен и едва ли ще прави проблеми. Страх те е, че детето ще се изплаши от големината на котето ли? Ако му/и обясниш, мисля това също няма да е проблем, а не е и гаранция, че по-малкото коте няма да нанесе повечко вреди. Аз лично да си призная предпочитам котета над 1 годинка, малките са големи сладури, но са ми по-проблемни. Иначе мога да ти предложа 4 дребоса от Русе, но нито едно рижо.
Котето, обаче май не е в приюта, а някъде навън на улицата в студа. Все пак ако се заинтересуваш от него ще поразпитам, наистина ще бъде едно малко Коледно чудо за това коте, ако си намери дом, че както е бил домашен милият, кой знае какъв ад му се струва сега животът.

# 663
Реших все пак да кастрираме Мацухи. Утре ще е събитието. Много ме е страх, гузна и виновна се чувствам, че се намесвам в природните закони.
И ние стискаме палци и лапички на Мацухито! Колкото до природните закони, с котките отдавна вече сме се намесили в тях като сме им позволили да се намножат до такива неприродни бройки навсякъде. Така че ти всъщност връщаш реда в природата с кастрирането!  Peace

Lei@, ако ще го държите вътре, няма нужда от къпане. Дори и в екстремни случаи, например разстройство, можеш само да го забършеш/подмиеш отзад и толкоз. Къпането изобщо не е задължително при котките, даже не е особено желателно без причина. В нормално състояние те си се мият и се поддържат чисти. А иначе пораснал котарак си е доста по-спокен избор от  малко коте когато ще се гледа вътре. Малките дивеят, катерят се навсякъде, гризат всичко, ще го мислиш да не се пребие или натрови някъде из шкафовете... Пък с голям (и то кастриран!) котарак ще ти е мирна главата. Поискай на хората хубава снимка и я покажи на детето, да види какво е пухкаво и миличко котето, и току виж се е влюбило в него!

# 664
Добро утро.Ние стискаме 8 лапи за Мацухито.Пухи е много сладък.Пожелавам ви една прекрасна  Коледа,нека всички писани намерят нещо за себе си под елхата.Хубави празници и на вас момичета. santa2

# 665
  • Варна
Моите котки не са къпани нито веднъж. Поддържам мнението на Дидитка, че котка не се къпе. Те са чисти животни и се мият сами достатъчно успешно.
Стиснати лапи и от нас за Мацухи fingerscrossed
Много сладки котета на последните страници Heart Eyes

# 666
Lei@, ще се присъединя към мнението на останалите. Желателно е да се къпят само дългокосместите котки, за останалите е дори доста стресиращо в повечето случаи. Аз например за дупето и т.н. ползвам бебешки мокри кърпички.
И още нещо бих си позволила да те посъветвам - ако имате малко дете, е по-добре да си вземете възрастна котка с изградени навици. Малките котенца са непредвидими, докато си играе може да одраска детето, отделно всички бели, които правят. Трябва постоянно да се наглеждат, Дидитка е права, че може и да се нарани някъде, ако остане без надзор.
Желая ти успех и да намерите подходящия за вас пухкав любимец!  bouquet

# 667
Момичета, благодаря ви за подкрепата. Още малко и ще го водя при д-р Дулитъл.
На мен вчера ми казаха, че може би след операцията ще го задържат до края на работния ден при тях.Така че се надявам като го взема да е излезнал от упойка.  Отделно ме инструктираха от вчера вечерта до днес сутринта да не му давам храна и вода и казаха, че и днес цял ден няма да може да се храни. Само не знам, ако се е напишкал, разумно ли е веднага да го къпя в този студ?
Мъжът ми пък изрази притеснения да не му секнем растежа на животното. Защото още не сме много сигурни на колко месеца е всъщност. Но предполагам, че минималната възможна възраст, на която може да е, е 5 месеца.
Ох, сега така се е раздивял. Направо не знам как ще го занеса до клиниката. Тя, не, че не е на 2 мин. от нас, но все пак. И мяучи един такъв. Сигурно е гладен вече. Гледа я тая паница, а тя празна...

Пухи е наистина страхотно малко коте.

Le@, пожелавам ти късмет с новия рижко. И двамата, които показахте са много красиви. Надявам се, че детето ти бързо ще свикне с промяната.

Леле, Леополд какъв е бил мъничък, а сега колко достолепен вид има. Simple Smile

# 668
  • София
Понеже ние кастрирахме Анди в малък кабинет при наш познат ветеринар, имахме достъп до всички подробности в течение на цялата процедура по кастрирането. Първо му сложиха успокояваща инжекция, след това той повърна, което вет каза, че е очаквано и желателно, за да се изпразни стомахчето. След това чак му сложиха приспиващата инжекция. Самата процедура продължи около 40-45 минути. Останахме да пием по кафе с доктора, за да може да го проследи на излизане от упойката, всичко беше наред, при събуждането Анди се изпишка, измихме го, след това пак още веднъж по-късно. Беше посред лято, така че не ни беше проблем с простудяване. Значи общо около 2 часа сме били в кабинета. Болки нямаше, пак казвам, сложихме го в кутията му и се прибрахме. Вкъщи вече стана и излезе от кутията. Нямаше желание веднага за ядене, по-скоро упорито искаше да се движи. Разбрах, че при мъжките котки всичко протича малко по-лесно и бързо, отколкото при женските.
Нито за секунда не съм съжалила, че го кастрирахме, нещата вече са много по-лесни и спокойни Simple Smile

Всичко ще бъде успешно. Прегръдки на Мацухи  Hug Анди му стиска 4 бели лапки  Peace

# 669
  • на брега на морето
Стискам палци на Мацухко.

# 670
  • Бургас
Стискам палци на Мацухко.

И от нас!  Hug

# 671
И от нас бързо възстановяване на Мацухи  Hug

При Белчо също всичко мина много леко -- взех го вечерта, излязъл от упойката. Май че дори си хапна късно вечерта (той е един малък сладък лакомник)  Heart Eyes Нямаше абсолютно никакви проблеми, не си спомням да се е опишквал, клатушкаше се почти незабележимо... и дори нападна Миша по врата, както системно правеше в онези времена.  Rolling Eyes

Единствено в следващия си приемен дом понапълня малко, защото не му даваха специализирана храна, та затова използвам случая да напомня колко важно е това.  Peace

# 672
Момичета, обадиха ми се да кажат, че операцията е минала успешно. Казаха към 5 да отида да си го прибера.  Simple Smile
Меичка, какво имаш предвид със "специализирана храна"? За кастрирани котки ли?

# 673
  • София
Момичета, обадиха ми се да кажат, че операцията е минала успешно. Казаха към 5 да отида да си го прибера.  Simple Smile
Меичка, какво имаш предвид със "специализирана храна"? За кастрирани котки ли?

Радвам се, че всичко е минало добре! Стискам палци бързо да се възстанови и довечера да е същото коте!  Hug

За храната не се впрягай много - ако е лаком и има склонност към напълняване с каквото и да го храниш ще му се лепи. Мацо ядеше всичко, а не е ставал повече от 4,5 кг. Мъро пък прилича на майка си - каквото хапне и му се лепи  Wink. И въпреки това не е ставал прекалено дебел - в разцвета на силите си достигна 6 кг. Е, ако видиш, че започва да напълнява бързо, разбира се, че трябва да вземеш мерки. Но дотогава - спокойно го храни както и до сега. Още е твърде малък и му трябва енергия, за да може да щурее. Освен това за Белчо не знаем каква е причината - може да е от вида храна, но може и да е от количеството и броя на храненията.

# 674
Да ви се оплача, моят не дава да кастрираме Пумба Cry Това мъжка солидарност ли е , какво ли е ? Скарахме се, понеже му казах, че следващия път като се изпикае някъде, той ще пере, на мен ми окапаха ръцете да пера и да чистя. И да си призная, онази вечер го набих Embarassed Просто ми скъса нервите тотално. Сега ме гледа със страхопочитание, доста беше изумен онази вечер като го нашамарих, той такова нещо не е очаквал от мен, но просто нервите ми не издържаха. Пикае ми нарочно, вече съм убедена. Само да изляза от стаята и той започва да се дере с цяло гърло и ако не го пусна, отива и пиква някъде, колкото да ми създаде грижи. Само в тези случаи го прави. Онази вечер 3 пъти излизам от стаята и три пъти пикнал. Побеснях и го набих. Изрод гаден. Сега съм в преговори с моя, това не се търпи просто. Ако не се навие, ще го кастрирам тайно Laughing Но ще е след празниците, че сега е зор с работното им време тук.

Общи условия

Активация на акаунт