Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 226
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • на Дъждовен остров

аз се загледах в стикера ти и викам брех 42 седмици и не си родила, ама после като те прочетох ми страна ясно  Laughing

# 361
  • София
Люсил, на мен педиатърът ми каза, че медът е от абсолютно забранените за кърмачка храни. Обясни го с голямата молекула , която стомахчето на бебето още не може да обработи от една страна и риска от ботулизъм от друга   Peace

Против запек много ми помага сутрин на гладно фреш от ябълка. Може  посто ябълка и чаша вода на стайна Т. В краен случай свещички- Ева ку (безвредни са, но по естествен път е по-добре  Laughing)

# 362
  • София
Здравейте момичета,

Ние продължаваме с коликите, въпреки че комбинацията Инфакол и БиоГая май започва лекичко да действа. Гърдите ми са за успокоение и хранене, т.е. активни през по-голямата част от времето. Затова няма как да изцеждам, а много ми се иска да имам запаси в хладилника, за да мога да изляза на пазар за основни неща и да оставя кърма за хранене вкъщи ooooh!

# 363
Я на бързо и аз да се запиша Simple Smile
И ние се мъчим с колики, имаме и някакъв обрив на дупето и дано ни мине бързо че .... комбинацията на колики+обрив = рев, рев и пак рев Sad(((
Ей, от това реване нямам време да пикам, да не говорим колко трудно е това с ходенето по голяма нужда. И аз в групата с проблеми от този ВиД Simple Smile))
 Хайде честит празник на всички празнуващи днес !!!

# 364
Здравейте, момичета! Аз да разчупя малко медицинската тема Wink... Днес ставаме на 1 месец, фръц! Следващата неделя сме на 40 дни. На черква ще ходим и погача сме решили да правим в един ден. Наясно съм, че вкъщи е най-добре да се направи погачата, но мястото е мноооооогооооо ограничено. Бихте ли ме насочили към подходящо място - детски парти център или някакво прилично заведение, в което не се пуши и т.н. Помогнете, моля, нямам време да се рея в нета, едвам стигам до телефона. Благодаря предварително  Heart Eyes

# 365
  • София
По този повод- докога продължават коликите? Ние от вчера вечерта сме с Лефакс, дано не се заблуждавам, но май са по-ефективни Simple Smile

Душана, честита месечинка  Heart Eyes

Чудя се докога и лактацията се регулира? При мен е много непостоянна. Има дни, в които бебо се наяжда за 15-20 минути от едната гърда и дникато днес, в които повече от половин час му отнема и 2 гърди за същото количество Sad

# 366
Въпрос към ЛЛЛ или Айла
Искам да попитам как мога да увелича производството на кърма само на едната гърда.Лявата пуска по трудно и затова ... малчо иска да яде повече от дясната , а и като яде от тази която пуска по трудно не заспива ( или заспива от умора и след малко пак пищи от глад ) затова съм принудена да го сложа на дясната и следователно видимо се вижда промяна в размера им.Дясната днеска беше препълнена ( болезнана) след 4 часа пауза на малчо а лявата си беше нормална.Също така забелязвам ,че когато сложа малчо да суче от тази която пуска по трудно усещам другата сякаш се пълни и едно като иглички от горната страна към ореола.Имам чувството ,че едната по бързо се пълни от другата ?? Дали е възможно това ? Извинявам се за тъпите въпроси , но доста некомфортно се чувствам така.

# 367
  • Ловеч
И аз пак с въпрос към някой от консултантите по кърмне. Каква би могла да е причината бебето постоянно да се дави докато го кърмя? Както суче, понякога започва само да преглъща, без да диша в продължение на 7-8 бързи преглъщаня. После започва един рев..., след това се хвърля настървено на гърдата и пак по същия начин. Допреди няколко дена го правеше само на едната гърда, а от вчера и на другата. Кърмя го на поискване (поза люлка, така и не си намерих друга удобна), понякога на 2 часа, понякога на 3, затова не мисля че е прекалено гладен.

# 368
  • гр. Стара Загора
АЛА БАЛА... и аз щях да питам същото... при теб как се получи това... при мен от разранени зърна... на лявата ми гърда заздравя по-бързо... и сега лявата е видимо по-пълна от дясната/при мен са разменени гърдите/, защото бебка сука от нея, а дясната я цедях...

аз да задам едно въпросче - Бебчетата ви под ъгъл 45 градуса ли спинкат?
питам, защото незнам как ще повдигам матрачето на дървената кошарка... при сгъваемата бе лесно... ама при тази хич не ми идва на ум как...?

Лек и спокоен слънчев уикенд от мен Simple Smile

# 369
Леле, каква нощ беше само... Не мога да си обясна как една такава малка мръвка може да ни побърка и двамата с баща му. Като е гракнал вчера от 19:30 та чак след нощното ядене се усмири. Колики, а те като минаха пак не спа, а продължи да мрънкьосва. Каде ми отиде спокойното детенце, което си спинкаше спокойно от хранене до хранене и цяла нощ.  Rolling Eyes Ей го е и сега, поспа около час след яденето сутринта в 6 и сега пак скърца. Дано мине по- бързо този период( дано е само период де) Praynig.
Иначе съм намислила следобяд, ако е хубаво времето като вчера, да излезем малко на разходка и да се надяваме, че поне на вън ще спи.
Хайде хубав ден на всички.

# 370
Да взема и аз да се разпиша  Mr. Green

Честито на новите мами   bouquet

Ние сме добре, кърмата ми се нормализира. Бях купила една кутия АМ, но съм голям инат и не съм давала.
От болницата си взехме Тео с ужасно дупе и краченца – бяха направо на мехури. Вече 10 дни се мием, мажем, но зараства много бавно  Tired

Ох, мнооооооооого ми се спи – снощи чаках до 12.30 Михаил да си легне, после докато заспиии. Към 1.30 Тео взе, че огладня. Към 2.00 заспа детето, но щастието продължи само до 5 и нещо – пак беше гладен младежа – точно си мислех как ще го накърмя и пак се гушвам до Мишо да си спинкаме... Да, ама НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ – Михаил отвори очи и заяви, че е гладен  Crazy Та единия суче, другия ми хленчи, че е гладен, а аз спя седнала  Tired

Ако позволите, да се оплача още малко – нашия тати замина за Банско, голям рев изревах, но какво да се прави, налага се.

Присъединявам се към въпроса към консултантите по кърмене – и на мен едната ми гърда се пълни повече от другата. Може ли да се направи нещо, за да няма такава разлика? Притеснено ми е, защото баткото си го кърмих нормално до 5-6 месеца и тогава едната гърда просто спря да се пълни, нямаше и капчици дори, просто „пресъхна”. Не искам да се повтаря това и сега.

# 371
Добро утро, момичета!
И аз да се оплача преди да тръгнем по улиците: Монито нали имаше проблем с акането, успяхме с Дуфалак, обаче от 2 дни възобнових капките против колики и започна отново много да пълни памперсите, подозирам че има тясна връзка между капките и памперсите, което много ме притеснява, защото имам една приятелка, на която бебето е на половин годинка и без Еспумизан не може да се изходи, не искам и ние да стигаме до там..

Вчера ми беше 1-вия от серията новогодишни купони, но , естествено, не ми се усмиха щастието да остана много- в 22 часа като ми потекоха гърдите- ужас! Няма подплънки, няма сутиен- през всичко мина, цялата ми блуз мокра- а се изцедих до краен предел преди да изляза, за да не се получава така. Поизцедих малко в тоалетната, защото иначе нямаше да мога да стигна до нас. Не знам какво да правя за следващия път...

И аз се присъединявам към момичетата с проблем с ходенето по голяма нужда, направо ми е някакъв АД, въпреки че отскоро се появи тоя проблем

Хайде приятен ден на всички  Hug

# 372
http://www.facebook.com/pages/Carnival-KIDS-Shops/14218299915048 … fb_source=message Моля мами дайте по един глас за нас Simple Smile 1937 е нашето номерче Simple Smile Благодаря

# 373
Ние пак не можем да акаме.... ужас какво става с това детенце не знам , днес е 3-ти ден без пълен памперс! Shocked Какво да му дам че да изходи милото, така го свива коремчето........ правихме масажче, свивахме коленце ...няма и няма Cry

И вече 2-ра вечер не спи - от 3 до 6 се кикери и църка , не заспива  smile3506

# 374
  • Добрич
фио сигурна съм че знаеш повее от мен,все пак имаш и още едно дете,но да кажа,че четох някъде наскоро: мажи го Тео по разранените места с кърма и оставяй кожата да диша по-дълго.
А как ще се оправиш с двете деца-вярвам че ще успееш  Hug 
Принцес що не вземеш да пробваш с нещо друго за колики,щом еспумизана действа така.

И ние разредихме акането на по веднъж дневно,през останалото време Ники се напъва доста,но нищо.
Аз вчера бях на контролен преглед след раждането и при положение че имах толкова вътрешни шева и само едно паднало възелче-сега нямам никакви останали конци. Къде са отишли?  newsm78 

Общи условия

Активация на акаунт