Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 201
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Айде и аз да се разпиша преди да са ме завъртели ежедневните неща Simple Smile
Стандартна нощ, с хранения, приспиване, мрънкане и спане Mr. Green Сега си доспива след закуска, а аз си дремя с кафето.
Вчера си взех лаптопа, днеска остава да оправяме колите Whistling
Снощи най-накрая успяхме с Ина да украсим елхите и ми беше интересно дали на Ема ще й направи впечатление най-малкото заради ламичките. Тя обаче беше кисела снощи и освен цицата друго не можеше да я впечатли Mr. Green
Биберон хич не ще девойката, евентуално вечер може да се навие да го засуче, но го изпуска и се вкисва още повече.
Аз се замислих вчера тия обриви и пъпчици, които им излизат по лицето от чистенето дали им създават дискомфорт newsm78
Мимоза, аз съвет за спиране на кърмата не мога да ти дам, но е хубаво бързичко да се консултираш с лекар. Искаш да си спреш кърмата заради буците или си отбила вече бебето и след това са ти се запушили гърдите?
Жълтурче, аз лично ако усетя такова препълване цедя по 20-30 мл, наистина колкото да ми олекне, защото и аз на едно кърмене давам една гърда. А нощем, понеже Ема прави 6 часова пауза, като се събуди я храня от едната, а другата цедя повечко, защото с таква пауза дефакто се получава, че всяка гърда не се изпразва по 9 часа кажи-речи. Peace
Ставам да стерилизирам, хубав ден от нас Hug

# 451
  • Пазарджик
и аз имам въпрос към консултантие по кърмене.
Не кърмя от известно време, изцеждам се 2 пъти на ден - едва по 20 гр.
Вчера вдигнах температура и гърдите ужасно ме болят. Стоят на буци. Цедя усилено, но не помага. С какво да си спра кърмата? Благодаря!!

Здравей, mimoza^^!

Неприятно е това. Би било добре да се опиташ да разкараш бучките и да успокоиш гърдите. Обикновено това става с прилагане на следната последователност:
затопляне (компрес/горещ душ/баня) - масаж - изцеждане - охлаждане (хладен компрес/намачкан охладен зелев лист)
Добре е тази последователност да се прилага често, за да се отстранят евентуални запушвания.

Някои майки споделят, че приемането на хранителна добавка Лецитин им повлиява добре при такива състояния. Тя пречи на мастните клетки да се слепват. Тъй като все пак е добавка, е добре да се консултираш с лекар.

Относно спирането на кърмата - препоръчва се това да става постепенно, за да може организмът ти да свикне с новата ситуация, включително и да се нагласят хормоните. Това означава постепенно да се изцежда все по-малко и по-малко, колкото да се облекчи напрежението в гърдите.

Разбирам, че в момента Мартин не суче от гърдите ти, а ти изцеждаш и му даваш, като дохранваш. Мислиш ли, че след като се справиш с моментната ситуация на препълнени гърди, би помислила върху вариант за запазване на лактацията? Ако решиш, че това е вариант за теб, може да обсъдим различни варианти.

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 09:48 от mimsat

# 452
добро утро,мили дами  bouquet
вие ползвате л;и вече лигавници?аз от преди малко му втрзах един,защото от сутинта го преобличам 3 пъти заради повръщане или просто точене на лиги от които му се мокри покрай вратлето ooooh! направо луднах Crazy
нощес и аз се събудих от болка в дясната гърда.беше супер препълнена и за няколко минути изцедих 150 мл #Crazy сега е малко по добре.сигурно без да се усетя съм му дала да суче 2 пъти от една и съща гърда и за това се е получило така newsm78

# 453
  • гр. Стара Загора
добро утро Simple Smile

вечерта ни мина както обиновено - около 5 часа и нещо сън... после папкане от 1 гърда и уж заспиване... пръцкане под одеалцето... и съответно наакване... после рев за още цоцане и даване на другата гърда и после 1 час преспиване - пеене и люшкане Tired Face
таткото ме обвинява, че съм щяла да я разглезя много, ама като плаче толкова много, как да я оставя да се спуква от рев в легълцето? Sad тя, миличката, си иска близостта с мен... все пак до скоро си беше в коремчето ми Sad
да се присъединим към клуба на пръцкащите и шумно акащите малки дами... ама поне разбирам кога се е наакала, че една вечер хич не я чух и после цяла седмица беше подсечена... Sad
биберон още в родилното й дадох, но и тя ту го иска, ту го плюе... или като го изтърве се събужда и надава един вой... и затова гледам колкото се може по-малко да й го предлам Simple Smile
от около 10 дни постоянно слагам лигавници, че голямо плюмчене става, а и докато я кърмям й излиза от устата...

днес най-накрая ще ходя да черпя колегие си на работа... и ще обиколя малко за коледна украса  People Santa
спокоен дн на всички Simple Smile

# 454
  • Добрич
И ние не искаме залъгалката, още повече се ядосва като му я сложа в устата.
Нека да си пръцкат децата, така им олеква на коремчетата.
Радвайте се на хубавото слънчице, където го има и днес, че кой знае утре какво време ще захване. Simple Smile

# 455
  • на Дъждовен остров
момичета виждам че масово се оплаквате че капките за колики ви запичат бебчовците, а има ли някои с обратния ефект аз имам чувството че я разхлабват мойта бебка даже прекалено много  Rolling Eyes

имам да чета още 3 страници но ние снощи дадохме за първи път 1 капка Инфакол не знма дали помогна, не знам дали имахем колики или просто човечка беше превъзбудена от пътуването в колата, купуването на подаръците ѝ за Нова година ( не че го осъзнаваше разбира се). Тази сутрин и аз някак си съм с впечатлението че този памперс няма да спре да го пълни никога  Thinking

Иначе да се похваля едната покупка беше люлка и днес за първи път мога да съм със свободни ръце за повече от 5 мин, че даже и я приспа  Laughing Дано да сме направили правилния избор, че вчера се изтормозих да избираме люлка и бебешки фитнес (не знам как се води на български това чудо.)

# 456
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала, обаче то няма и какво толкова - бебешките неща ви вървят денонощно - хранене, памперси, къпане.
За залъгалката - ние сме на изключително кърмене и биберон си давам. Това не се отразява по никакъв начин на храненето ни след това. Ефектът е, че сега Алекс спи спокойно, а аз имам време да си свърша някаква работа.
desislava_iv, аз май имам същия проблем. Понякога забравям коя гърда съм дала, особено нощем като ми се спи  ooooh! Сега си намерих начин да си ги ""отбелязвам".
Момичета, аз като почна да кърмя от едната гърда в другата веднага усещам притока на мляко, но си е направо болезнено. При вас така ли е?

# 457
Здравейте,мамчета!Днес Мартина става на 1 месец,да се почерпите за нейно здраве! newsm38

извинявам се ама и аз незнам тук как се качва снимка

# 458
за пъпчиците по лицето - мислех си, че само ние още си го влачим този проблем, но щом и Бубчето го подхвана, явно не е така. Вчера ходих да ми продължат болничния и пак казах на педито за тях и тя пак /за пореден път/ ми каза, че няма нищо да ми изписва, защото щели да минат. Питам кога, а тя казва "до втория месец, даже понеже е зимно бебе до втория и половина ще минат". Много се подразних защото ви четях, че вие ги мажете с разни кремчета, мехлемчета и т.н. и наистина се подразних на педито, но си казах, че до втората консултация не са ли минали ще се разправяме  Laughing. Има ли други като мен, които нищо не правят по въпроса, а „чакат да минат"  Rolling Eyes
за залъгалките - давам си я и той по някога я плюе, но в повечето пъти си я иска. Като я засмуче на моменти, направо имам чувството, че няма да извадя нищо после от устата му  Laughing.
Искам да попитам - слагате ли бебоците в шезлонг и как им се отразява и горе долу кога се слагат в активна гимнастика.
И нещо много важно щях да забравя да питам - моя калпазан пие много чайче. Чак ми се струва ненормално и казах на педи, тя каза "ми хубаво, нека си пие, така си промива чревцата и стомахчето". Наистина ми е странно - сутрин му направя едно шишенце от 130 мл. и до 21.00 в повечето случеи го е пресушил. Това при положение, че като му дам да пие, аз му вадя биберона, той не е имало случай да го пусне сам. Имам чувството, че ако го оставя цялото шише наведнъж ще опляска. Моля ви да споделите вашите бебоци пият ли вода и чай и колко горе долу. Да подсетя само, че сме на АМ. Давам му от чайчето от копър на Хип.

# 459
  • Там, където мечтите се сбъдват
Clioniki, и аз усещам притока на мляко в едната гърда Катерина като засуче другата. Аз днес използвах, че имам помощник и отидох малко на пазар, взех дрян, че Тошко и майка искат да правят сурвакница за Катерина. Сурвакницата на Тошко я купи мъжът ми, в тяхната фирма ходят деца от домовете и продават сурвакници и други коледни украси, много е хубава.
Тошко от днес е без температура, но за компенсация с разтройство. Обачи му се клатят цели 3 зъба и той с нетърпение чака някой да падне за да доеде феята и да му остави паричка Grinning

# 460
sillvy83 аз бих те посъветвала да си много внимателна ако все пак решиш да даваш залъгалка, въпреки че повечето мами споделят че нямат проблем.
Аз на каката предлагах залъгалка, но тя не искаше, а и аз не настоявах и си сучеше дълго време без никакъв проблем, а сега с малкия след един месец сучене прекрасно, реших да му дам залъгалка, защото го успокояваше много добре, а и аз имах повече свободно време. Такъв проблем си отворих, че просто не е истина - първо мислех че ни се е повторила млечницата и изпих един тон лекарства, но май проблемът ми дойде от залъгалката - той започна да смучи от гърдата точно по същия начин както от залъгалката, прецеждаше зърното през венците си, а и не изцеждах в началото когато е препълнена гърдата- не предполагах че може да се получи такова нещо. Така си  докарах такова разраняване,такова разцепване,  че още не мога да се оправя.
Относно лигавниците- слагам още от началото- той винаги връща, независимо колко пъти се е оригнал, с каката не съм ползвала - не се е лигавела, дори когато й излизаха зъбите.

# 461
Момичета, преди малко се върнахме от консултация. Боцнаха ни и се държахме мъжки, извика само при боцването и веднага се укроти. Наддали сме 1100гр., но не разбрах колко см е пораснал. В епикризата пише, че сме изписани 51см., а и днес ни измериха пак толкова. Дали е възможно, как мислите newsm78??? Според сестрата не са го измерили правилно в родилния дом, бил се плъзнал сигурно и те са записали това, което са видели без да го наместят пак. И аз все си мисля, че ако и 1 см. не беше пораснал с това цяло кило отгоре сега щеше да е едно малко топче Laughing, а той хич не е дебел.
Бибата аз му я давам още от родилното. Не я обича много, но понякога върши чудна работа. Само като заспи и я изплюе следва вик и аз в началото хвърчах да го видя, а то се оказа че си виква на сън и после продължава да спи.
Лигавника го слагам от скоро. Тогава го преоблякох 5 пъти през деня защото и той все се маже. Дали ще е докато яде или после ще върне.... тогава все си беше мокър и по този начин си реших проблема.
 И накрая( чак не смея да се похваля) моя бебон вече трета нощ спи от 22 часа до 5:30 часа сутринта и то в свойто легло. Много съм доволна, че той сам си го прави и не се налага да има дълги нощи когато реша да му махна нощното хранене. Ох, дано не съм издърпала дявола за опашката Twisted Evil.
Хайде аз изчезвам, че трябва да се готви нещо. То и ние трябва да ядеме поне от време на време. Напоследак забравям да ям покрай това бебе Simple Smile.

# 462
  • Sofia
Здравейте,
направо ви завиждам как бебчетата ви качват по кило и нещо за един месец.
При нас положението е 600 г от изписването - а детенце вече е на месец и 5 дена и ще се наложи дохранване с АМ.  Cry
Пробвах всичко да я увелича тази кърма ама не се получава Sad Кърмене на поискване, изцеждане (макар че то нищо не остава, бебето всичко изсуква), чайове, сокове. Всеки път яде и от двете гърди, иначе не й стига.
Иначе пишка и ака всеки път като сменям памперса - около  8-9 пъти на ден. Но пък плаче - явно не от колики, а от глад.
Дано само след захранването да не ми спре кърмата - защото с каката така стана и до втория месец вече нямах нито следа от мляко в гърдите, спря от само себе си. Sad

# 463
  • София
mimeto79  понякога отнема малко по-дълго време, докато нещата се подобрят и наддаването също. Съществуват варианти за дохранване на гърда например, при които рисковете за отказ от сукане и отбиване намаляват значително, както и техники за дохранване с шише, които също могат да помогнат. Ако желаеш може да поговорим малко по-подробно за това.

# 464
Да дам отчет след първата ни консултация.
От болницата изписаха Тео 3250гр. и само за 2 седмици вече е станал 4 кг. Порастнал е и с цели 3 см
Смятам да спра да се притеснявам дали имам достатъчно кърма.
По този повод - благодарности на Айла   bouquet

При нас нощта беше много весела  Mr. Green – до 2.30 приспивах Тео и точно вече си бях легнала, Михаил заяви, че е гладен  Crazy  Нахрани се и голямото бебе и към 3.00 си легнахме. В 4.30 пак беше ред на Тео – накърмих го, той пък взе, че веднага пак заспа и точно и аз съм заспала, чух Михаил плачейки да съобщава, че е гладен  ooooh! Crazy
Точно си легнахме и Тео се размрънка. Взех го да спи върху мен, защото вече заспивах права.
Само да не си помислите, че сме спали особено дълго – в 7.00 станахме  Mr. Green
После миене, обличане, кърмене, консултация, ходих и до аптеката, до магазина... Чак в 14.00 се прибрахме и сега младежа доволно си спи, а аз досега шетах из къщи.

Лигавник слагам като кърмя, че още не съм го научила да се храни културно  Mr. Green
Биберон ми отказва.

Общи условия

Активация на акаунт