Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 202
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
zozito ако не са възпалени пъпчиците няма нужда да ги мажеш с нищо.Аз вече трета седмица мажа с какво ли не,но след кортикостероидния крем възпалението мина и сега са си просто малки червени пъпчици.В петък пак сме на преглед да ни ги видят.Ох,вече като видя пъпка по детето и аз се изприщвам от страх  Sad Да свършва това чистене по-скоро,че лудвам вече.
Лигавник слагам,че докато се храни тече,после или плюе,или повръща.
Биберон-залъгалка бях купила на Чико,но не ги искаше.Смених ги и вече смуче,но предлагам само в краен случай.
fio браво на вас Hug
Аз сега отивам да се приготвя,че ще имаме гости тази вечер   chef
Спокойна вечер на всички   bouquet

# 466
Привет и от мен !

скоро не съм писала, но не остава време...
Бубче , малко по-назад беше писала, че Ема е имала слуз в изпражненията.Казаха ли ти на какво може да се дължи? Защото и Мартин има в последните две изхождания и се притеснявам, а преди това няколко дни имаше зелено в акото...
През последните дни Мартин е много неспокоен. Вчера например плака целия ден и дори и на ръце не се успокои и беше спал само 1 час през деня. Направо вече незнам, коликите ли са, това , че връща след ядене ли е- защото го дразни , или пък е нещо съвсем друго. Надявам се само това да е в реда на нещата и да отмине скоро, защото нито психически, нито физически се издържа дълго !

Моля тези от вас, които дават Лефакс да споделите кога и по колко, че аз най-после го получих, но с тази листовка на немски ... И също знаете ли да има странични ефекти, какво да очаквам ?

Хубава вечер на всички !

# 467
  • София
Фио, у нас ситуацията е същата. Само, че Ники яде по един час....и става безкраен празник.

# 468
май май ще се купува люлка, няма спиране това реване.... само като я гушна мълчи.... тази малки Скорпиончета!!!!

# 469
  • София
Тути, педиатърката каза, че при Ема е от засилената перисталтика на червата, получават се силни колики и газовете като преминават остъргват естествената слуз от червата. Много лаишки го обясних, ама се надявам да си ме разбрала. Peace Предложи ми да й давам по 5 капки Био гая два-три дена или да изчакам да видя как ще е и аз реших да изчакам и повече не е имало.
Аз давах Лефакса по 1 пръскане в устата на кърменията до 16ч и от 16ч по две пръскания. На листовката пише след ядене, но може и преди да ги даваш. Първите ден-два си мислех, че има ефект. После при нас положението стана още по-тежко спрях Лефакса и се върнах пак на Инфакол. Сега е малко по-кротка, но не знам на какво се дължи Thinking Сега ще ми пращат още нещо от Германия дето му забравих името, ама вече не се надявам многоо да спре да реве Tired
Аз тази вечер съм с някакво канско главоболие ooooh! Ина ме ядосва, Ема реве, аз се опитвам да приготвя вечеря досега рисувах шаблони, за да нашаря на Ина прозорците с изкуствен сняг и нещо  май ми дойде вповече. А и утре сме на консултация и ваксина, пък на мен това адски  много ми действа на психиката Confused
Ще ходя да кърмя, пък дано ми мине Peace

# 470
тази малки Скорпиончета!!!!

Малките Девички и те са така  Mr. Green

# 471
  • София
тази малки Скорпиончета!!!!

Малките Девички и те са така  Mr. Green

За да стане по-ясна.........и малките везни също, а от опит и стрелчетата тоже Mr. Green!

# 472
Привет банда!

И ние днес бяхме на консултация и ни биха първата ваксина,Дени изплака само като го боцваха и до там беше с плакането.Станали сме с 1 100гр по-тежки и с 5см по-дълги за цяяял 1 месец! Mr. Green
С тези пъпчици незнам вече какво да правя.Днес доки ми каза продължавай да ги мажеш и тва е.Има си ги по бузките,гушката и раменцата...та даже и тук-там по гръбчето...много ми е притеснено вече. cry
Doddy какъв е крема,който ползвахте? newsm78
Залъгалката и аз я предложих още в болницата и се приема до ден днешен много добре,засмуква я като вакуум,понякога се чудя как да му я извадя от устата. smile3504
Лигавника го ползваме откакто сме си вкъщи,че иначе се омазваме като прасенце smile3535

Да отивам да вечерям,докато малкото ми зверче спи още. Mr. Green

# 473
  • на Дъждовен остров
май май ще се купува люлка, няма спиране това реване.... само като я гушна мълчи.... тази малки Скорпиончета!!!!

люлка, люлка ама днес докато не я взех от люлката да я гушна не заспа.  Стои си в нея и уж заспива, ама във всеки момент отваря очи като чуе звук.  А после като я взех и къето стояла по гръб направо като спарено.  Чак ми стана тъжно.
Така е частично решение на проблема.

# 474
rosit@ първо мажех със Здраве бебе,после с Дермалибур на А-Дерма,после вкарахме тежката артилерия-Фусидин и сега мажа с Авен.И също така докато бяха възпалени пъпките не ги мокрех,а сега я къпя с Дермалибур-мус на А-Дерма.Пак има по лицето,по врътлето и по раменцата малко,но не са възпалени.Ти с какво мажеш?

# 475
Моля тези от вас, които дават Лефакс да споделите кога и по колко, че аз най-после го получих, но с тази листовка на немски ... И също знаете ли да има странични ефекти, какво да очаквам ?
Здравей,
аз давам Лефакс на мойта бебелинка, става въпрос за опаковка тип бутилчица с дозатор от 100 мл. Току що  погледнах листовката и накратко дозировката е следната:
"3. Прием на Lefax Pump-Liquid
за кърмачета - еднократна доза 1-2 натискания на помпата (отговаря на 0,5 - 1мл. суспензия)
Дозата се приема 3-5 пъти дневно. При кърмачетата обаче приемът на Lefax Pump-Liquid следва да бъде към храненията с мляко.
....
Lefax Pump-Liquid, особено когато приемът е предназначен за кърмачета или деца, които се хранят с шише, както и възрастни хора или такива, носещи протези, може да бъде смесван безпроблемно към храната в шишето ил друга течност напр. мляко.
При кърмачета суспензията може да бъде добавяна директно към шишето. Кърмещите майки могат да дават на кърмачето Lefax Pump-Liquid преди кърмене, например с чаена лъжичка.

Важно е преди употреба шишето Lefax Pump-Liquid добре да бъде разклатено.

Продължителност на приема.
Продължителността на приема следва да бъде съобразен с продължетелността на оплакванията.
Можете да приемате Lefax Pump-Liquid, в случай че е необходимо, и по-продължително време.

Моля, обсъдете с вашия лекар или аптекар, в случай че имате усещане, че действието на Lefax Pump-Liquid е твърде силно или твърде слабо.

Какво да предприемете ако примете по-голяма доза от Lefax Pump-Liquid?
Към момента не са известни отравяния след употреба на Lefax Pump-Liquid. Активното вещество симетикон не се абсорбира в кръвообращението. Дори по-големи дози от Lefax Pump-Liquid се понасят добре от организма.

Какво да предприемете ако сте пропуснали да приемете съответната доза от Lefax Pump-Liquid?
Не приемайте двойна доза, в случай че сте пропуснали предходния прием."

# 476
Извън дългия ми пост по -горе ние сме на симетиконени истории вече почти месец (лефакс и инфакол) и от две седмици сме с нередовно акане и голяяямо пръцкане. Когато ака - около веднъж на два - три дни акането е догоре на памперса буквално. Давам паралелно и биогайя за всеки случай и така. Не всички се оплакват от нередовно акане покрай симетикона така че пробвай. То тая пущина действа с натрупване и както казва мъжа ми - "всички са еднакви, просто всеки се кълне в различен продукт, според зависи на кой кога му е дошло натрупването".  newsm12
Една мъдра приятелка казва за коликите - "като има - има и това е..." Склонна съм да се съглася.
Аз лично съм ужасно притеснена от нередовното акане и мисля да разредя приема на синтетиката пък дано да не се наложи да започнем от начало. Тук консултантите казват, че бебетата които са на изключително кърмене може и по-дълго да пропуснат акане, защото кърмата се усвоява доста добре от организма...  newsm78 При нас напишканите памперси са по кило на всяка смяна т.е преди всяко папане и това ме крепи за сега да не изкукам от притеснение.  Crazy
Според мен за коликите може да има облекчаване (гушкане, топличко на коремчето, бял шум, гимнастика с крачетата, симетикон, повиване, чайче и т.н.), но не и чудодейно лекарство - просто ще се наложи да си ги израстем.
Днес четох в една книжка (Ан Баккюс), че част от причините за коликите са затворения кръг рев - въздух в стомаха - рев и авторката твърди, че с времето преминават защото мама и бебе започват да взаимодействат все по - добре т.е. като започнеш да опознаваш бебето и да отгатваш нуждите му то плаче по - малко и съответно и коремчето постепенно се успокоява. Според мен това е добра теория - дава надежда, че можеш да помогнеш на малкото човече в даден момент като се понапаснете (ако приемем, че чашата е наполовина пълна). Лошото е, че късно вечер след няколко часа дундуркане и рев, може да се почувстваш лоша майка, защото не си усещаш адекватно бебето и то точно за това плаче. Абе, важното е на сутринта когато малкото се усмихне, все едно нищо не е било и го подушиш, да продължаваш с нови сили.
Сори, че пак стана дълго  Embarassed

# 477
  • София
Утре съм на изпит и нямам време да чета. Исках да попитам за социалната помощ за раждане на 1-во дете трябва ли документ от ГРАО, че нямам деца преди настоящото?

И другия ми въпрос е мога ли да дам кърма, събирана в 3 поредни дни на едно хранене? Държана е в хладилник.. или да не експериментирам и да дам АМ?

# 478
  • Нови пазар
...и тук да попитам...
Момичета, на някои от вас бебоците запичат ли се?-Дамян трети ден ака с клизма(знам, че изобщо не е хубаво да свиква, но чак реве от болки да се напъва). Ние от няколко дни сме на АМ, че кърма хич нямам, сменихме и АМ по препоръки на педиатъра и същата история...вече не знам какво да правя с това дете...

# 479
Здравейте мами Hug Искам да попитам дали има тука мами които са родили в Окръжна (Варна) около 1ви ноември, понеже си издирвам мамите от родилното, че неуспяхме да си разменим телефоните. Whistling
Иначе и при нас се получи запичане при смяна на млеката, но реших проблема, като давах няколко дена всяка сутрин "Дуфалак" и имаше ефект и то голям Rolling Eyes Да споделя само мнение за млякото на Гербер е много хубаво. При нас само то реши проблема с повръщането и запичането. Пробвах Нан1, Нутрилон и Фризолак. Но все пак всеки организъм реагира по различан начин на различно мляко. Доста мои познати нямаха оплаквания от млеката които смених.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт