Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 184
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Браво момичета благородно ви завиждам за възможността да правите секс  Laughing честно казано добре че докато бях бременна не сме се лишавали че сега като гледам направо се плаша кога ще му дойде времето  Sad малкото само плаче в моментите които си мълчи е при нас на леглото а и аз съм с повече от 10 външни шева и не ми се мисли кога ще имам сили да се престраша  Confused а пък и мен ме притеснява че съм широка направо ме е страх какво ще бъде дали няма да разочаровам половинката  Sad Sad Sad Sad Оплаках се ама много подходящо започнахте темата явно на много от нас ни е болен въпроса за съжаление

# 526
  • гр. Стара Загора
Айла, благодаря за бързия отговор...
сега вече се притесних... с това запушване... само, че на снимката не се вижда добре... при мен течността е прозрачна и е изпъкнало мехурче... а иначе за болките... май са вазоспазми/мисля, че така се наричат/... веднъж вече сменях позата... сега пак ще си търся нова Sad
защо трябва да има толкова проблеми около това кърмене...  Cry Cry Cry Cry

а относно секса -  аз се притеснявам да не би да съм станала тясна и да боли... като бях на преглед лекарката едва успя да ме опипа отвътре, а от тогава минаха 20 дни... незнам как ще се престраша... ама това да ни е проблема сега...

# 527
  • Добрич
bridget, добре дошла сред нас.
фио, аз предлагам да си хванем багажчето и да отидем на по-добро място за малко(на почивка). После ще се върнем супер заредени с нови сили.  Joy

# 528
Здравейте мами ноемврийки и с термин ноември,
включвам се за малко във вашия форум с едно въпросче.Тъй като чакам бебе през януари и се подготвям за болница 1 АГ Св. София/ бившата Тина Киркова/ ме имтересува дали има изискване  да се носят нощници в посочената болница. През 2005г. изискваха да се ползват само техни нощници.
Желая на всички безпроблемно гледане на бебоците и много усмивки.
П.С. Ако искате  да не ангажираме с моя въпрос форума просто ми драснете редче на лични.
Благодаря Ви !

# 529
bridget, добре дошла сред нас.
фио, аз предлагам да си хванем багажчето и да отидем на по-добро място за малко(на почивка). После ще се върнем супер заредени с нови сили.  Joy

Не знам за вас, ама аз чакам след час-два татито да се прибере и изчезвам в градски отпуск Grinning Ще търся някое скромно подаръче за брат ми, че ще ми идват на гости за Коледа. Разходката ще е тука из квартала, ама се чувствам все едно ще ходя на бал Grinning  Crazy

Без малко да забравя! Почерпете се днес, моето фъстъче става на 3 месеца и за пръв път ги посрещаме у дома Simple Smile))))

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 12:44 от Vili2411

# 530
  • Добрич
аз пък довечера съм на фирмено коледно парти, та ще поразтъпча малко схванатите кокали   jump yesyes

# 531
Хайде, и ние  имаме месечинка днес-Мони прави 2 месеца Simple Smile Да ни е жива и здрава!

След посещението при педи днес- 5100 (2600 на изписването, 4000 на 1-вия месец), 57 см ( 50 при раждането и 53 на 1-вия месец), много съм доволна, защото сме само на кърма и явно добре и понася Simple Smile

Биха ни 1-вата имунизация (на 1-вия месец бяхме още с жълтеничка), Мони плака малко, ама като цяло се държа добре Simple Smile
Цеувки и приятен ден на всички!

# 532
Аз да питам нещо. Днес отидох на полагащия ми се контролен преглед след раждане и ме върнаха. Той бил само ако имаш оплаквания., а ви чета тук, че вие сте ходили. С оплаквания ли отидохте или...? Аз до колкото съм запозната си се полага този преглед.

Добре ми дойде мотаенето днес. Използвах ходенето до болницата да купя и малко коледни( скромни) подаръчета. Помотах се малко и така се заредих с енергия Simple Smile, много съм доволна.
Иначе нашия тати го пратих вчера да купи АМ, че ми свършваше и той ужким купи. Да ама не. Сутринта тръгвам да отварям кутията и гледам той купил храна за след 6 месец Shocked. Та тогава на бегом преди да излезне за работа тича до фантастико да купи нова. Добре че има приятел, който работи в ХИП та той ще ни смени трите храни с такива като за нас.

bridget добре дошла и от мен  bouquet.
prodigy_26 честито бебче baby_neutral.

# 533
да питам консултантите-има ли възможност кърмата да не е достъатъчно хранителна?питам защото вчера ми се наложи да дам около 50 мл.АМ че не ми стигна изцедената и след това явор моментално заспа,а преди това прекарах 2 дена дондуркайки го.днес пак не спи и само нервничи Crazy

Здравей, desislava_iv!

Твоята кърма е идеална и специално пригодена за нуждите на твоето бебе! Понякога, поради недостатъчно добра организация на кърменето, е възможно майката да срещне някакви трудности. Кърмата се усвоява от бебешкия организъм много бързо, лесно и пълноценно, защото е създадена за неговия организъм. Преобладаващият протеин в кравето мляко, от което е направено адаптираното мляко, е казеин, който много трудно се обработва от незрялото бебешко стомахче. Попадайки там, се превръща в големи буци, като извара, които създават лъжливо дълго чувство на ситост.

Можеш ли да разкажеш по-подробно как е организрано кърменето ви с Явор? Колко хранения има той за денонощие? На какви времеви интервали суче, по колко време на всяка от гърдите, на едно хранене и двете ли предлагаш или му е достатъчно да довърши само едната гърда? Ти ли го отделяш или той сам пуска гърдата?

Споделяш и за изцеждане - какви количества цедиш и кога? По кое време през деня се налага да му ги даваш като добавка?

Колко приблизително напишкани и наакани памперси има на ден? Споделяла си, че повръща - след хранене, обилно или само малко мляко, на фонтан? Предлагаш ли му други течности като вода или чай? Използвате ли залъгалка?

Ще чакам да разкажеш повече!

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 15:08 от Mupяна

# 534
  • Плевен
Привет!
Чета интересни теми разисквате и се е оживила темата Simple Smile.
При нас секса е мираж  Mr. Green и така ще бъде засега , лохиите ми не са спрели още , а и с тази умора, недоспиване и т.н. хич не ми е мисъл даже.

bridget добре дошла  Hug, при нас е весело Simple Smile!
prodigy_26 честито бебче   bouquet!
Честитта месечинка на башнаборките Божидара и Габриелла , на Мони и на Фъстъчко  Laughing!
Почерпете се , че днес малката ми красавица става на 1 месец. Да ни е жива и здрава!

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 15:26 от Люсил

# 535
Здравейте! Радвам се да се включа в темата. През бременността редовно ви четях, но не съм имала кой знае какво да споделя. Сега като се появи мъничето, естествено има много повече неизвестни. Имам момченце. Роди се на 08.11. 2011 - две седмици преди термина с тегло 2600.
Имаме проблем с кърменето, не иска да сам да си суче, предпочита от шише. Още в родилното свикна така. Ако има някой с такъв проблем, моля споделете опит  Praynig Simple Smile

# 536
Привет майчета! Влизам да почерпя за първата месечинка на малката ни принцеса!
Честита месечинка на наборчетата родени на същата дата   bouquet

Бебе Дара е ужасно лакома, суче, повръща, ака и пак зарежда. Бях забравила какво е, но набързо влязох в крачка. Въпреки тежкото раждане се чувствам супер и много бързо се възстанових. Аз бях с избор на лекар, с който се бяхме разбрали за естествено раждане. Получих предизвикано такова (с отлепване на околоплодния мехур) и всичко се обърка след като ми спука мехура на 5 см разкритие въпреки молбите ми да не го прави. Направих много бързо разкритие и започнаха нетърпими болки, които се оказаха напъни, а аз не можех нито да дишам, нито да не напъвам или да напъвам, когато трябва. Резултатът е разкъсана шийка и външни разкъсвания (тях не ги броя изобщо). Иначе ми спестиха клизмата, епизиотомията, а системата я сложиха накрая и пуснаха окситоцин за да се приберяла матката. Единственото хубаво е, че всичко свърши много бързо, а като видях малката бебка колко е съвършена забравих болката  Heart Eyes
На консултация още не сме ходили, но като гледам как расте и й умаляват дрешките не се притеснявам.
Някой мина ли вече на памперси 3-ка? Ще ходя да купувам такива, че двойката вече й стискат на крачетата.

Относно секса и двамата имаме желание, но пустите лохии още не са свършили въпреки че карам вече с ежедневни превръзки. Чакам и да мина преглед та да каже доктора как е зараснала шийката и да даде зелена светлина.

vladiii полагат се и то два прегледа до 42-ия ден от раждането.

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 16:17 от Kisa05

# 537
  • София
Здравейте момичета,

Цитат
Доколкото разбирам бебенцето наддава добре иявно не е нещо притеснително предвид мерките, които педиатъра ти е предложил, така че най-добрият вариант е просто да изчакаш да отшуми. Малката ми дъщеря беше с кърмаческа жълтеница и педиатърката, а и нашата ръководителка д-р Анета Попиванова бяха спокойни и ме посъветваха просто да изчакаме. Факт е че отшумя едва към трети месец постепенно, без никакви специални мерки, освен често кърмене разбира се.

Айла, Бубче, благодаря ви за отговорите Hug

Аз бих си изчакала да мине жълтеницата сама, но педиатърката каза, че не може да му сложи ваксината (за първия месец) докато не е минала. Страхувам се да не отложим много нещата във времето (нали сега всеки месец се слага по една ваксина, да не му се натрупат няколко Rolling Eyes)
Бубче, лекарката предложи или вода със захар или глюкоза, на мен глюкозата ми се стори краен вариант (не зная защо, просто като каза "една банка глюкоза" и ми прозвуча като в болницата), реших, че вода+захар е по-лекия вариат. Embarassed

Иначе на баткото никаква вода не съм давала - нито със захар нито без, така си бях решила. Карахме си само на кърма до 6 месец (което ми костваше регулярно боричкане с разни експерти по захранването Twisted Evil) и се кърмихме до годинка и три месеца. Намеренията ми сега са същите (ако не и по-смели Wink), но това с жълтеницата ме изненада.

Отнесох се с дълго писане, извинявайте. Благодаря още веднъж за отговорите Hug

# 538
Добре дошли на двете нови мами и честит празник на всички месечинковци днес!!!  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Киса, аз имам още 5 памперса от 2-ка и почвам пакета 3-ка, че на нас по крачетата вече постоянно има отпечатъци, които стават все по вдлъбнати  Laughing
Искам да питам дали някой ползва каучукови биберони на Чико и ако да, да го помоля да ми пише на ЛС /за да не товарим темата/, че нещо вече се нервирам с тея дупки. Имам 5 шишета, които като купих на кутиите пишеше 0+. По някое време ми направи впечатление, че дупките на всички са с различна големина и текът различно, та както и да е вече месец и половина искарах и понеже се захабиха доста, а пък и след две седмици ставаме на 2 месеца реших да купя нови биберони 2+ и след някой ден направо да ги сменя. Гледам сега и на 5-те биберона отдолу пише някакви различни номера - 5,7, 6 и т.н. Та...интересува ме тези номерца имат ли връзка с течовете от бибероните или какво става??? Rolling Eyes

# 539
  • София
Лори, никаква драма не е да отложите ваксините, при някои децa, особено при недоносени, се отлага съвсем съзнателно Peace
Фио, мини да ме вземеш на тръгване за лудницата моля Twisted Evil
Утре в 10 сме на контролен преглед за Ема във Вита, сърцето ми се е свило на копче като я гледам такава изрината, тече лимфа, засъхва й по лицето, едвам я чистя, не смея да натисна, за да сваля коричките, абе картинката е пълна Rolling Eyes
Аз мислех да си записвам преглед за след раждането, защото живеех в заблудата, че съм приключила с лохиите, но нъц, днес се оказа, че не съм, вече почва да ми омръзва сериозно Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт