Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 305
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Деси, май имат ефект, не се е драла така безутешно вчера и днес, дано да не е временно Praynig Ема още я къпя под чучура на ръка, но и на мен почва да ми тежи, с Ина слагах тензухена пелен отдолу във ваничката едно за да не се хлъзга, второ за да не й е толкова твърдо. Но няма как да сложиш суха кърпа, нали е на дъното на ваничката и отгоре пълниш с вода Mr. Green
Хепи Мама, на мен първия ден ми казаха да си увивам мрличка около пръста, после да намазвам марличката с дактарина и така да мажа езика, защото Ема другаде няма и това на всяко кърмене. А след първия ден давам четвърт мерителна лъжичка три пъти на ден да гълта Peace
Само на мен ли не ми работи чата във фейсбука newsm78
Отивам да простирам и да гладя Crazy

# 106
Но няма как да сложиш суха кърпа, нали е на дъното на ваничката и отгоре пълниш с вода Mr. Green

леле,бубче,аз съвсем съм затъпяла Shocked как можах да го изтърся това за сухата кърпа doh
благодаря за поправката Hug
при нас  ефекта не беше временен,но разбира се като свършиха капките свърши и спокойствието ooooh!

# 107
Бубчеблагодаря за отговора  Hug- аз просто исках да знам какво представляват, иначе ще си питам педиатъра.

[b]Ivy[/b]-да си призная тази биологична поза не съм я пробвала. Това с прекъсването на кърменето, когато потече по-силна струя съм го пробвала, но докато го прекъсвам и после пак като засучи ме боли повече, а и той се дразни.Иначе се кърмим на поискване-около 10 кърмения за денонощие. Понякога така се получава, че гърдите ми се препълват повече през нощта или той предния път е изсукал по-малко, защото е сънен и обратно вечер през деня кърмата е доста по-малко и той се храни по-продължително.
Митко освен кърма не приема нищо друго/само Еспумизан/. Може да ми се появи проблема и от това че на няколко пъти дадох залъгалка и може би от нея той се обърка и почна да не си отваря толкова широко устата и да смучи напрад-назад, както си играе с нея. Предлагам и двете гърди, но чак когато сам пуска първата, оригвам го и тогава втората-колкото иска.Изхожда се все още на всеки памперс, но може би малко по-рядко като консистенция от необходимото, но това си мисля че може да е и от Еспумизана. Съветите, които даваш са много полезни, стремя се да ги спазвам, но не знам как изпуснах нещата и се стигна до тук, може би защото се успокоих че наддава добре и нямам проблеми с кърменето Mr. GreenТа сега така ме боли на моменти, че ми е чудно това състояние преминава ли ако продължиш да си кърмиш и как да си облекча болките newsm78

Извинявам се за дългия пост и че ви занимавам с моите проблеми, но ми се плачеше от болка и исках да споделя Embarassed

Здравей, kiki11!

В предишни постове си споделяла, че си мазала 2 дни Митко с Дактарин орал гел, както и че ти си приемала Нестатин - препарати, които се изписват при случаи на млечница, както и че самата ти си имала гъбички следствие на антибиотиците приемани в болницата.

Относно болката в гърдите - можеш ли да я опишеш по-конкретно. Кога те боли - когато Митко засуква, по време на кърмене, по принцип има болка? А дали са разранени зърната ти, намираш ли ги променени (различен цвят, форма), напукани ли са? Дали болката е пареща, пронизваща, има ли сърбеж?

Болката може да бъде сигнал за млечница. Преборването с упоритите гъбични инфекции отнема време. Може би е добре да се консултирате с лекар, с когото да коментирате какво да предприемете за теб и Митко. Важно да отбележа, че трябва да се лекувате и двамата, както и да се лекувате продължително, дори симптомите да са само при единия от вас или да изглежда, че са преминали. Обичайно се препоръчва лечението да продължи още 2 седмици след отшумяването на симптомите.

След евентуалното назначение на лечение е подходящо да се спазват някои правила по отношение на хигиената и храненето.

* Подходящо е да се ограничи приема на млечни и сладки храни, тъй като са благотворни за развиването на инфекцията. Може би е добре да се изключат при възможност от диетата за времето докато изчезне млечницата и 1-2 седмици след това.
* Добре е да се изперат всички сутиени, подложки за сутиени, нощници, потничета, тениски - всичко, което има допир с гърдите. Можеш да го направиш на висока температура (60 градуса), като после и ги изгладиш.
* Можеш да изплакваш зърната с оцетен разтвор (1 супена лъжица оцет на 1 чаша вода) след всяко кърмене, като използваш ново топче памук при всяко приложение
* Хубаво е да извариш всичко, което има контакт с устата на бебето.
* Често миене на ръцете, особено преди и след смяната на памперс.

Също така, за да справиш с болката могат да ти помогнат честото излагане на въздух на зърната, след кърмене да изчакваш зърната да изсъхнат и тогава да ги покриеш със сутиена, както и да сменяш по-често подплънките за сутиен (ако използваш такива).

В следните две статии има полезна информация за това какво е млечницата, как се проявява и начини за справяне с нея. Първата е "Може ли да имаме млечница" (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0), а другата е "Дали зърната ми са разранени заради млечница" (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29217.0)

Надявам се да сме ти били от помощ с Иви!

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 13:42 от Mupяна

# 108
  • на Дъждовен остров
Аз май успявам да се разпишча на всяка 4 страница с едно здр.  Въобще нямам време да чета форума, а толкова ми се иска.  ГЛедам всяка минута в която бебето спи и аз да се скатая в леглото. 
ПОследен ден на ноември, денят е супер прекрасен и само за раходки но ние сме си в къщи защото сме малки още.  Thinking

# 109
Radost_81
Е въобще не ми беше хрумвало това - обаче веднага ще пробвам - току що бебелина напълни памперса  Wink Wink
А иначе ние вече сме почти на месец и с радост мога да кажа, че от седмица се разхаждаме всеки ден - преди това само на балкона за малко.   bouquet

# 110
  • Велико Търново
Първо да честитя новите бебчета, които са се появили тези дни - да са живи и здрави много щастливи мигове с тях да има. Hug

Аз да се отчета след днешната междинна консултация - за 12 дни от изписването сме наддали 500 гр, а толкова се притеснявах стига ли кърмата не стига ли, имаше два дни и плач от моя страна, но вече съм спокойна. Дано продължаваме все така.  Simple Smile

# 111
Здравейте момичета!
ПОМАГАЙТЕ (ако е възможно де)
Кърмата ми намалява  smile3518
оня ден се дохранвахме с АМ, просто изведнъж кърмата ми се дръпна и намалява, вчера всичко беше наред и днес пак  не стига... не знам какво да направя Confused Защо се получава така?

# 112
Здравейте момичета!
оня ден се дохранвахме с АМ, просто изведнъж кърмата ми се дръпна и намалява, вчера всичко беше наред и днес пак  не стига... не знам какво да направя Confused Защо се получава така?

Гали ти как разбра ,че ти намалява кърмата и че не стига ? newsm78 newsm78
Как така един ден имаш на друг нямаш ?  Нека някой по опитен да каже дали е възможно такова нещо ?

# 113
  • Велико Търново
Здравейте момичета!

При мен два дни се получи изведнъж да ми се опразнят гърдите и бебо доста поплака вечерите, но не съм дохранвала. Даже и аз си поплаках от притеснение, че свършва, но овладяхме положението. По често на гърдите - на час, час и половина, два и май всичко вече е ОК при мен.

# 114

Гали ти как разбра ,че ти намалява кърмата и че не стига ? newsm78 newsm78
Как така един ден имаш на друг нямаш ?  Нека някой по опитен да каже дали е възможно такова нещо ?
[/quote]

Ами как - тегля го и после се цедя и така виждам колко е изял и колко изцеждам...
И аз не знам как става така,че единия ден е добре, а на другия пак се дохранваме Sad

# 115
И на мен ми се случва да намалява кърмата.По принцип вече ми е по-малко,но имаше два дни,в които имах чувството,че гърдите са ми празни.Нямам идея защо се получава,но и мен вече ме е страх,че ще спре напълно.Пия чай за кърмачки на Hipp и  Praynig

# 116
Мирянамного благодаря за отговора Hug-може би точно това е проблемът ми- сигурно не е отшумяла напълно гъбичната инфекция и се е възобновила отново.Бебето го мазах един ден три пъти, а после профилактично по веднъж на ден два три дни, аз пих нистатин една седмица, а после пробиотици-по препоръка на педиатъра, изварявам всичко, което попада в устата на бебето и ползвам еднократни подплънки,неговата устичка се изчисти веднага, мен не ме болеше нищо и мислех, че е изчезнала но уви #2gunfire
Сега той няма нищо в устичката, моите зърна не са разранени, но са розови и много болезнени. Болка имам главно при засукване, но понякога и след това и при слизане на кърмата пронизваща, но само в областта на зърната. А освен това си хапвам значителни количества сладки неща и кисело мляко Embarassed

# 117
  • Добрич
Ние днес бяхме на разходка 2ч и следобеда Ники подсмърча,текат му сополки  Cry да не го простудих нещо  newsm78  поне само това засега,няма температура.

Момичета май по-скоро се регулира вече кърмата,едва ли ще спре "от днес за утре". А ако не му стига на бебчо,сигурно ще иска да се храни по-често мисля,на по малък интервал ще огладнява. Но все пак питайте консултантите.

Doddy мерси за съвета за козметиката  Hug засега ще сме на един бъркан от аптеката крем по рецепта на педиатърката.

# 118
  • София
За намалялата кърма ми изникна нещо съмнително като достоверност, но не пречи да се опита- аз се старая да пия максимално много течности. Втълпила съм си, че ако между 2 кърмения не пия поне 1 чаша течност после кърмата ми не стига. Embarassed Вариант според мен е и временно след кърмене да се доизцеждаш, за да стимулираш още производство. Изказах се компетентно с опит на 10-ина дни кърмеща  Mr. Green

Исках да попитам как си храните дечицата? Прави ми впечатление,че доста мами дават на "поискване". Има ли някой, който се опитва да спазва 7 кратно хранене през 1-вия месец, 6-кратно през 2-рия и пр? И ако има- научиха ли се дечицата да спят в нощтната пауза? Моя малък герой започна да свиква  като че ли ( дано не урочасам късмета си) и се замислих, че нататък паузата трябва да става по -голяма ( от 21 до 6ч) , което ми се вижда бая съмнително за изпълнение  Crazy

Сникърс, какъв цвят са му секретите? Да не би просто да се е нагълтал със студен въздух и да е бързопреходна хрема..?

Благодаря на Жълтурче и гали николова за съветите относно възглавницата за кърмене. Май ще си купя обикновена Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 19:08 от цветка

# 119
  • Там, където мечтите се сбъдват
Цветка,
аз не бързам с големите нощни паузи, все пак нощното кърмене е в основата на добрата лактация през деня. Даже имах един слава богу кратък период, в който будех Катерина на 3 часа през нощта Rolling Eyes Засега тя сама си се буди на 3 и половина, 4 часа през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт