Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 268
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Скъпи мой, Коце не е ачкал вече 4 дена  Confused Какво правим в тази ситуация?
на мен ми казаха при такава ситуация да топна леко термометъра в бебешкото олио и да му го пъхна в дупето все едно ще меря температурата.така се улеснявало изхождането....
ами пробвахме, обаче няма ефект
а и ми е много жал, не искам пак да пробвам. Иначе акито е меко не е запечен

Моя съвет- не пробвай с термометър повече. Мони е със същия проблем, само си позволявам (извинявай, че от твое име, Айла) да споделя коя статия ми прати Айла:http://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/   Освен това при деца само на кърма е нормално и до 5-7 дни да не акат. Аз звънях и на педито и сега и дадох Дуфалак , чакам и резултата...

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 19:54 от Princess83

# 181
  • София
Тъкмо щях да напиша, че изхождането с термометъра може да предизвика лениви черва и зависимост на бебето към този вид помощ при изхождане.
зозито, аз имам опит с ранното захранване със сок от ябълка - реултатът с Ина беше, че от дете без колики си създадох дете с колики, че отключи милион алергии и че после направи и алергия към белтъка на кравето мляко заради ранно въведен жълтък. Този път смятам да се задоволя с изключително кърмне до шестия месец Peace
Колкото до нощното хранене - някак не виждам смисъла насила да й го махам, щом има нужда и й е добре ще й давам, ако й е тежко, ако стомаха й не го понася, ще има някакви признаци, иначе ще се водя по нея, пък и мисълта, че я държа гладна не би ме правила особено щастлива и спокойна Crazy

# 182
  • Добрич
Фио много се радвам че вече сте заедно всички  family  Laughing
zozito аз на твое място бих си сменила педиатъра. Защо ти е да спираш нощното хранене още сега,щом и бебчето си го търси? А относно сокчетата,ще цитирам извадка от сайта който Princess83 е дала малко по-горе:

Цитат
(120 дни е най-ранната възраст, когато на бебето може да се предложи нещо, различно от кърма, мляко за кърмачета или медикаменти по лекарска преценка, тъй като включването на твърди храни преди тази възраст се свързва с повишен риск от заболявания, алергични прояви, колики и други проблеми)

Ние вече втори ден сме с лека кашлица и много суполи. Бяхме при педиатърката вчера и ни предписа някои хомеопатични лекарства. Надявам се скоро да е по добре Ники,че вечер съвсем се мъчи със запушен нос.

# 183
И аз нямам намерение да го натискам с тези термометри детето.... ама...като се притеснявам, че не ака и..........пробвах. Аз не споменах, че пиехме биогая, а от няколко дена не съм давала. Възможно ли е да е от това?! Thinking
Друго което събитие около появата на неакането е приема на витамин Д, общо взето след като почнахме да го приемаме, започна и да не ака детето.... а от днес като пръцне и мирише  ooooh!

# 184
Zizito, твоята педиатърка явно е от старата школа. Защо ти е да мъчиш детето и да се дере гладно през нощта?! Нещо не разбирам идеята толкова малко бебе да се лишава от кърма. Аз съм привърженик на кърменето на поискване, бебето само да си изгради режим и само да си показва кога и от колко има нужда да суче. Ние се храним на интервали между 2 и 4 часа, сукането е с различна продължителност, бебка се чувства добре и нямам намерение да се опитвам да я вкарвам в режими и да я лишавам от нощно кърмене. За сокчетата също - много е рано, както вече и други майки са споделили. Не е задължително да спазваш всичко, което ти казва педиатърката, следвай си майчиния инстинкт и се води от детето.

# 185
Нещо не остава време за писане, но си ви чета  Hug
Не ни стига кърмата и се кърмим почти постоянно.
От болницата си го взех с някои „екстри” – млечница, суха кожа, подсечено дупе и малко обривчета, та сега ще се борим и с това  Tired

prinzipiell, честито бебче! Благодаря ти за разказа  Hug
И браво на таткото! Нашия татко като усети, че вече ще се ражда, ме изгледа с едни тъжни очи и каза, че не иска да влиза с мен. После след раждането го успокоих, че дори и да искаше да бъде с мен, нямаше да успее, то аз едва стигнах до родилна зала(екипа беше в бойна готовност да родя в предродилна зала), пък кой щеше да го чака и него  hahaha

zozito, относно притесненията  ти
първо – от 23.00 до 6.00 са си 7часа. Не виждам причина да се държи едномесечно същество гладно толкова време.
Михаил беше на 3 месеца, когато просто спря да се буди нощем, не съм махала нощно хранене насила. Сега пак нямам намерение да насилвам нещата, когато  тогава.
Второ – за пишлето няма нищо страшно, не е нужно да се дърпа или да се причинява болка на детето
Трето – сокче на тази възраст не бих дала  Peace

# 186
  • София
Днес смених 2 чаршафа, преди 2 дни същото. Памперсите не ни събират пишканото. Възможно ли е за по-малко от 3 часа толкова да се напълнят? Или проблема е, че не се разпределя равномерно течността ( нали лежи на една страна като профилактика на задавяне). Някой с подобен проблем,  съвети?

# 187
  • Добрич
Ех, като прочетох разказа за раждането в Швейцария аз лично с голяма радост и спокойствие бих се навила да родя третото си дете там.  Laughing Жалко е да слуша човек какви места с какви условия има по света, но все пак ни остава надеждата един ден да ги стигнем поне малко.
Моето мнение за сокчетата се припокрива с останалите - не съм дала с каката, нямам намерение и сега да давам преди 6 мес.
Аз да попитам вие мерите ли температура и къде? Нашия педиатър иска от време на време да я меря, за да имаме някакви стойности и да види каква ще му е нормалната температура. И казва, че най-точно се измерва в дупето. А това според мен е малко като подпомагането за запичането, което и на мен не ми се струва много удачно.  newsm78
И ние се храним нон стоп дори и вечер - най-голямата пауза която правим обикновено е 4 часа. Изобщо не се и опитвам да махам хранене. Когато той си реши ще го направи сам.
Fio, Sneakers, стискам ви палци скоро да ви се оправят мъниците, че е много лошо така милите да се мъчат с някакви болежки .
Цвети, да не би да сте с памперси на Памперс? И на мен ми прави впечатление, че като лежи на една страна пропускат, а като е по гръб не. Аз теглих един сух памперс тежи около 20грама, а като е мокър отивам и до 90 и няколко. И това за 3 часа само. Много пишкане много нещо. Simple Smile

# 188
Айде и аз да се включа набързо Simple Smile
Относно  акането искам да вметна че е много важно и ние с какво се храним, това също може да е причина.
Ние също се храним на поискване горе долу. Нощем когато и се яде. Не мога да не му дам на детето, камо ли да го оставя да реве.
Относно спането аз слагам малката да ляга по гръб, тя сама си извърта главата или на ляво или на дяснои не се дави повръщайки. Първо се опитвах да я въртя като кебапче на ляво на дясно но тя самата не ще.
За сокове и т.н като му дойде времето след 6тия месец.

# 189
  • София
Аз минавам да се оплача - след близо месец къремене имам запушен канал, дясната гърда ме боли безумно, а май имам и запушена пора на зърното. Цяла нощ кърмя и цедя, сега заминавам под горещия душ Tired

# 190
Аз минавам да се оплача - след близо месец къремене имам запушен канал, дясната гърда ме боли безумно, а май имам и запушена пора на зърното. Цяла нощ кърмя и цедя, сега заминавам под горещия душ Tired
бубче,дано се оправиш бързо Hug
ние сме след поредната полу безсънна нощ Tired а и от снощи съм се замислила че скоро трябва да забелваме пишлето и съм много панирана дали и как ще се справям newsm78 а и таткото ме следи зорко при къпане да съм много внимателна да не повредя "инструмента" Joy,а за това направо не ми се мисли.....

# 191
Леле Бубче дано скоро се оправиш, че това е доста неприятно.
Деси и аз съм изпаднала в паника от забелването, но реших да сюрпризирам тати да го прави. Все пак това си е мъжка работа Naughty. Той за сега се дърпа, но мисля че ще се съгласи в крайна сметка.

# 192
  • Там, където мечтите се сбъдват
Цветка и ние като бяхме с памперс пропускаха и се пълнеха от страна на която лежи беба. Сега сме с Пуфис и досега няма издънки Grinning

Относно захранване, категорично смед 6 месец, дотогава живот и здраве само кърма. На Тошко дадох сок по старата школа и му докарах синдром на раздразненото черво и 2 месеца беше с разтройство и слуз в акото, сега няма да рискувам.

За забелването, против съм, всяка насилствена манипулация за отлепяне на кожичката впоследствие може да доведе до фимоза. Да не говорим, че смегмата действа като щит за всякакви бактерии, а не както казват точно тя да се маха.

За спането - нашата мома Катерина вече не иска да лежи на една страна, като я сложа и подпра започва едно пъшкане и въртене, докато не се намести по гръб.

Айла, линка от статията за сминдуха не работи, може ли да ми пуснеш на лични линка към онлайн магазина отново, че аз като тръгна на търся из нета и нищо не намирам.

# 193
  • на Дъждовен остров
az i dnes mai shte sum bez kirilitza.  #Cussing out

Purvo da spomena che na tcqla stranica veche ne pozdravqvame za novorodeni bebcheta, znachi vsichki sme se rodili  Grinning  Kakuv mesetc beshe samo....

Za zapeka i az smqtam che maikata trqbva da si sledi hraneneto. Nablegni na sochni plodove isypichki.  newsm78

# 194
  • Пловдив
Бубче, много неприятно е това, с Росен имах мастит, както и такъв проблем - тогава една от мамите ме посъветва да пия Лецитин - определенео отпушва каналите и тогава започнах да кърмя ефективно.
Да се похваля, че вече трети ден Зари суче и се храним от гърда, после изцеждам, усещането е невероятно, а изцеждането за всяко хранене изморително, явно езичето й чак сега се е оправило или пък тя се е усетила какво трябва да прави Mr. Green И тук специални благодарности на Aila за помощта и безценните съвети  bouquet
И аз на Росен съм давала сокчета и започнах по - ранното захранване, нищо че от втория месец сме били на кърма и махнахме АМ и съжалявам - Росен имаше доста колики, а за алергиите да не говорим - на два пъти имаше доста тежка копривна треска Confused
Педиатърката ни е същата, но този път не ми е казала за сокчета, а е доволна, че сме само на кърма и препоръча да продължаваме само така. Наддали сме 700 гр и 4 см за месец.

За забелването - опитът ми показва, че е необходимо правилното забелване на пишлето, на 1г.4м - на Росен пишлето се бешевъзпалило и с огромен отток точно заради събрания секрет и тогава се намеси хирург , за да го цепне.

Хубав ден на всички!
п.с.  ревем за цици Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт