Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 293
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • Ловеч
Здравейте, искам да попитам дали някой ползва или е ползвал колекторите за кърма на Авент, които се слагат на гърдите и оформят зърната, ако са плоски? Искам и да попитам някой от консултантите по кърмене дали има смисъл да си взимам такива колектори, помагат ли наистина при плоски зърна? Цялата съм разранена, а не мога да накарам бебето да захапе правилно, незнам какво да правя!

# 211
silvi,аз ги използвам от самото раждане защото съм с плоски зърна и не можем да се кърмим иначе.много съм доволна и бебо също Mr. Green
за пуфисите на нас не ние  пропуснал нито един от раждането до сега,а понякога нощем ги сменям на 4-5 часа Naughty
бубче,радвам се че си по-добре Hug
мимоза,нашия пъп падна на 12 ден от ражденето,а щипката на 3 или 4 ден
гери,моя свекър ако го питаш на бебо му е добре и на 18 градуса Shocked
п.с. силви,а змислех че питаш за силиконови зърна и за това изказах мение.извини ме!

# 212
  • София
sillvy83 би могло да има известна полза, ако се носят поне около три месеца преди раждането тези колектори. Ползата в момента може да е отчасти, единствено от това, че не се докосва зърното до дрехите и не боли. Временно може да опиташ и дали ако кърмиш със силиконови зърна, няма да има известно подобрение. Другото което е е да даваш по-голяма почивка, например да кърмиш само от едната гърда и да доизцеждаш и двете, предполагам докато цедиш не те боли толкова нали? По този начин веднъж на шест часа средно бебето ще суче от една и съща гърда. Обилно мазане с лансинох, въздушни бани и оставяне да засъхне малко кърма на зърното също може да са от полза. Не разбрах от поста ти дали имаш открити рани, или само е болезнено кърменето.
Ако си обсъждала с консултант позата и си чела различни статии, но не успяваш да се справиш сама, мога да ти предложа, ако живееш някъде където има консултант, да се уговори среща на живо.

# 213
  • София
Благодаря на отзовалите се по темата папмперски неволи  Mr. Green Сникърс, малък пакет ще взема, че много ги натрупах. Понеже от обикновените памперс бях доволна си купихме голям пакет, а преди раждането бабите бяха взели от премиум на памперс 2 малки и сега - бол за използване, но нищо не издържа пишкането на малкия принц. Понякога само за 2 часа се пълни максимално! Като номер от самото начало ползвам 2-ка ( от 3 до 6 кг). Нашия бебо се роди над 3,500 .

За претоплянето- ужас. Вчера бебо плака безутешшно от 5 до 12ч вечерта. На ръце се носихме целия ден, какво ли не опитах и накрая се сетихме, че му е адски горещо, близо 26 градуса беше  Shocked Колко е страшно само да си неопитен.. Като е нахранен, сменен и няма колики и се чудиш с часове какво му е  Tired  Като поохладихме миряса. Деси, нашето педи каза, че момчетата мразели претопляне  и спокойно и на 17 градуса можели да виреят- та знам ли, свекър ти може и да има право  Thinking

Бубче, надявам се да се оправяш вече. Като чета и ми се свиива сърцето... Защото като тръгна на упражнения ще имам дълги интервали с пълни гърди. Дано не моля полсе за съвети  ooooh!

# 214
  • Ловеч
Благодаря за отговора Aila , от вчера се опитвам точно така да кърмя, за да може малко да си починат гърдите. Мажа с лансинох, разхождам се вкъщи гола, раните (открити) започнаха малко да се пооправят, но проблема е в позата за кърмене и в това, че бебето дъвче само половината зърно и го сплесква като биберон (в родилното първите дни се хранеше от шише и веднъж видях че му бяха пъхнали беберон да не плаче Imp ) В нашия град за съжаление няма консултанти, но разбрах че имате в Плевен и ако проблемите продължават ще се ходи до там. Засега не ми се иска, че още е мъничък и ме е страх да не се разболее. А силиконовите зърна не успявам да ги сложа хубаво.

desislava_iv , какви силиконови зърна ползваш?

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 18:01 от sillvy83

# 215
Ние пък сме най- недоволни от пуфис- винаги е напишкан до ушите от страната, на която е спал. Памперса ни запотяваха, а сега сме на молфикс и за сега сме много доволни.
А сега да се оплача и аз малко. Оказа се, че от раждането съм със страшна инфекция по пикочните пътища и сега трябва да пия антибиотик иначе щяла да стигне до бъбреците и тогава..... УЖАС направо. А и имам и някаква алергия тук от два дни, незнайно от какво и взе да се засилва, та и за нея трябва да пия някакви противоалергични, че е доста силна. Най- лошото е, че заради тези работи трябва да преостановим кърменето Cry. Решила съм докато се оправя да се изчеждам, за да поддържам производството на кърмата и се надявам да минат бурзо и двете неща, че да можем да продължим след това да ядем кърма. Дано да успея  Praynig. Иначе след 5 дни съм пак на доктор и изследвания, за да видим какво се случва и дали ще трябва да продължа лечението с други лекарства. Оф дано не се наложи и дано бебона не свикне прекалено много да яде АМ.

# 216
сетих се нещо за пишкането на момченцата-като слагате памперса насочвате ли пишлето нагоре към пъпа?защото ако е в позиция сочеща към някой крачол на памперса може от там да пропуска Naughty
силви,на авент са ми,но са ми подарък и не знам нито от къде са купени нито колко струват Hug
влади,дано нещата се оправят скоро Praynig

# 217
  • DE
Искам да попитам консултантите по кърмене:
Нямам много кърма и в началото като кърмех се чудех защо бебо плаче като гладен. След това почнах да се изцеждам - голяма мъка. По 2 пъти на ден пуска по около 50 мл. и то само от едната. Другата няма изобщо. Пих чай за кърмачки, ям ананас, пия боза, вода. Затоплям гърдите, за да тръгне - нищо не помага. Гърдата, която има ме боли от време на време. Засега дохранвам с АМ, за да не стои гладен. Даже и когато съм се изцедила достатъчно, той се събужда след 1 час освирепял от глад. Възможно ли е да не е и хранителна?  newsm78

# 218
На 28.11 се роди малкото голямо човече - Стоян с размери 3.600 кг и 52 см.  Simple Smile
Аз ползвам Huggies 1 и съм доволна от тях - досега имаше само един пропуск.

# 219
  • София
Силви, и аз ползвам силиконови зърна на Авент когато ме заболят зърната. Създала съм си навик след кърмене да си изплаквам гърдите с водичка и да ги мажа с Лансинох ( обясниха ми, че понеже съм доста светла кожата ми е тънка и докато загрубеят зърната им трябва време). Мисля, че ако е останал тънък филм по зърното от Лансиноха силиконовото зърно прилепва доста добре, може да опиташ  Peace

Ани, честит Стоян! Да ти е здрав и много щастлив Simple Smile На теб скоростно възстановяване   bouquet

Мимоза, аз не съм консултат и те ще се включат с мнение, но дотогава- според мен няма как кърмата ти да не е хранителна. Мисля, че 50 мл за 10 дневно бебче са малко и затова плаче. Може да опиташ да стимулираш чрез изцеждане след кърмене и  временно да дохранваш с АМ докато се нагодите към количеството  Hug И при нас в началото беше малко, плакахме, дохранвахме се, но след няколко дни се нормализираха нещата.

Деси, на нас в болницата ни казаха, че пишлето е хубаво надолу да се поставя  Laughing Май колкото човека питаш- толкова мнения Simple Smile

Радост, защо се е наложило педиатъра да върти пъпчето , за да падне? Питам, защото и ние сме още с пъпче ..

# 220
  • Добрич
Ами той си разбира най-добре доктора, но стана вече 1 седмица всяка вечер му стягаше конеца на пъпчето и каза че са го вързали много нависоко в болницата и затова се бавело падането. Важното е че падна и тази вечер направихме вече първата цялостна баня в коритото. Снощи малко се разкърви като го дръпна, но днес вече си беше зарастнало както трябва.
И аз си мислих да купя памперси на Хъджис да ги пробвам. С каката бях много доволна от тях. Имаха хубав ластик на гръбчето. А мъжките атрибути аз ги насочвам също нагоре, но пак пускат ако лежи на една страна.

# 221
Ши*ани колики! Само това имам да кажа... детето се свива на кълбо чак... и какво ли не пробвахме  #Cussing out

P.S.1 Ние сме с Памперс и не сме имали пропуск до момента.

P.S.2 vladiii дано се оправиш бързо!  Praynig Hug

# 222
  • София
В нашия град за съжаление няма консултанти, но разбрах че имате в Плевен и ако проблемите продължават ще се ходи до там. Засега не ми се иска, че още е мъничък и ме е страх да не се разболее. А силиконовите зърна не успявам да ги сложа хубаво.
  Здравей,
да в Плевен имаме консултант с когото, ако желаеш мога да те свържа.
  За силиконовите зърна избора е голям. Най-важното е да прецениш и избереш силиконово зърно, което максимално се доближава до размера на твоето зърно след кърмене или изцеждане. Обикновенно основната разлика е в ширината или диаметърана основата на зърното и това трябва да прецениш. Хубаво е и дължината да е съобразена разбира се. Повече за това как се поставят и използват силиконовите зърна може да прочетиш тук . Когато суче със силиконови зърна, отново трябва да е поело максимално дълбоко гърдата и да не се вижда изобщо зърното.

# 223
  • София
Искам да попитам консултантите по кърмене:
Нямам много кърма и в началото като кърмех се чудех защо бебо плаче като гладен. След това почнах да се изцеждам - голяма мъка. По 2 пъти на ден пуска по около 50 мл. и то само от едната. Другата няма изобщо. Пих чай за кърмачки, ям ананас, пия боза, вода. Затоплям гърдите, за да тръгне - нищо не помага. Гърдата, която има ме боли от време на време. Засега дохранвам с АМ, за да не стои гладен. Даже и когато съм се изцедила достатъчно, той се събужда след 1 час освирепял от глад. Възможно ли е да не е и хранителна?  newsm78
   Здравей,
доколкото виждам по линииката са минали десет дни от раждането. Това означава, че ако желаеш да опиташ да увеличиш количеството мляко, това е напълно възможно. За целта обаче храненето и приема на течности няма да помогнат. Необходимо е често изцеждане на гърдите, тъй като е възможно след като бебчето досега е сукало и количествата са малки, да не суче ефективно. Опитай ако желаеш следното за няколко дни и прецени дали би желала да опиташ и да продължиш. Всеки път слагай бебчо за кратко да суче и от двете гърди след това доизцеждай и двете гърди. Изцеждане 2 пъти на едната гърда, няма как да стимулира и да увеличи производството. Дори едната гърда в момента да не пуска, няколко минутки изцеждане за стимулиране на производството постепенно биха довели да увеличаване на млякото и в нея.
   Повече за изцеждането може да прочетеш в тази статия - http://xedra.wordpress.com/2009/11/14/premie/
   А ето тук може да видиш как се увеличава количеството на майка с която работя. Почна редовно да цеди именно около 10-ти ден. В момента количествата са много добре  Hug  Най-важното в случая е че няма големи паузи и има изцеждане 8-9 пъти всеки ден и на двете гърди. За съжаление това е единственият начин, по който организмът ти може да разбере, че е необходимо да увеличи производството.

# 224
Към консултантите по кърмене-от около седмица малката яде по около 5 до 15 мин.В началото засмуква много добре,но след петата минута започва да се дърпа,да рита,да се сърди,разплаква се и отказва да яде.Мислех,че има млечница,но бели петна няма в устичката,залъгалката я смуче много добре,пие водичка от шишето също без проблем,но на гърда е много трудно.Не съм сменяла позата на кърмене,пълните памперси са същите и като количество и като брой..Каква може да е причината?
п.с да допълня само че кърма имам

Общи условия

Активация на акаунт