Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 270
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
И аз ползвам същите пликчета за крмата - доволона съм Peace
Ей ревнахме Confused

# 256
skrech благодаря за отговорите   bouquet Да,след като се уригне продължава кърменето.Надявам се бързо да отмине тази "криза"!
Пликове за кърма аз ползвах на Lansinoh  и съм мн доволна-25бр за 14лв,много са удобни http://apteka.framar.bg/30019827/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8% … -25#axzz1fencXvot  

# 257
  • София
Clioniki, благодаря за отговора. Извинявам се за тъпия въпрос, но ме подведе описанието на едни торбички на Медела, които ги рекламираха като съвместими с помпата, т.е. че може направо от помпата да с еизлива млякото в торбичката. Реших, че може да са с нещо като вакуум.  Peace
пс. мъжа ми се справи блестящо и донесе контейнерчета  Laughing
ппс. на Лансинох освен крема, много ми харесват подплънките - повече от Чико Simple Smile Ще знам за торбичките им вече .

А как давате изцедената кърма? На стайна температура или я затопляте допълнително ( с топла вода, уред или микровълнова)?

# 258
Здравейте на всички щастливи мами  Laughing Laughing Laughing . Ние имаме проблем с малкия Алек , ако някой може да даде съвет ще съм много благодарна. След всяко хранене той не иска да се оригва , държа го 30 мин , 1 час изправен и не иска, започва да се дави , започва едно лудо хълцане, много ми е жал като го гледам как се мъчи, не смея да го сложа и в легълцето му да не се задави , през повечето време спи върху мен, и естествено не мога да мръдна от леглото. Моля ако някой знае по специални техники за оригване да сподели .

Благодаря Ви

# 259
  • София
miss_hris , двете техники които аз използвам са следните:
1) слагам бебчо долепен  с гърди към моето рамо така че брадичката да му се опира  в рамото ми и го придържам за гръбчето и дупето. Леко поглаждам с едната ръка по дръбчето в посока само нагоре.
2) с едната ръка хващам детето през гръдния кош ( палеца ми е под едната мишничка, а показалеца и др. пръсти- под другата. Гръбчето опирам бърху моя гръден кош ( т.е. е с гръб към мен) и леко накланям напред. С другата ръка пак подпирам дупето.
И при двете техники идеята е да има опора на гърдите  и да е наклонен напред, за да излизат газовете. Не зна дали ги описах хубаво, дано да се разбира  Hug

# 260
miss_hris , двете техники които аз използвам са следните:
1) слагам бебчо долепен  с гърди към моето рамо така че брадичката да му се опира  в рамото ми и го придържам за гръбчето и дупето. Леко поглаждам с едната ръка по дръбчето в посока само нагоре.
2) с едната ръка хващам детето през гръдния кош ( палеца ми е под едната мишничка, а показалеца и др. пръсти- под другата. Гръбчето опирам бърху моя гръден кош ( т.е. е с гръб към мен) и леко накланям напред. С другата ръка пак подпирам дупето.
И при двете техники идеята е да има опора на гърдите  и да е наклонен напред, за да излизат газовете. Не зна дали ги описах хубаво, дано да се разбира  Hug

Благодаря ти Цветка[/b, аз използвам първата техника , но сега ще пробвам и втората която си описала, дано се получи  Praynig Praynig Praynig

# 261
  • DE
Момичета, от вчера Марти се напъва да ака, но безуспешно. Почервенява като рак милия и нищо..
Вчера сутрин акото беше зелено и оттогава не може. Пробвах веднъж с термометъра. Нищо не става. Не може да спи спокойно детето..

# 262
Здравейте, момичета
Относно съхранението на кърмата- аз използвам контейнерите на Авент, после размразявам на водна баня и давам леко топло, пробвам температурата като капвам върху ръката ми. Не знам дали това е начина, но така си процедирам аз (е, досега само веднъж съм давала размразена кърма де...)

Кики: Дактарина пробва ли го? Ние с него я преборихме

И два въпроса към Aila:

1. Какво мога да пия при главоболие, или лека настинка (в смисъл лекарство), което да не вреди на беба при кърмене?

2. Знам, че алкохола е желателно да е изключен, но поради наближаващите празници- има ли нещо, което макар и в ограничени количества да можем да пием - чаша бира или чаша вино? И колко време след това може да се кърми?

# 263
Искам да ви попитам, какви капки ползвате за колики? Аз от няколко дни давам Саб Симплекс, но няма ефект и ми се струва че от него се запича малката! Вие имате ли такъв проблем?

# 264
Princess83  да пробвах го и за един ден му изчезна, но след десет дни се появи при мен отново а при него няма нищо.
Mishlence_2 ние сме все още на Еспумизан, но май вече нямат ефект.

# 265
  • Ловеч
Много благодаря за отговорите на skrech и Aila! Засега реших да отложа малко силиконовите зърна, не ми се иска да свикне с тях. Сигурна съм че проблема е в позата за кърмене, но въпреки всичко което изчетох и пробвах, много рядко поема добре гърдата. Опитва се да засмуче зърното като спагет, а ако случайно го поеме добре - незнае какво да го прави и се сърди. Но с упорство и инат се надявам да успеем! Simple Smile

# 266
Момичета днеска направих голяма тъпотия
цял ден не съм яла и не съм пила вода и познайте дали имам кърма сега Cry
много съм смотана ....
сега малчо не е заспал от 15.30 ч защото загубената му майка няма кърма да го нахрани Cry
одеве цедих и само 80 мл ... от тогава на сам е изпил сумати чай ... давах му да цока и уж се унася и след 10 мин пак изпищява
може ли да съм толкова загубена
Cry
 кажете ми моля ви до утре как да събера кърма в 10 съм на доктор а той точно тогава яде Cry това ми е сега на първо място ... да имам поне 150 мл за утре Cry

# 267
  • София
И два въпроса към Aila:

1. Какво мога да пия при главоболие, или лека настинка (в смисъл лекарство), което да не вреди на беба при кърмене? -Кърмене и лекарства, част I. Болкоуспокояващи, противовирусни, антибиотици и др.

2. Знам, че алкохола е желателно да е изключен, но поради наближаващите празници- има ли нещо, което макар и в ограничени количества да можем да пием - чаша бира или чаша вино? И колко време след това може да се кърми?   - Алкохол и кърмене

Искам да споделя, че за известно време може би няма да отговарям или ще отговарям със закъснение, тъй като съм сама с децата и имам малко свободно време. Затова просто задавайте въпросите общо до консултантите и съм сигурна че момичетта от ЛЛЛ ще отговорят.

# 268
Моля консултантите да ми помогнат едната ми гърда е толкова болезнена че мисля да започна да я цедя а да го слагам само на другата и да дохранвам дайте ми съвети не искам да се отбие.

# 269
Аз  да взема да се запиша в темата че не съм влизала отдавна а вие вече се преместихте в родени честито на всички от мен нека да са ни живи и здрави ноемврийчетата ние с близначките сме добре миналата седмица бяхме на консултация Маги  е пораснала с 2 см и 1500гр а Криси с 3 см и 1100гр при това че все още само ги кърмя нямаме дохранване с хумана на мен не ми остава никакво време да пиша лек ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт