Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 270
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • DE
Някой знае ли бебе на 11 дни колко милилитра мляко трябва да яде? Нашият иска все повече и повече. Мисля, че съм родила ламя!:)

# 241
леле колко сте изписали, човек не може да ви смогва  Simple Smile. Относно сокчетата - тотално се отказах и смятам и другия месец да не го правя. Ако док пита ще кажа, че съм дала, но не ги иска и готово. Относно нощното кърмене и вие, и всички познати около мен ме резубеждават и колкото повече го мисля, толкова по-гузно ми става, че ще го мъча, та... смятам да поотложа. Ако видя, че наддава "застрашително" ще помисля по въпроса, но засега - да си хапва  Simple Smile. Относно пишката - много ми е гадно и мъчно, и ми е жал, но от два дни правя някакви бегли опити и смятам да свърша "тази работа" както трябва. По повод на посоката на пишката - на нас в болницата ни казаха нагоре да стои  Rolling Eyes.
Ние днес правихме погачка и Дани беше много послушен. Само си кротуваше и се гушкаше в мен, чак ми стана жал по едно време, някакъв сгушен миличкия. Мина много добре, само дето не знам защо следобява плака много. Не мисля, че имаше колики /поне доколкото го познавам като има/ и си мисля, че просто суматохата му дойде вповече. Сега спинка сладко и се надявами през нощта да слушка.

# 242
Здравейте!
Бубче, много съжелявам за премеждията, които си имала около кърменето.
Ние днес ходихме с Алберто на разходка в центъра. Киара остана с баба ми в къщи,като и оставих шише с кърма.
Аз намерих моята поза за кърмене - легнала. Заболява ме само първите 30 секунди и после е Ок.
Киара също има червени пъпки с бели връхчета по бузките и малко ме притесняват.

# 243
  • Горна Оряховица
Здравейте и от нас. Да се похвалим, че нощес ни падна пъпчето. newsm44 Почти се е затворило, но продължаваме да му слагаме спирт. За тези пъпчици с бялото връхче по лицето - и ние имаме няколко. Какви са? Аз мислех, че е от претоплянето вчера.
Бубче много се радвам, че си оправила каналчето.
На празнуващите - честито  bouquet
И да питам тези, който имат епизиотомия - колко време ви опъва конеца. То аз имам много шевове, но като че ли само той ме боли. И превръзките трябва да са тънки, че иначе ми убиват. Нормално ли е и колко време още ще е така?
Това е от нас, сега отивам да украсявам елхата  santa2

# 244
 wavey

Възхищавам се на всички мами тук, как успяват да се справят с текущите задължения и им остава време да се разпишат тук. Аз едвам смогвам да ви изчета, но поне благодарение на това събирам ценна информация. Мислех поне за първата месечинка на Ели на 2 ноември да драсна два реда и не успях. Даже не успях и да разкажа как е минало раждането в бременелската тема ooooh!
Но то как ли и да ми остане време като ми се налага през ден през два да се връщам в болницата, заради един проклет хематом, заради който отново ме упояваха, рязаха, стоене в болница и като резултат изпуснахме възможността да се кърмим - сега се цедя и давам с шише, не ще на гърда и туй то  Twisted Evil А пък цеденето не е като сукането и не всеки път успявам да и събера нужното количество и ми се налага да дохранвам с АМ, което още повече ме натъжава, но при положение че ни изписаха 2290 гр. важното е, че наддава и вече е минала трите килограма.
Но поне в петък бях най-после в състояние да я изведа на разходка, а и сега почивните дни се поразходихме ведно с таткото, че като гледам прогнозата за времето скоро няма да имаме пак тази възможност.
Оплаках се най-накрая. Приятна вечер и успешна нова седмица.

# 245
geryto001 мен ме опъваше две седмици след раждането.Превръзките не ми пречеха-използвах памучни и задължително след всяко посещение до wc-то минавах през банята.Накрая не опъваше,по-скоро усещах нещо като тежест когато съм права или когато вдигам детето.След 20я ден отшумя.Стискай зъби  Hug А за пъпчиците вече  не знам какво да кажа.Страх ме е да не останат белези на детето Sad Вече две седмици го мъчат тия пъпки и много ми е жал.Дано минат скоро  Praynig

# 246
  • София
Mimoza, някой ми беше пратил тази статия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0  и ми беше много полезна  Hug

Епизиотомията спря да ме боли към 10-ти ден, но си имах проблеми с един от шевовете ( не искаше да се затвори). Промивах го  с тампонче с йод 5 дни и сега не се усеща Simple Smile

# 247
  • София
skrech при всяко кърмене е така.Вечер и през нощта суче повече,но през деня повече от 10мин не иска.Това с компресията го пробвах,но тя просто не иска да засмуче гърдата,избутва се с ръцете назад и рита с крачета.Която и гърда да предложа е така.Винаги като пусне гърдата я дигам да се уригне и тогава я слагам на другата или пак на същата.Но сега през деня се храни през два часа и половина,а вечер издържа по 4-5 часа.

Извини ме, но не разбрах, след оригване кърменето продължава ли по-спокойно?
 10тина минути могат да бъдат достатъчни, за да се нахрани бебето. Ако пълни памперсите редовно(поне 5-6 напишкани и поне 2-3 от тях наакани, ако бебето приема само кърма, без вода/глюкоза/чай или пие, но в незначителни количества), значи макар нервно, вероятно получава нужното мляко. А поведението може да се дължи на кризисната 5та седмица.  За през деня би могла да пробваш да кърмиш бебето в сънено състояние(като видиш, че се разбужда, но не се е събудило съвсем) или на тихо и затъмнено място или пък в движение. Или например да прекратиш кърменето, като започне да нервничи и да полюшваш, а като тръгне да се унася, отново да предложиш гърда. Ако скоро това поведение не отмине или има и друго, което те смущава, пиши, за да обсъдим. Успех!

# 248
Ей, защо никой не е писал скоро newsm78?
Ние вчера изкарахме ужасен ден. Като почнаха едни колики от обяд... чак вечерта след къпането се успокои. А и вече знам какво е повръщане на фонтан Rolling Eyes, ама то май аз съм виновна, че той миличкия не искаше да яде( явно му беше тежко на коремчето), а майка му го насили на обяд. Поне беше един път и от следващото хранене започна пак да си хапва като хората. Обаче ми изкара акъла. Днес за сега е спокоен и спинка и аз се надявам да си остане такъв цял ден, за да не се повтори и днес одисеята от вчера  Praynig, че ми става доста мъчно като го гледам как свива юмручета и се свива.

# 249
geryto001 мен ме опъваше две седмици след раждането.Превръзките не ми пречеха-използвах памучни и задължително след всяко посещение до wc-то минавах през банята.Накрая не опъваше,по-скоро усещах нещо като тежест когато съм права или когато вдигам детето.След 20я ден отшумя.Стискай зъби  Hug А за пъпчиците вече  не знам какво да кажа.Страх ме е да не останат белези на детето Sad Вече две седмици го мъчат тия пъпки и много ми е жал.Дано минат скоро  Praynig

някъде около месец след болницата ни минаха тия пъпчици. ние имахме по цялото тяло. ужас бяхме. мазахме с пиоктанин едно лилаво. като казвам по цялото вкл. глава, нос, очи, ръце, че дори и по пишлето имаше. сега го мажа ако случайно излезе с нахткерцен.

# 250
  • Там, където мечтите се сбъдват
Пъпчиците с бели връхчета, както и другите ситни пъпчици се дължат на хормоните и не се мажат с нищо, минават от само себе си, но се иска време. Катерина също има, но лека полека отшумяват.

Баткото ни се разболя с една кашлица и хрема е и ще си остане у дома до сряда включително, да видим как ще се оправям с двамата Simple Smile След малко отиваме на разходка, ще купуваме шаран ако намерим такъв, който не е жив, да не ми подскача в количката и после в парка да събираме клонки за зимния ни букет у дома Simple Smile

# 251
  • Добрич
Привет мами,
явно вчера повечето сте били по разходки в това чудесно време.
И ние вчера ходихме да видим колко сме порастнали за 2 седмици откакто сме вкъщи и се оказа 550 гр.
Иначе вечерта имахме също одисея откъм спане - до 22часа си спа добре, но после като се събуди та до 4 часа беше голям рев и свиване. Все искаше да яде, тези ръце постоянно в устата. Залъгалка не ще, нищо не иска. А после от 4ч до 8ч спинка на коремчето на мама. Голям тормоз това недоспиване. Дано да има по-рядко такива нощи #Crazy

# 252
Привет и от нас,
ние тези дни голямо обикаляне направихме.
Дори бяхме на една дълга разходка на 100 км, но малкия този път беше много послушен, спа през цялото време и на отване и на връщане, явно друсането от дупките по пътя го успокояваше.
А вчера бяхме да ни четат чиста молитва.
И пак да ви се оплача - нещо не можем да се преборим с млечницата- споделете моля ви какво сте пили вие за да се справите!Нашите лекари май не са много на ясно.

# 253
  • София
Исках да попитам как се налива кърмата в пликчетата за съхранение? Нужно ли е да са от една марка помпата и плика, за да са съвместими  newsm78 Че ще пращам мъжа ми да търси,а  в най-близкия магазин има само контейнери на Чико, които са 4 бр. , а аз си харесах на Авент 10 бр. за същите пари.. Та идеята ми беше да купи пликчета ако няма друго.

# 254
Исках да попитам как се налива кърмата в пликчетата за съхранение? Нужно ли е да са от една марка помпата и плика, за да са съвместими  newsm78 Че ще пращам мъжа ми да търси,а  в най-близкия магазин има само контейнери на Чико, които са 4 бр. , а аз си харесах на Авент 10 бр. за същите пари.. Та идеята ми беше да купи пликчета ако няма друго.

Цветка, аз ползвам пликчета на Фарлин и съм много доволна: http://myhome-bg.com/product/1180/plikove-za-karma-22br-200-ml-baby-farlin.html
Сипва се лесно, просто отваряш пликчето, изливаш кърмата и после го затваряш. Материалът на пликчето е плътен и няма как да се разлее. Не мога точно да обясня как се отваря и затваря, но ти интуитивно ще разбереш  веднага как става, има едно улейче от едната страна на пликчето, което взлиза в другата страна на плика и така се затваря плътно.

Общи условия

Активация на акаунт