Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 177
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Да попитам мамите със секцио кога започнахте да правите секс и кога ви свършиха лохиите?

# 496
Да попитам мамите със секцио кога започнахте да правите секс и кога ви свършиха лохиите?
добър въпрос Mr. Green аз пък да го задам на мамите без секцио Blush правихте ли вече секс и изобщо имате ли желание?
ние с мъжо не сме правили още по ред причини-
1.аз се чувствам на светлинни години от думата"секси" Sad
2.бебето спи през повечето време в нашето легло
3.когато го сложим да спи в неговото аз бързам да се наспя поне малко
4.още малко ме е страх да не боли Blush
иначе мъжлето подпитва,ама....  Rolling Eyes

# 497
добър въпрос Mr. Green аз пък да го задам на мамите без секцио Blush правихте ли вече секс и изобщо имате ли желание?
ние с мъжо не сме правили още по ред причини-
1.аз се чувствам на светлинни години от думата"секси" Sad
2.бебето спи през повечето време в нашето легло
3.когато го сложим да спи в неговото аз бързам да се наспя поне малко
4.още малко ме е страх да не боли Blush
иначе мъжлето подпитва,ама....  Rolling Eyes

И ние още не сме, но аз имам желание, мъжо също, само дето все още не съм купила презервативи и лубрикант, но мисля при следващата разходка с Мони да минем през магазина и да се обзаведем. Тя също спинка само при нас, ама ще я "изгоним" за малко, все пак и ние си имаме нужди...не ме е страх че ще боли- не знам защо, просто си мисля че ако ме е страх, няма начин да не ме боли Simple Smile

Зози: Ние водичка не даваме изобщо, изцяло на кърма сме, аз така реших след всичко което изчетох и след като консултантите по кърмене го препоръчват. Дори не съм и опитвала, нямам и намерение поне до 6-ти месец (да не казвам голяма дума де) Но пък за сметка на това съм подложена на постоянен тормоз от страна на мойта майка и на свекито - защо не съм давала вода, ама ми звънят всекиден по безброй пъти, накрая успях да се справя с тях, ама като ми кипна, та трябваше да избухна, да им тегля по една майна и сега ходят като наакани, без да смеят да си отворят устите (явно с дипломатичност при тях не минава...)

# 498
  • София
Здравейте момичета,

И аз да се отчета: вчера бяхме на консултация и за дните от изписването досега бебчо е качил 1,100 кг и 3 см- т.е вече тежи 5,100 кг и цели 58 см (а още няма месец) Grinning. И аз като Фио имах притеснения дали ми стига кърмата (заради многото рев, често ядене и успокоение само на гърда) Laughing

За коликите пие Инхакол и БиоГая, вероятно помагат лекарствата, но когато ги има болките, са много силни  - реве и се присвива без значение какво правя (освен ако го сложа на гърдите си, а понякога и това не помага Tired) Пробвах и сешоара, помогна ни за малко, но после пак...

Ние още сме с жълтеница, лекарката настоява да пие вода със захар (аз досега упорито я избягвах). При някой от вас има ли още жълтеница и как я преборихте, ако няма?

# 499
отдавна сексът е мираж  Laughing Laughing Laughing Аз съм секцио и като ходих на контролен док каза, да почвам смело, но отговорно. Каза даже, че съм била станала като мома  Laughing , но то и няма как да не съм след като последният ни секс беше в края на 7 месец май /вече и не помня кога е било/ и раждането беше секцио, защото нямах грам разкритие и цял ден така и не получих. Та като се прибрах и казах, мъжът ми се засмя и вика "лелееее, тежко ще да е докато пробия, направо не ми се захваща"  Laughing Laughing Laughing. Като цяло - у мен желание и време никакво, а мъжът ми от време на време подпита, но не е настоятелен, сигурно и той вече е свикнал на въздържание и не му прави токова впечатление. Но....ще трябва в скоро време да се пробва, че още малко ако зарастна - наистина ще е тежко после  Rolling Eyes Забравих да вметна, че иначе съм се подготвила със силно лубрикирани презервативи, но дано не им мине срока на годност, докато се накая  Laughing

# 500
  • Там, където мечтите се сбъдват
И нашата буболина вчера беше в отбора на неспящите, нещо и се разстрои режима, тъкмо заспа следобед и ходихме до ортопеда и там се оказа, че костта не е съзряла и едно натискане и мачкане падна за да се види дали ставата излиза напред, направо милата ка издържа не знам. Слава богу, ставата е стабилна и засега продължаваме с гимнастиката и след 2 месеца сме на контролен преглед. В тази връзка вие какви упражнения правите за гимнастиката на бебетата си?

Но снощи едва в 12 часа успя да заспи, спи на гърдата и като я изпусне рев и пак така...

А и днес имам ден рожден, та една виртуална почерпка от мен Grinning

# 501
  • София
Ние още сме с жълтеница, лекарката настоява да пие вода със захар (аз досега упорито я избягвах). При някой от вас има ли още жълтеница и как я преборихте, ако няма?
Ще цитирам отговорът ми на подобен въпрос в друга темичка, за по-лесно
 Радос, предполагам, че може да става въпрос за т.нар кърмаческа жълтеница, когато нивата на билирубина заради определени съставки на кърмата се поддържат по-високи, за по-продължителен период. В зависимост от това колко са високи, може просто да се изчака или в определени случай да предложат или да се преварява кърмата и така да се дава за известен период или за известен период да се храни с АМ, което рядко се налага в действителност. В който и да е от случайте това е временно и е важно майката да изцежда за да поддържа лактацията и след този период да продължи да кърми. Обикновенно е хубаво да се консултира освен с педиатъра и с неонатолог например или друг специалист дали наистина нивата на билирубина налагат някакви мерки и какви точно.
  Повече може да прочетеш тук
  - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=670
  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24494.0
  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22297
  Доколкото разбирам бебенцето наддава добре иявно не е нещо притеснително предвид мерките, които педиатъра ти е предложил, така че най-добрият вариант е просто да изчакаш да отшуми. Малката ми дъщеря беше с кърмаческа жълтеница и педиатърката, а и нашата ръководителка д-р Анета Попиванова бяха спокойни и ме посъветваха просто да изчакаме. Факт е че отшумя едва към трети месец постепенно, без никакви специални мерки, освен често кърмене разбира се.

Виждам, че се обсъжда и секса и при някои от вас кърменето и секса. Ето една статия - Секс и кърмене, която може да ви е интересна. Наистина понякога докато се кърми и особено първите месеци, може да има известна сухота, но мерките които са споменати по-долу обикновенно вършат перфектна работа.

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 17:14 от Aila

# 502
  • София
Аз не съм убедена, че са ми свършили лохиите, макар днес да е първия ден, в който не е имало нищо от сутринта. Затова и още не сме открили сезона. Другата седмица съм на контролен преглед във Вита след раждането, да видим и лекарката ми какво ще каже Mr. Green За болка надали може да се говори, просто ако нямате лубрикант в началото си е дискомфортно.
Лори, това най-вероятно е кърмаческата жълтеница. Ема също има още малко, но педиатърката днес каза, че няма страшно. Аз съм против водата със захар, ако толкова се налага да даваш нещо, защо не питаш за глюкоза?

# 503
Хайде и аз да кажа за секса-извинявайте ама какво беше това? newsm78 Последно ми се случи на 10 февруари(когато сътворихме малкото човече).Не сме имали забрани по време на бремеността,а и сега също,просто мен ме е страх.И честно казано не знам кога ще се престраша.Мъжа ми не повдига въпроса за да не ме притеснява,за което съм много благодарна,но как ще се справя с този проблем не знам...

# 504
  • гр. Стара Загора
айде и аз да си кажа за секса - от мисля,че за последно го правихме около 7 септ. - РД на мъжа...
а иначе през цялата бременност на мен ми се иска адски много, ама май него го беше страх, заради контракциите...
иначе аз съм у нашите от 21 септ., а мъжа ми е спал общо 2 пъти при мен преди и след раждането... до скоро нямах желание, но от около 2-3 дни/горе долу тогава ми свършиха лохиите/ ми се иска... ама то с мъжа ми се виждаме за около 15-20 мин. на ден и то защото той така иска...

ми това е от мен...

# 505
  • Добрич
Супер тема сте засегнали днес  Laughing
Относно бебетата в леглото и сексуалния живот да ви споделя, че те тепърва ще ви пречат като израстнат още малко и започнат да разбират и виждат всичко, което се случва. Така че действайте смело и отговорно наистина. Аз днес бях на преглед при гинеколога си и вече получих разрешение за бурни действия в леглото. А и вече нямам търпение честно казано. За мен това е нещо, което така ме зарежда с енергия и добри емоции, че няма равно с нищо друго. Само трябва да намерим време и подходящ момент, че с две деца е още по-сложна работата. 
За болка не мислете изобщо и няма и да ви боли.  Wink
Нашия педиатър вчера ни изписа Витамин Д, като ни препоръча този на Джеймисън - уж по-добре се понасял и не предизвиквал запек толкова често.  Днес обиколих няколко аптеки да го търся и се оказа обаче, че не го зареждат, имаха само Вигантол. Някой да има точна представа каква е разликата между двата?
Ние също имаме пъпчици, но според педи това си е от прочистването и нямат нужда от мазане с каквото и да било.
Да се присъединя и аз към мамите с бодърстващи бебета. Като чета какво пишете относно заспиване в 22:30 чак завиждам. Ние ако си легнем преди 1-2 часа е цяло чудо. След банята към 20 - 21 часа вече не иска да спи дълбоко младежа. Като добавим, че и каката ни не заспива докато бебето будува изобщо не ни е скучно почти всяка вечер.   #Crazy

# 506
Ох секс, секс... Последно май беше края на 4 месец newsm78, тогава се оказа, че има опасност от плацента превиа и ми забраниха, а когато плацентата се вдигна и ми разрешиха вече бях 8 месец, чувствах се тежка, пък и нямах желание. Но откакто родих желанието ми се завърна и то с пълна сила( щом сънувам разни работи Blush), но то шубето е голяма работа. Утре съм на контролен преглед и ако кажат давай- мъж ми ще получи коледен подарък Laughing. Само дано дребосъка се смили над нас и ни остави на мира.
ПП: Естелиана ЧРД! Жива, здрава и много щастлива  bouquet

# 507
НИЕ пък правихме секс на 19-я ден след раждането ,беше хубаво ,но аз самата се чвствах някак по широка ,таткото незнам как ме  е усетил ,не съм го питала ,но предполагама  ,че и той така .... след това вече не сме правили нищо.Май не ни стига времето ,а и той е доста уморен.Веечер не можем да спим а през деня работи ,от тъмно до тъмно ... та,така ... Simple Smile
Аз ли съм единствената престрашила се мама??  newsm78

# 508
аз пък съм епизотомична и страх сковава племето. Мъжът подпитва, аз се усмихвам свенливо и така ...  Embarassed Сега е сополив, та е командирован на канапето в хола, но другата седмица сигурно ще събера смелост и ще действаме - стига нашата Вяра да реши да задпи преди 12 и ако е възможно да не се е упражнявала през целия ден за Коледния концерт на Виенската опера  smile3516  smile3507Хм, май ще ни трябва чудо ...  newsm62

# 509
  • Добрич
И аз влязох за секса да питам,но някой ме изпреварил...

Ние още не сме,аз взех лубрикант и презервативи,Но бебчето спи помежду ни и възпрепятства,а като стана да го местя и се усеща,буди се,хленчи...

Общи условия

Активация на акаунт