Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 166
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • ПЛОВДИВ
Много ви благодаря, mimsat, bubcheto15, Sneakers

mimsat, Нааканите памперси са 6-7, а напишканите са 8-9. През изминалия ден успяхме да направим 6 кърмения, но едно от които траеше само 15-20 минути. През нощта му предложих гърда, докато спеше с цел хем да хапне, хем да не му нарушавам съня, като се нахрани и реши че е време за парти   Rolling Eyes . Вече няма жълтеница, пие чай от копър и анасон по около 50-60мл. на ден, без захар и без глюкоза.

bubcheto15, надявам се проблемите да спрат при малката Ема и бързо да се оправя, да не тревожи мама!

# 556
Момчето ми се казва Димитър. Роден е на 08.11.2011 - 2600 гр. и 49 см.
И ние имаме проблем със ситни пъпчици по лицето. Дали са безобидни? На консултацията ни казаха, че са му излезли от това, че сме го цункали.

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 13:39 от pm21

# 557

Фио, мини да ме вземеш на тръгване за лудницата моля Twisted Evil

нЕмаш грижи  Wink Готов ли ти е багажа?  Mr. Green
Аз като се замислих сериозно вчера, се оказа, че дори и да хвана пътя за лудницата, пак трябва да съм с децата, че няма на кого да ги оставя... Обезсмисля се някак цялото занятие  Crossing Arms Wink

Момичета, в тихо отчаяние съм. Не се справям с кърменето. Нямам достатъчно мляко и се налага след едната гърда да предлагам втората. Рано сутрин след нощната пауза яде примерно 90 от едната и 30 от другата. Лошото е, че в течение на деня не може да се събере толкова кърма в едната гърда и трябва да яде и от двете по равно. Прилагам компресия като го чуя, че не преглъща вече...  Днес след много висене на гърдите ( към 40 мин) се отказа, а беше хапнал само 80 и се наложи да му направя АМ Sad Много ме е страх, че ако не овладея положението ще се налага все по-често да дохранвам, докато си загубя лактацията. Варианта за по-често кърмене не е приложим при мен, защото след като успее да се нахрани бебо си спи или кротува ( поне не плаче от глад) към 3 часа. На 7 кратен режим сме...
Не е приложим, защото дохранваш. Ако не даваш АМ, бебо ще огладнява по-често и съответно гърдите ти ще бъдат стимулирани да произвеждат повече мляко  Peace
Относно 5-6-7 кратно хранене – това ми е леко непонятно, особено като става въпрос за бебе на няма и месец, но това си е мое мнение  Peace Hug
Иначе подкрепям Сникърс, че това постоянно теглене изобщо не е необходимо, то май вместо да успокоява, създава повече тревоги.

Бубче, откъде пък сега този дерматит. Дано се оправя бързо малката кукла  Hug

За Михаил ми бяха казали, че е с атопичен дерматит, бяха му изписали кортикостероиден крем. Но майка му нали си е магаре, заинатих се да не мажа, изчетох 100 тона информация, наблюдавах си детето на кое как реагира/че точно бях започнала да го захранвам/ и в крайна сметка се оказа, че на детето просто не му понася сапуна Тео бебе  Rolling Eyes

pm21, добре дошла   bouquet
Сега ще ви добавя в списъка!

# 558
  • Добрич
И ние станахме вече на 1 месец!  newsm81 smile3510

Бубче, дано да има някаква грешка, че с този дерматит доста неприятна работата. Много е упорит. И да ви свършват тези лоши работи дето ви спохождат.  Hug

Аз снощи се надивях на воля на дансинга.  dance

# 559
Здравейте, момичета!
Честита месечинка на всички бебчета, които съм пропуснала!!
Аз чета, чета и после оставя страницата отворена и не стигам до писане...
Ние влизаме в крачка, нормализират се нещата. Кърмя без болка!!!!! Това ми е най- голямото щастие, че успях да издържа и всичко започва да ми изглежда много по- розово!
Вчера бяхме на преглед за първия месец. При изписване 3740 гр., сега Киара е  4530гр и от 50 е станала 57 см.
Имаме проблеми с ревността от страна на Алберто, но слава Богу, поне, не е изразена към нея, а по- скоро прави всичко, за да има моето внимание за себе си, включително да ме бие. От два дни е по- добре, много по- спокоен и разбран, пу-пу-пу.
Бубче, съжелявам за атопичния дерматит. Как се лекува?
И Киара е с пъпчици,аз я мажа с креме здраве бебе и започнаха да отшумяват.
За секса...моя мъж ще си дойде на 23-ти от командировка и тогава ще си помисля Simple Smile Той ще си е тук до 2-ри януари, така че, нямам много време да му мисля...Иначе се възстанових от шевовете много по- бързо от предния път,а тогава имаше секс след 40-тия ден.
Целувки на всички бебчета и приятен ден!!

# 560
  • Велико Търново
Привет, момичета! Hug
Да се отчета и аз от вчерашния ни преглед - за месец от изписването сме наддали 1250 гр и сега сме 4800 гр. пораснали с 6 см и вече сме 59 см. Баткото на тази възраст доста по назад беше но това си казва думата.

Пъпчици и ние си имаме но ми се струва че нашите са от шоколада, който си хапвам от време на време щото от него немога да се откажа. Като видя че изчезват и хайде пак  Wink

# 561
Айде и ние в групата на едномесечните бебета  newsm38
И също така в групата на бебетата с пъпчици по лицето и петънца по вратлето .
Може би наистина шоколада е решил да ни изиграе лоша шега,защото и аз в последно време не мога да се спра да ям сладко ,но ще трябва да спра май .... и ще мажа с крем здраве ...
А за лохиите и моите май свършват вече ,по превръзката има едно такова никакво петънце ,което даже не е и червено а по скоро оранжево .

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 17:03 от villsАlex

# 562
  • София
Сникърс, Фио, благодаря за отговорите. Фио, за добавката не съм разяснила хубаво- не давам такава, вчера за 1-и път от 3 седмици ми се наложи  Peace Днес сучем само от една гъда и се моля горещо тенденцията да се задържи  Praynig Praynig Praynig

Честито на едномесечните бебковци  newsm38  ura  ura

Бубче, сигурни ли са за дерматита? Много скоростно са сложили диагноза, пък аз си мислех, че е по-сложно  newsm78

# 563
  • София
цветка кърменето от две гърди няма защо да те притеснява, това е напълно нормално и повечето бебчета на всяко хранене или късните следобедни и вечерни хранения сучат и от двете гърди. Именно по-честото кърмене и изпразване на гърдите довежда до увеличаване на количеството, а по-големите паузи до намаляване. Важното е бебчето да получава общо нужното му количество мляко, а дали е от едната или от двете няма никакво значени. Напълно нормално е да се получава нещо като цикличност, известно време бебето суче само от едната гърда, съответно другата остава пълна за шест часа и това води до намаляване на количеството мляко. Съответно едната гърда не е достатъчна на бебето и то почва да суче по-често и от двете гърди, това веднага води след известно време до увеличаване на количеството мляко и съответно отново може да му е достатъчна само едната гърда за известен период.
Повече защо това се получава и как напълно нормално е организирано регулирането на производството може да прочетеш тук - Ако си го „пазите“, може да го загубите

# 564
  • София
Айла, сърдечни благодарности за поста ти Hug Hug Hug Мислех, че нещо аз не правя както трябва и затова от време на време както успявам да го кърмя от една гърда , така в един момент правя нещо грешно и се налага да предлагам и двете, за да му достига. Пак много, много благодаря. Явно е нещо нормално . Подари ми много спокойствие   bouquet  bouquet  bouquet

# 565
  • София
ами кърмим се на интервал от 2.30-3.30 4аса.понякога и по-често ако младежа пожелае.нощем понякога прави пауза от5 часа,друг път не и се буди през 3.редувам гърдите на всяко кърмене.той сам пуска като се нахрани,а аз като вияд явно доволна физиономия не предлагам повече,но ми прави впяечатление че преди винаги след ядене заспиваше,а сега изобяо не спи денем.и постоянно е нервен.наакани памперси имаме или по един на ден или през ден,но за сметка на това напишканите тежът по половин килограм Mr. Green.давам му чай на хипп,но той повече от 50 мл на ден не изпива.повръщането също е разнообразно-понякога само му потича от устата,друг път направо хвърчи отвсякъде-уста,нос..залагалка давам.
за цеденето-цедя само като ще излизам някъде за да остъавя на татито да го нахрани,а вчара вече се бях облякла и не ми се разхвърляше и за това дадох изцедено плюс малко ам Blush
надявам се инфото да е достатъчно за да прецениш ситуацията Hug  bouquet
Явор става все по-голям и любопитен. Научава много неща за заобикалящия го свят, може би вече открива  ръцете си или се се пробва да гука. Всичко това е чудесно, но нервната му система е все още незряла и лесно се претоварва, което може да се изрази в нервност, особено следобедните часове и вечер. В подобни случаи би могла да използваш кърменето като успокоително средство, защото гърдата дава не само храна, но и утеха, сигурност, спокойствие. По този начин бебето има възможност също да поеме и повечко мляко, ако нервниченето му е продиктувано от  глад. Залъгалката и чая биха могли да бъдат причина бебето да приема по-малко мляко. Ако мислиш, че е добра идея, вариант е да пробваш да намалиш или спреш употребата им, като предлагаш гърда вместо тях.
 Ако Явор наддава добре на килограми и сантиметри, ака по-обилно(а не просто да зацапа памперса) и е в добро общо състояние, вероятно няма причина да се притесняваш, че може да не е сит. Ако все пак нервниченето продължи да те притеснява или кърменето не му помага да се успокои, ще продължим да търсим заедно какви биха могли да бъдат причините.

mimsat, Нааканите памперси са 6-7, а напишканите са 8-9. През изминалия ден успяхме да направим 6 кърмения, но едно от които траеше само 15-20 минути. През нощта му предложих гърда, докато спеше с цел хем да хапне, хем да не му нарушавам съня, като се нахрани и реши че е време за парти   Rolling Eyes . Вече няма жълтеница, пие чай от копър и анасон по около 50-60мл. на ден, без захар и без глюкоза.
15-20 минути са си доволно време, в което бебето може да приеме допълнителна порция мляко.
 Ако бебето ползва залъгалка, може да обмислиш да спреш да я даваш. Често тя води до по-нередовно търсене на гърдата(с биберон детето задоволява рефлекс, който се полага на гърдата).
 Чая може да създаде чувство на ситост и също да влияе за количеството прието мляко. Ако мислиш, че е добра идея, може и него да намалиш или спреш.
 Препоръчително е поне първите 6 седмици бебето да има поне 8 хранения за денонощие, така, че храненето и по твоя инициатива в този период е добра идея. А ако не се получава винаги, все пак бебето наддава добре и пълни памперсите, което е добър показател и може това темпо да е задоволително за нуждите му, ако продължава да има добри резултати в памперса и на кантара..
 Приятни мигове прегърнати  Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 01:40 от skrech

# 566
Добро утро Simple Smile.
Май аз съм единствената луда, която като стане в 6 часа да си нахрани бебона и не си ляга пак. А след това ядене винаги спим дълбоко и непробудно. Но то днес имам доста неща да свърша докато се събуди пак. От 10 часа съм на изпит( дори не съм отворила учебника Embarassed), а след това ще му правя погача. То 40 ден ни е в сряда, но понеже е делничен ден, тогава ще ходим само на църква. Та по този въпрос: трябва ли да се носи нещо там? Той попа нищо не казал на мъжа ми, ама и той сигурно не е питал.

# 567
И докато не съм забравила едно предложение за следващата тема: 2012та година стана, а НОЕМВРИйче сладко все по- голямо става.

# 568
Сникърс, Фио, благодаря за отговорите. Фио, за добавката не съм разяснила хубаво- не давам такава, вчера за 1-и път от 3 седмици ми се наложи  Peace

А, не, достатъчно добре си го написала, ама аз все бързам и затова не съм разбрала правилно  Peace

Добро утро Simple Smile.
Май аз съм единствената луда, която като стане в 6 часа да си нахрани бебона и не си ляга пак.

Да, бе, надявай се да си единствената  Mr. Green
Просто на някои не ни остава време за комп  Wink

Моето човече реши да заспи в най-неподходящото време, сега ще пробвам да го облека без да го събудя, че ще го водя на гости при прабаба му.

Пък да ви кажа в нашето креватче някой слага тръни вечер  Mr. Green  През деня така добре си спинка Тео там, а вечер не мога да го сложа, веднага започва да се сърди. Тази нощ пак спа върху мен. Не че ми пречи, де  Heart Eyes споделям си просто  Wink

# 569
  • София

Добро утро Simple Smile.
Май аз съм единствената луда, която като стане в 6 часа да си нахрани бебона и не си ляга пак.

Да, бе, надявай се да си единствената  Mr. Green
Просто на някои не ни остава време за комп  Wink

Пък да ви кажа в нашето креватче някой слага тръни вечер  Mr. Green  През деня така добре си спинка Тео там, а вечер не мога да го сложа, веднага започва да се сърди. Тази нощ пак спа върху мен. Не че ми пречи, де  Heart Eyes споделям си просто  Wink
[/quote]

И при нас положението е същото- вечер е един рев след храненето в 12, та до 2,30 понякога се приспиваме. Както бече преди няколко дни  и после ставане в 5,30 за ядене и после на изпит  Mr. Green А от утре съвсем регулярно съня ми ще е максимум до 6, защото съм на лекции. Владии- стискам палци да го вземеш!

Бях чела някъде, че бибероните се сменяли веднъж месечно. Вярно ли е или се отнася само за каучуковите? Ние с ме с Нук, но на тях пише, че са от силикон. И ако трябва да се сменят предполагам, че същото се отнася и за бибероните на шишетата..

Общи условия

Активация на акаунт