Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 150
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета, имам въпрос: Имах известен период, в който не можех да давам кърма на бебчо, тя и не ми беше много, но все пак. Сега ми казаха, че веднъж като е спряно кърменето, то не бива да се повтаря. #Crazy Вярно ли е това и защо?  newsm78 Сега като се изцедя да я изхвърлям ли!?
Това е едно адски тъпо суеверие, вече не помня и какво гласеше Rolling Eyes Колкото и кърма да имаш, давай на бебето да суче и се опитвай да увеличиш количествата, няма нищо по-полезно за него от това Peace
На мен днес деня ми започна много хубаво - една от най-близките ми приятелки роди снощи и на мен сега ми е едно празничнооо Party
Ина отиде на градина, че днеска им е тържеството с дядо Коледа, питах я на обед ли да я вземем, но тя посика да спи там и да я вземем по-късно, явно вече голяма скука я гони вкъщи Mr. Green
Ема тази нощ яде само веднъж, за разлика от предната, когато се буди на два часа. Сега се надявам и през деня да е кротка, че снощи направих тесто за коледни сладки и днеска ще ги оформям и пека Flutter

# 646
  • Пловдив
Ние отговаряме на нормите за цвят  Mr. Green  но ми стана интересно, наистина ли храната, която приема майката влияе толкова силно върху цвета на акото. Странно ми е, че на входа подавам все  мляко с бял цвят, а на изхода "подаръците" са разнообразни  Rolling Eyes
Съвсем не е задължително, но е възможно цвета на храната на майката да се отрази в акото на бебето. По-силно влияние имат железните препарати или голямо количество водорасли или зелени зеленчуци.
 А млякото също може да си мени цвета. Ето снимка на натрадиционен цвят Simple Smile

В родилното единия ден като се цедих коластрата ми беше с такъв особен цвят като средната чашка и акушерката ме нахока,  и ме накара да я хвърля Rolling Eyes

# 647
Да се отчета за консултацията- наддали сме 1000гр.и сме пораснали с 1 см.биха ни ваксината,държа се много геройски.
А в кошницата веднага заспа в колата,така,че май й е удобно.
Имало някакви възглавнички за коликите,аз съм поръчала да видим какви са.
Някой използвал ли ги е?

# 648
  • Варна
Бубче, коментарите ти за кърменето са страхотни и ценни  Hug, имаме си още един консултант под прикритие  breastfeeding

# 649
Лори, и нашата красавица много ревеше по време на баня и след нея. Последните няколко дни спря, но я къпем с малко по-хладка вода (35-36 градуса) и стаята също е загрята по-малко (24-25 градуса)

# 650
lorry и нашата бебка плаче, когато я суша, мажа и обличам. Банята иначе и допада, тогава не плаче, е само веднъж, но защото водата бе по-топла. Пробвах с намаляне на температурата при къпане, защото един път бе наистина мн висока, с кърмене преди къпане, но не помага пак си реве.

# 651
  • София
Мамчета, една виртуална почерпка и от нас със Захари!

Днес той става на 1 месец и по този повод пожелаваме на всички бебчовци и техните родители много усмивки и само хубави моменти заедно!

Следващата седмица сме на консултация и тогава ще мога да отчета прогрес в цифри, иначе китките ми вече ме болят, което надявам се е добър знак Simple Smile Захарчо е много лаком и почти на всяко хранене връща кърма. Също обича къпането всяка вечер, както и опищява всичко когато го преобличам ... хем защото е гладен, хем защото явно не обича да е голичък ...

имам въпрос относно кърменето и по-точно засукването: много е болезнено захапването на лявата гърда. пробвах с две различни пози, но уви - болката е ужасна при самото захапване (зърно и ареола), след което преминава и нямам никакви проблеми. какво препоръчвате да правя? ако проблемът е само при мен, ще изтърпя, но се притеснявам да не би да правя нещо погрешно със самото подаване на гърдата и оттам да има проблем за кърменето за бебко?   

# 652
  • Варна
tedishte,аз имам подобен проблем, ако я оставя сама да засуче, претрива ми зърното между венчетата, не знам при теб дали е от това. Гледам да й отворя колкото мога устата и буквално и натиквам зърното и ареолата, но пак понякога изпускам момента. Нека и консултантите по кърмене си кажат мнението. 
Честита месечинка, да ти е живо и здраво съкровището и много да се гордеете с него bouquet

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 16:43 от minch

# 653
Момичета, ако не се лъжа се събираше група за лудницата. Ако не сте тръгнали и има още места се присъединявам и аз Crazy, че днешния ден ако е като вчерашния... Вчера като отвори една уста, цял ден рев, цял ден едно разнасяне и пръцкане на поразия Crazy Crazy Crazy. Направо луднах. Вечерта баща му като се прибра от работа му го оставих, че трябваше да изляза за малко и вървя по улицата и си мисля "Боже, нещо ми е много тихо. Ами как няма да е- тук никой не ми реве на главата." Надявам се днес да е спокоен и да поспи Praynig, че как издържа вчера без дори 30 мин. сън, главата ми не го побира. Добре че поне през ноща не рева, незнам дали е спал, че аз като легнах и на секундата заспах, а него го оставих в креватчето му и той си издаваше неговите си звуци. Сигурно е заспал по някое време, защото ме събуди чак в 5:30.

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 07:17 от vladiii

# 654
  • гр. Стара Загора
момичета... стискайте ми палци... днес се прибираме при татиту в къщата... дано сами да се справим, че ми е много притеснено... а на 26.12 ще правя погачата Simple Smile и свекитата ще идват по някое време за една вечер, а в къщата все едно е пакнала бомба...  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

вчера на банкета ми беше много хубаво, само че сега съм адски изморена... то не бяха танци, хора и т.н.... ама сега ми излизат пре носа...
стига съм писалла, че трябва багаж да стягам...
а м/у другото... снощи като се прибрах видях, че пак са ми потекли кървави лохии... не мисля, че е цикъл.... до кога ще продължава тази гадория...  newsm78 newsm78 newsm78

Весели празници на всички и спокойно спящи бебчета  santa2  madnoel People Santa Close-mas: Nature Snowman cheers

# 655
  • Добрич
 И при нас вчерашния ден беше така Влади, но вечерта беше по-спокойна.
Аз да споделя нещо не толквова приятно и да попитам дали на някой му се е случвало досега.
Започнахме ние снощи подготовка за къпане -събличане, и през това време пръцкането, което траеше през цялото време си продължи. Сложих го в коритото младежа реши, че трябва да се изпикае там. И казвам на мъжа ми - това все пак е по-малката беля, която може да направи вътре.  Laughing Сапунисвам го аз и като го сложих по гръбче се започна едно пръцкане под водата и изкарване на балончета въздух. И хоп по едно време последва и едно ако, и после и следващо и следващо. Почудих се какво да го правя, но го повдигнах и го оставих да се изака поне. Целия стана ужас. Та хайде после пак миене наново. Умряхме с мъжа ми да се смеем после. Винаги има какво ново да се случи на човек, за да не му е скучно. Колкото и деца да отгледаш всяко си е различно и все ще те удиви.  Joy

# 656
  • Добрич
Искре, дано половинката ти много да ти помага и да се разбирате и да си гледате детето с много любов. С другото ще се справите.  Wink Весели празници и на вас!

# 657
  • София
Ради, Ема пък редовно решава да се изака в хавлията след като я изкъпем и завием в нея Joy Та освен къпането наново, следва и пране. Пишкането вече направо не го броя за беля Mr. Green Ние от два дена вече я къпем във ваничката и тя има доста доволен вид, но пък и досега никога не е плакала в банята Mr. Green
Останаха ми 3 белтъка от коледните сладки и смятам да ги направя на целувки, затова ставам и до после Heart Eyes

# 658
  • Пазарджик
...
В родилното единия ден като се цедих коластрата ми беше с такъв особен цвят като средната чашка и акушерката ме нахока,  и ме накара да я хвърля Rolling Eyes

aneleto,

разбирам, че ти е станало неприятно. Цветът на коластрата може да е много разнообразен - червеникав, оранжев, златист, дори розов и зелен.

Ето един цитат от статия в сайта на Ла Лече Лига Интернешънъл, в който малко над този текст се казва, че най-често е жълта или оранжева, като отражение на съдържанието на антиоксиданта бета-каротин:
Цитат
The color of colostrum varies. It may be clear, bright yellow, white, orange, pink, green, and light brown (Wilson-Clay and Hoover 2002). Foods or beverages that a mother may ingest could be the cause of these different colors. The vitamins or medicines that she takes also may affect the color. Pinkish milk is sometimes caused by dried blood in the milk ducts and is referred to as "rusty pipe syndrome." Small amounts of blood in human milk are not harmful to the newborn, so there is no need to discard the milk or discontinue breastfeeding.

"Цветът на коластрата варира. Може да бъде прозрачна, светло жълта, бяла, оранжева, розова, зелена и светло кафява (Wilson-Clay and Hoover 2002). Храните или напитките, които майката поглъща биха могли да са причина за тези различни цветове. Витамините или медикаментите, които взима, също могат да повлияят на цвета. Розовото мляко може понякога да е в следствие на засъхнала кръв в млечните канали и е позната като "синдром на ръждясалата тръба". Малки количества кръв в кърмата не са вредни за новороденото, така че няма нужда да се изхвърля млякото или да се прекрати кърменето."

# 659
  • Добрич
Пишкането наистина не се брои за беля  Laughing  Криси много се радва на банята винаги още от раждането си. Дори и в болницата още винаги след къпането и хапването след банята си спеше блаженно. И вкъщи продължава така.
Моята щерка снощи отиде в бабини си на гости с уговорката, че иска да стои 2 или 3 дни. А днес ми се обаждат да отиваме да я вземаме, предпочитала да си идва днес, за да не изтърве Коледа. Дядо Коледа щял да я пропусне иначе с подаръците и да подмине нашия комин като я няма.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт