МАЙ-ско бебе расте и хубавее и мама с него се гордее! - Тема 11

• 25 949
  • 718
  •   1
Отговори
# 465
  • при палмите и алигаторите,FL
Мариета, на добре се консултирай с ортопед, аз съм на мнението на Буба, но не съм специалист.Потърси мнение на лекар именно заради предишните проблеми на Мариса Hug

Бубе, ама ти егатиси му подробния отчет Crazy, а ощипаните, ако се чустват така проблемът си е техен Peace.

Елфи, къде я видя тая кочина, аз само сладурковци видях, е то бива синеоки, ама и сладки, пък и послушни, направо си е за завид, завид.Успокоява ме че сме рода, та може и аз да се радвам на добри и синеоки внуци, като прибавим и къдрокоси, направо се размазвам от кеф Heart Eyes

Мамарина, не мога да помогна за не яденето на Еми, пробвай да въведеш жълтък или извара/сиренце/ и така да му станат по вкусни зелеенчуците.

За клип и за колаж съм, с двете ръце newsm18

Отивам да шпионирам фейса, че интересните теми все там ги разтегляте  Crossing Arms

# 466
Такаааам....седнала съм с чаша уиски в ръка пред лаптопа и се чудя дали да пиша по темата,или да не пиша...Хамлетовия въпрос ме гризе отвътре,нооо ще взема да си премълча,че с този още по-отвързан език от алкохола да не стане така всички да си тръгнете сърдити оттук и да си остана сама в темата Mr. Green Joy

Жира
,защо ли усещам голяма доза ирония във въпросът ти Wink,затова и няма да ти отговоря,както са направили останалите момичета Peace Само ще кажа,че кой не знае БГ-мама,кой не е слушал за нея и смятам с това да приключа hahaha Каквото и да напишеш в Гугъл...дори и "как да си сменя маслото на колата" ти излиза БГ-мама-ФАКТ Mr. Green

Майната му,спирайте с тези глупости,че и на мен взе да ми писва от всичко Twisted Evil То човек да не изкаже мнение и кокошарника готов Mr. Green

Благодаря на всички,които стиснаха палчета за нас,знаете че ви обичам Hug
Изследванията са готови и са същите като предпоследните Simple Smile Което ще рече,че първите са си чиста лабораторна грешка Mr. Green Днес в лабораторията поисках да му изследват желязо,кр.захар и кр.група,и за трите показателя ми казаха,че за толкова малко дете е супер измислено да изследвам точно тези неща,а специално за желязото нямало дори как да се случи,тъй като за него се взема венозна кръв.За групата казаха,че е още много малък и има риск изследването да не е точно,с две думи да съм поизчакала още малко преди да си подложа детето на де що изследване има Mr. Green
За 3 седмици сме наддали 300 грама и 1 сантиметър Peace Казаха ми заради рахитичните ни наклонности да го извеждам абсолютно всеки ден на разходка,освен ако не е -5 градуса Crazy Изписаха ни Малтофер(или както там му беше името),а хемоглобина ни е 109,предния месец беше 113...значи все пак идва нисичък Thinking Педиатърката извади едни таблици,на които само успях да прочета за хемоглобина,че за тези месеци го дават от 118-140 Peace

Лелеее,то стана егати отчета,ама вие си го поискахте Hug

Душееее
,изпроси си комплименти за снимките,еййй Mr. Green Смятам да дойда и да я видя наживо аз тази ми ти община и стига си ми боледувала,а глеЙ кво разправят Мариетката и Алекс...баровете ни зовът Mr. Green

Мариетке
,стига рева,че Мариса се изправя,щото ще те набия вече,аз се чудя моя как да го накарам да се изправя и да стои като пън,тя се затръшкала тука Mr. Green

Бубе,пък ние имаме същия пуловер като на Ралфи Crossing Arms Познай откъде-хаха,от моята дружка от Щатите,плюс две коледни бодита,които най-вероятно никога няма да видите,защото след вчерашната провалена фотосесия,днес имах още една,която завърши с  пълно фиаско Twisted Evil
Гледам Рая и се чудя що за дете е тя или що за дете е моя Убостник Mr. Green Ама вие разбирате ли,че той не може да седне и да стои по този начин,ама никога,НЕВЪР бе Twisted Evil Той се върти,рита,блъска,маха шапката,събува обувките,рие из устата...викам на моя,че ние ако бяхме отишли на професионална фотосесия,просто щяха да ни върнат парите и да ни отпратят най-тактично,аз не вярвам да има човек,който да укроти опърничавия Crazy

Ама това уиски верно ми развърза още повече езика,ха сега четете ме като си нямате друга работа Mr. Green

# 467
  • Варна
Ха добър вечер и от мен!

По наболелия спор нямам кой знае какво да кажа - съзнавам, че писането и споделянето в който и да е форум крие рискове някой да разбере лични неща за мен, които не желая да са достояние на всеки, но пък не съм някоя известна личност, че да си го слагам на сърце. Е, ако един ден стана министър, президент или фолк певица, сигурно ще се свържа с админите да ми изтрият постовете Mr. Green. Но пък ми е чудно защо има доста мами, които просто се записват, след като нямат намерение да пишат. То ясно, че не всеки има време за форуми и т.н., ама пък тогава за какво ти е само да фигурираш в някакъв списък.

Не помня кога съм се рег-нала в бг мама, погледнах си профила за целта - 2008 година. Тогава четях само темите за обзавеждане /на такава вълна бяхме/ и за козметика и т.н. Да имам дете все още ми се виждаше нещо далееечно. Когато забременях издирих отчетната тема и се записах, мисля, че към октомври месец беше. По време на бременността нямах много свободно време, тъй като бях на работа и не се включвах много редовно, но сега имам малко повече време, а и докато кърмя малкия спокойно мога да чета и да пиша с едната ръка Laughing.

Джиджонка, зайче мерси за поясненията за бебе борсата, ще я потърся, макар да не ми стана ясно точно, на мен с адреси и номера на улици ми е най-лесно да се ориентирам, че не ги знам много аптеките по имена, ама ще потърся. До нас също има едно гаражче с бебешки продукти, добре заредено е, но например пюрета има само Хип и Ганчев, няма Сънвал, Бебивита... Зайче, ти къде живееш в Младост, аз живея близо до ОУ Добри Чинтулов, може някой път да се видим квартално Laughing.

Мариета, когато водих Валентин на ортопед, той ми каза, че щом детето се опитва да прави нещо само, то значи е готово и няма смисъл да го спираш. Тогава се притеснявах, че малкия се опитва да пълзи /на 3 месеца/, ама ей на, той пък спря да се опитва и сега е далеееч от пълзенето.

За захранването - май ще мятам мръвките скоро, пък дано прояде зеленчуци покрай тях моето диване. Че ми свършиха тиквите в нас /изяде ги Laughing/, а ще си ходим при бабите чак по Коледа и дотогава ще стои гладен, ако няма тиква Laughing. Това със сиренето също е добра идея, но с млечните ще изчакам, че нали ми се обрина от някаква нищо и никаква млечна каша, да не направим беля.

# 468
Такаааааааааааа, да пиша и аз, то днес на няколко пъти сядах, но сега, когато звярът е омаломощен- дойде време и за писането.
Лусинда с последния пост изби рибата, от всЕкъде, но пък съм те изчела от край до край Ша знаЙШ! И аз мисля, че кокошкарника стана пълен, днес не мога да сваря да прочета навсякъде- лудница Mr. Green Ама гледа сега пък как се активизират хората  Laughing
Аз също влязох У форума, когато една позната ми каза, че имало такива отчетни, хабер си нямах аз. Ми извинете, ама нищо не му разбирам толкова, и то е видно, писала съм може би в още 2-3 темички и това е.  Сега вече толкова се кефя пък, че тук се запознахме варненските мами, много е готинко като се съберем да си обсъдим децата, кой какво и защо  Hug момичетаааа.
Елфи, тия дребните са страхотни. Ама Рая не прилича на кака си, носа е на Вико (аз пак за тез носове) ама само това разпознавам. Тя ще си е отделна физиономия  Crazy
Хера, задължително ще нащракаш и наШТе дечурлиги като дойдеш У Варната - МОЛЯ   bouquet
Мамарина, пробвай със сиренце. Днес дадох и се прие страхотно.

Вчера или онзи ден зададох аз въпрос и ме подминахте като малка гара, та да ПОВТОРЯ Сега въпросите ми са повечко :
1. Кога жълтъка от 1/4 се увеличава на 1/2 и после на 1 цял - за колко дни или месец?
2. Когато се мине на детска кухня кога се яде вечерята? Сега последно яде следобед пюре и после към 20.30ч след банята мляко. А когато има още едно ядене от кухнята, то кога се дава- в 19-20ч, а кога ще го кърмя преди да легне?  newsm78
3. Майките на момчета- откриха ли си пишките?  Laughing Максито от няколко дни си я дърпа винаги като е гол. Та дали е нормално Simple Smile

Вчера украсих, та тези дни ще наснимам джуджето и ще покажа. И аз пък си купих голяма елха  Blush Вече ми е коледно  santa2 Липсва ми само снега  Nature Snowman

# 469
Мушенце ако не се лъжа педиатъра ми каза за жълтъка една седмица през ден 1/4.После една седмица 1/2 и после цял.Аз не съм давала още де...
По въпрос 2 въобще немога да се изкажа!
Марти си я откри пишката,ама няколко пъти се е случвало

# 470
Благодаря на всички,които стиснаха палчета за нас,знаете че ви обичам Hug
Изследванията са готови и са същите като предпоследните Simple Smile Което ще рече,че първите са си чиста лабораторна грешка Mr. Green
Hug
друго нямам време да чета, но усещам, че съм изпуснала някаква  патаклама  Twisted Evil и понеже разбрах, че спрягате и Буболинова, да знаете, че съм на нейна страна !  Twisted Evil

# 471
  • Сливен
ДВ и от мен Simple Smile Днес се събудих раничко и мислех да пиша, но малко ми се объркаха плановете... През ноща Ели беше много неспокойна, събуждаше се през 2 часа и все гладна, но после сутринта я сложих при тати и си поспаха няколко часа двамцата Simple Smile Оказа се, че има хремичка - секретите са много воднисти, но не са много... Няма кашлица, но киха от време на време... Много ми стана странно от къде се появи тази хрема, но май като гледам скоро ще си имаме зъбки и най-вероятно и е спаднал имунитета Sad... Дано се оправи този път по бързичко  Praynig

А сега да кажа за форума - аз знаех, че съществува и имам регистрация тук от 2009, но не съм влизала много... Когато забременях реших да се включа, да потърся бременлийки от моя град, но вместо това открих всички вас... Помолих Nellyli, ако е удобно да ме включи и така се присъединих към групата... В началото не пишех много, почти до последно бях на работа, а след това се разхождах по цял ден Simple Smile Много съм благодарна, че ви открих и че ви има Simple Smile  Hug Много ми помагате със съвети, а такива като мен, които за пръв път стават мами определено имат хиляди въпроси...  Embarassed Blush Wink

Честита месечинка на:Виктория на Джей, Филип на Hope, Даниел на ljufis, както и на всички останали месечинковци!!!

Lussy, и аз ти стисках палчета и се радвам, че всичко е ок с Венцито Simple Smile Hug

Марте, и двете заглавия ми харесват много Simple Smile Очаквам да видя и твоите джудженца Simple Smile

danaq_lv, честито ви зъбче Simple Smile Да са белички и да излизат безпроблемно!

Бубе, Ралфи е страхотен както винаги и колко е сладък с тази коледна премяна Simple Smile

Хера, страхотни са снимките Simple Smile Заслужавал си е студа дето си брала, за да заснемеш коледната Ст. Загора Simple Smile

Елфи, чудни са твоите синеочковци Simple SmileМного им се радвам  Heart Eyes

Честита племеничка на леля Нелка! Да е здравичка и много усмихната!

# 472
Добър вечер,  Hug

Мушии, аз да ти кажа ако не съм де кот знам  Blush Mr. Green
1. Една седмица се дава 1/4, след това по 1/2 и така до годинката.. знаещите да кажат дали е така!!! Това е от мойте записки по лекциите  Mr. Green

2. Пишката - мии моя Еди не я дърпа още (виж Боримечи доколкото знам сам сам си я заголил smile3501) Мисля че е нормално (така съм чувала де)!  Peace

3. Ааа като минем на кухня - мисля че на обяд е едното, на следобедна е десерА, а вечерта е супата, като се слагат сухари май май  newsm78 Rolling Eyes

Хера, обачеее нищо не казваш, шА мА учиш ли или нцъ???  Crazy Rolling Eyes Twisted Evil
А бе Хериии нещо му напраих аз на тва мойто фото - миии много гадно качество излизат снимките (пикселите ли са, настройките ли мръднах ) излизат много тъмни и гадни не са ясни... ще взема да ти пратя да видиш... може ли?  Blush

Мушиии, Джиджи, Даниели, Мая, Къщичка, Зайче, Опосумче, Зу, А_вал  Hug Hug Hug Hug Hug (само да не съм забравила някой  Blush) Туй то варненска дружинка!!!  Mr. Green Hug

п.п. Ама аз забравих да кажа: днес въведох сиренце Simple Smile сложих мъничко в пюрето.... добре се прие! Simple Smile ще видим занапред как ще бъде! Mr. Green

# 473
Ейй, много писали днес, бе!

Честит рожден ден, Теди (на патерици)! Да си много здрава и щастлива!
От оная с 10-те деца си загубих акъла. А то било шега. Абе и на мен ми се струава невероятно, но пък всякакви неща и аномалии се случват по света. Де да знам. Много достоверно пък изглеждаше репортажът..

Елфи, Рая е невероятна!

Нелка, честита ти племенница!

Аз мислех, че важното и обединяващо в тази тема е еднаквата възраст на децата ни, а не кой пръв се е записал…
И аз така мисля. Причини за късно включване всякакви.
Аз също се включих дни преди да родя (или след беше). Ходих на работа до последния ден и имайки още едно дете, не ми е оставало грам време да се ровя из нета. И за отчетните теми не подозирах. Въпреки че много добре знаех за БГ Мама. Сестра ми ми каза, че съществува такова нещо и тогава ви открих. Даже си спомням, че точно тогава явно беше родила Хера, защото всички си пожелаваха като Хериното раждане. Нито знаех коя е Хера, нито как е родила...

И сега да ви развеселя слушайте/четете за великата простотия, която сънувах миналата нощ. (Аз най-редовно сънувам такива простотии и дори не мога да ги разкажа после,  защото такива неща наяве не съществуват и такива понятия няма.)
Та, накратко само частта, в която сте замесени – момичетата от тук, от отчетната тема бяхме в един физкултурен салон (намиращ се в нещо като хотел със СПА). Имаше преподавател, който беше едно младо момче – мускулест спортист, тип фитнес-маниаяк, но цялото му лице беше покрито в дебел слой фон дьо тен. Показваше ни някакви много странни и много сложни гимнастически упражнения, които ние повтаряхме, хванати за ръце и тичайки в криволичещо хоро.
В това време, докато виехме хорото, изпълнявайки причудливи движения, влязоха някакви костюмирани хора, единият беше адвокат и почнаха да търсят нещо по земята и чух как адвокатът обяснява, че тук някъде Боримечето си е загубило документите, малко след като се е родил. (що за дивотия!) Но в съня ми майката на Боримече беше Хоуп. (!!) През цялото време адвокатът го наричаше Боример (!!!) и аз минавайки с хорото покрай тях понеже ги подочух и исках да им обясня, че Боримече не идва от Боример, а че това му е прякора и че всъщност се казва Борис (и в изгубените документи най-вероятно това пише). Но точно да стигна до тях и те излязоха от салона...
Няма такава простотия просто, откъде ми ги ражда мозъкът нямам представа. Това е малка част от съня, но понеже за останалата нямам думи, няма да ви я разказвам.

# 474

И сега да ви развеселя слушайте/четете за великата простотия, която сънувах миналата нощ. (Аз най-редовно сънувам такива простотии и дори не мога да ги разкажа после,  защото такива неща наяве не съществуват и такива понятия няма.)
Та, накратко само частта, в която сте замесени – момичетата от тук, от отчетната тема бяхме в един физкултурен салон (намиращ се в нещо като хотел със СПА). Имаше преподавател, който беше едно младо момче – мускулест спортист, тип фитнес-маниаяк, но цялото му лице беше покрито в дебел слой фон дьо тен. Показваше ни някакви много странни и много сложни гимнастически упражнения, които ние повтаряхме, хванати за ръце и тичайки в криволичещо хоро.
В това време, докато виехме хорото, изпълнявайки причудливи движения, влязоха някакви костюмирани хора, единият беше адвокат и почнаха да търсят нещо по земята и чух как адвокатът обяснява, че тук някъде Боримечето си е загубило документите, малко след като се е родил. (що за дивотия!) Но в съня ми майката на Боримече беше Хоуп. (!!) През цялото време адвокатът го наричаше Боример (!!!) и аз минавайки с хорото покрай тях понеже ги подочух и исках да им обясня, че Боримече не идва от Боример, а че това му е прякора и че всъщност се казва Борис (и в изгубените документи най-вероятно това пише). Но точно да стигна до тях и те излязоха от салона...
Няма такава простотия просто, откъде ми ги ражда мозъкът нямам представа. Това е малка част от съня, но понеже за останалата нямам думи, няма да ви я разказвам.

Е ти направо уби рибата!Няма такъв сън! Joy

# 475
  • София

Жира
,защо ли усещам голяма доза ирония във въпросът ти Wink,затова и няма да ти отговоря,както са направили останалите момичета Peace Само ще кажа,че кой не знае БГ-мама,кой не е слушал за нея и смятам с това да приключа hahaha Каквото и да напишеш в Гугъл...дори и "как да си сменя маслото на колата" ти излиза БГ-мама-ФАКТ Mr. Green

Лусинда, с тебе се разбрахме, ама да взема да се изповядам публично. Реплика, дуплика, тинтири-минтири.... Joy

Няма шега, няма измама, "еле" ирония. Верно ми е сериозен въпросът. Аз лично, (като повечето момичета тук) имах много проблемна бременност. Смених повече от 5 наблюдаващи лекари, докато си намеря такъв, който да ми дава адекватни отговори и на когото можех да се доверя. Нямах и почти никакви познати бременни, а малкото такива имаха бременност песен. Абе не разбраха, че са бременни бре!!!! Twisted Evil
Та мене повече ме беше яд, че никога не бях чувала за въпросните ОТЧЕТНИ, за да намеря отговорите на десетките ми въпроси. Иначе първото, което направих след като видях втора бледа черта, беше да проверя в нета, смятай бг-мамма, бременна ли съм или не баш. newsm78

Та така. Wink

Не искам да казвам голяма дума, защото имам подозрения, че Сияна чете тук тайно и ми прави после напук, НО днес моето дете се сбърка нещо. Спа до 7:00 без да се буди за ядене. Въведох броколи - хареса ги!  Crazy След това изяде цяло бурканче от 125 гр тиква с картоф, беше послушна на празника на тати, изяде 2/3 плодово пюре и накрая заспа в 20:30. (То си личи и по активността ми де  Mr. Green)
На някого да му липсва детето?  newsm78

# 476
  • София

Е ти направо уби рибата!Няма такъв сън! Joy

Joy Joy Joy Верно изби рибата! Тренирала си повече на Никулден!  Mr. Green
A Боример си е направо за "Властелина"! И без това властва над майчиното сърце. Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 23:51 от Jira

# 477

Боример  smile3532 smile3534  Ши мЪ умориш!!!!

# 478
  • Сливен

Боример  smile3532 smile3534  Ши мЪ умориш!!!!

Joy Joy Joy И мен... Много забавно SYMa Simple Smile Само какви неща сънуваш  Laughing

# 479
Аз щях да казвам едни неща, нооооооо след поста на Сима - умрЕх си  rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Сима, помниш ли аз дали бях там, в гимнастическия салон? Ох, дано да съм била и този, преподавателят, мускулестият де  Embarassed, дано да ми е дал повече упражнения за корем, защото не мога да си намеря никВИ дрехи! И онова яке от коледното писмо - от XL отива към двоен XL!!!  hahaha
Какво става с твоята сестричка? Кога да стиснем палците?

Все забравям да честитя малкото пиле Петя на леля му Нелка! Нели, да ти е жива и здрава племенницата и много да ви радва всички! Добра дружка на братовчедка си Ели, да бъде!  Hug

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧИНКОВЦИТЕ!!!

За малко да пропусна зетА - Фифо, сладък пухчо, да си жив и здрав, майка ти да те слуша, а баща ти да изпълнява всичките ти желания! Да растеш щастлив и спокоен, та после с радост да гледаш жена си!!!  hahaha
Ма кВо пожевание отправих - то направо към МиринДето насочено! Дано Хоуповата в еуфорията от празници и коледни пазарувания, да не се усети!!!

Лусинда, аЙ наздраве сЯ за добрите резултати!!!  Drunk Тоя дето пада, втория човек си ти, че пиеш по-отдавна! На, аз сега влизам!  Party

Елфиии, страхотни са ти децата! Толкова красота на едно място! Да са ти живи и здрави и много, много горда да те карат да се чувстваш!  Hug  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт